Oplevelser i Bangkok og Thailands hjerteland

Bangkok er en fantastisk destination til spændende udflugter og oplevelser i Bangkok og det centrale Thailand. Ikke alene har man hele byen og alt hvad den byder på, men lige så vigtig har man let adgang til det centrale Thailand. Området er det kulturelle og historiske hjerteland, og det er her mange vigtige byer og hovedstæder har ligget i mere end tusind år. Derfor er det virkelig værd at planlægge lidt ekstra dage i Bangkok, hvis man er interesseret i Thailands kultur og historie.

Her i oplandet omkring Bangkok ligger der mange spændende byer og områder, som slet ikke får den opmærksomhed som de fortjener. Her er et væld af muligheder for at opleve hjertelandet og de spændende grønne sletter, hvor Thailand har sit kulturelle og historiske udspring. Ligesom der også findes mange interessante oplevelser i Bangkok og inden for byens grænser med de mange forskellige distrikter, bydele og livet på vandet.

Her på siden finder du en række forslag til flere anderledes oplevelser i Bangkok og omkring byen. Men Bambus Rejser kan hjælpe med mange flere oplevelser i Bangkok end du ser her. Det gælder om du er til en sightseeing på cykel eller opleve byens grønne lunge. Eller du vil besøge det populære Mae Klong Railway Market og flydede marked i Amphawa. Blot send en besked og Bambus Rejser kan hjælpe.

Oplev Bangkoks umulige busser og oversete attraktioner

De færreste udlændinge som besøger Bangkok, rejser med bussen, men det er der en god grund til, for de er tæt på umulige at finde ud af og en af de meste besværlige transportformer. Bangkok har mange forvirrende busstoppesteder og utallige buslinjer. Læg dertil sprogbarrierer bliver det for alvor umuligt at finde rundt med denne transportform. Til gengæld kommer du til at opleve en del af Bangkok næsten ingen andre gør.

Med jeres guide bliver formiddagen brugt på flere af de lidt oversete attraktioner i byen og selvfølgelig er al transporten med Bangkoks busser. Første stop er Bangrak Market, hvor der kan findes nærmest alt med frisk frugt og grønt, blomster og anden mad. Fra Bangrak kører I videre med bussen til Talad Noi, det thai-kinesiske samfunds gamle bydel. Her kan man prøve de lokale ”curry puffs” og se distriktets ældste kinesiske helligdom.

Med bussen kører man videre afsted til Little India, hvor du oplever det thai-indiske folks bydel. En spændende og overset bydel i Bangkok. I Little India kan man gå i de små gader, købe lidt søde snacks, statuer af de indiske guder, få en kop the og se det gamle Sikh Temple, som er mere end hundrede år gammelt.

I området findes også The Old Siam. Et gammelt, men renoveret, indkøbscenter hvor stueetagen er fyldt med thailandske desserter og specialiteter. Her er din guide guld værd for at få styr på hvad alle de lækre sager er og det kan kun anbefales at købe godt ind.

Efter lidt søde sager er det på bussen videre til det store blomstermarked Pak Khlong, som myldrer med liv. Et interessant marked at opleve som dagens sidste stop.

Turen varer omkring fire timer og er oplagt, hvis man vil have nogle anderledes oplevelser i Bangkok med nogle af byens oversete attraktioner.

Bangkoks oversete seværdigheder - de lækre snacks i Old Siam

Bangkoks kanaler og vandveje

Bangkoks kanaler og vandveje er en af byens helt store oplevelser. Bangkok er en sand labyrint og livet på vandet er en rejse til et helt andet Bangkok end man ellers oplever i den moderne metropol. Vel at mærke hvis man sejler lidt ud af byen og mod forstæderne. Derfor er det værd at sejle væk fra de mest besøgte og overfyldte kanaler med de mange turister.

