Øhop i Thailand

Med hele 936 og et utal af bounty-strande er Thailand en fantastisk destination for øhop. Den store forskel på øerne, deres geografi og beliggenhed gør at der altid er nogle øer som kan besøges uanset tiden på året. Vi har opdelt rejserne i grupper efter deres beliggenhed i den østlige og vestlige Siambugt og Andamanerhavet. På den måde kan du selv let se hvilke øer der er oplagte at kombinere, for kombinationen af øer og nationalparker er helt op til dig.

Husk at alle øhop er blot forslag og til inspiration, alle rejserne kan tilpasses til dine ønsker og du kan kombinere øer og vælge resorts helt efter dine ønsker.

Alle priser er med udgangspunkt i to voksne i delt doubleværelse. Priser er opdelt i landprogram og flybilletter, da flybilletter oftest den største variable. På den måde håber vi du synes det er let at selv få en ny cirka pris, når du rykker rejser efter dit behov.

Koh Chang Øhop - Den østlige Siambugt

I den østlige Siambugt ligger Mu Koh Chang National med 52 øer, med Koh Chang som den største. Hele øgruppen er en del af marine nationalparken og derfor findes der kun resorts langs øens strande og øens indre er stadig vild. Øen er kendt for den tilbagelænet og rolige stemning, samt sine gode strande. Klong Prao beach er en af de bedste på øen, hvis man vil have en god strand og lidt spisesteder. Vil man have mere liv er White Sand Beach et godt alternativ, men øen har mange gode strande. Her er også rig mulighed for at vandre i den store uberørte jungle i øens centrum.

Syd for Koh Chang finder man den lille flade Koh Mak fyldt med gummi- og kokosnødplantager. Øens to bedste strande er Ao Soun Yai og Ao Kao i den vestlige del af øen. Fra Ao Soun Yai er der en kort sejltur fra Koh Kham og 45 minutter fra Koh Rang, som har øgruppens bedste snorkling. Øen er rolig og kan let udforskes på scooter og ellers kan øens små spisesteder og indkøb nås til fods med fra Ao Soun Yai og Ao Kao. Det vil dog være en overdrivelse at snakke om egentlige byer på den lille ø.

Koh Kood er en af de største øer i Thailand, faktisk den 6 største, men er samtidigt en af de roligste store øer. Øen har flere smukke vandfald og en utrolig gammel regnskov. Øen er så rolig at den godt kan udforskes på en scooter og her er det let af finde små ødet strande og besøge nogle af øens mange fiskerlandsbyer. De små landsbyer som Laem Ao Yai byder på fantastiske muligheder for et godt frisk måltid med lækker sea food. En god periode at øhoppe er fra omkring november til april.

Skønne og laid-back Koh Chang med smukke strande, små kystbyer, stejle bjerge og vild regnskov. Flade Koh Mak fyldt med kokos- og gummiplantager, med små landsbyer og rolige strande. Slut af med Koh Koods natur, vandfald og små fiskerlandsbyer i øens bugter. Tre rolige og forskellige øer, og efter vores mening nogle af landets skønneste.

Øhop i den vestlige Siambugt

Koh Samui er Thailands næststørste ø og øgruppen er beliggende i den vestlige Siambugt. Øgruppen har en lang sæson og kan besøges fra januar helt til september, hvorefter følger tre meget våde måneder. I de tre måneder falder over halvdelen af årets nedbør. Øen er er ikke så tør som mange andre gennem dry og hot season, men regnen er oftest korte byger på 20 minutter til en time.

Det er dog meget andet end blot klimaet der gør Koh Samui så populær. Her er mange gode og flotte strande, god infrastruktur og adgang til omkringliggende øer og alle de bekvemligheder man kan ønsker sig. Uanset om det gælder spisesteder, udflugter, strande eller gode resorts. Koh Samui har noget at byde på for alle om man søger fest og farver, badeferie, øhop, ferie med børnene, en rolig ferie for ældre og alle derimellem.

Nord for Koh Samui ligger Koh Pha Ngan, som er noget roligere end Koh Samui. Her er mange gode strande og smukke landskaber. Øen er heller ikke langt fra den smukke Mu Ko Ang Thong National Park eller Sail Rock hvis man vil dykke. Øen kan være berygtet for sine fuldmånefester, men søger man til nogle af de mange små bugter på østsiden af øen vil der være ganske roligt. Øen har også flere gode steder at snorkle.

