En rejse gennem Thailands Isaan region - Nordøsten af Thailand

Rejsen Igennem Isaan

En rejse til Isaan er en rejse til en glemt og overset del af Thailand, men rejsen begynder i Bangkok, hvor der er lidt tid til at falde på plads og opleve den hektiske storby. Efter Bangkok går rejsen mod nordøst til Khao Yai National Park, en af landets største og ældste nationalparker. Her kommer I rundt i nationalparken og oplever de smukke omgivelser og dyrelivet.

Efter Khao Yai kommer I for alvor til Isaan med ankomsten til Buri Ram. Her opleves hurtigt hvordan regionen er uden store antal turister og efterladt af industrien. I denne sydlige del af regionen bydes der på flere storslået og smukke Khmer ruiner. I den østligste del ses Mekong og Kong Chiam med smuk natur og sammenløbet af Mun- og Mekong-floden. Området byder på særpræget stenformationer og nogle helt anderledes nationalparker, end hvad normalt forbindes med tropiske Thailand. I en typisk Mekong-by, Mukdahan, kan en autentisk lokal aftensmad købes på et ægte natmarked langt fra turismen – Her er maden lavet til de lokale. Byen er vokset betydeligt siden opførelse af broen til Laos og mange Laoter besøger byen for indkøb i moderne supermarkeder.

Rejsen byder også på smukke templer og Thailands mest oversete UNESCO-verdensarv, Ban Chiang, arkæologiske fund fra et oldtidssamfund. Et fund der ændrede verdens syn på Sydøstasien. Isaan er ikke for dem på jagt efter den smukkeste strand, bedste hotel og alle bekvemlighederne. Regionen er for dem interesseret i kulturen og levevisen langt fra turismen. Her går man et uforglemmeligt indblik i det Thailand næsten ingen ser eller oplever.

Priser

Priserne er udregnet med udgangspunkt i to voksne i et delt dobbeltværelse og flybilletter til 6.500 kroner per person.

Priser er inklusive

 • Fly Danmark – Bangkok (t/r)
  • Fly Khon Kaen – Bangkok
 • Private transfers t/r fra lufthavn, samt imellem hoteller
 • Privat rundrejse i Isaan m. engelsktalende guide
 • 2 nætter Bangkok
 • 8 dage / 7 nætter rundrejse m. privat engelsktalende guide
 • 7 nætter i Hua Hin
 • Morgenmad dagligt
 • 7x Frokost
 • Bidrag til Rejsegarantifonden
 • Konkursdækning
 • Alle skatter og afgifter
 • Ingen skjulte gebyrer

Rejseplan for Isaan

Husk rejseplanen for Isaan er kun mit forslag, rejsen er din og alt kan ændres, rettes og tilpasses. Ring eller skriv endelig om dine ønsker og jeg udarbejder rejsen, som du ønsker.

Fra Bangkok kan I hurtigt komme til lækker afslapning på destinationer som Koh Samet, Rayong og Hua Hin.

Afrejse fra jeres valgte lufthavn.

Ankomst til Bangkok lufthavn. Efter ankomstformaliteterne møder vores chauffør og bliver kørt med privat transport til jeres hotel.

Dagen på egen hånd.

Afhentning tidlig morgen på hotellet i Bangkok. På ruten til Khao Yai gør I stop Nakhon Nayok. Her kan du smage og købe lidt friske eksotiske frugter på det lokale marked.

Bagefter forsætter I ind i Khao Yai National Park. Her kan I nyde en vandring gennem parken med gibbonernes kald, der ekkoer gennem skovens trætoppe, og se Heo Sawat, et af de bedst kendte vandfald i Thailand. Lige før solnedgangen kan I gå til en nærliggende hule hvor millioner af flagermus der kan ses myldre ud på nattens jagt.

Inkl. Frokost

Efter morgenmaden er der en 120 km lang køretur til Buri Ram-provinsen. Og I er for alvor nået til Isaan. Her besøger I nogle af de smukke Khmer-templer fra det 12. århundrede. Bygget af det samme Khmer-rige, som byggede Angkor Wat. En stor fordel er blot, her er meget færre turister og dermed en mere rolig og intim oplevelse. En stor del af befolkningen er også stadig etniske Khmere i dette område af Thailand. Om aftenen kan det varmt anbefales at gå ud og opleve byen og hvordan Thailand ser ud i denne del af landet.

Inkl. Frokost

På rejsen videre gøres der også stop ved det gamle Khmer tempelkompleks, Prasat Si Khoraphum, bygget for omkring 800 år siden. Bagefter kører I videre til Kong Chiam i Ubon Rachathani-provinsen. En lille naturskøn by ved Mun-flodens sammenløb til Mekong-floden og med udsigt til Laos. Sidst på eftermiddagen sejler du ud med en lille motorbåd til stedet, hvor det varme brune vand i Mekong-vand mødes med det blågrønne kølige vand i Moon River. Kontrasten er tydelig og særligt imponerende i regntiden.

