Udflugter og oplevelser i Krabi og Phang Nga-bugten

Krabi har længe været populær på grund af sit smukke landskab og strande. De store kalkstensklipper og -toppe, der står dramatisk over de smukke strande og mange småøer i Phang Nga-bugten. Man skal dog først og fremmest besøge for de mange muligheder for udflugter og oplevelser i Krabi.

Krabi ligger lige ud til Phang Nga-bugten, hvor en af Thailands største mangroveskove findes. Der er et utal af små øer og imponerende kalkstensklipper og bjerge. Ligesom fastlandet selv har smukke og imponerende landskaber, med masser af muligheder. Derfor har du mulighed for alverdens oplevelser i Krabi, uanset om du vil trekke, sejle kajak eller cykle. Eller hvis det skal være roligere udflugter som øhop på de smukke bounty-øer, streetfood ture eller at nyde junglens hot springs.

Alle udflugter du ser her, er med ansvarlige og plastikfrie arrangører, som tager ansvar og arbejder for low impact tourism. Derfor kan du nyde både oplevelser og udflugter, velvidende at arrangørerne har taget de nødvendige forholdsregler både i forhold til naturen og miljø, men også lokalsamfund.

Oplev James Bond Island og Phang Nga-bugten i havkajak

Tag en dag ud med den traditionelle longtail-boat og oplev flere af Phang Nga-bugtens højdepunkter. Turen starter med at sejle af sted til den berømte ø Koh Tapu, bedre kendt som James Bond Island. Øen blev kendt med James Bond filmen The Man with the Golden Gun fra 1974. Udforsk den lille ø og tag et par billeder af den ikoniske kalkstenklippe som stikker ud fra havet.

Ved frokost gøres der et stop ved den fascinerede lille flydende landsby ved Koh Panyee. En landsby bygget på vandet i det 18. århundrede af et lille javanesisk samfund. Siden har de levet her på vandet og hovedsageligt ernæret sig af fiskeri, men landsbyen har både skole, fodboldbane og hvad man skal bruge i en lille landsby. I får en lille rundtur i landsbyen, inden der også serveres dagens frokost her.

Efter Koh Panyee sejler I videre ud i bugten, hvor der bliver tid til at udforske området fra en havkajak. Ved Lod Cave hvor man ind i grotten og man kan opleve templet Wat Suwana Kuha, ”abetemplet”, hvor der findes en 15 meter lang liggende Buddha inde i den store grotte.

Oplevelser i Krabi - James Bond Island
Oplevelser i Krabi - Koh Panyee

Øhop og fænomenet Talay Waek

Tag en dag ud med en longtail-boat og oplev nogle af Phang Nga-bugtens smukke øer og strande. En rolig dag på vandet, der bruges til at slappe af, snorkle og se nogle af bugtens øer og fænomenet Talay Waek. Dagen starter med at besøge den imponerede Railey Beach med sine enorme kalkstensklipper. Her bliver der tid til at se Phra Nang Cave og slappe lidt af på stranden.

Fra Railey sejler man videre til den smukke ø Koh Poda, hvor man kan snorkle ved det smukke koralrev. Samtidigt med at der snorkles og slappe af, bliver der gjort en god frokost klar på stranden. Der stilles lave borde op og små bambusmåtter, samt parasoller for solen og der serveres en god thailandsk frokost.

Efter en skøn strandtur på Koh Poda fortsætter turen til Koh Gai eller ”Chicken Island”, Koh Tub og Koh Moor for at opleve Talay Waek. Et fænomen hvor Talay Waek, ”det delte hav”, skaber en stor smal sandbanke, der forbinder de tre øer og er et forbløffende syn, som man ikke må snyde sig selv for. Her kan man gå på den midlertidige strand, bade på den lækre sandstrand og nyde en forfriskende drink.

Oplevelser i Krabi - "Chicken Island"
Oplevelser i Krabi - Talay Waek

Madoplevelser med streetfood i Muang Krabi – Krabi Town

Det sydlige Thailand er meget anderledes end resten af landet, det gælder i både landskabet og kulturen. Maden afspejler også Sydthailands nære forbindelser til både Indien, Java og Malaysia gennem tiden. Ligesom de allestedsværende kokosnødder en enorm grad i maden med kokosmælken til supper og karryretter, og olien bruges til stegning. Ligesom både cashewnødder og ananas ofte indgår i retterne i syden.

Derfor er streetfood ture altid en af de sjove og interessante oplevelser i Krabi. Maden siger meget regionen og er en sjov måde at få lidt kultur på rejsen. I Krabi By kan du finde manden som thailænderne selv spiser den. Her er rigeligt med sælgere og man kan prøve de fantastiske delikatesser, som provinsbyen har at byde på. Så tag med på en aften til Krabi By og prøv nogle af de gode streetfood steder.

