Hvem er Bambus Rejser?

Bambus Rejser er et dansk rejsebureau stiftet af undertegnet, Oliver, med et ønske om at lave socialt ansvarlige skræddersyede og individuelle rejser til Sydøstasien. Rejserne har fokus på kultur-, natur-, og oplevelser og oftest afsluttet med afslapning i det skønne klima. Jeg ønsker at vores kunder kommer tæt på det virkelige Sydøstasien, med anderledes oplevelser. Det betyder masser af historie, homestays, lokale landsbyer, smukt kunsthåndværk og oplevelser som få besøgende finder frem til. Jeg kan selvfølgelig også arrangere masser af forskellige øhop i Thailand eller en rolig strandferie på et godt bæredygtigt resort.

Jeg arbejder for ansvarlige og bæredygtige rejser. Derfor har flere af rundrejserne har komponenter som homestays og samfundsturisme. Både for at opleve landende lokalt, hvor helt almindelige mennesker lever, men også støtte de samfund som besøges. De fleste af vores rundrejser tager dig i forskellige grader uden om de største turiststrømme til oversete seværdigheder og oplevelser. Jeg arbejder også løbende på vores blog for give inspiration og råd til ansvarlig turisme. Formålet er at vise de mange muligheder frem for begrænsninger.

For også selv at tage ansvar, har jeg brugt af mit netværk og viden til at støtte lokalt. Derfor støtter vi på alle vores strandferier, med 20 kilo klisterris til udsatte børn i Laos. Mens vores rejser til Koh Chang støtter, med hvad der svarer til driften af en fuld skoledag til den cambodjanske skole. Jeg vil også løbende forsøge at finde måder, hvor jeg og I bidrager, så din rejse er et positivt bidrag.

Og selvom Bambus Rejser er et lille rejsebureau, kan du helt rolig rejse med os. Bambus Rejser er medlem af Rejsegarantifonden, følger loven om pakkerejser, samt har alle lovpligtige forsikringer, som andre danske rejsebureauer. Derudover har mange år i Sydøstasien givet et særdeles godt kendskab til destinationerne.

Hvad kendetegner rejserne?

  • Vores rundrejser er oftest inden for et relativt lille geografisk eller historisk område. Man kan hurtigt glemme hvor enormt Sydøstasien er. Derfor tilbyder vi ingen vilde kombinationsrejser med tre lande eller forsøg på at suse igennem hele Vietnam på 14 dage.

  • I forlængelse af første punkt ligger ”slow travel” hjertet nært. Det handler om at få sjælen med og vi har flere længere rundrejser, hvor man kommer i dybden og tæt på landet og kulturerne. Så rejs langsommere og oplev mere.

  • Mange af vores rejser har til en vis grad et tema eller en rød tråd. Hvor vægten ligges på forskellige områder som historien, det lokale liv og oversete områder, og rejser langt væk fra kendte dele af landene og meget andet.

  • En høj grad af samfundsturisme med homestays, små lokale landsbyer og kooperativer, hverdagslivet, så vel som landenes landbrug og fiskeri. Lige som at mange af rejserne ønsker at vise de smukke kunsthåndværk, ligesom rejserne også gerne præsenterer vores gæster for den ægte lokale mad og ægte husmandskost.

  • En holistisk tilgang til socialt ansvarlige rejser, som du kan læse meget mere om under ansvarlighed. Hvor vi blandt andet til- og fravælger oplevelser, ud fra samarbejdspartnere fra kvalitet og deres bidrag til ansvarlig turisme.

  • Skræddersyede og individuelle rejser for dig og dem du selv rejser med. Alt kan derfor ændres. rettes og tilpasses, uanset om drejer sig om den røde tråd, hoteller, udflugter, destinationer eller noget andet. Rejsen er 100% jeres.

  • Rejser udenom de mest turistede destinationer, hvor der er fuldgode og mere interessante alternativer. Men vi tilbyder selvfølgelig også øhop, samt strand- og badeferie, for nogle gange er det blot smukke strande og ro man har brug for og lyst til.

Men rejsen er selvfølgelig jeres og har du spørgsmål, så tøv endelig ikke med at kontakte os.

Hvem står bag?

Hvis du har læst hertil, vil du sikkert også vide hvem der står bag Bambus Rejser. Bagved er undertegnet, Oliver, på 36 år. Formelt er jeg uddannet inden for turisme og handel – og så har jeg brugt det meste af mit voksne liv på at rejse, bo og arbejde i Europa og Asien.

Det startede med finanskrisen, hvor jeg I 2009 tog en envejsbillet til Nederlandene, hvor jeg bosatte mig i smukke Leiden og fandt et arbejde. Derefter fulgte syv års nomadetilværelse med arbejde rundt i Europa og bosættelse i flere forskellige lande. I perioden arbejdede jeg blandt andet på hoteller og for en bookingportal, hvor jeg assisterede overnatningssteder fra hele verden.

Samtidigt med nomadelivsstilen i Europa, besøgte jeg Thailand for første gang på en solorejse. Med oplevelserne i de historiske byer Ayutthaya, Sukhothai og Chiang Mai, var jeg hurtigt bidt af Thailand og Sydøstasien. Det var svært at få nok af gamle templer, historien, naturen, maden og kunsthåndværket regionen har så meget af. Derfor blev det til flere lange solorejser i regionen på sammenlagt to år. Og, det blev i særdeleshed rejser til de mindre besøgte egne som Isaan, Laos og det vietnamesiske højland – med masser af tid til at opleve landene i et roligt tempo.

Sidst var det ikke længere nok at rejse til Sydøstasien og jeg flyttede til regionen. Her arbejdede jeg hos et dansk rejsebureau specialiseret i Sydøstasien og et thailandsk bureau, som servicerede blandt andet danske rejsebureauer i hele Sydøstasien. Og, efter syv års bosættelse i Sydøsten, et utal af rejser, hotelinspektioner, rejsemesser, øhop og meget mere, er tiden kommet til at starte Bambus Rejser og tilbyde de rejser jeg brænder for.

Oliver

Oliver