Inkl. Frokost

Efter morgenmaden kører I til den fjerntliggende nationalpark Pha Taem. Kendt for sine bizarre klippeformationer og mere end 3.000 år gamle klippemalerier. En nationalpark der giver en klar forståelse for at Isaan er varmere, tørrere og mindre frodigt end Thailands andre regioner og livet hårdere her.

I forsætter turen til Mukdahan, en by beliggende på bredden af Mekong-floden. En by som man ikke finder på mange rejseplaner. Byen har et godt lille lokalt natmarked fyldt med Isaan-mad for de lokale, aftensmaden kan stærkt anbefales at købes her. Find frisklavet klisterris, krydret jaew og grillet kød for et lækkert og klassisk simpelt Isaan-måltid fyldt med smag.

Inkl. Frokost

Afsted til Nakhon Phanom og besøg et smukt og berømt tempel bygget i laotisk stil. Få udlændinge, udover Laoter, finder vej til templet, da det ligger i et fjernt hjørne af landet. Lå det mere centralt ville det helt sikkert være meget mere besøgt.

I fortsætter til Ban Chiang, her findes resterne af en menneskelig bosættelse, der går tilbage 5600 år tilbage. Folket i Ban Chiang var blandt de første mennesker i verden til at fremstille bronze, hvilket ændrede synet på Sydøstasien. Regionen er herefter ikke ”blot” opfattet som et område der fik sin viden og teknologi fra Indien og Kina, men var selv en del af udviklingen. Udgravningsarbejdet er stadig i gang, og museet giver masser af information om det forhistoriske menneskelige samfund her.

Til frokost gøres der et kort stop i Udon Thani og derefter fortsættes til Nong Khai, hvor I ankommer ud på eftermiddagen. Resten af dagen kan bruges på at slappe af eller besøg det særpræget Sala Kaew Ku eller Wat Kek – Eller udforske markedet ved bredden af Mekong-floden.

Inkl. Frokost

Afsted der følger vejen langs Mekong, mens den væver sig til Si Chiang Mai og derefter Chiang Kham, med smukke udsigter undervejs. Samt en frokost på en lokal restaurant undervejs. Sidst på eftermiddagen ankommer I til Loei. De nærliggende nationalparker og området omkring Loei by er allerede kendt blandt Thailænderne selv, men få udlændinge finder endnu vej til provinsen. Her er dog stort potentiale til at blive en af landets store nye destinationer med sin afslappet atmosfære, særpræget lokale festivaler og smukke natur med Mekong og Phetchabun-bjergkæden, der afgrænser Loei og Isaan fra resten af Thailand.

Inkl. Frokost

Tid til at opleve naturen omkring Loei by. Start meget tidligt og kør op i bjergene til Phu Luang Wildlife Sanctuary. Nationalpark er kendt for sin enorme diversitet af træ- og plantearter, herunder over 200 forskellige arter af orkideer. Der er også stadig omkring 120 vilde elefanter og andre store pattedyr i parken. Nyd parken og prøve at få øje på dyrelivet på nogle af de spor der går forbi nogle af parkens mange smukke udsigtspunkter. Hele nationalparken er beliggende på et plateau omkring 1200 meter over havets overflade, hvilket betyder her er relativt køligt og man kan vandre en del uden at segne i varmen.

Inkl. Frokost

Rejsen rundt i Isaan er næsten slut. I bliver kørt mod Khon Kaen, en af Isaans fire store byer. Her kan byen udforskes i nogle timer, afhængigt af afgangen, eller der kan spises en frokost inden I flyver mod Bangkok. Fra Bangkok kører I imod Hua Hin, eller en af de andre destinationer, som byder på strande og afslapning for den sidste del af rejsen.

Dagen på egen hånd.

Dagen på egen hånd.

Dagen på egen hånd.

Dagen på egen hånd.

Dagen på egen hånd.

Dagen på egen hånd.

I bliver afhentet på hotellet og kørt til Bangkok lufthavn med privat transport.

Spørgsmål?

Du er altid mere end velkommen til at ringe eller skrive, hvis du har spørgsmål.
Du kan kontakte mig på:
Telefon 70 40 42 45
Email post@bambusrejser.dk

Skræddersyede rejser

Alle mine rejser er skræddersyede og alt kan ændres, rettes og tilpasses helt til dine behov og ønsker. Blot giv besked, og jeg tilpasser rejsen til ønskerne. Husk, alle rejser blot er forslag og kan ændres.

Ansvarlige oplevelser

Har du ønsker til oplevelser og udflugter, så hjælper jeg gerne. Jeg sørger altid for, at det bliver med gode ansvarsbevidste udbydere, som tager ansvar for natur, miljø og det samfund de er del af.

Send besked