Ansvarlige resorts i Thailand

Her finder du nogle ansvarlige resorts i Thailand, som ligger i de mindre kendte områder eller områder der oftest kombineres med øhop eller rundrejser. Derfor skriver jeg en kort introduktion til hver destination, men kontakt mig endelig hvis du har spørgsmål.

Du er også altid velkommen til at skrive hvis du søger et bestemt resort eller en destination jeg endnu ikke har tilføjet til siden. Jeg kan hjælpe med mange flere resorts og destinationer end du finder her på siden, så skriv endelig. Det er muligt jeg kan hjælpe med god pris, ligesom jeg kan med de andre resorts jeg tilbyder.

Jeg vil løbende tilføje flere resorts og destinationer her til siden. Har du spørgsmål til destinationer eller forventningsafstemning, så ring eller skrive endeligt og jeg hjælper med at finde det der passer til jeres ønsker.

Alle priser er udregnet med udgangspunkt i to voksne i et delt dobbeltværelse og med flybilletter til 6.500 kroner per person. Flybilletter kan selvfølgelig fås både billigere eller dyrere, alt afhængigt af priserne på marked tid til afrejse, samt afrejselufthavn og -tidspunkt.

Bemærk, alle rejserne er inklusive et bidrag på 20 kilo klisterris til udsatte børn i Laos.

Landlige omgivelser i Rayong

Rayong er et overset og ukendte område af Thailand for mange, blot tre timers kørsel sydøst fra Bangkok. Provinsens strande ligger mellem Chonburi med berygtet Pattaya og på vejen mod Trat og Koh Chang-øerne mod Cambodja. For de fleste der kommer til provinsen, er der blot tale om en gennemkørsel eller på stop ved molen på til Koh Samet. Det er synd, for dem som vil det lidt anderledes, rolige og lokale.

Provinsen og byen er også anderledes end de fleste destinationer i landet. En af årsagerne er, at de provinsens resorts ligger ude langs de kilometer lange brede strande og ikke ved en hovedby. Her er mere landligt end mange andre destinationer, og det giver en anderledes lokal oplevelse med relativt få turister. Det betyder lange brede strande, med god plads også i højsæsonen.

De fleste resorts har strandbeliggenhed i Rayong, for der er rigtig god plads. Langs strandene finder man mange små lokale spisesteder, som i særdeleshed gør sig i masser af lækker frisk seafood for provinsens mange fiskere. Samt du finder lidt rolige strandbarer. Provinsen er også hjem til mange store frugtplantager med sit gunstige vejr for tropiske frugter. Plantager og markeder der er et besøg værd. Så snart man bevæger sig væk fra stranden, finder man områdets indløbsmuligheder som ligger med lidt afstand – derfor kan en scooter være en oplagt. Trafikken er så rolig den bliver i landet og kan udforskes på egen hånd. Personligt en af mine favoritter i Thailand, men her ér anderledes.

Et godt 5-stjernet resort med strandbeliggenhed i Rayongs landlige og rolige omgivelser. Rayong Marriott Resortet ligger i store åbne omgivelser og har alt hvad der skal bruges af poolområder og barer, spisesteder og caféer. Resortet ligger i gåafstand til spisesteder på stranden, mens indkøb kan nås med motorbike i provinsens småbyer.

Uspoleret Koh Yao Noi - Ro og hvide strande

Koh Yao Noi er en af Sydthailands mindre kendte øer. Øen er beliggende i den smukke Phang Nga bugt, fyldt med høje kalkstens-toppe og småøer. Koh Yao Noi er hovedsageligt kendt for sin smukke og frodige jungle, skønne sandstrande og en dejlig ro. En fantastisk ø, hvis man søger ren afslapning og ikke har krav til store byer, markeder og natteliv. Men hvor dagen er en succes med ro ved stranden, lidt massage, en kajaktur, jungle trekking eller en cykeltur på øens små veje gennem hyggelige landsbyer for at se nogle af øens mange næsehornsfugle, makakaber og det rolige lokale liv. Der sælges heller ikke alkohol i byerne, så det alt andet end en ”festø”, men du kan selvfølgelig stadig nyde lækre cocktails og andet på øens resorts. Alt imens transporten fra Phuket eller Ao Nang (Krabi) er ganske overskuelige med under en times sejltid med speedbåd, samt lidt kørsel.

På Koh Yao Noi ligger det luksuriøse Paradise Koh Yao. Her er bungalows i sommerhusstil i skovkanten lige ud til stranden. Interessant, hvis man prioriterer ro, idyl og uspoleret natur, da resortet er afsondret og i en  uformel luksus. Øens aktiviteter drejer sig om naturen til lands og vands, samt afslapning i restauranter, barer og  welness-afdelingen.

Tilbagelænet Koh Lanta

Koh Lanta er en smuk ø i Andamanerhavet, kun omkring to timers kørsel syd for Krabi Lufthavn. Øen er kendt for sin rolige og tilbagelænet stemning, de mange skønne strande, men også sin smukke natur med nationalparker, mangroveskove og små fiskerlandsbyer. Koh Lanta er oplagt for dem som søger en rolig badeferie og masser af muligheder for at øhoppe, være aktive på vandet, trekking og andre udflugter, som den hyggelige Koh Lanta Old Town på østkysten. I den nordlige del af øen er strandene langs vestkysten typisk lange og brede, hvor de mod syd bliver kortere og mere klippefyldte, med gode muligheder for snorkling som ved Kantiang-stranden. I nord har man hovedbyen Saladan med masser af restauranter og spisesteder, butikker og indkøb. Hvor du i nord har Saladan og Long Beach er der til gengæld lidt længere mellem byer, spisesteder og indløb i den sydlige del af øen.

Avani Plus Koh Lanta er et lækkert resort som ligger på Koh Lantas lille halvø ved Laem Kho Kwang Beach. Resortet ligger på en klippe og ud til en lille strand i rolige omgivelser og er i gåafstand til til Saladan, Koh Lantas hovedby.  Her er to pools og fire spisesteder på resortet, et godt valg hvis man søger luksus, ro og kort afstand til restauranter og barer.

Na Jomtien

Na Jomtien hører til Thailands tørreste områder og er beliggende syd for Pattaya.