Hvem er Bambus Rejser?

Bambus Rejser er et dansk rejsebureau stiftet af undertegnede, Oliver, med et ønske om at lave socialt ansvarligt skræddersyede og individuelle rejser til Sydøstasien. Rejser med fokus på kultur-, natur-, og oplevelser og oftest afsluttet med afslapning i det skønne klima. Jeg ønsker at du kommer tæt på Sydøstasien med anderledes oplevelser. Det betyder masser af historie, homestays, lokale landsbyer, smukt kunsthåndværk og oplevelser som få besøgende finder. Jeg arrangerer selvfølgelig også forskellige øhop i Thailand og rolige badeferier på bæredygtige resorts.

Jeg arbejder for ansvarlige og bæredygtige rejser. Derfor har flere af rundrejserne har komponenter som homestays og anden samfundsturisme. Både for at opleve landene lokalt, hvor helt almindelige mennesker lever, men også for at støtte de samfund, der besøges. De fleste af mine rundrejser tager dig i forskellige grader uden om de største turiststrømme til oversete seværdigheder og oplevelser. Jeg arbejder også løbende på min blog for at give inspiration og råd til ansvarlig turisme, samt vise muligheder frem for begrænsninger.

For også selv at tage ansvar, har jeg brugt af mit netværk og viden til at støtte lokalt. Derfor støtter jeg på alle badeferier, med 20 kilo klisterris til udsatte børn i Laos. Mens mine rejser til Koh Chang støtter, med hvad der svarer til driften af en fuld skoledag til den cambodjanske skole.

Og selvom Bambus Rejser er et lille rejsebureau, kan du helt roligt rejse med mig. Bambus Rejser er medlem af Rejsegarantifonden, følger loven om pakkerejser, samt har alle lovpligtige forsikringer, som andre danske rejsebureauer. Derudover har jeg med mange år i Sydøstasien et særdeles godt kendskab til destinationerne og mulighederne.

Hvad kendetegner rejserne?

  • Mine rundrejser er oftest inden for et relativt lille geografisk eller historisk område. Man kan hurtigt glemme hvor enormt Sydøstasien er. Derfor tilbyder jeg ingen vilde kombinationsrejser med tre lande eller forsøg på at suse igennem hele Thailand på 14 dage.

  • ”Slow travel” ligger mit hjerte nært. Det handler om at få sjælen med, og jeg har flere længere rundrejser, hvor man kommer tæt på landene og kulturerne. Så rejs langsommere og oplev mere.

  • Mange af mine rejser har til en vis grad et tema eller en rød tråd. Hvor vægten lægges på forskellige områder som historien, det lokale liv og oversete områder, og rejser langt væk fra kendte dele af landene eller en kombination af dem.

  • En høj grad af samfundsturisme med homestays, små lokale landsbyer og kooperativer, hverdagslivet, såvel som landenes landbrug og fiskeri. Ligesom mange af rejserne viser de smukke kunsthåndværk og præsenterer de rejsende for den ægte lokale mad og god husmandskost.

  • En holistisk tilgang til socialt ansvarlige rejser, som du kan læse meget mere om under ansvarlighed. Hvor jeg til- og fravælger oplevelser, ud fra samarbejdspartnere, kvalitet og deres bidrag til ansvarlig turisme.

  • Skræddersyede og individuelle rejser. Alt kan derfor ændres, rettes og tilpasses, uanset om det drejer sig om den røde tråd, hoteller, udflugter, destinationer eller noget andet. Rejsen er 100% din.

  • Muligheder for rejser uden om de mest turistede destinationer, hvor der er fuldgode og mere interessante alternativer. Men jeg tilbyder selvfølgelig også øhop og badeferier, for nogle gange er det bare smukke strande og ro, man har brug for og lyst til.

Hvem står bag?

Hvis du har læst hertil, vil du sikkert også vide, hvem undertegnede er. Bag Bambus Rejser er Oliver på 36 år. Formelt er jeg uddannet inden for turisme og handel – og så har jeg brugt det meste af mit voksne liv på at rejse, bo og arbejde i Europa og Sydøstasien.

Fra 2009 begyndte jeg en nomadetilværelse med at bo og arbejde rundt i Europa. Her har jeg arbejdet blandt andet på hoteller og for en stor bookingportal i Europa, hvor jeg assisterede overnatningssteder fra hele verden. I samme periode havde jeg flere lange solo-backpacker rejser i Sydøstasien, hvor jeg sammenlagt brugte to år i det fantastiske hjørne af verden som Sydøsten er.

Det var svært at få nok af gamle templer, historien, naturen, maden og kunsthåndværket regionen har så meget af. Derfor var det ikke længere nok at rejse til Sydøstasien, og jeg flyttede til regionen. Her arbejdede jeg hos et dansk rejsebureau specialiseret i Sydøstasien og et thailandsk bureau, som servicerede blandt andet danske rejsebureauer i hele Sydøstasien.

Og efter otte års bosættelse i Sydøsten, et utal af rejser, hotelinspektioner, rejsemesser, øhop og meget mere, er tiden kommet til at vende hjem og starte Bambus Rejser. Håber du finder det du søger, ellers er du meget velkommen til at ringe eller skrive.

Oliver

Oliver