Previous slide
Next slide

En rejse rundt i det smukke dybe syd

Tag på en oplevelsesrejse til det sydlige Laos, bedre kendt som det dybe syd, i landets sydligste provinser. Her oplever du Bolaven plateauet, hvor landets primære kaffeproduktion finder sted. Det køligere klima højt over Mekong og den frodige jord på den gamle vulkan giver gode vilkår for at dyrke kaffe her. Navnet på plateauet stammer fra den lille etniske minoritet, Laven, som i mange år har været en af de største etniske grupper i området. På plateauet bliver der også tid til at nyde den smukke natur og flere af de imponerende vandfald.

På rejsen kommer du også forbi Bang Kiet Ngong, der er et af de vigtigste vådområder for vandfugle i Sydøstasien. Her er mere end 320 forskellige arter. Du kommer til at se nogle af de arkæologiske områder i det sydlige Laos. Det gælder de gamle mystiske tårne af sten ved Phou Asa-bjerget. Ingen ved helt hvor de stammer fra eller hvad deres formål var, teorierne går lige fra levn fra stenalderen til Khmer-riget har bygget dem. Senere kommer du også til at opleve det imponerende Khmer-tempel Wat Phou.

Længst mod syd, næsten på grænsen til Cambodja, kommer du til at opleve Si Pan Don. De fire tusinde øer, som ligger midt i Mekong-floden. Her tager du med på et anderledes øhop og besøger de små øer og oplever det lokale liv med fiskeri, små lokale templer, håndværk og meget mere. Du overnatter på øen Don Khone i smukke landlige og frodige omgivelser. Tilbage på fastlandet går turen til Muang Champasak, der tidligere var et lille kongerige. Derfor skal den lille historiske by opleves sammen med de små omkringliggende landsbyer.

Du kommer rundt på en rejse i det sydlige Laos, der byder på områdets historie og arkæologi, hverdagslivet i landdistrikterne og masser af imponerende natur.

Priser

Priserne er udregnet med udgangspunkt i to voksne i delte værelser. Priserne er cirka priser, kontakt for at få et konkret tilbud.

Priser er inklusive
 • Flybilletter
 • Visum
 • Drikkepenge
Priser er inklusive
 • Private transfers t/r fra lufthavn, samt imellem hoteller
 • 8 dage / 7 nætter i Laos
 • Nævnte ekskursioner i rejseplanen på privat basis
 • Morgenmad dagligt
 • Frokost hvor nævnt i rejseplanen
 • Bidrag til Rejsegarantifonden
 • Konkursdækning
 • Alle skatter og afgifter
 • Ingen skjulte gebyrer

Rejseplan for det sydlige Laos

Rejsen til det sydlige Laos er kun et rejseforslag. Rejsen er din og alt kan rettes, ændres og tilpasses. Ring eller skriv derfor endelig og fortæl om dine ønsker og rejsens udarbejdes derefter. Rejsen kan også forlænges med badeferie i Thailand.

Dag 1 - Ankomst til Pakse

Du ankommer til lufthavnen i Pakse og møder din chauffør i ankomsthallen. Herfra kører du med privat transport til dit hotel. Resten af dagen har du på egen hånd til at udforske den lille storby. For Pakse er en storby i Laos, men heller ikke så mange andre steder.

Dag 2 - Bolaven plateauet og kaffe

Du møder din chauffør og guide i hotellets lobby, og dagen står i kaffens tegn. Du bliver kørt mod øst og op i Bolaven plateauet, hvor størstedelen af Laos kaffeproduktion finder sted.

Oppe i højden vil du mærke de lavere temperaturer højt over Mekong-dalen. På plateauet bliver du lidt klogere på kaffen og besøger en af de lokale kaffegårde, og ser dyrkningen og de først trin i forarbejdningen. På gården bliver der også tid til en god frokost.

Undervejs bliver der skiftet til en 4-hjulstrækker, der bedre kan håndtere terrænet. Der bliver gjort et stop et af Bolaven plateauets vandfald med tid til en dukkert og nyde den smukke omkringliggende natur på Bolaven plateauet. Dagen afsluttes i Laos´ kaffehovedstad, Paksong, en lille landsby oppe i højlandet, hvor du har resten af dagen på egen hånd.

Dag 3 - Trekking og naturen på Bolaven plateauet

Efter morgenmaden kører du mod et af Bolaven plateauets mest imponerede vandfald med et fald på hele 40 meter. Her bliver der både tid til en vandretur til toppen og en forfriskende dukkert.

Efter vandfaldet fortsætter turen af små jungle-stier og gennem kaffeplantager i smukke omgivelser. Her oplever du også et af de mest kendte vandfald i det sydlige Laos, med sine to tvillinge-fald fra højt oppe i junglen.

Sent ude på eftermiddagen ankommer I til jeres resort i udkanten af en lille landsby. Her får du i en fin bungalow i skønne omgivelser.

