Om Rejser til Thailands oversete kystprovins Rayong

Rejser til Rayong er til et overset og ganske ukendte område af Thailand for mange. Den fredfyldt kystprovins har lange brede strande med relativt få gæster og er beliggende omkring to-tre timers kørsel sydøst for Bangkok. Rayong skiller sig ud fra mange andre destinationer ved at strandene ikke ligger ved en hovedby, men ude i provinsen. Det manglende kendskab til Rayong gør også, at man får utrolig meget resort for pengene her. Men der er mange andre årsager til at rejse til Rayong end blot gode priser.

Den skønne kystprovins er hjem til kilometervis af lange brede strande og selv i højsæsonen er her god plads, roligt og relativt få mennesker. De få turister gør også, at Rayong har en skøn lokal atmosfære i de landlige omgivelser. Langs strandene finder du små strandbarer og spisesteder med masser af lækker frisk seafood. Rayong har nemlig Thailands største fiskeindustri. Du svømmer bogstavelig talt i lækker seafood til få penge. Nogle restauranter serverer tilmed ugentlige ”all you can eat” seafood buffeter med friskfanget fisk og skaldyr.

Rejser til Rayong er ideelle for dem som søger det mere lokale og fredelige Thailand. Rayong er også et sted, hvor rigtig mange thailændere selv ynder at holde deres ferie. For når man bor og arbejder i det varme centrale Thailand eller i hektiske Bangkok, så er Rayongs brede rolige strande og store udbud af lækker seafood netop hvad mange thailændere søger. Og, personligt hører Rayong også til en favorit i Thailand, netop fordi her er så fredeligt, lokalt og med få mennesker spredt ud over mange kilometer skønne strande og kystlinje i landlige omgivelser.

Provinsens nære beliggenhed til Bangkok og det centrale Thailands mange attraktioner gør også, at Rayong oplagt at kombinere med Bangkok eller en rundrejse i det centrale Thailand.

Hvad kan man lave i Rayong?

Rayong er ikke et område fyldt med aktiviteter eller udflugtsmuligheder. Hvis man søger underholdning, aktiviteter og masser af oplevelser er Rayong ikke destinationen. Oplevelserne i Rayong er i et helt anderledes rolig og tilbagelænet– og det må du ikke undervurdere. Rayong er ideel for dem som gerne vil lidt tættere Thailand og opleve det lokale. Trafikken i Rayong er tilmed så rolige som den bliver i Thailand og her er der fin mulighed for at udforske provinsen på egen hånd. Derfor er det muligt og oplagt, at leje en scooter med sidevogn til at udforske Rayong.

Med en scooter har du let adgang til det store område og dets mange lokale oplevelser. Du kan besøge Khao Chamao og vandre på nationalparkens stier og opleve vandfald, udsigtspunkter, huler og kalkstensbjerge. Rayong har også mange store frugtplantager med lækre eksotiske frugter, som følge af den frodige jord og skønne klima. Ligesom du kan drage til et af de store frugtmarkeder, et besøg både for oplevelsen, men også fordi du kan købe store mængder af lækre tropiske frugter som durian, lichi, mango, rambai og rambutan til små penge. En sand luksus at have på sit værelse.

Vil man shoppe og have lidt bymiljø, kan man altid tage en taxa til Rayong City. Det koster ikke alverden, og byen har en lokal thailandsk atmosfære og shoppingcentre, markeder, templer, restauranter og barer, samt lidt kultur for dem der oplever denne del af Rayong. Provinsen har også interessant med børn, for dem børnefamilier der søger afslapning. Rayong har asiens længste svævebane og i fiskerbyen Ban Phe findes et akvarium og et marked. Ligesom man selvfølgelig også kan tage børn med til mange af førnævnte oplevelser. Rejser til Rayong er oplagt for dem som vil det rolige, lokale og bare nyde de fredfyldte lange brede strande.

Ansvarlige resorts i Rayong

Rayong skiller sig som sagt ud fra mange andre destinationer i Thailand. En af årsagerne er, at provinsens resorts ligger ude langs de kilometervis af lange strande. Ikke ved en by som mange andre destinationer. De fleste resorts i Rayong ligger derfor også lige ud til provinsens strande, for der er rigeligt med plads og det er værd at nyde.

Derfor er det ikke så relevant at opdele i forskellige områder for de resorts Bambus Rejser tilbyder ligger ved Mae Phim, Rim Pae og Wang Kaew Beach. Rejser til Rayong er derfor rejser i laveste gear og ren afslapning i skønne rolige omgivelser. Personligt en af mine favoritter i Thailand, men her er anderledes end mange stranddestinationer – og du skal ønske det roligt og lokalt.

Mercure Rayong Lomtalay er et godt resort ved den skønne Laem Mae Phim Beach. Resortet ligger ved flere små spisesteder og i kort afstand til indkøb, men i et roligt område. Et skønt resort for dem som ønsker en rolig ferie og dem der søger et resort med stor værdi for pengene. Mercure Lomtalay har også flere gode restauranter, barer, lounge område ud til havet, samt spa.

Novotel Rayong Resort ligger direkte ud til Rim Pae Beach og har derudover også tre poolområder. Resortet gennemgik en større renovering i 2020 og alle deres 189 værelser blev istandsat og moderniseret. Der findes tre restauranter, hvor der serveres thailandske, italienske og internationale retter, samt to barer med blandt andet poolbar.

Rayong Marriott Resortet er et skønt 5-stjernet resort med strandbeliggenhed i Rayongs landlige og fredelige omgivelser. Marriott Resortet er udført med store åbne omgivelser og har alt hvad der skal bruges af poolområder og barer, spisesteder og caféer. Resortet ligger i gåafstand til spisesteder på stranden, mens indkøb findes i de små byer omkring.

Fandt du ikke det du søgte?

Fandt du ikke det du søgte, er du meget velkommen til at ringe eller skrive. Bambus Rejser kan tilbyde flere ansvarlige resorts i Thailand, flere rejser til Rayong og flere kombinationer end du ser her. Nogle dage i Bangkok er fx oplagt at kombinere med Rayong.

Ring på 70 40 42 45
Email: post@bambusrejser.dk