Skræddersyede og personlige øhop i Thailand

Med hundredvis af øer og bounty-strande er et øhop i Thailand en skøn måde at holde ferie på. Den store forskel på øernes geografi og beliggenhed gør, at der næsten altid er øer at besøge uanset årstiden. Ligesom du altid kan finde øer som passer til dit temperament, aktivitetsniveau og ønsker til udflugter. Et øhop i Thailand behøver dog ikke udelukkende at være et øhop. Rejsen kan sagtens kombineres med masser af oplevelser og kultur i Thailands andre regioner.

Her på siden er de forskellige rejseforslag opdelt i grupper efter deres beliggenhed. Henholdsvis Andamanhavet og Phang Nga-bugten, den vestlige Siambugt og den østlige Siambugt. Således kan du let se hvilke øer der er oplagte at kombinere, for kombinationen af øer og oplevelser er helt op til dig. Der kan altså laves mange flere typer af rejser med øhop i Thailand og kombinationer til øhop, end du ser her. Det er blot at skrive eller ringe, det er helt uforpligtigende.

Øhop i Andamanhavet og Phang Nga-bugten

Andamanhavet og Phang Nga bugten er et fantastisk sted for øhop i Thailand. Her kan laves utallige kombinationer og med vidt forskellige øer. Geografisk strækker denne kategori sig fra Phuket i vest, Krabi- og Trang-provinserne i øst og helt ned til Koh Lipe nær Malaysia. Området dækker over nogle af Thailands mest populære øer med masser af muligheder og aktiviteter. Til nogle af de mest rolige strande og oversete øer i Sydthailand.

Det er også muligt at kombinere med store naturoplevelser i Khao Sok. Eller de skønne rolige byer i Khao Lak med de lange afsondret strande. Hvor du har et væld mange muligheder for at være aktive i naturen. Trekking i junglen, sejle kajak i den store mangroven, opleve marinelive ved Koh Surin eller Similan-øerne, eller interessante homestays og landsbykooperativer. Mulighederne er mange i dette hjørne af Thailand. Området kan tilmed kombineres med de sydøstlige provinser som Nakhon Si Thammarat og Phatthalung, hvis du virkelig vil langt væk fra turismen.

Koh Lanta

Mu Koh Lanta er en øgruppe bestående af Koh Lanta Noi og Koh Lanta Yai. Henholdsvis lille og store Koh Lanta. Koh Lanta Yai er det primære turistmål og der er en skøn tilbagelænet stemning og en atmosfære, der emmer af bounty. Spredt over vestkysten findes mange lange og gode badestrande, men også flere små bugter, som kan besøges på små picnics og dagsudflugter. Bor man i den nordlige ende af øen, er der et godt udvalg af spisesteder, indkøbsmuligheder og andre bekvemmeligheder. Mod syd bliver byerne mindre og mindre og der bliver længere mellem spisesteder og indkøb, men skønne områder for dem som søger ro.

De fleste af øens aktiviteter afspejler også, at der er tale om en fredelig ø. Der er ikke meget action, men det er netop også hvor øen skal besøges. Udflugter og aktiviteter er hyggelige strande og små bugter som Kantiang Bay, hvor der kan snorkles og nydes stranden. Eller de bittesmå bugter Khlong Chak Beach og Mak Phrao Bay (”Bamboo Beach”), som kan kombineres med en vandretur i nationalparken. De fleste andre udflugter og aktiviteter er i samme tempo. Sejl med havkajak ud og udforsk mangroven. Tag på en snorkeltur til småøer som Koh Rok og Koh Haa eller besøg Lanta Old Town og de små lokalsamfund.

Koh Libong

Koh Libong er den største af de øer i Trang provinsen, men noget mindre besøgt end de mere kendte Trang-øer som Koh Ngai, Koh Mook og Koh Kradan. Øen har da heller ikke de samme hvide pudderstrande, men til gengæld er de lange palmerige strande langt mere uberørte og ødet. Hele den nordøstlige del af øen er dækket af en stor mangroveskov, øens størrelse i betragtning. Denne kan være spændende og interessant at udforske fra en kajak. Imens er øens indre dækket af smukke frodige bjerge. En oplagt ø, hvis man søger nogle helt rolige dage.

