Aktiviteter og oplevelser i i Khao Lak og Phang Nga

Khao Lak er et af Thailands rolige og smukke hjørner med masser af muligheder for spændende oplevelser og udflugter. I særdeleshed naturoplevelser. I Khao Lak finder du kilometervis af lange, smukke strande, palmer, ro og bounty-idyl. Bestemt en af Thailands bedste badedestinationer, hvis du søger rolige omgivelser, oplevelser i naturen og udflugter til små landsbyer. Både provinserne Phang Nga og Surat Thani byder på masser af smuk natur lige fra små øer, vild mangrove og regnskov, samt store nationalparker.

Desværre er Phang Nga ofte en smule overset. Det hænder, at mange, der besøger Khao Lak, drager til den berømte Khao Sok National Park for deres naturoplevelser. Men Khao Lak og Phang Nga byder bestemt på masser spændende oplevelser uden nævneværdig transport.

Udover udflugterne her, hjælper jeg også med gode og ansvarlige kvalitetsresorts i Khao Lak. Og, jeg kan hjælpe med mange flere resorts, end du ser, blot send en besked eller email til post@bambusrejser.dk. Jeg anbefaler at du booker udflugter på forhånd for at sikre pladser, men for mine gæster sender jeg også gerne en repræsentant ud under jeres ferie så udflugterne kan bookes.

Alle udflugter du ser her, er med certificeret, ansvarlige og plastikfri arrangører, som tager ansvar. Derfor kan du nyde både ferie og udflugter, velvidende at arrangørerne har taget de nødvendige forholdsregler både i forhold til naturen og miljø, men også lokalsamfund. Udflugterne arrangeres typisk i små grupper for 2-6 personer, men kan også arrangeres privat.

Oplev Khao Laks smukke og afsondret kystlinje

Hvor der er mange steder i Thailand med mulighed for øhop og snorkle ved småøer, så har Khao Lak en helt anderledes oplevelse at byde på. Khao Lak er nemlig hjem til mange kilometer smuk og vild kystlinje med mange afsondret strande uden et øje. Derfor skal du overveje at tage på en udflugt med en privat longtail-boat langs kystlinjen, på en af de anderledes oplevelser i Khao Lak. En rolig dag med en sejltur langs kysten med vind i håret, mens du overværer kysten under konstant forandring og opdag de oversete strande uden en sjæl. Turen nordpå slutter ved den smukke Khao Na Yak strand.

Ved den gyldne Khao Na Yak strand fortsætter du i samme gear som hidtil. Slap af på stranden, nyd en thai style frokost, udforsk området med fugle, aber og andet vildtliv du kan se her. På vejen retur sejler du også ved den vilde mangrove, hvor oplevelsen er noget helt anderledes med det særlige økosystem. Nyd en skøn dag helt nede i tempo og med mulighed for at blive lidt klogere på hvilken størrelse Khao Lak er ved kysten og langt for byerne og de lækre resorts.

Oplevelser i Khao Lak
Sejl væk fra mennerskerne og nyd de smukke afsondret strande uden et øje

Vær aktiv i Khao Lak og få naturoplevelser i den vilde mangrove

Udover den lange kystlinje er Khao Lak også hjemsted for en stor og vild mangroveskov. En interessant og anderledes oplevelse i det mærkværdige vådområde, som byder på både aber, slanger, oddere, padder og fugle i massevis i det mørke tætte buskads. En af de spændende oplevelser i Khao Lak, for dem som nyder at være aktive. Tag en udflugt ind i mangroven med kajak, hvor der er tid til at sejle gennem det store vådområde, hvor land og vand mødes. Kig efter dyrelivet og blive klogere på dette vigtige og desværre også presset økosystem.

Du bliver hentet i bil om morgenen ved dit resort og kører og sejler mod den flydende camp i mangroven. Ved ankomst til den lille camp får du din kajak og kan hurtigt padle af sted på eventyr. Drag ind i det ufremkommelige og let dystre vildnis og nyd det vilde liv der gemmer sig, så kort fra de smukke lange strande. Inden turen går tilbage mod dit resort, er der også mulighed for at dyppe sig i en af Phang Nga´s små gemte laguner, hvor du kan køle af, inden du bliver kørt retur til civilisationen og dit resort ved stranden.

Oplevelser i Khao Lak
Mangrove Khao Lak

Oplev Khao Sok National Park, som du ønsker det

Khao Sok National Park er en af Thailands mest populære nationalparker og med god grund. Her er exceptionelt smukt. En anden årsag er, at parken er tæt på flere populære destinationer og er utrolig let og bekvem at besøge. Udenfor indgangen til nationalparken er en lille by. Her finder du flere gennemførte resorts i høj kvalitet, godt med spisesteder og her er mulighed for indkøb. Kort sagt kan du opleve en af Thailands smukkeste hjørner med masser af udflugter ind i parken, samtidigt med at du bor godt.

