Rejser til fredelige og naturskønne Khao Lak

På rejser til Khao Lak får man naturskønne og rolige omgivelser og et godt udvalg af ansvarlige og bæredygtige hoteller. Khao Lak i Phang Nga provinsen byder på lange hvide og gyldne strande, med en ro som få andre steder i Sydthailand. Her er langt til store markeder, shoppingcentre, underholdning eller festligt natteliv. Men det er heller ikke derfor man skal vælge at rejse til Khao Lak.

Det som gør Khao Lak og Phang Nga interessant, er provinsens smukke og uberørte natur. En natur, som de færreste tager sig tid til at opleve. Mange rejser til nationalparken Khao Sok og overser de fantastiske naturoplevelser langs Khao Lak og i Phang Nga.

Mest kendt er Similan-øerne, men det er fastlandet, som byder på de mest interessante oplevelser. Phang Nga er hjem til en stor vild mangroveskov, hvor du kommer tæt på aber, slanger og andet dyreliv i de mørke vådområder. Man kan også nyde en rolig dag med en longtail-boat langs Khao Laks lange, smukke kyst og afsondret strande. Phang Nga også hjem til en stor vild regnskov mod bjergene med fantastisk vild natur. Phang Nga og Khao Lak byder også på lokale templer, små byer, lokale markeder og mulighed for at komme tæt på hverdagslivet.

Dertil er det let at kombinere rejser til Khao Lak med Khao Sok, både for naturoplevelserne, men også for at kunne komme tæt på de mennesker, som bor og lever af naturen her. Khao Lak byder kort sagt på oplevelser i laveste gear og muligheder for lækre ansvarlige og bæredygtige hoteller i kort afstand til spisesteder og restauranter.

Rejs til den gyldne Khuk Khak Beach

Khuk Khak Beach ligger mellem Bang Niang i syd og Coral Beach i nord. En lang og bred strand med blødt gyldent sand og en rolig atmosfære, trods sin relativt centrale beliggenhed i Khao Lak tæt på Bang Niang Beach og by. Ved stranden finder du lidt små hytter, hvor du kan få en massage. Restauranter og spisesteder er ikke direkte på stranden, men ligger bagved på nogle små Soi´s parallelt med stranden. Her er der et fint udvalg af hyggelige spisesteder og barer tæt på stranden. Mens selve Khuk Khak strand er dejlig rolig og stort set uden barer eller andet.

Khuk Khak Beach er skøn, hvis du både vil have en rolig strand, og lidt små spisesteder og barer tæt på. Samtidigt har du Bang Niang Night Market og The Build Market er kun 10-15 minutters kørsel væk, hvor du finder masser af spisesteder og en hyggelig stemning. Ligesom du har Bang Niang’s gode udvalg af indkøb, bekvemmeligheder og alt hvad du skal bruge. Så ønsker du en rejse til Khao Lak med lidt ekstra ro og samtidigt være tæt på det hele, skal du overveje Khuk Khak Beach og de strandens bæredygtige og ansvarlige resorts.

The Haven ligger direkte ud til den gyldne Khuk Khak Beach centralt i Khao Lak, men let gemt væk bag den store lagune ved resortet. Resortet ligger i en stor grøn have blandt palmer og kokospalmer, og har et kæmpe poolområde, som spreder sig over hele resortet. The Haven har flere restauranter og barer, men spisesteder, barer og indkøb findes også i kort gåafstand.

JW Marriott Khao Lak Resort er et rent luksus resort beliggende direkte ud til Khuk Khak Beach. Resortet er centralt i Khao Lak nær by og indkøb. Resortet har flere barer, lounge og deli med mad og kaffe til farten. Derudover har de et godt udvalg af restauranter med thailandsk, italiensk, japansk og internationale retter. Resortet har Sydøstasien længste pool på næsten 2,5 km.

Devasom Khao Lak Beach Resort er et af Khao Laks mest luksuriøse og gennemførte boutique-resorts. Resortet har strandbeliggenhed ved en naturlig lille lagune med udløb fra en lille flod. Der er to saltvandspools og en børnepool. Devasom har to restauranter, hvoraf den ene har flere Michelin-anbefalinger og den anden en Michelin Plate. Kort sagt et resort i høj høj klasse.

