Oplevelser og udflugter på og fra Koh Lanta

Koh Lanta er en skøn tilbagelænede bounty-ø i med skønne lange strande, smuk natur og små spisesteder. Øen har en stor mangrove, den gamle Lanta Old Town og nationalpark spredt over den sydlige del af øen og flere småøer.  De fleste oplevelser og udflugter på Koh Lanta afspejler den fredelige ø, ved at være i samme rolige tempo. Koh Lanta er Ideel til en afslappende badeferie helt nede i tempo. Måske med lidt udflugter til småøer og andre hyggelige aktiviteter.

De fleste udflugter på Koh Lanta, vidner om at øen hovedsageligt er til ro og afslapning i kombination med nogle af de små øer i Andamanhavet. Ellers er Koh Lanta oplagt at kombinere med en rundrejse eller Krabi-provinsen, for dem som ønsker en masse aktiviteter i naturen og udflugter til små lokalsamfund. Uanset hvordan man ønsker rejsen, er det oplagt at kombinere med lidt aktiviteter og udflugter på Koh Lanta – samt omkring øen.

Alle udflugter du ser her, er med ansvarlige og plastikfrie arrangører, som tager ansvar og arbejder for low impact tourism. Derfor kan du nyde både oplevelser og udflugter, velvidende at arrangørerne har taget de nødvendige forholdsregler både i forhold til naturen og miljø, men også lokalsamfund. Alle udflugterne foregår i grupper, men kan også arrangeres privat.

Speedbåd til smukke Koh Rok og Koh Rok

Tag på en udflugt med speed til to af Sydthailands smukkeste og mest velbevarede øer. Du bliver afhentet på hotellet og kører til Saladan mole. Her venter speedbåden og du sejler af sted mod Koh Rok. Koh Rok består af to små øer, Koh Rok Noi og Koh Rok Yai, henholdsvis lille og store Koh Rok. Øerne ligger omkring 30 kilometer syd for Koh Lanta. Begge øer har smukke hvide sandstrande, krystalklart vand og lavvandede koralrev hvor der kan snorkles og svømmes.

Ved Koh Rok kan du slappe af, solbade og langsomt svømme igennem det klare vandet, mens du beundrer det rige marine liv og levende koralrev lige under dig. Her kan du opleve anemoner, farverige fisk og meget mere. Koh Rok-øerne er et skønt lille paradis til snorkelture. Endnu bedre er det at øerne er ganske oversete sammenlignet med mange andre i Sydthailand. Ved øerne er der en smuk uspoleret natur og typisk færre mennesker end mange andre øer. Der bliver også tid til at nyde en frokost på Nam Sai Beach.

Turen fortsætter tilbage nordpå til Koh Haa. Haa betyder fem på thailandsk. Derefter er det næsten overflødigt at sige der findes fem små øer i denne øgruppe. Her er Koh Ha Yai øgruppens største ø, hvor der findes en lille strand – de andre fire øer er blot kalkstenformationer der stikker op af havet. Koh Haa er et skønt sted til snorkling mellem øerne og der kan ses store fisk og marine liv drager forbi, samt krabber og blæksprutter. Selv større varaner kommer forbi øerne og tager en pause på deres rejse. Der bliver også gjort stop ved øens udsigtspunkt med panoramaudsigt over Koh Ngai og Koh Lanta.

For at bevare Koh Rok og Koh Haa er øerne lukket for offentligheden mellem maj og oktober, hvert år.

Udflugter på Koh Lanta - Koh Rok
Udflugter på Koh Lanta - Koh Rok

Udlflugt til Koh Lanta Old Town og fiskerbyen Tung Yee Peng

Tag på en rejse til Koh Lanta´s østkyst og oplev landsbyen Tung Yee Peng. En lokal landsby på kanten af Koh Lanta´s mangroveskov, som strækker sig over en stor del af østkysten. Her kan du fordybe dig i den fredelige gamle bydel og den traditionelle livsstil. Mangroven ved Tung Yee Peng er også en oplevelse værd og er tilgængelig via en lille bro. Broen fører til en lille en cementsti, der snor sig ned gennem mangroveskove, hvorfra du kan se fugle og andet vildtliv.

Fra landsbyen kommer du også med en gondol-lignende båd ud at udforske mangroven. På sejlturen kan du se det mangfoldige dyreliv i det tætte vildnis med farverige fugle, de mærkelige dyndskippere, varaner, slanger, padder, aber og krabber. Alle dyr der med en smule held og opmærksomhed kan ses i det tætte og mørke buskads. Et højdepunkt på sejlturen er et stop ved ”abe punktet”, et navn der kommer af, at der ofte kan ses aber som svømmer, dykker og leger her.