Vil man endnu tættere på, kan man skrue lidt ned for bekvemmeligheden og lidt op for det lokale. Et homestay er en ideel måde at opleve Khao Sok, hvis både vil opleve det lokale liv i symbiose med parken og have højdepunkterne samtidigt. Her bor man i en lille simpel bungalow hos værtsfamilien i deres lille familielandbrug, langt fra de populære resorter. Du er med til at samle urter og grøntsager og hjælpe med at lave en god gang thailandsk husmandskost til aften. Du kan få vist nationalparken frem som de lokale oplever den. Sejle på floderne med de små bambusflåder og sejle på den smukke Cheow Lan Lake med en lille privat longtail-båd. Det kan varmt anbefales for de nysgerrige og udadgående at opleve Khao Sok Nationalpark med et homestay efterfulgt af en lille afsondret Ø.

Du kan også besøge det lille familielandbrug som dagsudflugt, hvor du oplever livet ved Khao Sok, hjælper med maden og sejler på floderne med bambusflåder. Uanset hvordan du vil opleve Khao Sok, så hjælper og arrangerer jeg hele eller dele af arrangementet.

Gode muligheder for flotte og gennemførte resorts
Cheow Lan Lake er en af Khao Soks helt store oplevelser
Bo helt lokalt i Khao Sok og langt fra den lille by som andre

Opdag Khao Laks store og uberørte jungle

Men du behøver faktisk slet ikke at køre helt til Khao Sok eller køre langt væk fra Khao Lak. Fordi Phang Nga provinsen er selv hjem til en stor og uberørt jungle. En desværre ganske overset oplevelse i Khao Lak.

Tag derfor og brug en dag på at drag med ind i landet og til Phang Nga ́s tætte jungle. Her vandrer du gennem den tætte regnskov, hvor du ser de små skovtempler, vandfald og vandløb, samt de spor man kan følge gennem junglen. Din guide vil vise dig nogle af de færdigheder og teknikker, der bruges til at opholde sig i regnskoven. Der bliver også tid til at brygge en god kop kaffe og forberede risen til frokosten. Begge dele lavet i friskskåret bambusrør fra skovens ressourcer omkring dig.

Frokosten bliver serveret, når du igen er ude af skovens dyb. Her vil der være tid til at opleve nogle af områdets bæredygtige landbrugsprojekter. Her ser du deres husdyr og du hører om det lokale liv og samspillet med skoven og naturen. En spændende måde at ikke kun opleve Phang Nga´s jungle, men i lige så høj grad det lokale liv væk fra de større byer. Sidst på dagen bliver du kørt retur til dit resort i Khao Lak og du kan slappe af og nyde aftenen på egen hånd. Måske med en stor aftensmad efter en lang god dag i skovens dyb.

Aktiviteter i Khao Lak
Oplevelser i Khao Lak

En Phang Nga Sightseeing

En skøn måde at opleve Phang Nga og Khao Lak er en klassisk sightseeing. Phang Nga er utrolig naturskøn, som du allerede har læst dig frem til. Men provinsen byder på virkelig meget mere end blot James Bond Island og den berømte Phang Nga-bugt. Selvom Phang Nga-bugten og det smukke Samet Nangshe udsigtspunkt næsten er en nødvendighed. Derfor kan et godt bud på en af de rolige oplevelser i Khao Lak være at tage med ud gennem de lokale landsbyer på en sightseeing.

Turen går forbi flere af provinsens højdepunkter. Du ser de smukke viewpoints, som bl.a. Samet Nangshe med den fantastiske panoramaudsigt over Phang Nga. På turen besøger du nogle af de lokale templer og en lokal fiskerlandsby på pæle. Du kan smage den berømte og tilmed prisvindende lokale satay, fra en af de lokale restauranter undervejs. Ligesom der selvfølgelig også bliver tid til en god frokost undervejs.

En sightseeing gennem Phang Nga er en hyggelig og dejlig måde at bruge en dag på. Og opleve Phang Nga bag Khao Lak i et roligt tempo med lokal guide.

Aktiviteter i Khao Lak
Gadekunst i Phang Nga provisen
Oplev Samet Nangshe i Khao Lak
Samet Nangshe udsigtspunkt

Similan-øerne

De berømte Similan-øer er formentlig den mest populære udflugter og oplevelse i Khao Lak. Her har du de fantastisk smukke øer med lækre hvide sandstrande. Her er rigtig god snorkling omkring øerne med masser af koraller, fisk og tilmed havskildpadder og i perioder sågar de enorme hvalhajer. Nyd en rolig dag med på vandet ved øerne med masser af snorkling og afslapning.

Der er faktisk ikke så meget til sådan en udflugt. Du bliver afhentet på dit resort om morgenen, bliver kørt til molen og sejlet ud til de små fjerne øer. Hvorfra du kan nyde vejret, stranden og naturen. Vil du opleve de fantastiske koraller og marinelivet, har jeg skrevet et blogopslag omkring god strand- og koralskik.