Rejser til Bang Niang Beach - Bo centralt i Khao Lak

Bang Niang Beach er en populær strand i Khao Lak, men stadig et meget roligt område til afslapningsferier. Stranden har lidt hyggelige restauranter og barer, men de fleste spisesteder, markeder og byliv findes bag stranden. Et populært område særligt blandt par og familier, som ønsker en rolig badeferie krydret med naturoplevelser og hyggelige aftener ude. Bang Niang har fine muligheder for indkøb og et godt udvalg af spisesteder og små barer, men der er ikke langt til Nang Thong Beach og byen der, de dage man vil prøve noget andet eller have lidt mere liv.

Bang Niang Night Market er formentlig det mest populære marked i Khao Lak og du finder også det lidt mindre The Build Night Market i Bang Niang. Rejser du til Bang Niang i Khao Lak, bør du også besøge Tsunami Museet, som ligger her. De fleste barer, spisesteder og massagesteder ligger på den lille hovedgade Chai Hat Bang Niang Road, samt sidegaderne omkring de små Soi´s. Bang Niang Beach er et godt valg for dem som vil have Phang Nga´s store udvalg af naturoplevelser, en god strand og gode udvalg af spisesteder, barer og markeder. Samtidigt får man en rejse til Khao Lak, som byder på ro og fred.

La Flora Khao Lak ligger centralt i Khao Lak og samtidigt direkte ud til den gyldne Bang Niang strand. Resortet er i kort afstand til et fint udvalg af forskellige spisesteder og barer. La Flora er indrettet i moderne thailandsk stil og værelserne har egen balkon, eller et værelse med direkte adgang til poolen. La Flora har tre pools og flere gode restauranter, barer og caféer.

The Waters Khao Lak er et skønt boutique-resort i Bang Niang med kort afstand til stranden. Resortet har et kæmpestort og lækkert poolområde på hele 3000 m². Det betyder, at resortet har mere end 100 værelser med direkte adgang til poolen. Resortet serverer også morgenmad helt til kl. 11:30, så der er virkelig tale om et resort for dem som vil dase på en rolig ferie.

La Vela Khao Lak er et moderne designet resort, som ligger direkte ud til Bang Niang Beach centralt i Khao Lak. Resortet er i kort afstand til byen, hvor der er fint med spisesteder, barer og mulighed for lidt indkøb. Værelserne kommer med egen balkon og stort badekar. La Vela har også selv flere restauranter, caféer og barer inden for dørene, og flere gode pool områder.

Chongfah Beach Resort skiller sig ud i Khao Lak ved at være et lille resort med kun 30 værelser og bungalows. Resortet er beliggende direkte ud til stranden og i kort afstand til byen, med spisesteder, markeder og mulighed for indkøb. Et godt valg for dem som ønsker et lille resort, ikke stiller krav til mange spisesteder på resortet og har central beliggenhed i Bang Niang.

Bæredygtige resorts på Nang Thong Beach

Nang Thong Beach kan betragtes som Khao Laks mest populære strand og ligger lige syd for Bang Niang Beach. Den gyldne sandstrand har hist og her områder med klipper og store sten spredt på stranden. Mellem klipperne er der masser af plads til bade og når havet er roligt, kan du snorkle lidt omkring klipper og sten. Udover snorklingen gør klipperne, de store sten og palmetræerne også stranden til et smukt syn. Nang Thong er særligt populært blandt par og familier, som både vil have Khao Lak gode strande, men være tæt på byen og alle bekvemmelighederne.

Strandens popularitet har medført et stort udvalg af barer, spisesteder, restauranter, indkøb og alt det man skal bruge for en let og bekvem ferie. Uden at det dog har udviklet sig til en fest destination. Du finder barer og spisesteder både i byen, langs stranden ned til der, hvor den går over i Sunset Beach og langs Petchkasem Road. Nang Thong er et godt valg hvis du vil have Khao Laks smukke strande, udflugtsmuligheder og naturoplevelse, samtidigt med bredeste udvalg af restauranter og barer – samt Bang Niangs markeder i overskuelig afstand med Songthaew, tuktuk eller taxa.