Tag i stedet med på en tur, hvor man sejler væk fra de mest besøgte egne og ud til nabo provinsen og forstæderne. Her oplever man det uforstyrret og afslappet lokale Bangkok. Kontrasterne er tydeligt, selv vandet i kanalerne er renere og man oplever en helt anden by. Livet går langsommere, det er mere lokalt og mange af husene og byen står på stylter på vandet.

Tag derfor med på en rolig dag og oplev Bangkok fra vandsiden og hvordan det thailandske folk har pendlet gennem byen fra gamle dage. Se den rolle kanalerne og vandvejene spillede i udviklingen af Bangkok og transporten i byen. Dagen igennem snor båden sig forbi opstyltede huse i vandkanten, de flydende sælgere og helt det almindelige hverdagsliv hvor thailænderne pendler på vandet. Her er dem som er på vej til templet, markedet, skolen og selv postvæsenet, som endnu huserer på floderne.

Nyd en rolig dag på vandet med fokus på livet langs kanaler og vandveje, og se de mange forskellige typer af både. Fra flodtaxaer, store og små longtail-boats, såvel som folk der padler afsted i roligt tempo blandt meget andet. I ser Bangkok uden de helt store seværdigheder, men oplever atmosfæren og den charmerende og indbydende attitude, folk har her.

Oplevelser i Bangkok
Oplevelser i Bangkok - Kanaler

Thonburi – Bangkoks gamle lokalsamfund

Thonburi er en del af Bangkok beliggende på den vestlige side af Chao Phraya-floden. Det er en af Bangkoks ældste bydele. Faktisk blev Thonburi grundlagt, før hovedstaden flyttede til Bangkok. Ligesom Thonburi en kort årrække var hovedstaden efter Ayutthaya og til den blev flyttet til Rattanakosin-øen i 1782, hvor det historiske Bangkok stadig ligger. Derfor starter dagen også med at besøge helligdommen til ære for Kong Taksin, den eneste konge under Thonburi-æraen.

Thonburis isolation på Vestbredden har været med til at bevare nogle af de gamle lokalsamfund. Bydelen er spændende, hvis man vil tættere på de forskellige mennesker kulturer som thai, kinesisk, muslimsk. Thonburi er sågar hjem til Kudee Jeen, det eneste gamle portugisiske lokalsamfund i Bangkok. Kudee Jeen samfundet støtter du også direkte med dit besøg, så de har ressourcerne til deres Children Development Center før deres mindste børn.

På turen til Thonburi oplever man nogle af de gamle templer, helt tilbage fra Ayutthaya-riget og den tidligste Rattanakosin-periode. Ligesom turen går til Bangkok ældste moske og områdets kinesiske helligdomme. Når I kommer til Kudee Jeen samfundet, vil I opleve deres smukke kirke. Der bliver også tid til en lille pause med kaffe eller lidt koldt at drikke ved deres eget museum. Et spændende museum, der viser den portugisiske historie i Thailand.

Turen slutter med et af Thailands oversete templer og den smukke Chedi bygget under Kong Rama III af Rattanakosin riget. En gammel Chedi der er blevet anerkendt af UNESCO for det flotte arbejde for dens bevarelse.

Turen tager omkring fire timer og slutter tidlig eftermiddag. En guidet tur gennem Thonburi er en af de oplevelser i Bangkok, hvor man for alvor kommer tæt på byens enorme diversitet og små lokalsamfund.

Oplevelser i Bangkok - Thonburi
Oplevelser i Bangkok - Thonburi

Streetfood og madoplevelser i Bangkok – Yaowarat eller Thonburi

Streetfood ture er nogle af de rigtig populære oplevelser i Bangkok og med god grund. Bangkok er et mekka for madglade rejsende og byen er fyldt med spændende madoplevelser. Mest populært er området omkring Yaowarat, ofte kaldet China Town, hvor der kommer mange for at prøve den lokale streetfood. Området er også fascinerede med de mange mennesker, store oplyste skilte og boder, og den livlige atmosfære.

