Rundrejser i Laos fjerne egne

Rejser til Laos skiller fra de andre lande på Sydøstasiens fastland. Laos har den klart mindste befolkning og er det mest tyndt befolkede land. Der bor kun små syv millioner og er klemt inde blandt store lande, som Thailand og Vietnam med henholdsvis 71 og 98 millioner – samt Kina. Historisk har området også været lidt et udkantsområde.

I de første folketællinger 60’erne var der kun to millioner indbyggere på et område på størrelse med Storbritannien. Og kun lige over halvdelen er laoter, mens resten er fordelt på hele 54 etniske minoriteter. Laos er et bjergrigt land med tætte skove og store floder, med nogle af største uberørte skovområder i forhold til landets størrelse.

Alt det kan mærkes når man rejser til Laos. Landet har altid været omgivet af store riger, mens Laos har ligget i et fjernt hjørne. Laos er derfor heller ikke det land, der byder på de største tempelkomplekser eller store historiske bycentre, men Laos kan noget helt andet. Rejser til Laos byder på en intim stemning og særlig atmosfære, man ikke får andre steder i Sydøstasien, sammen med store naturoplevelser.

Kulturelt er Laos et Tai-land og ligner Thailand. Sprogene ligner hinanden og Laos benytter også et sanskrit alfabet, der ligner det thailandske. Mange af de samme højtider fejres også, som Loy Krathong og Songkran. Politisk ligner Laos Vietnam med det samme politiske styre. Kommunismen kom også til magten efter Vietnam-krigen. Ligesom Ho Chi Minh havde tætte forbindelser til Laos´ første præsident Kaison Phomvihane. Økonomisk ligner Laos et land i sub-Sahara Afrika og er blandt verdens fattigste og mindst udviklede. Men sikkert at besøge.

Laos er et af de mest interessante lande i Sydøstasien og rejser til Laos er på mange måder rejser tilbage i tiden og spændende. Særligt interessant hvis du vil opleve Sydøstasien før masseturismen.

Rejser til det sydlige Laos

De fleste der besøger Laos rejser til den centrale del af landet. I Laos er det hovedstaden Vientiane, oplevelsesområdet Vang Vieng og den gamle kongeby Luang Prabang. Måske kombineret med et cruise på Mekong-floden. Men vil du opleve en del af Laos, der er mere repræsentativ, skal du overveje en rejse til det sydlige Laos. Her oplever du de små byer, der kendetegner landet. Du har en utroligt smuk og fascinerende del af Mekong-floden med Si Pan Don. Flere interessante arkæologiske steder. Ligesom du har Bolaven plateauet fyldt med god kaffe og imponerende natur og vandfald. Derfor skal du overveje at rejse til denne fascinerede del af Laos og komme tæt på dette lille land mellem bjerge, floder og tætte skove.

En rejse rundt i Laos´ sydligste provinser og noget af landets smukkeste natur. Du oplever Bolevan plateauet med både kaffeproduktion og smukke vandfald. Ligesom du oplever de fire tusinde øer i Mekong-floden, der byder på et anderledes øhop, samt flere af det sydens mest interessante arkæologiske steder og charmerende små landsbyer og bygninger i fransk stil.