Previous slide
Next slide

Cambodjas lange historie og spændende byer

Tag på en rejse til Cambodjas historiske byer og oplev landets interessante kultur og historie. Rejsen starter i Siem Reap hvor du oplever oldtidsbyen og de gamle tempelkomplekser fra Khmer-riget. Her oplever du Angkor Wat, samt nogle af de bedste bevaret templer og nogle af de ældste. Du oplever også landsbylivet uden for Siem Reap, hvor få turister kommer og livet på Tonle Sap, hvor du ser hvordan befolkningen lever på søen og bifloderne.

Rejsen går videre til Battambang, en by grundlagt af Khmer-riget for omkring tusind år siden. Byen modtager relativt få turister og er ideel, hvis du vil tæt på Cambodjas historie og kultur, samt opleve en storby uden de store turiststrømme. Her ser og hører du om byens historiske bygninger og i landdistriktet oplever du både grotter med flagermus, et helligt bjerg og meget mere omkring Battambang.

På vej mod Phnom Penh oplever endnu en af Cambodjas historiske byer, den tidligere hovedstad og kongeby Oudong. Her oplever du den gamle historiske by som opstod efter Khmer-riget og områdets spændende arkæologiske artefakter. Undervejs mod Phnom Penh stoppes der også ved nogle af de små håndværkerlandsbyer der går sig i keramik og pottemageri, samt små sølvsmede.

I Phnom Penh oplever du en af Sydøstasiens mest interessante hovedstæder. Byen er fyldt med historie, både lyse højdepunkter og mørke lavpunkter. Du kommer både på guidet rundtur til byens seværdigheder, men du får også nogle dage til at udforske en af Sydøstasiens fedeste hovedstæder.  

Rejsen rundt i Cambodja stopper langt fra de historiske byer med afslapning i den vilde Koh Kong provins. Her kan du slappe af i smukke grønne omgivelser, bade i vandfald og udforske mangroven. Ganske enkelt slappe af og døje rejsens mange indtryk.

Rejsen kan forlænges med en eller flere af Thailands skønne badestrande med ro og afslapning.

Priser

Priserne er udregnet med udgangspunkt i to voksne i delte værelser. Priserne er cirka priser, kontakt or at få et konkret tilbud.

Priser er eksklusive
 • Flybilletter
 • Visum
 • Drikkepenge
Priser er inklusive
 • Private transfers t/r fra lufthavn, samt imellem hoteller
 • 12 dage / 11 nætter i Cambodja
 • Nævnte ekskursioner i rejseplanen på privat basis
 • Morgenmad dagligt
 • Frokost hvor nævnt i rejseplanen
 • Full board i Koh Kong
 • Bidrag til Rejsegarantifonden
 • Konkursdækning
 • Alle skatter og afgifter
 • Ingen skjulte gebyrer
 •  

Rejseplan for Cambodjas historiske byer og det vilde Koh Kong

Rejseplanen for Cambodjas historiske byer og det vilde Koh Kong er et rejseforslag. Rejsen er din og alt kan ændres, rettes og tilpasses. Derfor er du meget velkommen til at ringe eller skrive og vi kan tage en snak om mulighederne. Rejsen kan også forlænges med strandene i Thailand.

Dag 1 - Ankomst Siem Reap

Ved ankomst til Siem Reap lufthavn møder du din chauffør i ankomsthallen. Du kører til dit hotel. Resten af dagen kan du bruge på egen hånd til at slappe af og udforske byen.

Dag 2 – De historiske templer og gamle by

Din guide møder dig på hotellet og du kører ud for at opleve den historiske oltidsby og de storslåede templer. Din guide vil fortælle om de forskellige templer, hvornår de stammer fra og deres betydning. Du oplever verdensarven Angkor Wat, men også nogle af de ældste templer og de mest velbevaret, som den gamle by byder på – for at få det fulde indblik i templerne.

Der bliver serveret frokost i løbet af dagen.

Dag 3 - Tonle Sap og landbyerne på søen

Din guide møder dig på hotellet og kører mod Sydøstasiens største sø. I udkanten af Siem Reap bliver byen hurtigt skiftet ud med rismarker, vandbøfler og simple landsbyhuse. Der gøres stop er en mindre landsby kendt for sit kunsthåndværk. Oplagt at finde en unik håndlavet souvenir. I landsbyen ser du det beskedne liv, som de fleste mennesker lever i Cambodja uden for byerne. Der bliver også tid til at smage den lokale nuddelsuppe og lidt palme juice.

Turen fortsætter til Tonle Sap. Her oplever du huse på flåder og stylter og en anden traditionel livsstil for mange mennesker i landet. Du bliver også budt indenfor i et lille hjem og du kan se de beskedne kår der følger med livet ude i de små landsbyer.

Bemærk, afhængigt af monsunen og vandstanden i Tonle Sap og bifloderne vil turen foregå enten til fods eller i båd – og oplevelsen vil være vidt forskellige, men begge meget interessante.

