Specialrejser til Thailand og de oversete egne

Thailand er blandt verdens mest besøgte lande, men langt de fleste rejsende besøger de samme destinationer. Derfor kan du sagtens finde områder nærmest helt uden besøgende. Bambus Rejser´s specialrejser til Thailand er til netop disse egne. De egne som kun de færreste oplever. Der er få områder af Thailand, der vitterligt er langt fra turismen, til trods for mange øer måske promoveres som sådan.

Et af disse regioner er Isaan i det nordøstlige Thailand, som ikke må forveksles med Nordthailand og bjergene. Isaan er Thailands fattigste af landets fire regioner og det meste er anderledes end du kender fra Thailand. En spændende destination, hvis du virkelig vil opleve Thailand, som kun de færreste.

Et andet hjørne til specialrejser til Thailand er de sydøstlige provinser Phatthalung og Nakhon Si Thammarat, lang fra masseturismen i syd. Her kan du opleve de store vådområder, fiskeriet på stylter, hverdagen og den traditionelle livsstil langt fra turismen.

Det betyder også at der er én ting, du skal være klar over på en specialrejse til Thailand. Der er grænser for hvor meget rejserne i Isaan og de sydvestlige provinser kan tilpasses. For her er langt til den velsmurte maskine man kender og de lækre hoteller i høj klasse. Men det er alt sammen en del af charmen og præmissen, når man rejser langt væk fra det velkendte og andre turister på en specialrejse til Thailand. Så vær klar på en rejse og oplevelser meget anderledes end resten af Thailand.

Ring eller skriv derfor, hvis du er interesseret i denne type af rejse og vi kan tage en snak og forventningsafstemning, for det er ikke som det Thailand de fleste kender.

Rejser til Isaan - det nordøstlige Thailand

Nordøstthailand er bedre kendt som Isaan i Thailand. Det specielle navn nedstammer fra hovedstaden Isanapura fra oldtidsriget Chenla, der senere blev til Khmer-riget og siden Cambodja. Historisk har regionen også mere at gøre med både Cambodja og Laos, og det opleves tydeligt på en rejse til denne oversete region. Isaan er den klart klart mindst besøgte af Thailands fire regioner. Faktisk er det mindre end 1% af udenlandske besøgende der finder vej hertil. Oftest lidt backpacker på vej mod Vientiane og Vang Vieng i Laos.

I Isaan er det meste anderledes end man kender det fra resten af Thailand. Jorden er mere sandet og mindre frodig her. Klimaet er varmere og tørrere – og livet hårdere her og Isaan er da også den fattigste del af Thailand. I denne del af Thailand er det meste anderledes. Sproget er anderledes, tættere på lao end thai og kendt som Isan-thai. Maden er anderledes, kendt i resten af Thailand som stærk og smagfuld, hvilket ikke siger så lidt. Faktisk er selv risen anderledes, for der spises store mængder klisteris.

Historisk har regionen da også nærmere Laos og Cambodja end Thailand. Isaan har kun været en del af Thailand i lidt over 200 år. Regionen byder på små søvnige byer langs Mekong, smukke nationalparker, storslåede Khmer-ruiner og smukke templer og et hav af unikke festivaler. Her er der ingen shopping, men natmarkederne er i særklasse, da de er for de lokale og maden fantastisk. Så vil du for alvor tæt på landet og opleve det de andre ikke gør, så er en specialrejse til Isaan et spændende valg.

Rejsen er oplagt at afslutte med skønne Koh Samet, kystprovisen Rayong eller en af de mange andre badedestinationer i det centrale Thailand.

Oplev det fjerne Thailand langs Mekong-floden, hvor du oplever både storbyer og små søvnige Mekong-byer. Du oplever de store floder og smukke, men anderledes nationalparker. Rejsen går også forbi Ban Chiang, en interessant UNESCO-verdensarv der ændrede synet på Sydøstasien. Ligesom I oplever storbyen Khon Kaen og Udon Thani smukke lotus-sø.

Tag på en rejse hvor du oplever en af Thailands største og ældste nationalparker, Khao Yai. Ligesom du oplever de historiske parker med de gamle Khmer og hindu-templer Phanom Rung og Phimai. Sidst rejser du også til den fjerne og smukke Loi provins, der byder på smukke naturoplevelser, den charmerende by Chiang Khan og grænsebyen Nongkhai.

Rejser til Thailands Sydøstlige hjørne

Sydthailand er med sine mange smukke øer, den fascinerende Phang Nga-bugt og smukke nationalparker en velbesøgt del af Thailand. Af gode grunde. Alligevel findes der et hjørne af Sydthailand, hvor du endnu kan rejse langt væk fra andre turister og komme tæt på den lokale kultur. Det gælder særligt de sydvestlige provinser Phatthalung og Si Nakhon Thammarat.

Her kommer du tæt på den lokale kultur og livsstil. Du oplever livet i Sydthailand langt fra bounty-øer og turismen, mens du ser de store vådområder, fiskeriet og landbrugslivet. Her oplever du vandbøfflerne i deres rette element og det rige fugleliv på søer og i vådområder. Mens du kommer tæt på byerne, de gamle traditioner og kunsthåndværk, som ikke just opleves andre steder.

Specialrejser til Thailand og det sydøstlige hjørne kan let afsluttes med afslapning og badeferie på en af Thailands mange smukke øer.

Sydthailand med få turister kan findes endnu. Oplev Sydøstasien største indlandshav, små fiskerlandsbyer med stylte platforme og en kultur få ser. Se vådområderne, deres dyreliv og vandbøflernes dagligdag. Gå på jagt efter kunsthåndværk, smag lokal mad og drikke, og se det syden, der var før turisternes ankomst til det smukke område.

Vil du opleve det ukendte Thailand?

Er du nysgerrig på specialrejser til Thailand, så kontakt mig endelig. Bambus Rejser kan tilbyde alverdens rundrejser i Thailand og til mange af de oversete og ukendte hjørner af landet. Lige fra større rundrejser som du ser her, til blot et par dage og udflugter til de mindre kendte byer og egne.

Ring på 70 40 42 45
Email: post@bambusrejser.dk