Øboerne lever hovedsageligt af deres gummiplantager og fiskeri, hvor de bor i de traditionelle huse på pæle i vandet langs kysten. Vil du udforske øen kan de anbefales at det gøres fra cykel på grund af øens størrelse. Her kan du besøge de fine fiskerlandsbyer og købe et måltid, besøge øens smukke udsigtspunkter og finde de skønne uberørte strande. Fra Koh Libong kan man også tage en snorkeltur Koh Rok, der er en af de smukkeste steder at snorkle i Thailand. Navnet på Koh Libong betyder faktisk søko-øen og det er muligt at se det specielle dyr i det fri her som et ganske specielt højdepunkt.

Rejs til to rolige og tilbagelænede øer, men alligevel med store kontraster. Start på Koh Lanta med lange gode strande og utallige  muligheder for at være aktive med småøer, mangrove og snorkling. Rejsen fortsætter til den lille afsondret Koh Libong med små bungalows på de gyldne strande, palmetræer og oplevelser i aller laveste tempo og ren afslapning.

Koh Ngai

Koh Ngai er en lille ø med to navne som også er kendt under navnet Koh Hai. Øen har en smuk lang sandstrand, der løber langs hele øens østkyst. Byen har ikke meget infrastruktur i form af veje, faktisk er der ingen rigtige veje på øen eller trafik, og kun en enkelt mole på øens sydøstlige spids. Derfor er det også let at slippe for at benytte sko eller klipklapper når man besøger øen, noget det bestemt giver lidt ekstra på bounty-faktoren, at dagene bruges med fødderne i sandet.

Koh Ngai er ikke blot en smuk blød strand, men det store trækplaster er koralrevet ikke langt fra kysten. Her kan man snorkle direkte fra stranden og gå på opdagelse under vandet. Derudover er der ikke mange aktiviteter på øen. Man kan tage en ”lang” gåtur på hovedstranden, der er omkring 3,5 kilometer fra ende til anden. Men Koh Ngai skal også besøges for den skønne strand, snorkling og slappe af med god mad og lidt cocktails i skyggen. Ikke mere, ikke mindre.

Koh Mook

Den lange spidse Pearl Beach på Koh Mook er muligvis en af de mest kendte strande i Thailand. Stranden er da også blandt de bedste i Thailand og må siges at score højt på bounty-faktoren med Sivalai Resort, der ligger på spidsen med sine bungalows. Med øens frodige natur og grønklædte bjerge i øens indre giver den også virkelig en paradisstrand som de færreste andre.

På østsiden af øen findes der en lille by og der er lidt veje som leder rundt til nogle små spisesteder og udsigtspunkter, som kan udforskes på cykel eller scooter. Men øen er lille nok til den også udforskes til fods. På Koh Mook kan man tage en tur op til den lille restaurant Hilltop eller med longtail-boat eller kajak kan sejle til Emerald Cave på øens vestside, hvor der ved lavvande findes en omkring 75 meter dyb grotte.

Koh Mook er for mange den ideelle lille bounty-ø med sine skønne bungalows på den smukke strand. Et par gemte strande der kan besøges med kajak. Lidt små simple spisesteder langs øens kyster, et enkelt udsigtspunkt over øen og ellers bare bruge dagene med fødderne i sandet med en god bog eller bade og nyde solen, og spise lidt god mad på resortet om aftenen.  

Koh Kradan

Koh Kradan er endnu en af de små Trang-øer og minder på flere områder om Koh Ngai, men er endnu mindre. Øen er fire kilometer lang og omkring 800 meter, hvor den er bredest. Øen består af frodige skovklædte bjerge og smukke hvide sandstrande med en smuk udsigt bjerge i horisonten. Lige ude for stranden ligger øens koralrev og der kan snorkles mellem farverige fisk og korallerne direkte fra stranden. Koh Kradan er virkelig trope-idyl, når det er smukkest og mest fredeligt.

