Rundrejser i Cambodja

For mange er Cambodja et kort ophold, oftest omkring Siem Reap og de verdensberømte templer. Nogle gange kombineret med Phnom Penh, inden rejsen forsætter til Thailand. Det er synd, for Cambodja er et fantastisk rejseland og derfor gælder det om at tage sig tid til at opleve landet. Vores rundrejser er lige fra en klassisk rundrejse, men også anderledes rejser der viser landets historiske byer, de smukke landområder og det fjerne Cambodja øst for Mekong.

Derfor er vores rundrejser grundlæggende længere rejser, for Cambodja har virkelig meget at tilbyde. Geografisk er landet et af de mindste i Sydøstasien. Hvilket giver gode muligheder for at se store dele af landet på én rejse, men vigtigt at huske Cambodja er blandt de fattigste i verden. Det betyder dårlig infrastruktur, som kræver tid.

Landets historie stammer helt tilbage til oldtidsriget Chenla i 500-tallet. Hvis formodet hovedstad, Isanapura, som har givet navn til Isaan-regionen i Thailand. Riget blev senere til det mere kendte Khmer-rige, hvis hjerte lå omkring landets centrale sletter, og Mekong- og Bassac-flodbassinerne. Her havde riget en intensiv risdyrkning, ikke grundet overvældende frodig jord, men fordi højtudviklede samfund havde konstrueret store vandreservoirer og omfattende vandingssystemer. Dette gjorde hele tre årlige høster muligt og riget kunne brødføde den store befolkning. Med Khmer-rigets fald i 1431 og Ayutthaya´s invasion, gik teknologien tabt.

Chenla og Khmer-riget nåede næsten at blive et stort velhavende tusindårsrige, men nedturen var lang og hård. Både en fransk kolonisering og “fuldendt” med verdens forholdsvis største folkemord, hvor omkring 1/3 af landets befolkning døde som følge af Pol Pot og de Røde Khmerers såkaldte revolution. Et folkemord, og kulturmord, hvor bl.a. den 1000 år gamle cambodjanske ballet, næsten blev udryddet da regimet forfulgte og dræbte landets kunstnere og lærde.

Alle priser er med udgangspunkt i to voksne i delt dobbeltværelse.

Rejserne rundt i Cambodja

Alle vores rundrejser i Cambodja er skræddersyet og skal kun forstås som rejseforslag. Alt kan tilpasses, rettes og ændres. Vi arbejder os frem mod fire forskellige rundrejser i Cambodja. Rejserne bliver opdelt efter forskellige egne af landet med forskellige ”temaer”.

Typisk er Siem Reap og Phnom Penh med i rejsen. Både fordi de færrest vil undvære disse, men også fordi det er her man typisk flyver ind og ud af landet. Her er vores rejse for Cambodjas højdepunkter der er centreret. Næste rejse går lidt mere i dybden med mulighed for at opleve de smukke landdistrikter og oversete ruiner, men også lille charmerende Kampot og landbruget. Vores tredje rejse er med af Battambang for at opleve en storby med få turister og landets historiske byer, men også det smukke og vilde Koh Kong. Slutteligt er det landets fjerneste egne og landdistrikterne som de færrest oplever i den østlige del af landet langt fra det kendte og besøgte Cambodja.

En rejse rundt til de smukke klassiske højdepunkter i Cambodja. Rejser byder på de smukke templer omkring Siem Reap og den vigtige nationalpark, og Khmer-riget krybbe, i Phnom Kulen. I hovedstaden Phnom Penh opleves de mange lyse og mørke seværdigheder fra landets lange historie og rejsen sluttes af på øen Koh Rong.

Kom tæt på det  liv som mange lever i Cambodja. Rejsen byder på Tonle Sap, med livet på og omkring søen. I oplever de  smukke landområder og landbruget, som så mange lever af. I ser glemte templer langt fra Siem Reap og charmerende Kampot. Hertil kommer selvfølgelig templerne ved Siem Reap og landets skønne hovedstand, Phnom Penh.

En rejse igennem Cambodjas historiske byer og kongebyer. Oplev historien og kulturen, både i og omkring byerne. Her er klassiske højdepunkter med de berømte templer og Phnom Penhs lyse og mørke historie, men også de oversete byer og håndværkslandsbyer. Herefter er det tid til afslapning og udforskrning i det vilde Koh Kong.

En rejse som tager jer helt der ud i de fjerneste egne af Cambodja. Helt om på den østlige side af Mekong-floden og den mindst udviklede del af det fattige land. I rejser langsomt af dårlige veje og kommer tæt på flere af de små minoriteter, som lever langt fra den moderne verden. En rejse langt væk, hvor en helt anden verden virkelige kan føles.