Rejser til Koh Samet - bounty og trope idyl

Rejser til Koh Samet er rejser til et tropeparadis med hvide strande, palmer og krystalklart vand. Øen byder på rolig og skøn afslapning i smukke tropiske omgivelser. Den lille bounty-ø har ingen egentlige byer, men landsbyerne, Hat Sai Kaew og Na Dan forbindes af en lille 600 meter lang hovedgade. Her er spisesteder, indkøb, apotek, massage, frisør og sundhedsklinik. Her finder du også songthaews, til at komme rundt på øen.

Nattelivet på Koh Samet er meget roligt og findes hovedsageligt på hovedgaden og Sai Kaew Beach. På stranden ligger der masser af restauranter og mange barer med puder og sækkestole ud på stranden om aftenen med en hyggelig lounge-stemning. Så man kan nyde kolde drinks eller lækker mad, på en af de mange strandbarer og restauranter. Øen er særligt populær blandt folk fra Bangkok, hvilket er med til, at Koh Samet virker mere thailandsk og lokal end mange større øer. Det er tilmed god muligt at finde små afsondret strande, som du kan have helt for dig selv. Lyder det godt, så skal du rejse til Koh Samet.

Øen er omkring tre timers kørsel sydøst for Bangkok. Fra Ban Phe sejler flere både til molen i Na Dan, hvorfra man bliver kørt til sit resort i songthaew. Men for Ao Prao Resort, Le Vimarn Cottages og Paradee Resort, sejler man direkte til resortet i forskellige speedbåde.

Koh Samet har også et ideelt klima, med sit eget mikro-klima. Derfor har øen to gode sæsoner om året. Højsæsonen fra november til midten af april og en sommersæson i juni, juli og august. Øen er faktisk et af de tørreste områder i Thailand.

Alle priser er med udgangspunkt i to voksne i delt dobbeltværelse. Prisen er eksklusive adgangsgebyret til Nationalparken. De 200 THB per person, cirka 40 kroner, betales ved ankomst til øen.

Rejser til en forgangs-ø

Rejser til Koh Samet og er også rejser til en ægte forgangs-ø i Sydøstasien. I 2018 blev plastikposer og polystyren forbudt på Koh Samet og Khao Laem Ya-Mu Ko Samet National Park.

Derfor må butikker og spisesteder ikke længere uddele plastikposer eller bruge polystyren på øen eller i marine nationalparken. Som en del af projektet, blev der også uddelt muleposer alle øens faste indbyggere. Gæster der besøger, må heller ikke medbringe plastikposer og polystyren til øen.

Det bliver du blandt andet gjort opmærksom på ombord på færgen mod øen og ved ankomsten til dit resort. Her bliver poser og polystyren bliver indsamlet på båden eller ved ankomst til dit resort – alt afhængigt af dit valg af resort.

Alle de resorts jeg tilbyder på Koh Samet, har fjernet engangsplastikken. De involverer sig også i strandoprydninger og indsamling af plastik. Alt sammen et vigtigt skridt i den rigtige retning for en mere bæredygtig udvikling på Koh Samet og i marine nationalparken. Vil du læse nærmere omkring de plastikfrie nationalparker, så kig her.

Hvad laver man på rejser til Koh Samet?

Rejser til Koh Samet er ren afslapning. Øen skal besøges for sine smukke strande og omgivelser, den lækre seafood og sin stille og rolige atmosfære. Men der er lidt muligheder for oplevelser på øen og i nationalparken.

En tur til Koh Man Nai er oplagt, den næststørste ø i Khao Laem Ya-Mu Ko Samet National Park. Øen er yngleplads for truede havskildpadder og er hjem til et bevarelsescenter for havskildpadder. Centret kan besøges, men det er ikke muligt at overnatte ude på Koh Man Nai.

Selve øen er selvfølgelig også oplagt at udforske hvis man rejser til Koh Samet. Det mest ideelle er at leje eller låne en cykel og finde de afsondret strande. Øen har et par stejle strækninger i ny og næ, men en rolig cykeltur passer godt til den lille ø.

Faktisk er øen så lille at den også kan udforskes til fods. Blot husk badetøj. Det er også muligt at leje scootere, men det er tilrådeligt, at kun leje fra autoriserede hoteller. Men øen er næsten for lille til at opleves fra en scooter. Turen er hurtigt overstået. Husk at få et international kørekort fra borgerservice, hvis du vælger en scooter, blot for god ordens skyld. Det er lovpligtigt.

Farvandene i marine parken byder på masser af interessant snorkling ved de mange småøer og også ved selve Koh Samet. Der er mange interessante steder at snorkle med dybder fra 5 til 30 meter. Og, nogle af de fjerne øer byder på et fantastisk koralrev, såsom Koh Talu. Er man mere til at fiske end snorkle, så er det også muligt. Ellers kan Koh Samet udforskes fra paddelboard, kajak eller bodyboard. Som sagt, rejser til Koh Samet er helt nede i gear.

Resorts på Koh Samet

Sai Kaew Beach Resort er beliggende for enden af Koh Samets længste strand og største ”by” ved hovedgaden. Resortets små hyggelige bungalows ligger gemt væk i rolige omgivelser. Her har man en lille gemt strand, hvor der også er et lille separat poolområde. Om aftenen er stranden fyldt med spisesteder, små strandbarer og en hyggelig stemning og roligt natteliv.

Ao Prao Resort er et simpelt og lækkert resort beliggende på Koh Samets rolige østkyst. Resortet ligger ud til stranden, op af en bjergside, har egen restaurant og bar. Resortet er beliggende i en meget rolige omgivelser, men populære Sai Kaew Beach med restauranter og små strandbarer er inden for to kilometer og kan blandt andet nås på cykel.

Baan Ploy Sea er et lille boutique resort med kun 16 værelse på den nordlige, med lidt resorts og spisesteder. Her er strandbeliggenhed og store fællesområder. Natteliv findes tæt på i Sai Kaew Beach med masser af restauranter, strandbarer og lidt indkøb. Resortet har også lækker thai restaurant i en imponerende sala og deres lille Brown Cabin chokolade café.

Le Vimarn Cottages er et lækkert resort beliggende på Koh Samets rolige Ao Prao. Resortet ligger direkte ud til stranden, op af en bjergside, med hyggelige bungalows med balkoner og udsigt. Resortet er beliggende i en meget rolige omgivelser, men den populære Sai Kaew Beach er inden for to kilometer, hvor der er masser af spisesteder og små strandbarer.

Paradee Resort er Koh Samets mest eksklusive resort, beliggende ved den lille Ao Kiew strand længst syd på øen. Resortet er eneste med udsigt til både vest- og østkysten. Man bor i lækre store bungalows med stor solterrasse. Den sydligste del af øen er ganske isoleret, men Sai Kaew kan nås med Songthaew, ellers har Paradee Resort egen restaurant, poolbar og spa.