The Sands Khao Lak ligger direkte ud til Nang Thong stranden, i den sydlige del af Khao Lak. Et område et godt med spisesteder og lidt barer, med mulighed for indkøb i nærheden. Området er Khao Laks mest livlige område, men stadig småt og roligt sammenlignet med kendte strande på Phuket. Resortet er opdelt i tre forskellige afdelinger, hver med eget poolområde og formål.

Bæredygtige hoteller ved Khao Lak South Beach

South Beach ligger omkring tre kilometer syd for Sunset Beach og ligger lige ved den smukke Khao Lak Lam Ru National Park. Stranden skiller sig ud fra de andre ved ”kun” at være omkring to kilometer lang og beliggende i en bugt, som giver lidt roligere vand og bølger. I den nordlige ende af stranden er der mulighed for at snorkle lidt ved de store klipper.

Strandens resorts ligger i den nordlige ende af stranden og i den sydlige ende findes der lidt små simple og hyggelige restauranter og barer med en skøn udsigt.  Byens centrum består af et par små Soi´s, hvor der er lidt forskellige spisesteder, restauranter, indkøb og lidt barer. South Beach er meget rolig, men godt hvis du gerne vil have ro og hygge, samt spisesteder og barer tæt på, dog uden et stort udvalg. For bymiljø og markeder skal man med taxa eller Songthaew til Nang Thong eller Bang Niang.

Khao Lak Merlin Resort ligger i grønne omgivelser, hvor naturen er inviteret med helt med ind. Merlin Resort ligger direkte ud til South Beach og helt centralt i Khao Lak, ikke langt fra lidt spisesteder og muligheder for indkøb. Resortet har et stort lækkert poolområde med blandt andet en anderledes pool i etager, som følger resortets kuperede grund ned mod stranden.

Rejser til Khao Lak´s fjerne strande - Bang Sak

Bang Sak Beach er en af de mest afsidesliggende og afsondret strande i Khao Lak, som stadig har nogle lækre resorts og besøges regelmæssigt af gæster fra udlandet. Her er en lang smuk hvid sandstrand og en fantastisk fred og ro. Strandens resorts ligger i den nordlige og sydlige ende, mens midten hovedsageligt benyttes af fiskere og lokale. Stranden er virkelig flot og de fleste resorts har god plads på begge sider et godt stykke til naboerne – så selv de større resorts har masser af plads på stranden til sine gæster.

I den nordlige og sydlige del er der lidt lokale restauranter langs stranden, samt små barer og steder du kan få en massage. I midten af Bang Sak ligger de små restauranter bag ved selve stranden, og det er interessant, hvis du vil opleve lidt af det lokale liv og mad. Her er ikke store markeder eller muligheder for shopping, ligesom nattelivet begrænser sig til en kold øl eller cocktail ved stranden eller på resortet. Bang Sak er stedet hvis du vil have en god strand med god plads og skønne rolige omgivelser og rigtig meget resort for pengene.

Graceland Beach Resort ligger direkte ud til den hvide afsondret Bang Sak Beach. Området er meget roligt og for et større udvalg af spisesteder og indkøb betyder det en tur til Bang Niang, men her er shuttlebus til byen. Resortet har 268 værelser, masser af gode faciliteter og tre restauranter, samt i kort afstand til Le Meridien Khao Lak, som har seks restauranter og barer.

Outrigger Khao Lak Beach Resort ligger direkte ud til den afsondret og smukke hvide strand. Her er pool med udsigt til strand og palmer, samt poolbar, og ligger i en stor tropisk have. Et godt valg for dem som både vil bo ved den fredelige hvide strand, men også ønsker en relativ kort køretur til Bang Niang´s lille by med spisesteder, markeder og indkøb.

Le Meridien Khao Lak ligger helt afsondret med kun få resorts i gåafstand og med god plads på stranden. Der er direkte adgang ud til Bang Sak Beach og resortet har alt hvad man skal bruge. Resortet har hele seks forskellige restauranter og barer, samt flere gode store poolområder. Vil du til byen har resortet shuttlebus til Bang Niang´s markeder, restauranter og barer.

Fandt du ikke det du søgte?

Fandt du ikke det resort du søgte, er du meget velkommen til at ringe eller skrive. Bambus Rejser kan skræddersy og tilbyde mange flere resorts og rejser til Khao Lak end du ser her.

Ring på 70 40 42 45
Email: post@bambusrejser.dk