Krabi er rejser til oplevelser i en spændende provins

Krabi provinsen er en større provins i Sydthailand og omkring halvanden gang Fyns størrelse. Det hænder dog ofte, at Krabi bliver forvekslet med Ao Nang, som for mange næsten er synonym med Krabi. Ao Nang ligger rigtig nok også i Krabi provinsen og provinsens mest besøgte by. Derudover er kendte øer som Phi Phi og Koh Lanta faktisk også en del af Krabi. Derfor byder rejser til Krabi på rigtig mange muligheder.

Her på siden finder du strandene og distrikterne på Krabi’s fastland. Et fastland der i høj grad er en oplevelsesprovins og kendt for sine høje kalkstensbjerge, mangrove og lette adgang til de oplevelser Phang Nga bugten tilbyder. Her er flere gode og smukke strande, men Krabi skal i høj grad besøges for sine mange muligheder for oplevelser og aktiviteter. Oplevelser som udflugter til Phang Nga bugtens mange småøer. Trekking og cykelture i naturen og ude blandt de store kalkstensformationer. Kajakture ud i mangroven. Spændende homestays og små landsbyer. Og rigtig meget mere for rejser til Krabi er for oplevelserne.

Fastlandet har også flere gode strande og distrikter, alt afhængigt af hvad man søger. Derfor er de resorts du finder her på siden, opdelt efter områderne de er beliggende i. Ao Nang for dem som vil have bymiljøet og markederne. Nong Thale for dem som vil have rolige omgivelser og strande med lidt spisesteder og indkøb og til sidst Tup Kaek stranden til dem vil have den smukke strand og fantastiske udsigt til Phang Nga.

Rejser til Ao Nang - det kendte Krabi

Ao Nang er det de fleste forbinder med rejser til Krabi og ligger en lille times kørsel fra Krabi lufthavn. Ao Nang ligger ud til de to strande Hat Noppharat Thara og Ao Nang Beach, mens byen ligger bagved, så at sige. I byen finder man et hyggeligt bymiljø med markeder som Krabi Night Market og Krabi Walking Street marked i weekenderne. Til gengæld finder du ikke meget shopping i form af store shoppingcentre.

I Ao Nang har du også Krabi’s største udbud af spisesteder, caféer og barer, dog uden at være en stor destination, hvis du søger festligt natteliv. Man bor også centralt i Krabi provinsen og har let adgang til indkøb, udflugter til småøer og Phang Nga bugten, samt provinsens store tilbud af aktiviteter og oplevelser. Ligesom flere af provinsens og byens templer let kan nås. Ao Nang er ideel for dem som vil have byen, dase ved poolen og aktive dage med oplevelser.

Pakasai Resort er et pænt 4-stjernet resort i det centrale Ao Nang, tæt på markeder, indkøb og restauranter. Resortet giver en rigtig god værdi for pengene og er oplagt for dem som vil gøre brug af Krabi´s store udvalg af aktiviteter og oplevelser, samt bo i byen tæt på det hele. Begge byens store strande er i kort gåafstand fra resortet, men resortet har også en flot rooftop pool.

Avani Ao Nang Cliff Krabi Resort ligger centralt og højt beliggende i Ao Nang med en fantastisk udsigt og infinity-pool. Resortet har flere spændende restauranter, men der er også et stort udvalg af spisesteder og restauranter lige foran døren. Et skønt resort for dem som vil bo tæt på stranden og midt i byen, samtidigt med udsigten til Krabi´s berømte landskaber og havet.

Anana Ecological Resort er et gennemført resort gemt væk i fredelige omgivelser i Ao Nang. Byen er dog tæt på, og stranden kan også let nås, ligesom det er let at drage på udflugter. Resortet har et stort fokus på wellness, økologi og bæredygtighed. Her er en flot pool med udsigt til Ao Nangs berømte kalkstensklipper og en rooftop bar med panoramaudsigt.