Den lille ø har kun få resorts og der er ikke meget infrastruktur i form af veje – faktisk er der ingen på øen, ligesom du heller ikke finder nogle små butikker og spisesteder. Det som findes, er på øens resorts. Her er der ikke mange aktiviteter udover at bade, snorkle og ligge på stranden, men Koh Kradan skal besøges netop for at lave ingenting i nogle dage. Koh Kradan er ikke en ø til en længere ferie, men et kort ophold på 3 nætter er skønt på et øhop i Thailand.

Med Koh Lanta, Koh Ngai og Koh Mook tager du på et øhop til nogle af Thailands skønneste øer med fantastiske strande og gode muligheder for snorkling. Koh Lanta har også mulighed for at være aktiv og udforske den smukke natur, mangroven og Lanta Old Town. Et godt bud for dem som vil slappe af på små øer, snorkle fra stranden og være aktive på vandet.

Krabi

Krabi er ofte lidt misforstået på den måde at Ao Nang og Krabi bliver brugt synonymt, men Krabi er en provins på fastlandet med flere tilhørende øer. Det gælder blandt andet Koh Lanta og Phi Phi. Derudover har Krabi flere andre bittesmå og utroligt smukke øer som Koh Poda, Koh Hong og Koh Pak Bia. Disse øer har ingen resorts på disse øer, men de kan besøges som en dagsudflugt. Faktisk er Krabi er Krabi en provins, der i høj grad skal besøges for sine mange muligheder, naturoplevelser og aktiviteter, samt spændende homestays i små landsbyer. Krabi er en af Sydthailands mest oplevelsesrige provinser til øhop-rejser og badeferier.

Der er flere steder at bosætte sig i Krabi alt efter dit temperament og ønsker til omkringliggende områder. De fleste bor i netop Ao Nang. Her findes masser af spisesteder og restauranter, markeder og her er et bymiljø med alle bekvemmeligheder en strand destination skal have. Søger man mere ro og fredelige strande, kan man rykke til nabodistriktet Nong Thale. Et tidligere lille fiskerleje hvor man bor ved de rolige strande, små hyggelige spisesteder og indkøb. Krabi er en oplagt destination for dem, der søger en masse oplevelser, eventuelt i kombination med nogle af de allerede nævnte øer. Rejsen kan både startes og sluttes i Krabi, da der er relativt kort til de større lufthavne.

Mu Koh Phi Phi

Mu Koh Phi Phi er en øgruppe hørende til Krabi provinsen. Øgruppen kendt for sine smukke strande, høje kalkstensbjerge og den smukke natur både over og under havoverfladen. Øgruppen er hjem til den verdensberømte Maya Bay, men Bambus Rejser tilbyder dags-ture til øgruppen – mange af højdepunkterne er ganske enkelt er alt for besøgt og mange vil blive skuffede. Men overnatter man på Phi Phi og bor de rigtige steder, så er øen et lille paradis med sit klare vand. Her findes endnu rolige strande og små byer, som kun kan nås med longtail-boat.

Hovedbyen Tonsai har for øens lille størrelse et stort udvalg af butikker og spisesteder, samt I et livligt natteliv, da de fleste backpackere har deres base her. Aktiviteterne på Phi Phi er oplevelser som dykning ved Koh Bida Nok og Koh Bida Nai, hvor der kan ses små revhajer. Bådture til Koh Phi Phi Lee hvor de smukke grotter og bugter der kan oplevelse fra speedbåd eller havkajak. På hovedøen er der god snorkling ved Shark Point omkring 300 meter fra stranden. Men på Phi Phi er det vigtigste at bo rigtigt, så man har en god badestrand, et godt resort og et hyggeligt område omkring sig.

