Rejser til Hua Hin og Cha Am på bæredygtige hoteller

Her finder du mine rejser til Hua Hin med en række af ansvarlige og bæredygtige resorts. Men de gode resorts og skønne bymiljø er langt fra den eneste årsag til, at man skal besøge Hua Hin, for byen har i mange år været en smule undervurderet sammenlignet med øerne.

For Hua Hin har haft en virkelig interessant udvikling. Fra sin start som royal ferieby, til international feriedestinationen, og til i dag, hvor byen er blevet til meget mere end en resortby. Selvom det selvfølgelig fortsat hovedsageligt er turismen der leves af. Den korte afstand fra Bangkok betyder, at der er et større antal thailandske turister, end mange destinationer i Sydthailand. Det giver en mere lokal følelse.

De mange besøgende fra Bangkok betyder også, at byen kan understøtte et stort antal af gode restauranter og spisesteder. Her kommer nemlig gæster hele året for at få en pause fra Bangkoks varme, travlhed og kaos. Faktisk er der også mange som har byttet Bangkok ud med Hua Hin, både thailændere og udenlandske tilflyttere, som igen er med til at give Hua Hin og Cha Am den både lokale og internationale atmosfære, end blot en turist destination.

En rejse til Hua Hin er altså særligt interessant, hvis masser af gode restauranter, hyggelige og rolige markeder, og udflugter til nationalparker er en høj prioritet. Ligesom du værdsætter en by med et mere lokalt og et internationalt miljø. Og med områdets tørre klima, kan byen tilmed besøges stort set hele året. Provinsen hører til Thailand’s tørreste.

Rejser til de lækre resorts centralt i Hua Hin

Det centrale Hua Hin er, hvad mange forbinder med netop rejser til Hua Hin. Denne lille historiske togstation, det store natmarked, det gamle centrum med masser af restauranter, spisesteder og barer, og ikke mindst den rolige atmosfære som præger byen. Det centrale Hua Hin er ideelt til dem som vil have det hele og gerne tæt på i gåafstand, og samtidigt gerne vil have et resort ud til stranden.

Byen er generelt populær blandt midaldrende og ældre turister, men også børnefamilier, hvilket er med til at give byen et roligere natteliv end mange andre byer. Samtidigt er de mange weekendturister fra Bangkok med til at gøre, at byen har et enormt udvalg af gode restauranter og muligheder, da byen kan besøges stort set hele året grundet det tørre klima.

The Standard Hua Hin ligger lige ud til stranden, helt centralt i Hua Hin og har alt hvad man skal bruge til en god ferie. Resortet er designet i en farverig stil, som tager én 50-60 år tilbage i tiden i en virkelig hip stil. Resortet har to restauranter, samt bar ved poolen, som laver cocktails, små snacks og thailandske retter, samt der er spa, yoga og meget andet.

Det lækre 5-stjernede Hua Hin Marriott Resort & Spa ligger ud til stranden, men har også flere gode poolområder. Resortet ligger i centrum af Hua Hin og i gåafstand til byens store natmarked, et utal af restauranter og med gode muligheder for shopping. Og så er resortet selv hjem til bl.a. den anerkendte fiskerestaurant Big Fish lige ud til stranden.

Cape Nidhra Hotel er et luksuriøst resort med strandbeliggenhed centralt i Hua Hin. Alle værelserne har egen pool og deres 80 kvm. store Sky Pool Suite giver mulighed for at slappe af i private omgivelser på de rummelige terrasser. Når man begiver ud fra resortet, er byens store natmarked, restauranter, Village Market og muligheder for shopping og indkøb i gåafstand.

Rejs til det rolige sydlige Hua Hin

Det sydlige Hua Hin er et skønt og roligt område af byen, og her er alt hvad man skal bruge. I gåafstand fra de udvalgte resorts herunder, finder du døgnåbent indkøb og et godt udvalg af små restauranter og spisesteder.

Det sydlige Hua Hin er også der man finder det interessante madmarked Tamarind, som er et perfekt sted for en god stor og uformel omgang streetfood af thailandske og internationale retter. Lige ved siden af finder man det hyggelige Cicada Market med mulighed for interessante indkøb og souvenirs, samt god mad.

For mange, som vælger at rejse til det sydlige Hua Hin og holde deres ferie, sker det, at mange nærmest ikke når ind til centrum. Fordi alt hvad der skal bruges findes i områdets skønne rolige og tilbagelænede omgivelser. Men der findes Songthaews der kører frem og tilbage gennem byen dagen lang, hvis man vil ind til centrum eller besøge Village Market.