Efter sejlturen fortsætter udflugten sydpå ned til Koh Lanta Old Town, hvis lille historiske centrum kan udforskes. På turen bliver der også tid til at opleve en lokal Sea Moken landsby. Oprindelsen af ​​denne minoritet er usikker. Det formodes, at Sea Moken er blandt de første bosættere i kystområderne af Andamanhavet i Thailand, Myanmar og Malaysia. Her får du et spændende indblik i ”havsigøjnernes” unikke og fascinerende kultur og livsstil.

Turen slutter ud på eftermiddagen med at du bliver kørt tilbage til dit resort.

Udflugter på Koh Lanta - Tung Yee Peng

Speedbåd til Koh Mook, Koh Kradan og Koh Ngai

Sejl sydpå mod de smukke Trang-øer og oplev nogle af Sydthailands skønneste øer og koralrev. Du bliver afhentet på hotellet og kørt til molen i Saladan. Fra Saladan sejler du sydpå til nogle af Thailands mest kendte strande med et besøg på tre forskellige strande. Første stop på udflugten fra Koh Lanta er Koh Mook. Koh Mook er en lille ø med stejle bakker, kalkstensklipper og Thailands muligvis mest berømte strand. Her kan du beundre og nyde øens skønne strand, opleve Emerald Cave på øens bagside og øens rige marine liv.

Efter Koh Mook fortsætter sejler du videre til Koh Kradan. Øen er kendt for sine smukke hvide strande, udsigten til kalkstensformationer og sit nærliggende koralrev. Øen er kendt for at være et af de bedste snorkeldestinationer, hvor man kan opleve koraller fra stranden. Her har du tid til at snorkle, solbade på stranden og slappe af i den smukke natur. Der bliver også tid til en pause, hvor der bliver serveret en god frokost på stranden ved lidt små ved små borde og parasoller.

Som du slår mave og slapper af, fortsætter turen og du sejler videre mod dagens sidste ø, Koh Ngai. En lille ø med uden veje og en lang smuk strand, der strækker sig hele øens længde og med en flot udsigt til småøer og kalkstensformationer i havet. Udover de fantastiske landskaber er øen hjem til et koralrev tæt ved stranden, som der bliver tid til at udforske. Igen er det bare at nyde dagen, stranden og snorkle ved koralrevet hvor der kan ses både fisk og koraller.

Sidst på dagen sejler du retur til Koh Lanta og bliver kørt til dit resort på øen.

Udflugter på Koh Lanta - Koh Ngai

Madlavningskursus på Koh Lanta

En lærerig aktivitet på Koh Lanta og en god måde at få lidt ny viden med hjem er et madlavningskursus. Det thailandske køkken er kendt for sine både sunde og velsmagende retter, også for hvor hurtigt tilberedte de er. Derfor er det værd at bruge en dag, hvor du kan nyde en afslappende atmosfære og lære at lave nogle af de klassiske og velsmagende retter. Det kunne være den syrlige suppe Tom Yam med rejer, klassikeren Phad Thai eller en af de mange karryretter. Retter hvor du blandt andet lærer at lave dine egne karrypaste helt fra bunden.

På den lille kokkeskole får du mulighed for at lære at tilberede flere af dine favoritter fra det thailandske køkken. I løbet af dagen og det lille kursus bliver der tid til, at du kan tilberede 3-4 forskellige retter. Din instruktør har en stor viden om det thailandske køkken, men har også studeret flere år i udlandet og lært andre køkkener at kende. Med en praktisk tilgang lærer du at perfektionere din thailandske kogekunst med lidt tips, tricks og nye opskrifter, så du kan tage ny nyttig viden med hjem til fremtiden.

Madlavningskurset på Koh Lanta varer omkring fire timer og starter både formiddag og sen eftermiddag.

Hvordan ønsker du at opleve Koh Lanta?

Bambus Rejser kan hjælpe med meget mere end udflugter på Koh Lanta. Du kan nyde Koh Lanta som en rolig badeferie eller et øhop til nogle af Andamanhavets skønne øer. Ønsker du en rejse med et stort udvalg af aktiviteter og oplevelser kan Koh Lanta kombineres med Krabis mange muligheder. Med gode forbindelser til Krabi kan Koh Lanta også kombineres oplevelser i Nordthailand eller kultur og historie i det centrale Thailand.

Mulighederne for Koh Lanta er mange og rejsen kan sættes nøjagtigt sammen som du ønsker. Alle rejser er personlige og skræddersyede til dine ønsker, så blot skriv eller ring. Ønsker du kun hjælp til udflugterne på Koh Lanta til din rejse, kan Bambus Rejser også hjælpe. Men Bambus Rejser har mange flere resorts på Koh Lanta til gode priser, end du ser på hjemmesiden. Så skriv, det er gratis og helt uforpligtende at få et godt tilbud.

Send besked