Phuket

Phuket er uden tvivl Thailands største og mest kendte ø. Øen er næsten nøjagtig samme størrelse som Bornholm og har virkelig mange små bugter og gemte stranden. Faktisk har øen virkelig mange strande, men kun få af de er kendt i almindelighed og er meget mere end Karon, Patong og Kamala, som de fleste forbinder med øen. Her er Mai Khao, der er øens længste strand med kun få luksusresorts langs den afsondret strand. Der lille Nai Yang ved Sirinat Nationalpark og de smukke strande. Ligesom der findes halvøen Cape Panwa med Siray Bay, Makham Bay og stranden Kao Khad Beach, samt mange andre.

På øen kan man også nærmest alt man forbinder med en tropisk ferie-ø og lidt til, da øen har en rig og lang historie inden turismen blev øens levevej. Her er Phuket Old Town med de mange store palæer og farverige sino-portugisiske huse fra Phukets fortid med tin-minedrift. Der er en lang række interessante museer, kulturudbud og lokale produkter fra øen som Gin, Rom og kunstinitativer. Phuket har spisesteder fra streetfood til Michelin-stjerner. Ligesom øen har de mere kendte aktiviteter som scuba-dykning, jetski og paragliding, utallige markeder. Et øhop med Phuket kan være meget mere end blot de gode strande og her er resorts i alle prisklasser.

Med et øhop fra Nong Thale i Krabi, videre til Phi Phi og Phuket rejser du til nogle af Thailands mest populære destinationer. Her har du et stort udvalg af lækre resorts, berømte strande og nogle af landets største udbud i aktiviteter, udflugter og muligheder for shopping. Men vil du hellere bare ligge på stranden og gå på markeder, er det selvfølgelig også fuldt lovligt.

Koh Yao Noi

Koh Yao Noi er en stor ø midt i Phang Nga-bugten, sammen med sin søskende-ø Koh Yao Yai. Øen bringer noget helt andet end mange af andre thailandske øer i Andamanhavet og Phang Nga-bugten. Strandene er ikke lige så gode som på mange af de små øer, men det kompenserer øen for på anden vis. Langs øens østkyst finder man store kalkstensformationer og et bjergrigt landskab, som gemmer flere smukke bugter. Derfor er flere luksusresort også blevet opført op af øens bjerge og skænter netop her, for omgivelserne er virkelig smukke og noget helt særligt med udsigten til øer og kalkstensklipper ude i bugten. Koh Yao Noi er blandt de smukkeste øer i Thailand.

Til trods for øens størrelse er den ikke særligt besøgt eller velkendt. Øen er så rolig, at man kan udforske den på egen hånd med cykel eller scooter. I øens indre oplever man rismarker, gummiplantager og en stor tæt skov i bjergene. Man kan se vandbøflerne arbejde i rismarkerne eller tage et velfortjent hvil i vandet eller en mudderpøl. Langs øens kyster ligger små idylliske fiskerlandsbyer, mangroveskove og vilde områder. Udover cykelture er øen fantastisk at udforske fra havkajak og paddleboard på egen hånd. Så selvom Koh Yao Noi ikke har de hvideste eller blødeste pudderstrande, så er øen noget helt specielt, hvis du søger ro, luksus og idyl på et øhop i Thailand.

Tag på et øhop i Thailand med to vidt forskellige øer. Start og slut med livlige Phuket med øens mange muligheder med shopping, udflugter, god mad og alt der hører til. Kun afbrudt med nogle rolige dage på fredelige Koh Yao Noi, en af de mindst udviklede store øer i Sydthailand, men kendt for sin smukke natur og udsigten til den omkringliggende Phang Nga bugten.

Øhop i Thailands vestlige Siambugt

Koh Samui er Thailands næststørste ø og Chumphon-øgruppen ligger i den vestlige Siambugt. Øgruppen har en lang sæson og kan besøges fra januar og helt frem til september, hvorefter tre meget våde måneder følger. Tre måneder hvor mere end halvdelen af årets nedbør falder. Øgruppen er mindre tør end mange andre gennem dry og hot season, men regnen kommer oftest korte byger på 20 minutter til en time.