Her bliver der på en guidet tur vist lidt af de lokale helligdomme, men højdepunktet selvfølgelig at prøve lidt forskellige thai-kinesiske retter. En guidet tur kan godt anbefales af flere grunde. Her er et enormt udvalg af boder og mad og det er svært at vide hvor og hvad man skal prøve. Samtidigt er det interessant at blive introduceret til det, man spiser.

Men Yaowarat er ikke det eneste sted at tage på en streetfood tur. I modsætning til det internationale og livlige Yaowarat finder man en helt anden stemning i Thonburi. Her finder man også et thai-kinesisk lokalsamfund og masser af lækker streetfood. Stemningen er roligere og mere lokal her, med færre mennesker og færre turister. Så vil du på en guidet streetfood tur i roligere atmosfære det livlige og neonoplyste Yaowarat, er Thonburi oplagt.

Oplevelser i Bangkok - Streetfood Thonburi
Oplevelser i Bangkok - Yaowarat

Oplev Bangkoks kystlinje, fiskeri, industri og livet uden turisme

Bangkok og metropolens kystlinje har du formentlig ikke tænkt på. Det har de færreste og det er der en god grund til. Her er der ingen smukke strande og ingen kendte attraktioner – og det er netop derfor man skal af sted. Her kan man komme tæt på Thailand på en helt anden måde end andre steder.

Lidt uden for Bangkok kan man komme på en unik tur og opleve kyststrækningen helt uden turister. Til gengæld er der det liv, som hele almindelige thailændere lever i udkanten af byen og nogle af landets vigtige industrier. Med en god cykeltur langs kysten ser man den lokale fiskerihavn og det vigtige fiskerierhverv. Man kommer også til at ser en af verdens største muslinge- og østersfarme i verden.

Man kommer tæt på produktionen af et af Thailands mest livsvigtige produkter, den vigtige fiskesauce. Her får man virkelig får brugt sanserne blandt de store mængder af fisk og skaldyr, som ligger og fermenterer i store kar i månedsvis. En duftoplevelse man aldrig glemmer. Der bliver også gjort et stop ved det lokale fiskemarked. Det er en dag i hverdagslivets tegn og det liv som de fleste thailændere lever og de færreste turister ser.

Dagen byder også på det nogle af kystens andre attraktioner. Der bliver tid i at se mangrovebevaringcentret og den lokale mangrove, hvor der bor tusindvis af flyvende hunde. Der bliver tid til at prøve lidt af den lokale mad og snacks. Og opleve det gamle stenskærer kunsthåndværk og se lokale templer og helligdomme. Samt høre om de lokale historier og fortællinger.

En dag for dem som vil lidt tættere på, og få nogle oplevelser i Bangkok som andre ikke gør. Den samlede distance på cykel er omkring 28 kilometer, men der følger en minivan med i tilfælde af træthed eller varmen.

Nationalarven Khlong Maha Sawat

Thailænderne har altid levet langs floder og kanaler, og vandet har en enorm betydning for kulturen. Det er heller ikke uden grund at vandet og floderne er hovedaktører i Tai-kulturernes vigtigste højtider som Songkran og Loy Krathong. Selvom mange forbinder Thailand med skønne bounty-øer, så Tai´erne ”flodfolk” og har altid levet ved og på vandet.

Overvej derfor om det ikke er interessant at bruge en dag på at opleve livet omkring Nationalarven Khlong Maha Sawat. En 28 kilometer lang menneskabt kanal udgravet under Kong Rama IV regeringstid i 1859. Kanalen åbnede i 1860 og fremgår i dag af landets Fine Arts Department som en national kulturarv. Kanalen blev gravet som en vigtig transportvej og var med til at forbinde byer og landsbyer, samt flere floder og kanaler – og er stadig i dag vigtig og i brug.