Dag 4 – Vådområder, fugle og trekking

Tidlig morgen før daggry møder du din guide og fugleekspert. Du drager imod vådområdet Ban Kiet Ngong. Et af de største og mest uberørte vådområder i Sydøstasien med søer, sumpe, tørveområder og moser. Samt et af de vigtigste vådområder for vandfugle med mere end 320 fuglearter, hvor du oplever den rige aktivitet.

Tidlig formiddag kommer du tilbage til din bungalow, hvor du kan spise morgenmad og slappe af.

Om eftermiddagen tager du med ud på trekking gennem rismarker og omkring Phou Asa-bjerget. Stien bringer dig ind i den tropiske skov, der dækker det omkringliggende arkæologiske sted med de mystiske gamle ruiner for foden af bjerget Phou Asa.

Dag 5 – Øhop og mountainbike-tur

Du møder din guide og kører mod øen Don Khong, der ligger i Si Pan Don. Si Pan Don betyder ”fire tusinde øer” og er en øgruppe midt i Mekong-floden. Her oplever du øen af snoede grusveje på mountainbike, besøger templet Wat Phou Din – en gammel ruin fra Khmer-rigets tid.

Med færge sejler du videre mod øen Don Phou Man. Her oplever du livet i et andet tempo med fiskeri på Mekong-floden. Dagen igennem fortsætter det på samme vis med små ture til de forskellige øer og du oplever livet, kulturen og religions betydning for samfundene her. Med andre ord, kurveflet, tempel besøg, fiskeri og landsbylivet på landet.

På turen vil der også blive serveret en hjemmelavet frokost med lokale specialiteter. Efter en dag med øhop på Mekong-floden ankommer du til øen Don Khone, hvor du skal overnatte. Aftenen har du på egen hånd til at slappe af og døje dagens mange indtryk.

Dag 6 – Øen Don Khone og cruise på Mekong

Dagen starter med at udforske Don Khone med tuktuk. Turen går blandt andet forbi øens jernbane og gamle rustne lokomotiv – et levn fra den franske kolonitid. Øen er også hjem til flere fine gamle bygninger i fransk koloniarkitektur som ses. Du ser også det smukke vandfald ved øen, hvor en del af Mekong-floden tager et fald.

Om eftermiddagen går turen tilbage til fastlandet og du bliver kørt mod nord, men du bliver i de skønne landlige omgivelser – og bor smukt ud til Mekong floden.

I tide til solnedgang bliver du sejlet på et lille privat krydstogt på Mekong-floden. Turen går også forbi en af flodens øer, hvor du kan nyde solnedgangen på stranden. På turen bliver der også serveret lidt fingermad og lidt at drikke.

Resten af aftenen har du på dit resort i skønne omgivelser.

Dag 7 – Wat Phou og Champasaks historie

Tidligt op og af sted mod Wat Phou. Det ældste Khmer-tempel i Laos og ældre end Angkor Wat i Cambodia. Tidlig morgen vil templet være øde og oplevelsen bedst, og din guide vil fortælle om områdets rige historie og det storslåede bygningsværk. Udforsk området og templerne, den hellige kilde, og nyde den fantastiske udsigt med solopgangen over det omkringliggende land og Mekong-floden.

Du er tilbage ved dit hotel i tide til morgenmad.

Efter morgenmaden tager du med ud for at udforske den historiske by Champasak og de omkringliggende små landsbyer, der ligger på Mekongs vestbred. Her oplever du historien om det gamle kongerige og kongehusets traditionelle arkitektur, traditionelle trækonstruktioner og kolonibygningerne inspireret af franskmændene.

Udover mange historiske stop besøger med blandt andet templet Wat Pa Non, en gammel fransk katolsk kirke oplever du også en lille keramiklandsby og udformningen af de flettede riskuve til den vigtige klisterris og de fiskefælder der bruges i floden.

Dag 8 – afgang fra Laos

Du møder din chauffør og kører mod Pakse lufthavn og rejsen ryndt i det sydlige Laos er slut og du flyver til Bangkok. 

Fra Bangkok kan rejsen forlænges med bounty-øen Koh Samet, livlige Hua Hin eller den oversete kystprovins Rayong – eller du kan flyve videre mod syd og nyde resten ferien i Sydthailand.

Send besked
Spørgsmål?

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive, hvis du har spørgsmål.
Du kan kontakte Bambus Rejser på:
Telefon 70 40 42 45
Email post@bambusrejser.dk

Skræddersyede rejser

Alle rejser er skræddersyede og alt kan ændres, rettes og tilpasses til dine behov og ønsker. Blot giv besked, og rejsen udarbejdes som du vil have den. Alle rejser er blot forslag og kan ændres.

Ansvarlige oplevelser

Har du ønsker til oplevelser og udflugter, hjælper Bambus Rejser. Alle aktiviteter bliver arrangeret med ansvarsbevidste udbydere, som tager ansvar for natur, miljø og samfundet de er del af.