Det er dog meget andet end klimaet, der gør Koh Samui populær. Her er mange smukke strande, god infrastruktur, let adgang til omkringliggende øer og alle bekvemmeligheder man ønsker sig. Uanset om det gælder spisesteder, udflugter, strande eller gode resorts. Koh Samui har noget for de fleste. Uanset om man søger fest og farver, badeferie, øhop, ferie med børnene eller et øhop i Thailand med flere generationer.

Nord for Koh Samui ligger Koh Pha Ngan, som er noget roligere end Koh Samui. Her er mange gode strande og smukke landskaber. Øen er heller ikke langt fra den smukke Mu Ko Ang Thong National Park eller en dagsudflugt til Sail Rock, hvis man vil dykke. Koh Pha Ngan er blandt nogle berygtede for sine fuldmånefester, men søger fredelige bugter på øens østside typisk ganske roligt. Øen har også flere gode steder at snorkle, som let nås på egen hånd.

Den mindste og nordligste af de tre øer er Koh Tao. Øen er mest af alt kendt for at være en af Thailands bedste destinationer for dykning og snorkling. Koh Tao er populært blandt backpackere og man kan tydeligt mærke der er noget mere liv end flere dele af Koh Pha Ngan og nogle af Koh Samuis, samt øen er mere tæt befolket. Man kan dog få rolige omgivelser ved at søge til en bugt som Haadtien eller søge mod østkysten.

Koh Samui

Koh Samui den næststørste ø i Thailands og en af de mest besøgte. Det er der flere gode grunde til. Øen har noget for alle om man rejser luksus, budget, backpacker eller om man søger afslapning, natteliv eller blot gode strande og alle bekvemmeligheder lige uden for døren. Der er en god infrastruktur og det er let at komme rundt og der er masser af aktiviteter og muligheder. Øen har mange smukke strande, en god infrastruktur, let adgang til omkringliggende øer og alle bekvemmeligheder man ønsker sig. Uanset om man skal bruge gode spisesteder, udflugter, strande eller lækre resorts. Koh Samui har noget for de fleste til et øhop i Thailand.

På Koh Samuis østkyst ligger Chaweng som en af øens bedste strande. Af den årsag er det også øens største og mest travle by, som er opstået langs de gode strande. Af samme årsag byder Chaweng byder på et stort udvalg af resorts, spisesteder, barer, shopping og alle de bekvemmeligheder man skal bruge. Omkring 30 kilometer syd for Chaweng ligger Lamai. Her finder man en god strand og den næststørste by. Lamai har alt man skal bruge med et bredt udvalg af spisesteder, indkøb, streetfood og alt man skal bruge, men der er lige en tand roligere end Chaweng. Men den store ø har selvfølgelig mange flere områder afhængigt af hvad man søger.

Koh Phangan

Koh Phangan er måske mest kendt for sine fuldmånefester. Lidt ærgerligt, for øen er så meget mere. Øen er noget roligere end Koh Samui og har mange gode strande og smukke landskaber. Særligt på den nordlige og østlige del af øen findes der nogle flotte bugter med gode strande og udsigt til de bagvedliggende bjerge. Det er også øens roligste områder og langt fra de berygtede fuldmånefester.

Koh Phangan har også nogle imponerende landskaber i øens indre. Derfor er det let med nogle hyggelige udflugter på en hånd. Det kan være en vandretur til øens højeste bjerg, Khao Ra. Sporet går op gennem skoven med små vandløb og flotte udsigtspunkter. Koh Phangan er også hjem til Nationalparken Than Sadet Ko Phangan med flere vandfald. Derudover har Koh Phangan også flere gode steder at snorkle på egen hånd.

På Koh Phangan er der også mange interessante aktiviteter. Ønsker man afslapning, kan det være yoga og wellness-ophold eller en udflugt til Marine Nationalparken Mu Koh Ang Thong eller man kan dykke ved Sail Rock, et af de bedste dykkersteder i Thailand. Koh Phangan er generelt en ø til afslapning. Er det dykning man gerne vil, så skal dagene i stedet bruges på Koh Tao.