WoraBura Hua Hin er et gennemført resort i en thailandsk kolonistil og med masseraf thailandske traditioner for flotte træudskæringer. Det ligger i det sydlige Hua Hin lige ud til stranden og tæt på markeder, spisesteder og indkøb. Resortet har et godt poolområde i grønne omgivelser og har både poolbar og restaurant med udsigt til stranden og havet.

Hyatt Regency er et stilfuldt 5-stjernet resort med strandbeliggenhed i det sydlige Hua Hin. Resortet ligger i en stor tropisk have og har tre store friformede og sammenkoblede pools. Hyatt Regency har flere restauranter, med både europæisk og thailandsk mad, samt poolbar, men her er også markeder, indkøb og restauranter i kort afstand fra resort.

Let’s Sea Hua Hin er et lille resort med kun 40 værelser og to værelsestyper. Deres Pool Access ud til den 120 meter lange pool, og Moondeck værelserne på første sal, med en hyggelig privat tagterrasse. Resortet har strandbeliggenhed og både restaurant og bar ud til havet. Et godt valg for dem som vil have luksus og samtidigt et lille resort med rolig beliggenhed.

Hvis du rejser til Hua Hin og søger et godt budget resort eller en langtidsferie, så er Loligo Hua Hin i den sydlige del af byen skønt. Her er store værelser med egen balkon, en lille pool, men stranden er kun 100 meter væk ad en lille sti. Samtidigt har du markeder, spisesteder og indkøb i kort gåafstand. Resortet har også en hyggelig bar og restaurant, samt døgnåben ”købmand”.

Cha Am - i det nordlige Hua Hin

Cha Am bliver oftest også blot kaldet Hua Hin, men det er det ikke helt korrekt, selvom byerne efterhånden er vokset sammen. Her er lidt mere lokal og den centrale del af byen spreder sig fra hovedgaden Narathip Road.

Cha Am har relativt mange tilflyttere fra Skandinavien og Tyskland, samt bosættere fra Bangkok, som vil have mere frisk luft og plads. Mange thailandske weekend besøgende vælger også Cha Am. Området er roligt og spreder sig over en del kilometer, men du finder det du skal bruge af spisesteder og restauranter, lidt barer og masser af sea food.

Søger man store markeder, natteliv og indkøbscentre, skal man lidt sydpå til Hua Hin. Stranden i Cha Am er ikke helt så god som fx det sydlige eller det centrale Hua Hin, men til gengæld får man virkelig meget for pengene, når man ser hvad de lokale resorts tilbyder. Derfor kan Cha Am varmt anbefales, hvis du søger det rolige, det lokale og vil have ekstra luksus for pengene på rejsen til Hua Hin.

Avani Hua Hin er beliggende i kort afstand til stranden. Resortet er indrettet lyse farver, med en tropisk have løbende igennem resortet. Der er flere gode poolområder og masser af små ”rolige hjørner”, hvor man kan gemme sig væk. Resortet har to restauranter, en lille ”popup picnic-restaurant” i det fri, pool- og strandbar, samt en “grab & go”, og hvad man ellers skal bruge.

Dusit Thani Hua Hin er skønt beliggende, lige ud til en lille strand i Cha Am. Resortet er indrettet i en elegant thailandsk stil i grønne omgivelser med en tropisk have og en stor sø. Resortet har to store pools, en solterrasse med swim-up bar, som serverer cocktails og andet godt i varmen med udsigt til poolen og søen. Her er der også flere restauranter, barer og lounge.

SO Sofitel Hua Hin er et lækkert boutique resort, omkring 30 kilometer nord for Hua Hin. Et stort plus for dem, som søger det helt rolige. Et særligt lækkert resort for de madglade gæster. Deres restaurant Beach Society vandt i 2022 “Best Luxury Beachside Restaurant in Thailand” og de har tilmed et lille køkken med roomservice, som serverer lækker mad døgnet rundt.

Fandt du ikke det du søgte?

Fandt du ikke det resort du søgte, er du meget velkommen til at ringe eller skrive. Bambus Rejser kan tilbyde mange flere resorts i alle prisklasser og kan hjælpe med et langt større udvalg af rejser til Hua Hin, end du ser her.

Ring på 70 40 42 45
Email: post@bambusrejser.dk