Få derfor oplevelsen med det lokale tog og udsigten til både forstæder og landlige omgivelser som man kører ud af Bangkok. Ved ankomst til stationen ligger molen i gåafstand, hvorfra I sejler ud og begynder oplevelserne på kanalen. Undervejs vil der blive gjort gøre stop ved en af de lokale lotusblomstgårde eller åkandegårde, hvor de vigtige og betydningsfulde blomster gror. Her kan man hjælpe med at plukke blomster, folde lotusblomsterne til ceremonierne ved templerne og prøve de små både der benyttes.

I løbet af dagen bliver der også tid til at lave de populære riskiks og en god frokost. Ligesom der bliver tid til at sejle ud til en af frugtplantagerne, hvor man kan se de tropiske frugter og træer – samt få lidt lækre smagsprøver. Ellers handler dagen om at få en skøn rolig dag på vandet og nyde landskaberne og livet langs kanalen. Dagen slutter med at sejle retur til molen og kører retur til jeres hotel sen eftermiddag med bil.

Oplevelser i Bangkok - Khlong Maha Sawat
Oplevelser i Bangkok - Khlong Maha Sawat

Siams hovedstad og verdensbyen Ayutthaya

Ayutthaya var Thailands hovedstad fra 1351 til 1767. Her var byen i sin storhedstid verdens helt store og vigtige byer. Byen toppede med mere end en million indbyggere og var større end europæiske byer som London og Paris. Ayutthaya var et af verdens store handelscentrum og her kom handlende fra både fra hele asien og mange europæiske stormagter havde en handelsplads i byen. Ayutthaya Riget og byen besad en enorm rigdom og byen var fyldt med store smukke templer og paladser, og perioden bliver betragtet som Thailands guldalder.

Desværre fik den smukke by og guldalderen en brat ende. Riget blev i midten af 1800-tallet invaderet flere gange af burmeserne. Indtil det i 1767 efter en 14 måneder lang belejring plyndrede og brændte byen ned og således endte mere end 400 år som landets hovedstad.

Den historiske ø er i dag store gamle ruiner af de templer og paladser som vidner om den gamle storhed. Men byen er en imponerende oplevelse for dem som er interesserede i historie og templer. Ayutthaya er også på UNESCO-verdensarven – for til trods for skammen at byen blev ødelagt, så er det stadig en stor oplevelse og en spændende rejse tilbage i tiden.

Ayutthaya kan opleves på forskellige måder. Et par dage i byen kan anbefales på et lille hyggeligt gæstehus, hvis man har lidt tid til at rejse rundt. Man kan leje tuktuks timebasis og opleve den i sit eget tempo. På den måde får man også tid til at opleve Ang Thong, nord for byen. Har man mindre tid er byen og de grønne områder omkring skøn at opleve fra en cykel med lidt vind i håret. Det er også muligt at opleve byen med et spændende homestay, hvis man ønsker en mere lokal oplevelse. Bambus Rejser kan arrangere det hele.

Ayutthaya
Ayutthaya
Ang Thong – Thailands risskål

Nord for Ayutthaya ligger landbrugsdistriktet Ang Thong. Området er kendt som Thailands risskål og har gennem århundreder været en vigtig kilde til at forsyne de store centrale byer med ris. Her kommer praktisk talt ingen udenlandske turister. Fra man kører ud af Ayutthaya og nordpå vil de besøgende du ser ved seværdighederne i løbet af dagen være de thailandske turister som besøger.

Ang Thongs landskab er den ene rismark efter den anden i kilometervis. Thailands centrale og frodige sletter har gennem århunderer skaffet den Thailands befolkning brød på bordet – eller rettere ris i skålen. Det betyder at området er fyldt med spændende syn. Området har mange smukke og gamle kunsthåndværk, templer og markeder.

