Rejser til Smukke Koh Samet

Leder du efter et tropeparadis med hvide strande, palmer og krystalklart vand, så skal du overveje vores rejser til Koh Samet. Øen byder på ren afslapning i smukke omgivelser. Den lille bounty-ø har ingen egentlige byer, men ”byerne” Hat Sai Kaew og Na Dan forbindes af en lille 600 meter lang hovedgade. Her er spisesteder, indkøb, apotek, massage, frisør og sundhedsklinik. Her kan også findes songthaews, til at komme rundt på øen.

Nattelivet på Koh Samet er meget roligt og findes hovedsageligt langs hovedgaden og Sai Kaew Beach. Her ligger restauranter og barer, puder og sækkestole ud på stranden om aftenen. Så man kan nyde kolde drinks eller lækker mad, på en af de mange restauranter. Øen er særligt populær blandt folk fra Bangkok, hvilket er med til, at Koh Samet virker mere thailandsk end mange større øer. Det er tilmed muligt at finde små afsondret strande, som du kan have helt for dig selv.

Øen er omkring tre timers kørsel sydøst for Bangkok. Fra Ban Phe sejler flere både til molen i Na Dan, hvorfra man bliver kørt til sit resort i songthaew. Men for Ao Prao Resort, Le Vimarn Cottages og Paradee Resort, sejler man direkte til resortet i speedbåd.

Koh Samet har også et ideelt klima, med sit eget mikro-klima. Derfor har øen to gode sæsoner om året. Højsæsonen fra november til midten af april og en sommersæson i juni, juli og august. Øen er faktisk et af de tørreste områder i Thailand.

Alle priser er med udgangspunkt i to voksne i delt doubleværelse. Prisen eksklusive adgangsgebyret til Nationalparken på 200 THB per person. De cirka 40 kroner betales ved ankomsten til øen.

Bemærk, alle rejserne er inklusive et bidrag på 20 kilo klisterris til udsatte børn i Laos.

En foregangs-ø

En af anden årsag til, at rejse til Koh Samet og Khao Laem Ya-Mu Ko Samet National Park er, at plastikposer og polystyren blev forbudt i 2018. Derfor må butikker og spisesteder ikke længere uddele plastikposer eller bruge polystyren i marine nationalparken. Som en del af projektet, blev der også uddelt muleposer alle øens faste indbyggere. Gæsterne som besøger, må heller ikke medbringe plastikposer og polystyren til øen. De bliver oftest indsamlet på båden

Alle de resorts vi tilbyder, har fjernet engangsplastikken. De involverer sig også i strandoprydninger og indsamling af plastik. Alt sammen et vigtigt skridt i den rigtige retning for en mere bæredygtig udvikling. Vil du læse nærmere omkring de plastikfrie nationalparker, så kig her.

Hvad kan man lave på en rejse til Koh Samet?

Rejser til Koh Samet er afslapning. Øen skal besøges for sine smukke strande og omgivelser, den lækre seafood og sit stille og rolige natteliv. Men der er lidt muligheder på øen og i nationalparken.

En tur til Koh Man Nai er oplagt, den næststørste ø i Khao Laem Ya-Mu Ko Samet National Park. Øen er yngleplads for truede havskildpadder og er hjem til et bevarelsescenter for havskildpadder. Centret kan besøges, men det er dog ikke muligt at overnatte på øen.

Det kan anbefales at leje en cykel til at udforske øen og finde de afsondret strande, der er dog et par stejle strækninger i ny og næ. Faktisk er øen så lille at den også kan udforskes til fods. Blot husk badetøjet, til når I finder de små afsondret strande. Det er også muligt at leje scootere, men det er tilrådeligt, at kun leje fra autoriserede hoteller. Men øen er næsten for lille til at opleve den fra en scooter. Husk også, at få et international kørekort fra borgerservice, blot for god ordens skyld. Det er faktisk lovpligtigt.

De rolige farvande i marine parken kan også byde på masser af interessant snorkling. Der er mange interessante steder at snorkle med dybder fra 5 til 30 meter. Og nogle af de fjerne øer byder på et fantastisk koralrev, såsom Koh Talu. Er man mere til at fiske end snorkle, så er det også muligt at komme med ud at fiske. Ellers kan Koh Samet udforskes fra paddelboard, kano eller bodyboard. Som sagt, rejser til Koh Samet er helt nede i gear.

Resorts på Koh Samet

Sai Kaew Beach Resort er beliggende i enden af Koh Samets længste strand og største ”by”. Resortets små hyggelige bungalows ligger gemt væk i rolige omgivelser. Her har man en lille gemt strand, hvor der også er et lille separat poolområde. Om aftenen er stranden fyldt med spisesteder, små strandbarer og en hyggelig stemning og roligt natteliv.

Ao Prao Resort er et simpelt og lækkert resort beliggende på Koh Samets rolige østkyst. Resortet ligger ud til stranden, op af en bjergside, har egen restaurant og bar. Ao Prao Resort er beliggende i en meget rolige omgivelser, men den populære Sai Kaew Beach er inden for to kilometer, med masser af spisesteder og små strandbarer.

Baan Ploy Sea er et lille boutique resort på den nordlige kyst af Koh Samet, hvor der er flere resorts og lidt spisesteder. Et mindre resort med kun 16 værelser, strandbeliggenhed og store fællesområder. Natteliv findes i Sai Kaew stranden med sine mange restauranter og strandbarer ikke langt væk og der er også mulighed for lidt døgnindkøb.

Le Vimarn Cottages er et lækkert resort beliggende på Koh Samets rolige østkyst. Resortet ligger direkte ud til stranden, op af en bjergside, med gode bungalows og balkoner. Resortet er beliggende i en meget rolige omgivelser, men den populære Sai Kaew Beach er inden for to kilometer, med masser af spisesteder og små strandbarer.

Paradee Resort er Koh Samets mest eksklusive resort, beliggende ved den lille Ao Kiew strand med udsigt til både vest- og østkysten. Man bor i lækre store bungalows med stor solterrasse. Den sydligste del af øen er ganske isoleret, men Sai Kaew kan nås med Songthaew, ellers har Paradee Resort egen restaurant, poolbar og spa.