Rundrejser i Thailands nord, syd og midte

Her finder du Bambus Rejsers skræddersyede rundrejser i Thailand. Rundrejserne her skal kun forstås som rejseforslag. Alt kan tilpasses, rettes og ændres til dine ønsker. For mine rundrejser til Thailand har jeg valgt at opdele efter landets fire regioner. Det har jeg gjort af flere årsager. Først og fremmest fordi Thailand er et virkelig stort land og det glemmer nogle når de planlægger en oplevelsesrejse i Thailand. Faktisk strækker Thailand sig omkring 1650 km i fugleflugt fra den gyldne trekant i nord til det dybe syd. En distance som svarer til København til Napoli, i det sydlige Italien. Så Thailand er større end de fleste lige tænker.

En anden årsag til Bambus Rejsers rundrejser i Thailand er opdelt i tre regioner er også fordi, at hver region har sine egne unikke særtræk, historie, mad og sågar klima. Thailand har en enorm diversitet og det skal opleves. Det er altid ærgerligt når besøgende blæser igennem hele Thailand på få uger uden tid til at få regionerne og deres karakteristik under huden. Det fortjener hverken Thailand eller dig som rejsende. Så rejs lidt langsommere, oplev mere og få sjælen med på ferien.

Rundrejser i Thailand er for mange ensbetydende med masseturisme og en overudviklet turistindustri, men sådan behøver det langt fra at være. Dette er til dels rigtigt for nogle typer af rejser, øer og provinser, men sådan behøver det langt fra at være. Thailand har stadig mange spændende, smukke og interessante områder som kun de færreste finder frem til. Det er det Thailand, jeg blandt andet ønsker at vise frem med mine skræddersyede rundrejser i Thailand.

Husk, at alle rejserne her er skræddersyede og kun forslag. Rejsen kan altid laves nøjagtigt til dine ønsker, så du er altid velkommen til at ringe eller skrive og vi kan tale om mulighederne.

Rundrejser i det centrale Thailand

For de historie interesseret er en rundrejse i det centrale Thailand et fantastisk sted at rejse. Faktisk er det centrale Thailand ganske overset når det kommer til oplevelsesrejser sammenlignet med Nordthailand. Men det centrale Thailand er nationens kulturelle hjerte. Det er her du finder alle det gamle Siams kulturelle skatte og tidligere hovedstæder Ayutthaya, Sukhothai, Thonburi, og den nuværende hovedstad Krung Thep, bedre kendt som Bangkok. Men udvalget af spænende byer og områder er enormt på en rundrejse i det centrale Thailand. Du kan opleve Thailands ældste by og største Chedi i Nakhon Pathom. Her er Thailands gyldne risskål i Ang Thong fyldt med kunsthåndværk, oldtidstempler og landets største Buddha. Ligesom du kan komme langt væk fra turismen og opleve det helt lokale Thailand med nogle af landets vigtigste industrier.

På en rejse i denne del af Thailand finder du også nogle fantastiske badedestinationer. Rundrejsen i Thailand kan afsluttes med de smukke hvide sandstrande på Koh Samet. Eller på Rayongs lange rolige strande i provinsens landlige idyl. Ligesom ferien også kan afsluttes med by og badeferie Hua Hin eller Cha Am hvor du kan fortsætte ferien med masser af markeder, shopping og store udvalg af spisesteder. Der er kort sagt masser af muligheder for at afslutte en rundrejse i Thailand med en skøn badeferie i byen, på landet eller en af de skønne øer. Så søger du en oplevelsesrejse i Thailand med masser af kultur og historie, skal du kigge mod de landets centrale og frodige sletter.

Det centrale Thailand og nationens kulturelle hjerte. Rejs igennem landets historie, kultur, traditioner og kongernes Thailand. Oplev nuværende og tidligere hovedstæder, imponerende templer og smukke ruiner. Små kanaler, oversete forstæder, samt historie og det evigt vigtige kulturlandbrug. Slut af med ro og afslapning på stranden.

Bangkoks kaos og kontraster, larm og megaby, samt rolig kultur- og landbrugshistorie omkring Klong Mahasawat. I Trat mod bjergene i øst, opleves livet i en interessant lille kystby uden turister. Koh Mak byder på snorkling, ø-besøg og afslapning. På Koh Kood besøges fiskerby, vandfald og landsbyer. Ferien slutter med afslapning på Koh Chang.

Rundrejser i Sydthailand

Sydthailand er bounty-øer, lange kystlinjer, hvide sandstrande, karry med sød og fed karrymælk, frisk seafood. Det er smukke kalkstensformationer, tropiske regnskove, nationalparker og øhop til de mange forskellige øgrupper. En rejse i Sydthailand er netop hvad mange forbinder med rundrejser i Thailand. Ligesom det er en del at landet mange kommer tilbage til igen og igen, og det er der rigtig mange grunde til. Og, selvom Sydthailand er den mest besøgte og den mest turistede del af landet, så er der stadig små uopdaget perler og populære nationalparker, som kan besøges på en anderledes vis. Ligesom det selvfølgelig er muligt at rejse væk fra turisme og helt tæt på det ægte Sydthailand.