Dagens første stop er det lille Ban Bang Sadet Court Doll Center, et projekt startet og støttet af kongen og dronningen efter en oversvømmelse i 1975. Projektets formål var til at støtte de lokale bønder og skabe en indtægt uden for landbruget. Stadig den i dag laver de her små ”hof dukker” af ler som symboliserer hverdagen og landbrugslivet i Thailand. Et andet stop vil være for at opleve nogle af de fine håndlavet trommer til blandt andet ceremonielle formål. Ligesom man også vil se de mange flettet kurve, som området også er kendt for.

Dagen går også forbi nogle af de store attraktioner. Her vil man se Thailands største Buddha med sine 93 meter i højden og 65 meter bred. Verdens ottende højeste statue. Ved templet vil man også få en af sine mere bizarre tempel-oplevelser i Thailand. Turen går også forbi den gamle tempel-ruin med Thailands længste liggende Buddha, som stammer helt tilbage fra Sukhothai-perioden, Thailands første rige. Og dagen vil også byde på andre templer og fint marked, hvor der bliver tid til frokosten.

Wat Muang
Oplevelser i Bangkok - Ang Thong
Historiske Nakhon Pathom og landlig idyl

Nakhon Pathom er en af vigtige historiske byer i det centrale Thailand, men alligevel er byen overset af mange – særligt i betragtning af sin kulturelle og historiske betydning. Nakhon Pathom bliver betragtet som landets ældste by. Byen er også kendt som buddhismens fødested i Thailand. Noget som er blevet fejet med at bygge verdens største Chedi.

Området omkring Nakhon Pathom er også interessant. Gennem mange århundreder har provinsens landskab ændret sig drastisk med gentagne oversvømmelser og udtørringer af Thai Chin-floden. Det har resulteret i en enormt frugtbar landbrugsjord. Derfor bruges størstedelen af dagen da også med en skøn cykeltur i de smukke landlige omgivelser. Her går turen forbi rismarker, frugt- og blomsterplantager i hundredvis.

Ved Chin-floden holdes en pause, hvor man nyder den smukke udsigt, får en kop kaffe og måske en lille godbid. Turen fortsætter derefter til det imponerende lokale træudskæringsmuseum. Hvor man ser de mest fantastiske træudskæringer og den stolthed der bliver lagt i dette kunsthåndværk i Thailand. Man fortsætter derefter gennem plantager og rismarker til et tempel, som laver ”magiske” tatoveringer. Her bliver der også tid til en god lokal frokost, inden turen fortsætter i landlige omgivelser og med gårdenes store variation af afgrøder.

Men dagens højdepunkt kommer med ankomsten til Nakhon Pathom. Wat Phra Pathom Chedi er et imponerede tempel og verdens største Chedi og tilmed i den fineste royale klasse af templer i Thailand. Der findes kun seks templer i denne fineste kategori. Det var her buddhismen blev født, som en indisk konge sendte munke til byen for at udsprede buddhismen til det som i dag er Thailand.

Hele cykelturen er omkring 35 kilometer, men foregår i roligt tempo og med masser af pauser til at nyde de smukke omgivelser. Der er også en minivan med på turen som back-up.

Oplevelser i Bangkok - Nakhon Pathom
Oplevelser i Bangkok - Nakhon Pathom

Vil du opleve Bangkok og det historiske Thailand?

Bambus Rejser kan hjælpe med mange flere udflugter og oplevelser i Bangkok, end du ser her. Både i og omkring byen. Det gælder om du vælger Bambus Rejser skal arrangere hele rejsen, dele af rejsen eller blot stå for nogle udflugter. Send endelig et kort skriv og få et uforpligtende tilbud. Bambus Rejser kender byen og området, og kan arrangere en rejse med gode hoteller, oplevelser og transfers.

En rejse med masser af oplevelser i Bangkok er oplagt at kombinere med bounty-øen Koh Samet. Eller med hyggelige Hua Hin med markeder, liv og udflugtsmuligheder, eller Thailands oversete kystprovins Rayong.

Send besked