Husk, at ansvarlig og bæredygtig turisme er meget mere end CO2-udledning. Forbered dig derfor og oplevelserne, og de bliver endnu større når du ved hvad du virkelig oplever på rejsen.

Oplevelser i Khao Lak
Aktiviteter i Khao Lak

Det lokale Khao Lak og Phang Nga

Det skal ikke være en hemmelighed, at jeg og Bambus Rejser har nogle favoritter. Typisk handler det om at komme lidt væk fra stranden og være lidt tættere på det lokale. Derfor kan det bestemt anbefales at drage væk fra kysten og mod de lokale byer, templer og markeder. Så kør ind i Phang Nga med Songthaew og en lokal guide, hvor du kan opleve det lokale Phang Nga.

Ikke langt fra ikke langt fra Khuk Khak beach ser du allerede de første templer. Ligesom du kommer forbi Buddha statuer og et besøg på lille bæredygtigt landbrug. I løbet af dagen bliver der også tid til at prøve et par hjemmelavet thailandske snacks. Du kommer også ind i byen Takua Pa, hvor det hovedsageligt er lokale som befinder sig, samt lidt nysgerrige turister. Her kan du se lidt flere templer, nogle hellige kinesiske skrin og have mulighed for at købe lidt lækkerier og god street food på det lokale marked.

Dagen slutter med, at du bliver kørt retur til dit resort og resten af dagen kan du bruge ved stranden, poolen eller hvad du nu måtte ønske.

En oplagt oplevelse er den lokale Takua Pa
Klong Ka Temple
Samfundsturisme i Khao Lak

Samfundsturisme er en af de meste interessante måder at opleve de små lokalsamfund. Der kommer penge ud i området som ellers ikke ville se dem. Ligesom det er en af de bedste måder, hvis man vil tæt på landet og kulturen man besøger. Denne tur starter med at du bliver kørt til molen og sejlet nordpå via den smukke kyst og den vilde mangrove til en lille landsby. I løbet af dagen bliver der tid til at udforske mangroven på egen hånd i kajak. Her kan du spejde efter fugle, aber, øgler, frøer og meget andet i det fascinerede vådområde.

Efter en sejltur i mangroven kommer du retur til landsbyen, hvor du kan lave de traditionelle farvede batikker. Du hjælper med at farve tekstilerne med et sammenkog af bark og andre naturlige materialer fra mangroven og naturen. Mens dine tekstiler tørrer i solen, bliver det tid til en god lokal frokost og nyde omgivelserne i landsbyen. Sidst på dagen sejler du retur til Khao Lak og fra molen bliver du kørt til dit resort.

Oplevelser i Khao Lak
Batik

Oplevelser med Elefanter i Phang Nga og Surat Thani

Ansvarlig turisme er hjerteblod hos Bambus Rejser. Jeg ønsker at alle der rejser med Bambus Rejser er velvidende, at oplevelserne lever op til højeste standarder når det kommer til dyrevelfærd, miljø, bevaring og social ansvarlighed. Derfor tilbyder Bambus rejser ingen oplevelser med elefanter med udgangspunkt i Khao Lak.

Årsagen er, at de oplevelser der findes i Phang Nga og Surat Thani ikke lever op til de højeste standarder inden for dyrevelfærd for elefanter. Under Surat Thani hører også Khao Sok. Også selvom der er flere meget populære attraktioner med elefanter i særligt Khao Sok og omegn. Den eneste måde du kan hjælpe med at hæve dyrevelfærden, er at ikke støtte disse så længe der ikke leves op til højeste standarder.

Bambus Rejser og jeg er velvidende at dette koster kunder, til gengæld håber jeg det tiltrækker andre som sætter dyrevelfærd, dyr i rejsebranchen og ansvarlig turisme højere end egne oplevelser. Jeg håber derfor du vil fravælge oplevelser med elefanter i Phang Nga og Surat Thani provinserne.

Vil du opleve elefanter er Paklok Elephant Sanctuary på Phuket den nærmeste elefant venlige oplevelse fra Khao Lak.

Elefantoplevelser
Kontakt mig hvis du vil opleve Khao Lak og Phang Nga

Vil du opleve nogle af Khao Lak og Phang Nga ́s seværdigheder, så blot send en besked med formularen herunder. Hos Bambus Rejser er ansvarlig turisme hjerteblod og derfor arrangere jeg kun ture med ansvarlige og bæredygtige udbydere. Udbydere som er plastikfri og giver tilbage til de lokalsamfund som du besøger. Hvorfor Bambus Rejser, fraråder også at bestille udflugter, hvor du ikke kender arrangøren bag.

Du er altid velkommen til at kontakte mig, hvis du er interesseret i nogle af de mange oplevelser i Khao Lak. Jeg tilbyder udflugterne til ganske konkurrencedygtige priser. Jeg kan også hjælpe med masser af gode ansvarlige resorts til stærke priser og flere end du ser på siden.

Du kan også skrive til post@bambusrejser.dk eller bruge formularen herunder og jeg vender tilbage hurtigst muligt.

Send besked