Det betyder dog ikke at Bambus Rejser ikke kan hjælpe med de populære ø-ferier, øhop og gode badedestinationer. Uanset om du ønsker at være aktiv i med vandring, klatring, i Krabi provinsen eller opleve provinsens mange små lokalsamfund og forskellige kulturer. Eller du vil opleve den smukke Khao Sok Nationalpark fra de gennemførte resorts eller fra et anderledes lille homestay. Ferien er jeres og du bestemmer. Ønsker du klassisk afslappende ø-hop med gode badestrande, så arrangerer jeg selvfølgelig også det. Kort sagt, uanset hvilke type af ferie du ønsker på din rundrejse i Sydthailand, så blot kontakt mig og jeg kan hjælpe med at arrangere rejsen som du ønsker den.

Rejs til et øhop mellem Sydthailands skønne øer. For exempel til Koh Lanta med sine lange strande, små bymiljøer og gadekøkkener, samt mangrove og natur. Til lille Koh Ngai uden veje, med én lang smuk strand og god snorkeling. Og måske Koh Mook, som tilbyder Thailands, muligvis, bedste strandbeliggenhed for enden af en tange.

Oplev Sydthailands fantastiske natur. Nyd Khao Laks lange skønne strande, den smukke Cheow Lan Lake og den imponerende natur i Khao Sok. Men oplev også det andre overser med Phang Nga´s store vilde mangrove og provinsens små lokale byer, menneskerne som lever i og af Khao Sok, og den unikke natur på afsondret og fjerne Koh Phra Thong.

Ao Nang, et perfekt udgangspunkt til klatring, vandring, natur, mad og afslapning eller apslapning. Krabi´s lokale kultur, kunsthåndværk og batik, samt livsstil i en fiskerlandsby selvfølgelig også opleves. Herefter kommer Koh Lanta med sine lange strande, mangrove og koraller. Afslut med luksus på lille Koh Jum i smukke og rolige omgivelser.

Rundrejser i Nordthailand

Nordthailand er måske landets bedste region, hvis man vil have en aktiv oplevelsesrejse i naturen, komme tættere på landet i små landsbyer, men samtidigt have gode hoteller og alle bekvemmelighederne. Historisk er regionen hjem til Lanna-riget, som i århundrede var i krige med store riger som burmeserne mod øst og Ayutthaya mod syd. Krige som har været med til at skabe en stærk identitetsfølelse og levn ses hurtigt på den store bymur Chiang Mai. Faktisk var det ikke før 1926 Chiang Mai blev forbundet til resten af landet med jernbanen. Maden er mindre krydret, mindre kokosmælk, mindre seafood og generelt tungere, blot prøv en klassisk Khao Soi nudlesuppe ved ankomsten. En anden stor fordel ved Nordthailand er spændende byer som Chiang Mai og Chiang Rai, hill tribes i bjergene og Home Stays på landet, smukke landskaber og nationalparker, og små oversete perler og riger gemt væk i bjergene.

Oplev Chiang Mai den gamle hovedstad i Lanna-riget. En by fyldt med historie, gamle templer og et spændende historisk centrum gemt bag den gamle bymur og voldgrav. Rejsen fortsætter sydpå til Siams første hovedstad, Sukhothai. En historiske park på UNESCO-verdensarven og en fantastisk oplevelse, inden rejsen sluttes med en skøn togtur og en uge på stranden.

En rejse i Nordthailands bjerge og de interessante byer Chiang Rai og Chiang Mai. I besøger en idyllisk Lisu landsby og hører om livet her. I kommer med tuktuk og vind i håret ad små snoede veje gennem bjergene til vandfald, floder og små bjergstammer, og har selvfølgelig også tid til at opleve Chiang Mai, den sprudlende storby i bjergene.

Chiang Mai, et “must” med sin historie, kultur og mange caféer, spisesteder og markeder som skal opleves. Chiang Rai er en smeltedigel af bjergenes små etniske stammer. Kunsthåndværk, markeder, samt spændende ”etnisk” mad. Nan, I århundrede et lille isoleret kongerige fjerntliggende i bjergene. En særlig by og historie, få finder vej til.

Fandt du ikke det du søgte?

Fandt du ikke den rejse som du søgte er du meget velkommen til at ringe eller skrive. Jeg kan skræddersy og tilbyde alverdens skræddersyede rundrejser i Thailand. Så blot kontakt mig og jeg kan hjælpe og vejlede til at I finder den rette rejse.

Ring på 70 40 42 45
Email: post@bambusrejser.dk