Den mindste og nordligste af de tre øer er Koh Tao. Her er flere gode strande og smukke bugter, men mest af alt er øen kendt for at være en af Thailands bedste destinationer for dykke og snorkling. Øen er populær blandt backpackere og man kan tydeligt mærke der er noget mere liv end flere dele af Koh Pha Ngan og nogle af Koh Samui´s. Man kan dog få rolige omgivelser ved at søge til en bugt som Haadtien.

Nyd et klassisk Koh Samui øhop med alle tre øer. Nyd de smukke strande og mange muligheder for være aktive med  nærliggende nationalparker, sejle kajak eller udforske Pha Ngans indre og gode muligheder for snorkle og dykke. Eller blot smid dig på stranden eller ved pool og nyd at alt hvad du skal bruge er lige om hjørnet og bare slap af. 

Kombiner dit Koh Samui øhop med megabyen Bangkok og alt hvad byen tilbyder inden turen går sydpå med toget og sejl ud til øerne. Efter de livlige øer går rejsen videre til en af landets smukkest nationalparker med Khao Sok hvor du bor træhytter oppe i træerne og bruger dagene i parken. Rejsen sluttes af med Phuket inden I flyver retur til Danmark.

Øhop i Andamanerhavet

Andamanerhavet og Phang Nga bugten er endnu et fantastisk sted for øhop i Thailand. Her er er så mange øer og kombinationer at vi kunne lave utallige øhop her, men vi holder os til nogle få eksempler. Selv kan du dog drømme løs om forskellige kombinationer og blot give besked, så hjælper vi med at sammensætte rejsen med nøjagtigt de øer og resorts du ønsker.  For øhop i Andamanerhavet er december til april den bedste tid.

Start med for eksempel med skønne Koh Lanta som byder på fremragende strande og en dejlig tilbagelænet stemning. Her er utroligt mange muligheder for udflugter og oplevelser om man vil sejle kajak i mangroven, se byens Old Town, opleve de små fiskerlandsbyer eller udforske øen fra en scooter. Koh Lanta er et perfekt sted at starte et skønt og roligt øhop.

Er man vild med ideen om ægte bounty bør man overveje de små Trang-øer. Med øer som Koh Ngai, Koh Mook og Koh Kradan får små øer med fantastiske strande og udsigt med mulighed for snorkle lige fra stranden. Her er ikke meget infrastruktur og få resorts, Koh Ngai Koh Kradan har for eksempel ingen rigtige veje og Koh Mook kun et par stykker. Perfekte øer, hvis du skal bruge nogle dage helt nede i gear på stranden og ikke meget andet.

Ønsker man lidt mere liv er der også gode muligheder med kombinationer som populære Phi Phi og Phuket, måske kombineret med nogle dages ro og luksus på Koh Yao Noi eller Koh Yao Yai. Vil man tættere på Thailand kan man også starte ferien i Krabi provinsen, hvor der er meget interessante muligheder for home stays, små landsbyer og komme tæt på det virkelige liv i Sydthailand. Mulighederne er utømmelige og der er mange øer endnu, så ring eller skriv endelig.

Med Koh Lanta, Koh Ngai og Koh Mook tager du på et øhop til nogle skønne øer med fantastiske strande og muligheder for snorkling. Koh Lanta har også rigt med muligheder for udforske den smukke natur, mangroven og Lanta Old Town.  Et godt bud for dem som vil slappe af på små øer, vil kunne snorkle fra stranden og være lidt aktive på vandet.

Vores øhop med Tup Kaek i Krabi, Phi Phi og Phuket er et øhop mellem nogle af Thailands mest populære destinationer. Her har du et stort udvalg af lækre resorts, smukke strande og et af landets største udbud i aktiviteter, udflugter og shoppingmuligheder. Men vil du heller bare ligge på stranden og dase med en coctail er det selvfølgelig også fuldt lovligt.

Fandt du ikke det du søgte?

Fandt du ikke den rejse som du søgte er du meget velkommen til at ringe eller skrive. Vi kan skræddersy og tilbyde meget mere end du ser her.

Ring på 70 40 42 45
Email: post@bambusrejser.dk