Strandferier i Thailand på ansvarlige og bæredygtige resorts

Der er mange muligheder for strandferier i Thailand, alt afhængigt af hvad man søger. Selvom destinationerne har meget tilfældes, så er der også store forskelle. Både hvad destinationer tilbyder, deres stemning og udbud, og hvornår de er oplagte at besøge.

Det vores strandferier i Thailand har til fældes er, at vi kun tilbyder resorts med en ansvarlig og bæredygtig profil. Det betyder, at de resorts du finder hos os, alle har taget et bevidst ansvar. Og det samme har Bambus Rejser som rejsebureau. Som et rejsebureau med en holistisk tilgang til socialt ansvarlig turisme, så dækker ansvarlig og bæredygtighed mange forskellige områder.

Det betyder resorts, som tager et ansvar inden for nær- og lokalsamfund. Resorts som køber sine råvarer fra lokale bønder og fisk fra lokale fiskere. Fiskere som helst er blevet uddannet i bæredygtige fiskeprincipper og ikke fisker truet arter. Det kan være resorts, som hjælper med undervisning og oplysning på lokale skoler eller giver mulighed for adgang til branchen, for mindre privilegeret børn. Det kan være resorts, som tager miljømæssigt ansvar ved at nedbringe madspild, energiforbrug og behandle spildevandet, med videre. Men også initiativer, som strandrengøringer tidlig morgen og plantning af lokale planter og træer, nogle med fx et praktisk formål. Oftest har de resorts vi tilbyder, gjort en blanding af flere forskellige initiativer. Det kan du læse lidt nærmere omkring under hvert hotel, samt vores egen tilgang til ansvarlighed.

Selv hjælper Bambus Rejser med at omfordele nogle af de penge der kommer fra rejsebranchen. Derfor bidrager vi med 20 kilo klisterris i den højeste tilgængelig kvalitet til udsatte børn i Laos. Samtidigt laver vi blogindlæg, der hjælper med inspiration til ansvarlig og bæredygtig turisme, blandt meget andet.

Bemærk, alle vores strandferier i Thailand er inklusive et bidrag på 20 kilo klisterris til udsatte børn i Laos.

Hua Hin er en favorit og får ikke den opmærksomhed den fortjener. Området er blandt de tørreste i Thailand og kan besøges næsten hele året. Det tørre klima og den korte afstand til Bangkok, giver flere andre fordele. Det er selvfølgelig let at kombinere med nogle dage i hovedstaden. Afstanden betyder også, at Hua Hin har et enormt udvalg af restauranter, caféer og spisesteder. Noget området kan trække, med de mange weekendturister og tilflyttere fra Bangkok. Hua Hin er meget mere end en resortby i dag.

Hua Hin er storartede for dem der vil ansvarlig og bæredygtig turisme. Her er Thailands bedste muligheder for at opleve elefanter i det vilde. Nationalparken Sam Roi Yot byder på smuk natur og vilde fugle i det store vådområde. Her er interessante markeder med kunst, kunsthåndværk og interessante lokale produkter. Hua Hin får bare ikke den opmærksomhed som fortjenes.

Strandferier i Thailand
The Standard Hua Hin
SO Sofitel Hua Hin
SO Sofitel i Cha Am
Strandferier i Thailand
Let´s Sea Hua Hin Al Fresco

Khao Lak er på mange måder på ideelt for mange par og familier med voksne børn. Her sker ikke meget i forhold til underholdning, stort udvalg af butikker og shopping eller masser af restauranter og store markeder. Til genæld får man en fantastiske ro og lange hvide og gyldne strande. Samtidigigt har Phang Nga provinsen nogle meget interessante naturoplevelser. En natur som ofte bliver overset, da mange hurtigt besøger nationalparken Khao Lak, frem for at udforske det Khao Lak selv har i nærområdet.

En strandferie i Khao Lak byder inde i landet på små byer og landsbyer væk, hvor den lokale hverdag og det almindelige liv kan opleves. Phang Nga har en stor og vil mangroveskov, her er masser af vild regnskov som kan opleves mod bjergene, bådeture langs kysten til små afsondret strande eller selvfølgelig et par dage i Khao Sok National Park, giver en badeferie i Khao Lak rigtig mange interessante muligheder.

Strandferier Thailand
The Haven
Badeferie i Thailand
La Flora
The Outrigger

Koh Samet er en lidt overset ø i Thailand blandt udenlandske turister og det er synd. Synd fordi øen byder på netop det så mange søger. Smukt klart vand, hvide strande og bounty-følelse, samtidigt med en mere lokal følelse end mange øer i Sydthailand. Øen er lille, med en lille hovedgade, som forbinder to ”byer”. Her er relativt mange spisesteder, strandbarer og stadig muligheder for lidt indkøb, massage og udflugter til øde strande og småøer med god snorkling.

Det er også synd, fordi Koh Samet er en del af Khao Laem Ya–Mu Ko Samet National Park, har afskaffet plastikposer og polystyren for at beskytte naturen. Ansvarlig turisme er nemlig rigtig mange forskellige ting, blandt andet af de lokale destinationer tager et ansvar for udviklingen, og det er helt sikker værd at støtte sådan en foregangs-ø i Sydøstasien. Man kan blot håbe andre følger trop.

Ao Prao Resort
Ao Prao Resort
Strandferier i Thailand
Baan Ploy Sea Boutique Resort
Paradee Resort

Den mest kendte destination, når det kommer til strandferier i Thailand. En ø som tilbyder meget mere, end mange tror. Phuket er på størrelse med Bornholm, men med mange små gemte bugter og rolige strande, som den lille Siray bay ikke langt fra Phuket Old Town, et smukt og roligt område tæt på den historiske by. Det er også værd at nævne øens længste strand Mai Khao, som er en del af nationalparken Sirinat og er beskyttet sammen det lille rolige område i Nai Yang. Områder langt fra det travle Phuket.

Igennem årene og med den kraftige konkurrence på øen er der kommet flere og flere muligheder for ansvarlige resorts til øen. Såvel som gode muligheder for ansvarlige og bæredygtige oplevelser. Phuket kan derfor meget mere end bare strandferie på de populære strande og byer Karon, Kata og Patong. Phuket har nogenlunde alt hvad man kunne forestille sig en strandferie og det gælder også ansvarlige rejser. Vores udvalg af resort ligger hovedsagelig i rolige områder af Phuket og mellem eller i udkanten af vestkystens populære byer og strande.

Strandferier i Thailand
The Westin Siray Bay Resort
The Renaissance Phuket Resort
Renaissance Phuket Resort
Strandferier i Thailand
The Slate Phuket

Strandferier andre steder i Thailand

Vi kan selvfølgelig hjælpe med meget mere end du ser her. Som et nyt rejsebureau, så tager det dog tid at tilføje destinationerne, udvælge og inspicere hotellerne, og alt det andet som hører sig til. Men sidder du og tænker om vi kan give et godt tilbud på et ansvarligt kvalitetsresort i rolige og og naturskønne Khao Lak. Tilbagelænet bounty på Koh Lanta. Det oversete og lokale fastland langs de øde strande i Rayong. Eller noget helt fjerde eller femte.

Så kontakt os, vi kan hjælpe om I søger et resort for voksne, resorts med børn i højsædet eller lækre resorts med store lejligheder, til en ferie for flere generationsferie. Blot ring eller skriv og fortæl nærmere det I søger og hvad jeres resort skal kunne for jer.