Først gør turen dog et stop ved et af byens varemærker og en rolig gåtur langs floden, hvor man kan få lidt af atmosfæren ind. Der bliver også gjort et stop ved Khao Kanab Nam, som et af Krabis mest kendte vartegn. De to høje kalkstensklipper, der står som en imponerende port over floden.

Når det kommer til aftensmaden, bliver der tid til at prøve retter som de populære Look Chin Ping. Dybstegte kødboller med urter og dyppelse. Tod Mun Pla, som bedst kan beskrives som en thailandsk fiskefrikadelle. Og mange flere af de lokale specialiteter der kan findes langs de mange boder og små gadekøkkener, samt der selvfølgelig også bliver tid til lidt dessert og Thai chai te.

Vil man hellere have et lille stykke Thailand med hjem, så kan man også overveje et madlavningskursus. Her kan man lære at leve de thailandske karry pastes fra bunden eller hjemmelavet forårsruller.

Smukke Koh Hong og lagunen i havet

Koh Hong er en af de mest smukke øer i Phang Nga-bugten. De høje kalkstensklipper rejser sig på beundringsværdig vis lige op af havet og det krystalklare vand synes indbydende til en svømmetur i de smukke omgivelser.  Koh Hong kan oversættes til ”øen med rummet” og navnet kommer på grund af den smukke lagune i øens midte. En lagune som skulle være blevet skabt da en stor grotte over øen faldt sammen.

Øen er en af de smukke oplevelser i Krabi og den kan opleves på flere forskellige udflugter. Man kan vælge den rolige version, hvor man sejler til øen med speedbåd eller longtail-boat. Herefter slapper man bare af, snorkle og vandrer en lille tur på øens 800-meter lange spor. Øen har et rigt dyreliv, så hold øjnene åbne og du kan være heldig at se de store flyvende hunde. Turen kombineres også med øerne Koh Pakbia og Koh Lao Ladding.

Vil man have mulighed for at udforske øen lidt nærmere på egen hånd, er det også muligt at opleve den fra havkajak. Her kan du selv sejle ind i øens lagune og komme helt tæt på de høje kalkstensklipper.

Ens for alle turene er at det bare er at nyde stranden, slappe af og snorkle ved revet. Der vil også blive serveret en frokost på stranden med hyggelige små bambusmåtter og lave borde med god thaimad serveret. En skøn dag med oplevelser i Krabi ved vandet i Phang Nga-vandet.

Oplevelser i Krabi - Koh Hong

Mangroveskove og kajakoplevelser i Krabi

Krabi provinsen er hjem for flere store mangroveskove og er en fantastisk måde at få nogle aktive oplevelser i Krabi. Det specielle økosystem på grænsen mellem land og vand er hjem til et rigt og varieret dyreliv. Her kan man se aber, fugle, flyvende hunde, padder, slanger og meget andet. Det tætte vildnis gør, at man kan komme ganske tæt på det vilde liv. Bambus Rejser tilbyder kajakture til to områder af Krabi, hvor mangroven kan opleves. Begge udflugter laves som både hel og halv dag.

Krabis mangrovelabyrint – Ao Thalane

Ao Thalane er et af de mest interessante områder at opleve mangroven i Krabi. Her oplever man de forskellige vandveje og landskaber, fra turen starter ved havet, går gennem kalkstensklipperne til mangrovens brakvand og videre til flodens smukke grønne ferskvand. Her kan man padle gennem den fascinerende natur og med rig mulighed for at se aber, de specielle dyndspringere, fugle og meget andet.

Området er kendte som ”mangrovelabyrinten” med sine mange forskellige områder at udforske fra kajakken. Turen og området varierer meget afhængigt af tidevandet og ved lavvande kan du se sandbankerne mellem land og mangroveskoven, mens der er god mulighed for få øje på de mange krabber. Ved frokost serveres der et måltid på en lokal restaurant efterfulgt af flere muligheder for at udforske området i kajakken.

Grotter og laguner - Bor Thor

Turen til Bor Thor starter med en halvanden times lang sightseeing med køreture gennem bjerge og skove mod Phang Nga og Ao Leuk. Mangroveskoven er mindre her, men der er stadig mulighed for at se både store varaner, aber og sjældne fugle. Udflugtens højdepunkt er derimod Hua Tho Cave og flere andre grotter og laguner, som kan udforskes og her kan tilmed ses gamle hulemalerier fra kajakken.

Hvis du holder dig tæt til guiden, kan du også få svar på dine spørgsmål om dyr, planter og de smukke stenformationer, såvel som hulemalerierne. Omkring frokost bliver der serveret et godt måltid og et lille hvil, inden dagen fortsættes med flere oplevelser i kajakken.

