Storbyferie og fjerne landdistrikter i bjergene

Chiang Mai er en af Thailands mest interessante storbyer og er et godt udgangspunkt til mange oplevelser i Chiang Mai og Nordthailand. Med de smukke bjerge, de mange etniske minoriteter og spændende byer er Chiang Mai og Nordthailand en fantastisk destination til oplevelser. Samtidigt med her er der et godt udvalg af gode hoteller, markeder, spisesteder og alt er bekvemt her.

Ikke alle udflugter og oplevelser her kan nås fra Chiang Mai. Eller det kan være mere oplagt at tage nogle dage i Chiang Rai for at undgå for meget transport. Mulighederne er mange og Bambus Rejser hjælper altid gerne med at arrangere turen mest hensigtsmæssigt. Men det er også muligt, at Bambus Rejser blot står for udflugterne. Valget er dit.

Alle udflugter her på siden bliver socialt ansvarligt arrangeret. Det betyder blandt at besøg i landsbyerne foregår i samarbejde med landsbyerne og med lokale guider fra landsbyen. På den måde giver landsbyer accept til jeres besøg, og man støtter økonomisk lokalt ligesom der bliver arbejde til guiden. Det er langtfra altid givet. Ligesom arrangørerne tager de nødvendige forhold til naturen og miljø. På den måde kan du blot nyde udflugterne velvidende at den del er i orden.

Oplev Nordthailand fra en Tuktuk

Rejs ud af Chiang Mai og oplev Nordthailands smukke landdistrikter og natur. Turen foregår med vinden i ansigtet og fra Thailands ikoniske tuktuk. En ombygget luksustuktuk med mere plads og komfort, men stadig en tuktuk – så luksus er et stort ord. Fra Mae Wang-dal kører man mod et fjerntliggende tempel ved udsigtspunktet fra templets chedi. Her bliver man lidt klogere om livet som munk i disse fjerntliggende egne, hvor kun lokalsamfundet normalt besøger.

Turen fortsætter af små snoet landlige veje mod en lille landsby, hvor samfundet gør sig i tekstiler og den traditionelle tie-dye-batik. Her hører du nærmere om tekstilerne og hvordan der arbejdes sammen i det lille samfund og landsby-kooperativet. Efter besøget går turen længere og længere op i bjergene. En længere og meget flot køretur, hvor man kan ud over bjergene og Doi Inthanon, Thailands højeste punkt. Her vil der blive tid til en god frokost og du får tid til at opleve et af dagens højdepunkter og endnu et sted kun få rejsende besøger med den store Buddha-statue der kigger ud over dalen.

Tilbage ned ad de snoet veje vil du opleve de maleriske og idylliske landskaber med risterrasser, og vandbøfler som slapper af i skyggen eller vandet, eller arbejder i markederne. Undervejs bliver der gjort stop ved et vandfald, hvor der kan tages en kølig dukkert – hvis vandstanden tillader det. Dagen afsluttes med et skønt roligt cruise på små bambusflåder med strømmen ned af floden. Inden du kører tilbage til hvor turen startede og dagen slutter.

Det er muligt at opleve Nordthailand fra en tuktuk både som en privat dagsudflugt, men også længere grupperejse over flere dage og nætter. Blot skriv, hvis dine oplevelser i Chiang Mai og Nordthailand skal være fra en tuktuk. Rejsen kan arrangeres både med chauffør eller du kan køre selv.

Oplevelser i Nordthailand
Oplevelser i Nordthailand

Karen landsby og Doi Inthanon nationalpark

I møder i hotellets lobby i Chiang Mai og herfra kører mand mod Doi Inthanon nationalpark og Thailands højeste bjerg. En længere køretur som tager omkring to og en halv time. På bjerget kan kan man nyde udsigten over de skovklædte bjerge der ofte dækket pletvist af skyer. Der bliver også tid til en lille vandretur på de kendte spor som Ang Ka og bare nyde den smukke natur langs ruten.

Efter Doi Inthanon kører man videre til Ban Pha Hmon. En Karen landsby, hvor der stadig leves efter den traditionelle livsstil og simple livsstil mellem Nordthailands bjerge. Ved ankomsten møder man sin lokale guide, og turen starter med at blive vist rundt i landsbyen, hvor man kan observere hverdagslivet. Efter rundturen bliver der også landbruget og hvordan de lever af egen forsyning. På denne del af turen får man også syn på vigtigheden af håndværket med kurvefletning af bambus og de andre redskaber de laver. Samt hvordan de spinner og væver deres tekstiler og traditionelle klæder.

Til frokost bliver der serveret et hjemmelavet måltid.

Efter frokosten bliver det tid til en lille gåtur og opleve de landsbyens rismarker. Afhængigt af sæsonen vil de stå brune og tørre eller smukt grønne i med svingende nuancer som sæsonen går. Ude i markerne hører man også om de rituelle ceremonier, som relaterer sig til risdyrkningen. Her kommer man ser man også mere praktisk hvordan de forskellige bambuskurve og værktøjer bruges. Som man går gennem rismarkerne, kommer I også til landsbyens smukke risterrasser, hvor man hører om kunstvanding, naturressourcer og vedligeholdelsen.

Ud på eftermiddagen siges der farvel til den lokale guide og kører tilbage til hotellet i Chiang Mai. Undervejs gøres I kort stop ved Wachirathan vandfaldet, hvor man kan tage en hurtig dukkert og køle i en af de naturlige pools.

Oplevelser i Nordthailand - Karen landsby
Oplevelser i Nordthailand - Karen landsby

Vil du opleve Chiang Mai og Nordthailand?

Bambus Rejser kan hjælpe med mange flere udflugter og oplevelser i Chiang Mai og Nordthailand, end du ser her. Rejserne skræddersyes til nøjagtigt dine behov og ønsker, ligesom flere af udflugterne også kan arrangere med homestays. Du er altid velkommen til at skrive en uformel og uforpligtende besked eller ringe. Der er nemlig rigtig mange muligheder for oplevelser i Nordthailand og næsten året rundt.

Oplevelser i Chiang Mai og Nordthailand kan også let kombineres med feriebyer og øer i det centrale Thailand. Kan være både Hua Hin, oversete Rayong eller bounty-øen Koh Samet. Her kan en skøn dag med tog anbefales ned gennem landet. Med fly kan de skønne øer og kyster i Sydthailand også hurtigt nås. Hvis tiden er til det, kan der også arrangeres et øhop. Men anbefalingen er dog at begrænse sig lidt, rejse langsomt og opleve mere. At få sjælen med så at sige. Du kan læse mere om hvem Bambus Rejser er, og hvad tanker der gøres om ansvarlig turisme.

Giv endelig lyd, for det behøver ikke at koste mere at rejse med et rejsebureau.

Send besked