Oversete Nong Thale i Krabi's sydvestlige hjørne

Nong Thale er en mindre kendt del af Krabi. Distriktet findes lige vest for Muang Krabi distriktet, hvor de kendte destinationer som Ao Nang og Railey findes. Ao Nang kan nås med 10-15 minutter i taxa, hvorfor kan du sagtens gøre brug af Ao Nang’s markeder, bymiljø og natteliv. Derfor er Nong Thale et godt roligt alternativ til Ao Nang, for dem som ikke ønsker meget bymiljø, men prioritere et roligere område, hvor byen let kan nås de dage man vil det.

Nong Thale er langt fra så udviklet som i Ao Nang, men det er også hvad der giver området sin charme. Flere steder har man en flot udsigt til Phang Nga bugten og øer som Koh Hong og Koh La Ding. I den nordlige del af Nong Thale finder man Tup Kaek, der har flere luksuriøse resorts og high-end spisesteder. Men ved at gå lidt op ad Koh Kwang strandens vestvendte kyst finder man flere små caféer og spisesteder med en fantastisk udsigt.

Du finder ikke nogen store markeder eller nævneværdigt natteliv, men her er et fint lille udvalg af restauranter og spisesteder, ligesom du finder flere små caféer og barer langs stranden. Derudover er der også lidt indkøb og små markeder, der nok bedre er beskrevet som små loppemarkeder. Derudover finder du Klong Muang Shopping Center, men navnet snyder, da det mest er små butikker med lokalt kunsthåndværk, beauty-shops, caféer og massage – men det er langt fra de store indkøbscentre.

Dusit Thani Krabi i Nong Thale distriktet ligger direkte ud til Klong Mung Beach. I kort afstand finder du spisesteder og indkøb i et roligt hjørne af Krabi provinsen. Resortet har tre restauranter og to barer, som ligger ved hver sin pool. Dusit Thani Krabi har et bredt udvalg af aktiviteter, mest i et roligt tempo, men også mulighed for cykelture og paddleboards.

Beyond Krabi Resort er et stilfuldt resort lige ud til stranden i den lille by Klong Muang. Resortet har et godt poolområde i grønne omgivelser og med udsigt til stranden. Et godt resort, hvis man ønsker et resort med strandbeliggenhed og stadig vil have Krabi´s store udvalg af udflugter til provinsens smukke natur og hurtig adgang til Ao Nangs liv og markeder.

Sofitel Krabi Phokeethra er et luksusresort med et af Thailands største poolområder. En 7000 m2 stor pool i en grøn have med flere små kroge hvor man kan gemme sig væk. Resortet ligger lige ved stranden i den lille by Klong Muang og har masser af fritidsaktiviteter. Resortet blev i 2023 nummer 6 på luksusrejsemagasinets Condé Nast top-15 over bedste resorts i Thailand.

Tup Kaek - Rejser til Krabi's smukke kyst

Tup Kaek stranden er den nordligste del af Nong Thale og er beliggende med udsigt til den smukke Phang Nga bugt. Det er blandt de smukkeste udsigter til småøer og kalkstensformationer du finder. Af den årsag er nogle af de resorts der er blevet opført her også i høj klasse. Ligesom de er oplagte til romantiske ferier med god mad til par, der søger rolige og fredelige omgivelser.

Fra Tup Kaek har du hurtig adgang til Nong Thale med lidt mere liv. Her er også hurtig adgang til trekking med vandrer sporene til Dragons Crest og Hang Nak bjerget og den smukke natur og udsigtspunkterne. Udover Nong Thale er tæt på, kan Ao Nang også hurtig nås de dage, man vil på markeder og søge lidt natteliv. Tub Kaek er rejser til en strand med udsigt i særklasse i Krabi.

The Tubkaak Krabi Boutique Resort er et gennemført boutiqueresort ud til den smukke strand. Her bor du direkte ud til stranden med udsigt til Phang Nga bugten og de mange småøer og kalkstensformationer. Resortet er opført og indrettet i mørkt træ i grønne omgivelser med store træer og en lille bæk løbende igennem resortet og med to imponerende restauranter.

Bambus Rejser kan meget mere end du ser her

Bambus Rejser kan hjælpe med mange flere muligheder og rejser til Krabi, end du ser her. Om du vil kombinere Krabi med et øhop, interessante homestays, udflugter rundt i Phang Nga-bugten eller i provinsen. Mulighederne er rigtig mange.

Ring på 70 40 42 45
Email: post@bambusrejser.dk