Bæredygtige hoteller i rolige og naturskønne Khao Lak

Søger man rolige omgivelser er det værd at overveje de ansvarlige og bæredygtige hoteller i Khao Lak. Khao Lak i Phang Nga provinsen byder på lange hvide og gyldne strande, med en ro som få andre steder i Thailand. Her er langt til store markeder, shopping, underholdning eller festligt natteliv, men det er heller ikke derfor man skal besøge Khao Lak.

Det der gør Phang Nga interessant, er provinsens smukke og uberørte natur. En natur, som de færreste tager sig tid til at opleve. Mange rejser til nationalparken Khao Sok og overser desværre naturoplevelserne i Phang Nga.

Mest kendt er Similan-øerne, men det er fastlandet som byder på de interessante og oversete oplevelser. Phang Nga er hjem til en enorm og vild mangroveskov, hvor man kommer tæt på aber, slager og andet dyreliv i det mørke vådområder. Alternativt kan man nyde en rolig dag med long-tail boat langs den vilde kyst og nyde de små afsondret strande. Faktisk er Phang Nga også hjem til en stor vild regnskov mod bjergene med fantastisk vild natur. Phang Nga byder også på lokale templer, små byer, lokale markeder og mulighed for at komme tæt på det helt almindelige hverdagsliv.

Dertil er det let at kombinere med Khao Sok, både for naturoplevelserne, men også for at komme tæt på de mennesker, som bor og lever af naturen her. Phang Nga byder kort sagt på oplevelser i laveste gear og muligheder for lækre ansvarlige og bæredygtige hoteller i Khao Lak.

Alle priser er udregnet med udgangspunkt i to voksne i et delt doubleværelse og flybilletter til 5.500 kroner per person. Flybilletter kan selvfølgelig fås både billigere eller dyrere, afhængigt af priserne på marked, og afhængigt af afrejselufthavn og -tidspunkt.

Bemærk, alle rejserne er inklusive et bidrag på 20 kilo klisterris til udsatte børn i Laos.

Bæredygtige resorts på Khuk Khak Beach

The Haven er ligger ud til den gyldne Khuk Khak Beach helt centralt i Khao Lak, men let gemt væk bag den store lagune bag resortet. Resortet er i en stor grøn have blandt palmer og kokosnøddetræer, og et kæmpe poolomåde som spreder sig over hele resortet. Spisesteder, barer og indkøb er alle i kort gåafstand fra The Haven.

JW Marriott Khao Lak Resort er luksus beliggende lige ud stranden og centralt i Khao Lak, nær lidt by og indkøb. Resortet to gode pools, poolbar, strandbar, lounge og en deli til lidt hurtig mad. Herudover har resortet flere gode restauranter, som serverer thailandsk, italiensk, japansk og Waterfront med internationale retter.

Bæredygtige hoteller på Bang Niang Beach

La Flora Khao Lak ligger centralt i Khao lak og samtidigt ud til den gyldne Bang Niang strand. Resortet er i kort afstand til et fint udvalg af forskellige spisesteder og barer. La Flora har også flere restauranter, barer og caféer, som har åbent helt til midnat, uanset om man søger det store måltid eller den lille godbid og et par kolde drinks.

La Vela Khao Lak er et flot designet resort, somligger lige ud til den gyldne Bang Niang strand ganske centralt i Khao Lak. Resortet er i kort afstand til byen, hvor der fint med spisesteder, barer og mulighed for lidt indkøb. La Vela har også selv flere restauranter, caféer og barer inden for dørene, og flere gode poolområder.

Chongfah Beach Resort i Khao Lak er et lille hyggeligt resort med kun 30 værelser og bungalows. Resortet ligger lige ud til stranden og er i kort afstand til den lille Khao Lak by, med spisesteder og mulighed for indkøb. Et godt valg for dem som ønsker både et lille resort og central beliggenhed langs de rolige strande i Khao Lak.

Bæredygtige resorts på Hat Nong Thong Beach

The Sands Khao Lak ligger ud til Nang Thong stranden, i den sydlige del af Khao Lak. Et roligt område med mulighed for indkøb og lidt spisesteder i nærheden. Området er roligt med her er lidt spisesteder og indkøbsmuligheder i nærheden. Resortet er opdelt i tre forskellige afdelinger med hvert deres eget pool område og til hver deres formål.

Bæredygtige hoteller Khao Lak South Beach

Khao Lak Merlin Resort ligger i de grønneste omgivelser, hvor naturen er inviteret helt ind på resortet. Det ligger ud til stranden og helt centralt i Khao Lak, ikke langt fra den lille med spisesteder og muligheder for indkøb. Resortet har et stort lækkert poolområde med flere pools, som følger resortets kuperet grund ned mod stranden.

Bæredygtige resorts Bang Sak Beach

Graceland Beach Resort ligger ved den hvide afsondret strand Bang Sak. Området er meget roligt og spisesteder og indkøb betyder en tur til den lille  Khao Lak by, men her er shuttlebus. Resortet har 268 værelser, masser af gode faciliteter og tre restauranter, samt i kort afstand til Le Meridien Khao Lak, som har seks restauranter og barer.

Outrigger Khao Lak Beach Resort ligger ud til den afsondret og smukke hvide Hat Bang Sak strand. Her er pool med udsigt til strand og palmer, samt poolbar, og ligger i en stor grøn have. Et godt valg for dem som både vil bo ved den rolige hvis strand, men også ønsker en relativ kort køretur til Khao Laks lille by med spisesteder og indkøb.

Le Meridien Khao Lak Resort ligger ud til den smukke hvide Bang Sak Beach. Resortet ligger helt afsondret med få resorts i gåafstand og dermed god plads på den lange strand. Resortet har alt hvad man har brug inden for egne døre med hele seks restauranter og barer, samt flere gode poolområder. Vil man til byen har resortet shuttlebus.