Koh Tao

Koh Tao er den klart mindste af de tre øer. Øen er mest kendt for at være en af Thailands bedste destinationer til dykning og snorkling. Koh Tao er populært blandt unge og backpackere, og man kan tydeligt mærke, at der er liv på den lille tæt befolkede ø. Der er også tit fester ved den lange Sairee Beach, der kan betragtes som hovedstranden.

Der findes også flere rolige bugter på øens østkyst og sydlige del. Her er gode strande med sten og rev til snorkling. Koh Tao er særligt for dem som vil dykke. Ved Chumphon Pinnacle og Sail Rock ligger der nogle af de bedste steder at dykke i Thailand. Med lidt held kan man se og dykke med hvalhajer her. Ved Shark Bay kan du se hajer og skildpadder og ved Tanote Bay findes rokker og klovnefisk.

Der er også lidt muligheder over havoverfladen. Lige ude for den nordvestlige del af Koh Tao findes de små øer Koh Nang Yuan. Måske det mest fotograferede sted ved Koh Tao blandt dem, som gør sig på Instagram og som influencere. Måske også derfor Koh Tao er populær blandt unge, med sine smukke små bugter, klare vand og natteliv.

Rejs på et klassisk Koh Samui øhop med de tre populære øer. Nyd de smukke strande og mange muligheder for at være aktive med nærliggende nationalparker, sejle kajak og anden vandsport. Udforsk Pha Ngan’s smukke indre og de gode muligheder for at snorkle. Eller brug Koh Tao’s muligheder for at dykke eller smid dig poolen og nyd at alt du skal bruge, er lige om hjørnet.

Khanom

Khanom er ingen ø, og det er måske grunden til at området er så overset. De fleste lander på Koh Samui eller tager med færgen direkte ud til øerne. Det er lidt synd, hvis man søger fredelige omgivelser og lange uberørte strande med kokospalmer og frodig natur, grønne træklædte bjerge og kalkstensklipper. Khanom er et lille overset hjørne og bestemt værd at tage med til sit øhop i Thailand.

Khanom ligger i Nakhon Si Thammarat-provinsen og er langt mindre kendt og besøgt end naboprovinserne Krabi og Surat Thani. De fjerne kyster betyder selvfølgelig også, at der er et langt mindre udvalg af spisesteder, barer og natteliv, samt indkøbsmuligheder. Derfor skal man selvfølgelig heller ikke forvente øernes store udbud, men langt roligere omgivelser og tid til ren afslapning.

Ao Khanom kan besøges på flere måder. Den mest benyttede er i forbindelse med et øhop til Koh Samui-øerne. Men det kan også være i forbindelse med en rundrejse i Sydthailand langt fra turismen, for der masser af historie og lokal kultur i de oversete sydøstlige provinser som Nakhon Si Thammarat og Phatthalung, hvis man vil prøve noget helt andet Thailand.

Oplev de lange kyststrækninger og uberørte strande ved oversete Khanom. Fastlandet, ikke langt fra de skønne øer, som byder på uberørte strande, små landsbyer, skovklædte bjerge og en fredelig atmosfære. Nyde dagene med total ro inden oplevelserne tager fart på Koh Samui og rejsen sluttes i Koh Phangans fjerne hjørne ved stranden og de smukke bugter.

Khao Sok National Park

Khao Sok er en af de mest kendte og besøgte nationalparker i Thailand. Årsagen er indlysende, Khao Sok er fantastisk smuk og der er utallige muligheder for at tage på forskellige udflugter. Hvorfor den er nævnt her er, at med Koh Samui-øernes skæve sæson sammenlignet med meget af Thailand, er særdeles oplagt at kombinere. For nationalparkerne i Thailand og Sydøstasien er smukkest når regnen er begyndt. Floderne stiger, vandfaldene bruser, blomsterne springer ud og de smukke grønne nuancer er et fantastisk syn.

