Aktiviteter på Phuket med landsbyer, regnskov og vandfald

Der findes næsten alle tænkelige aktiviteter på Phuket, som hører til en populær ferie destination. Det er ikke blot de smukke tropiske strande der tiltrækker de mange besøgende år efter år. Du har den gamle historiske Phuket Old Town, utallige spisesteder i høj kvalitet, muligheder for øhop til småøer, markeder og shopping, dykning, vandsport, motorsport og sådan kan man blive ved.

Derfor har jeg valgt at tilbyde et lidt begrænset udbud af aktiviteter på Phuket. Det skal være de udflugter der overses og de aktiviteter som man måske ikke lige forbinder med Phuket. Ligesom det skal passe med, at aktiviteterne og udflugter, som jeg og Bambus Rejser finder interessante at tilbyde, samt at det selvfølgelig er med en ansvarsfuld og kvalitetsbevidst arrangør Aktiviteter der tager dig tættere på Phuket og viser dig lidt af de sider de færreste oplever.

Udflugterne herunder gennemføres typisk i små grupper, men kan også arrangeres privat. Blot send en kort besked og jeg kan arrangere nogle af Phukets interessante og anderledes aktiviteter til jeres ferie.

Du kan finde gode kvalitetsresorts til stærke priser på Phuket her.

Vær aktiv med i Phukets sidste vilde regnskov

Det må efterhånden være længe siden at nogen har forbundet Phuket med vild natur og regnskov. Men der er faktisk stadig vild regnskov tilbage på øen og Phuket har mulighed for interessante aktiviteter i naturen.

Derfor det er værd trekke og være aktiv i Khao Phra Taew nationalparken i øens nordøstlige hjørne. Phukets eneste betydelige tilbageværende ur regnskov. En vandretur ind i Phukets hjerte, hvor du hører gibbonabernes højlydte hyl, de larmende cikader og junglens mange fugle. Der bliver tid til at skyller under Bang Pae- eller Tonsai-vandfaldene eller måske en dukkert i en af junglens pools.

Parken blev først fredet omkring 1977 og efterfølgende etableret som nationalpark og non-hunting area. I parken findes der vildsvin, loriser, langurer, pindsvin, forskellige hjorte, aber, pytonslanger, firben, flyvendehunde, egern og andet. Der skulle tilmed være solbjørne, men det er næsten svært at tro på de skulle være der endnu.

Det mest imponerede i nationalparken er dog næsten at se de gigantiske træer og trækronerne i junglens smukke tag. Så snyd ikke dig selv for at stoppe og kig op i de fantastiske trækroner på turen gennem junglen.

Khao Phra Taew nationalpark er også hjem til et rehabiliteringscenter til for Gibbonaber, som let kan besøges på egen hånd. Det kan du læse nærmere om på mit blog-indlæg for Phuket.

Trekking i Phukets sidste vilde natur
Aktiviteter i Phukets jungle

Opdag Koh Yao Noi med en aktiv udflugt på cykel

Koh Yao Noi er kendt som en af Sydthailands smukkeste øer eller som Thailands ø for luksusresorts, med blandet andet resorts som Koh Yao Paradise. Uanset hvordan du kender eller har har hørt om øen, er den værd at besøge.

Dagen starter på Phuket, hvor du bliver kørt til molen og sejlet til Koh Yao Noi. Herfra kører du med på cykel fra øens vigtigste købstad og gennem øens mangrove, gummiplantager fiskerlandsby, familielandbrug og rismarker. En skøn og rolig tur gennem den smukke øer. Omkring middag serveres der en lille frokost på en af øens strandrestauranter med udsigt til Andamanhavet, hvor du selvfølgelig også kan få en lille dukkert inden turen fortsætter.

Som turen fortsætter, kommer du også forbi en lille plantage hvor der laves palmeolie og dagen giver et interessant indblik i det almindelige liv på nogle af Sydthailands mange øer. Den samlede distance er omkring 22 kilometer og omkring en fjerdel er på grusveje. Dagen slutter med at sejler retur mod Phuket og ved I bliver sat af ved jeres resort.

Aktiviteter på Phuket kan være en udflugt til Koh Yao Noi
Oplev Koh Yao Noi

Drag mod Phukets rolige landområder og små lokale landsbyer

Du behøver dog ikke at sejle til Koh Yao Noi for at opleve plantager, grusstier og landbrug. Det har Phuket faktisk også selv lidt af endnu. Her kan du være aktiv med en cykeltur og opdage Phuket væk fra folkemængderne.

Du oplever en del af Phuket der hurtigt forsvinder med sine ananasmarker, rejsefarme i det fjerne og den lokale livsstil. Her vil der ikke gå mange år før området ikke vil være plantager, men derimod nye lækre ferie resorter. Alt sammen noget som er med til at gøre turen endnu mere speciel og en følelse af, at være langt fra Phukets travlhed.

I løbet af udflugten kan du være heldig at prøve nogle af de lokale snacks og måske lidt frisk kokosvand. Du kører igennem den såkaldte byskov, et fredet skovreservat på øen og ser noget at øens skov og krat. Ligesom turen også går igennem nogle af de mange gummiplantager og små lokale landsbyer. Her opdager både øens gedearvl, lokale fiskeri og børn der leger på landsbyerne veje – og oplev en hurtigt svindende seværdighed på Phuket. Hele dagen bliver kørt via nogle af Phukets bedste cykelstier og veje.

Omking middag bliver der serveret en lille frokost ved Laem Sai, i Phukets fjerneste hjørne med udsigt til havet. Den samlede distance er omkring 20 kilometer og stort set hele ruten er på asfalteret veje. Dagen slutter ved tilbage ved resort, hvor du har resten af dagen på egen hånd.

Aktiviteter på Phuket
Væk aktiv på Phukets sidste landområder

Opdag Phuket Old Town og historie med en lokal guide

En interessant aktivitet på Phuket er en tur til Phuket Old Town. Phuket har en rig historie som ofte bliver glemt når tanker falder på de skønne strande og gode klima. Men øen har historisk sin store rigdom fra minedrift og øens gummiplantager. Det ses mest tydeligt i Phuket Old Town med de store palæer og farverige bygninger i sit gamle handelscentrum.

En dag med en lokal guide gennem Phukets gamle bydel oplagt aktivitet på Phuket. Gennem de maleriske gader med din guide, bliver du fortalt om den unikke arkitektur, se de traditionelle tebutikker, templer, hellige kinesiske skrin og museer, og sågar en lokal smed. Din guide møder du på Tai Hua Museum, hvor du bliver klogere på den traditionelle sino-thailandske kultur kendt som “Baba” og “YaYa”. Museet illustrerer det kinesiske folks migration til Phuket, der går tilbage til det 18. århundrede og hvordan den relaterer sig til nutiden.

Turen går også forbi de mange kinesiske butikshuse, hvor familier har boet og arbejdet i mange generationer. Hvor du hører familiernes historier og hvordan folk levede for generationer siden. Du vil også kunne se de gamle arvestykker indsamlet gennem generationer og måske prøve de traditionelle deserter.

Dagen slutter i Phuket Old Town, hvor du kan bruge dage eller aftenen, hvor det er oplagt at gå på jagt efter byens streetfood.

Send besked