Hvem er Bambus Rejser?

Bambus Rejser er et dansk rejsebureau, som laver socialt ansvarlige skræddersyede og individuelle rejser til Sydøstasien. Rejserne har fokus på kultur-, natur-, og oplevelser og oftest afsluttet med afslapning i det skønne klima. Vi ønsker at vores kunder kommer tæt på det virkelige Sydøstasien, med anderledes oplevelser. Det betyder masser af historie, homestays, lokale landsbyer, smukt kunsthåndværk og oplevelser der hvor få besøgende finder frem til.

Vi arbejder for ansvarlige og bæredygtige rejser. Derfor har flere af rejserne har komponenter som homestays og samfundsturisme. Både for at opleve landende lokalt, hvor helt almindelige mennesker lever, men også støtte de samfund som besøges. De fleste af vores rejser tager dig i forskellige grader uden om de største turiststrømme til oversete seværdigheder og oplevelser. Vi arbejder også løbende på vores blog for give inspiration og råd til ansvarlig turisme. For det er i høj grad også op dig selv at være ansvarlig gæst i de lande I besøger.

For også selv at tage ansvar, har vi brugt af vores netværk og viden til at støtte lokalt. Derfor støtter vi på alle vores strandferier, med 20 kilo klisterris til udsatte børn i Laos. Mens vores rejser til Koh Chang støtter, med hvad der svarer til driften af en fuld skoledag, til den cambodjanske skole. Og vi vil løbende forsøge at finde måde vi kan bidrage, så vores gæster er et positivt aktivt på rejsen.

Og selvom Bambus Rejser er et ungt rejsebureau, kan du helt rolig rejse med os. Vi er medlem af Rejsegarantifonden, følger loven om pakkerejser, samt har alle lovpligtige forsikringer, som andre danske rejsebureauer. Derudover har mange år i Sydøstasien gjort, at vi kender landene og destinationerne særdeles godt, så kontakt os endelig hvis du har ønsker. Og vi kan tilbyde meget mere end du finder på vores hjemmeside.

Hvad kendetegner vores rejser?

  • Vores rundrejser oftest inden for et relativt lille geografisk eller historisk område. Man kan hurtigt glemme hvor enorm Sydøstasien er. Derfor tilbyder vi ingen vilde kombinationsrejser med tre lande eller forsøg på at rejse igennem hele Vietnam på 14 dage.

  • I forlængelse af første punkt ligger ”slow travel” vores hjerte nært. Det handler om at få sjælen med og vi har flere længere rundrejser, hvor man kommer i dybden og tæt på landet og kulturerne. Så rejs langsommere og oplev mere.

  • Mange af vores rejser har til en vis grad et tema eller en rød tråd. Hvor vægten ligges på forskellige områder som historien, det lokale liv og oversete områder, og rejser langt væk fra kendte dele af landene og meget andet.

  • En høj grad af samfundsturisme med homestays, små lokale landsbyer og kooperativer, hverdagslivet, så vel som landenes landbrug og fiskeri. Lige som vi i mange af vores rejser ønsker at vise de smukke kunsthåndværk regionen, ligesom vi også gerne præsenterer vores gæster for den ægte lokale mad.

  • En holistisk tilgang til socialt ansvarlige rejser, som du kan læse meget mere om under ansvarlighed. Hvor vi blandt andet til- og fravælger oplevelser, ud fra samarbejdspartnere fra kvalitet og deres bidrag til ansvarlig turisme.

  • Skræddersyede og individuelle rejser for dig og dem du selv rejser med. Alt kan derfor ændres. rettes og tilpasses, uanset om drejer sig om den røde tråd, hoteller, udflugter, destinationer eller noget andet. Rejsen er 100% jeres.

  • Rejser udenom de mest turistede destinationer, hvor der er fuldgode og mere interessante alternativer. Men vi tilbyder selvfølgelig også øhop, samt strand- og badeferie, for nogle gange er det blot smukke strande og ro man har brug for og lyst til.

Har du spørgsmål, så tøv endelig ikke med at ringe eller skrive!

Hvem står bag?

Hvis du har læst helt hertil, så vil du sikkert gerne også vide hvem der står bag Bambus Rejser. Bagved står undertegnet, Oliver, på 35 år. Formelt uddannet inden for turisme og handel – Og så har jeg brugt det meste af mit voksne liv på at rejse og bo ude i verden.

Det startede med finanskrisen, hvor der pludseligt ikke var meget at lave for en mand først i 20´erne. I 2009 tog jeg derfor en envejsbillet til Nederlandene, hvor jeg bosatte mig i smukke Leiden og fandt et arbejde. Hvorefter der gik omkring seks år med at rejse og arbejde rund i Europa, hvor det blev til bosættelse i flere forskellige lande. I perioden arbejdede jeg blandt andet nat på hoteller og for en af de store bookingportaler, hvor jeg assisterede hoteller fra hele verden.

Samtidigt med at jeg arbejdede rundt i Europa, besøgte jeg Thailand for første gang på en solorejse. Med oplevelserne i de historiske byer Ayutthaya, Sukhothai og Chiang Mai, var jeg hurtigt bidt af Sydøstasien. Det var svært at få nok af gamle templer, historien, maden og kunsthåndværket regionen har så meget af. Derfor blev det til flere lange solorejser i regionen på sammenlagt to år. Og i særdeleshed til mindre besøgte egne som Isaan, Laos og det vietnamesiske højland – med masser af tid til at opleve landene i et roligt tempo.

Sidst i 20´erne var det ikke længere nok at rejse til Sydøstasien. Jeg flyttede derfor til regionen. Her arbejdede jeg hos et dansk rejsebureau specialiseret i Sydøstasien og et thailandsk bureau, som servicerede blandt andet danske rejsebureauer i hele regionen. Efter seks år i Sydøsten, et utal af rejser, hotelinspektioner, messer, øhop og meget mere, er tiden kommet til at starte Bambus Rejser og tilbyde de rejser jeg brænder for.

Oliver

Oliver