Der er flere spændende måder at opleve Khao Sok. En sejltur på Cheow Lan Lake skal opleves som et af højdepunkterne. En sejltur ned af Khao Sok-floden på små bambusflåder, en transportform brugt i århundreder er en sjov oplevelse. Man kan tubbe i baderinge. Der kan vandres ud på en natsafari, hvor junglens lyde for alvor kan opleves. Det er også muligt at bo en nat på floden og udforske nationalparken fra Kajak. Vil man endnu tættere på livet i parken, kan den også opleves med et lille homestay og bo langt fra de små byer og bekvemmeligheder.

Det er let at se, hvorfor Khao Sok National Park har den popularitet, den har. En af Thailands smukkeste nationalparker, og man kan virkelig opleve det på utallige måder. En skøn måde af få lidt afveksling fra stranden på et øhop i Thailand.

Overvej at kombinere et Koh Samui øhop med Bangkok og byens oplevelser, inden turen går sydpå med toget og ud til øerne. Efter at have besøgt en eller flere øer går rejsen videre til en af landets smukkeste nationalparker, Khao Sok, hvor du bor i træhytter i træerne og bruger dagene på at opleve parken. Rejsen kan sluttes af med afslapning i Khao Lak eller på Phuket.

Koh Chang Øhop - Thailands østlige Siambugt

I den østlige Siambugt ligger Mu Koh Chang National Park med 52 øer, hvor Koh Chang er den største. Øgruppen er en del af marine nationalparken og derfor findes der kun resorts langs øens strande, mens øens indre stadig er vild. Øen er kendt for en tilbagelænet og fredelig atmosfære, samt gode strande. Klong Prao beach er en af de bedste, hvis man vil have en skøn strand og lidt spisesteder. Vil man have mere liv, er White Sand Beach et godt alternativ, men øen har mange gode strande. Her er også rig mulighed for at vandre i den store uberørte jungle i øens centrum.

Syd for Koh Chang finder man lille flade Koh Mak fyldt med gummi- og kokosnødplantager. Øens to bedste strande er Ao Soun Yai og Ao Kao i den vestlige del af øen. Fra Ao Soun Yai er der en kort sejltur til Koh Kham og 45 minutter til Koh Rang med øgruppens bedste snorkling. Koh Mak er meget rolig og kan let udforskes på scooter, og øens små spisesteder og indkøb nås til fods fra Ao Soun Yai og Ao Kao. Det vil dog være en overdrivelse at snakke om egentlige byer på øen.

Koh Kood er en af Thailands største øer, faktisk den 6. største, men er en af de roligste store øer. Øen har flere smukke vandfald, store bjerge og en gammel regnskov. Øen er rolig nok til at udforskes på scooter og det er let at finde små afsondret strande og besøge nogle af øens fiskerlandsbyer. Små landsbyer som Laem Ao Yai byder på virkelig lækker frisk seafood. Kort sagt, Koh Chang-øerne byder på skønne øhop i Thailand, hvis du søger ro og tilbagelænet stemning. En god periode at øhop i Thailands østlige Siambugt er fra november til april.

Et øhop med skønne og tilbagelænet Koh Chang med smukke strande, små kystbyer, stejle bjerge og vild regnskov. Efterfulgt af flade Koh Mak fyldt med kokos- og gummiplantager, med små landsbyer og rolige strande. Og, afslut med Koh Kood med smuk natur, vandfald og små fiskerlandsbyer i øens bugter. Tre rolige og meget forskellige øer, og nogle af landets skønneste.

Fandt du ikke det du søgte?

Fandt du ikke det øhop i Thailand som du søgte, er du meget velkommen til at ringe eller skrive. Bambus Rejser kan skræddersy og tilbyde mange flere ø-kombinationer og øhop i Thailand end du ser her.

Send besked

Telefon 70 40 42 45

Email post@bambusrejser.dk