Den traditionelle livsstil og homestays – lokale oplevelser i Krabi

Krabi provinsen er hjem til en stor diversitet og mange små landsbyer og interessante homstays. Derfor bør man overveje et homestay eller en tur ud og besøge nogle af de små lokale samfund. Samfundsturisme en af de mest ideelle måder at opleve Krabi og samtidigt kanalisere noget økonomi ud hvor de rejsende ellers ikke kommer – samtidigt med at man bliver klogere på de traditionelle livsstile og kulturer. Her er små landsbyer med både thai-buddhister, thai-kinesere og thailandske muslimer som har levet side om side igennem århundreder. Eller man kan besøge den lille ø Koh Klang med de traditionelle muslimske fisker- og landbrugssamfund.

Koh Klang og Krabi 's traditionelle livsstil

Koh Klang er en lille charmerende ø, hvor der stadig leves der stadig et beskedent og simpelt liv. Øen ligger langt fra hvor de fleste turister normalt kommer og her er blot en smule samfundsturisme. På Koh KLang leves der hovedsageligt af fiskeri og små landbrug til egen forsyning, med løsgående husdyr som ænder og høns. En spændende udflugt til en lille ø, hvor du kan opleve det traditionelle liv i sydenlangt fra det moderne og travle Thailand.

Turen til Koh Klang foregår med en kort køretur til molen og herefter med longtail-boat til øen. Ved ankomst bliver man mødt af en lokal ”taxa”, som kører det sidste stykke til landsbyen. I landsbyen bliver man budt indenfor og man oplever det enkle hverdagsliv. Et spændende indblik i den ægte sydthailandske kultur og traditionelle livsstil uden turismen.

Her kan være med til nogle af de opgaver der skal klares i byen. Man kan hjælpe med til at lave mudmee tie-dye batik på tekstiler eller bruge farverne til at male et postkort. De naturlige farver er skabt på gammeldags vis med bark fra mangrovetræer, blomster og blade.

Mens tekstilerne tørrer, kan lære at lave fladbrød, roti, samt spise en lækker hjemmelavet sydthailandsk frokost. En god husmandskost som thailænderne selv den. Man kan se forarbejdningen af Khao Sang Yot, en speciel sydthailandsk tradition for brune spiret ris der bruges i de sydthailandske køkkener. Kort sagt, man oplever mange af hverdagens opgaver.

Efter frokosten er det tid til en tur med longtail-boat til Koh Klangs vilde mangrove. I skoven mellem land og vand, hører man om økosystemets vigtighed for landsbyerne og hvad der kan fanges og bruges fra området – og man kan se noget af det vildtliv der findes.

 

Khao Pra-Bang Khram National Park og Wat Tham Sua – Tiger Cave Temple

En udflugt til nogle af provinsens klassiske højdepunkter og nogle skønne rolige oplevelser i Krabi. Dagen starter med at drage ind i Khao PraBang Khram Nationalpark. Parken er kendt for sin store diversitet af specielt fugle med mere end 320 fuglearter, som er blevet set i dette lille reservat, heriblandt flere sjældne. Der findes også omkring 30 forskellige arter af reptiler, så hold øjnene åbne og prøv at få øje på noget af vildtlivet.

I nationalparken går man en rolig tur gennem mangroven og sumpområdet til man når de kendte smukke laguner ”Blue Lagoon” og ”Emerald Pool”. Her bliver der også tid til en forfriskende dukkert, lidt billeder og køle ned, inden turen fortsætter. Det næste stop er Krabi Hot Springs, hvor der typisk er mere roligt. Her kan man genoplade i det terapeutiske saltholdige mineralvand med temperaturer på helt op mod 42 grader. Den naturlige kilde og menes at have mange sundhedsmæssige fordele, særligt for huden.

Dagens sidste stop er det kendte Wat Tham Sua, bedre kendt som Tiger Cave Temple blandt udlændinge. Templet ligger på toppen af et bjerg og det kræver intet mindre end 1260 at nå toppen. Udsigten og den imponerede Buddha er dog det hele værd. På toppen kan man også observere munkene og deres daglige gang ved templet.

Vil du på ferie og have en masse oplevelser i Krabi?

Bambus Rejser kan hjælpe med mange flere udflugter og oplevelser i Krabi, end du ser her. Blot send en kort besked om det du søger og hvor mange I er, så får du et helt uforpligtende forslag tilbage – og altid med gode arrangører som tager ansvar for mijø og lokalsamfund.

Bambus Rejser kan også hjælpe med gode kvalitetsresorts i Krabi. Som med udflugterne kan Bambus Rejser også hjælpe med mange flere resorts, end du ser på siden. Det gælder om du vil bo i Ao Nang, Railey, Nong Thale eller Tub Kaek, mulighederne er mange. Blot send en kort mail eller besked og du modtager et godt uforpligtende tilbud til en god pris.

Send besked