Dag 4 - Turen til Battambang

Du møder din guide og kører mod Battambang. En by langt mindre kendt og besøgt end Siem Reap og Phnom Penh. En enestående mulighed for at opleve storbylivet i Cambodja uden meget turisme. Undervejs besøger du en silkegård på landet og oplever den traditionelle silkeproduktion og de forskellige trin fra plante morbærtræerne til silkevævningen. Et oplagt sted at fa en smuk souvenir med.

I udkanten af Battambang tager du den lokale ”Nori”. Et simpelt bambustog, som kører med last, dyr og andet. Du besøger også et helligt bjerg med pagoder og stupaer. Desværre gemmer bjerget også en mørkere historie fra det brutale Khmer Rouge regime. Dagen sluttes ved en grotte ved solnedgang, hvor 15 millioner flagermus kan ses flyve ud at jage i natten. Aftenen kan du nyde på egen hånd i Battambang.

Dag 5 – Historiske Battambang og vigtige ingredienser

Battambang er en Cambodjas historiske byer og grundlagt af Khmer-riget for omkring tusind år siden. Du møder din guide, som tager dig med på en spadseretur rundt i byen, mens du hører om byens historie. Du besøger flere af byens gamle flotte templer og pagoder. Ligesom turen går forbi den gamle koloniale bro og mange af de gamle historiske bygningsværker i byen, mens din guide fortæller om byen og dens guldalder.

Dagen skal også bruges på at opleve to af de vigtige erhverv omkring byen. Du kører ud for at se hvordan produktionen af rispapiret foregår, samt en anden vigtig ingrediens, Prahok. En saltet og fermenteret fiskepasta. Du ser hvordan de forskellige fisk ankommer og renses, hakkes og soltørres og meget andet i processen for at tilberede til Prahok.

Ud på eftermiddagen kommer du tilbage på dit hotel, hvor du kan nyde resten af dagen og aftenen på egen hånd.

Dag 6 – Den tidligere hovedstad Oudong

Du møder din guide og kører sydpå mod Phnom Penh. Undervejs oplever du den gamle kongeby Oudong. Den historiske by opstod efter Angkor-perioden og var hovedstad fra 1618 til 1866. Du oplever Oudong-bjerget med flere spændende arkæologiske fund.  Her er både tidlige fund fra før Khmer-riget til fund efter rigets fald, med artefakter fra religioner som ​​animisme, hinduism, mahayana-buddhisme og theravada-buddhisme. På bjergtoppene ser du også stupaer med asken fra tidligere Khmer-konger og andre seværdigheder i den gamle by.

Turen fortsætter mod Phnom Penh, bliver der gjort stop ved en etnisk Cham-landsby. Et folk der tidligere sad på magten i Champa-riget i Vietnam. Riget er væk, men Cham-folket findes endnu. Her handler det om landsbyens håndværk og keramik i den lille pottemagerlandsby. På vej mod Phnom Penh gøres der også stop ved en landsby, der gør sig i sølvsmykker, hvor håndværket kan opleves.

Ud på eftermiddagen ankommer du til Phnom Penh, og du kan slappe af eller nyde byens livlige riverfront.

Dag 7 – Phnom Penh´s seværdigheder

Tid til at opleve historien i Phnom Penh og Cambodjas højdepunkter og lavpunkter. Du møder din guide og tager på en rundtur til byens seværdigheder. Det betyder det smukke tempel Wat Ubaosoth Ratanaram, bedre kendt som Silver Pagoda, og de mange store nationale skatte. Du besøger også det storslåede royale palads ud til Mekong-floden, hvor du hører om historien, inden turen fortsætter til et af byens spraglede markeder.

På rundturen besøger du også nogle af Phnom Penh grusomme lavpunkter for at får Cambodja bedre. Du besøger skolen, der blev brugt til totur og henrettelser, og i dag er museet Toul Sleng folkemord. Turen går også til Killing Fields, hvor titusindvis af mennesker blev henrettet under det kyniske regime. Mildest talt nogle foruroligende besøg, men vigtig befolkningen har gået igennem, men også overlevet.

Dag 8 – Phnom Penh

Dagen på egen hånd til at opleve og udforske en af Sydøstasien mest fantastiske storbyer og tage atmosfæren ind om du besøger markeder, hygger dog og blot slapper af.

Dag 9 – Det vilde Koh Kong

Din chauffør møder dig på hotellet og kører mod det vilde og smukke Koh Kong. Her har du dagene på egen hånd til enten at slappe af ved floden omgivet af Cardamom bjergene i smukke grønne omgivelser. 

Dagene kan bruges på at slappe af ved Tatai Vandfaldet og svømme i den store naturlige pool eller udforske den store mangroveskov og det specielle økosystem mellem land og vand. Du kan også udforske øen Koh Kong, hvor man kan nyde nogle af de afsondret strande. Mulighederne er mange og spændende.

Dag 10 – Koh Kong

Nyd dagen som du kan bruge som ønsker det og opleve det smukke Koh Kong.

Dag 11 – Koh Kong

Endnu en dag som du ønsker den med tid til opleve  Koh Kong eller slappe af i de skønne omgivelser.

Dag 12 – Afrejse

Turen rundt til Cambodjas historiske byer er slut efter nogle skønne rolige dage i Koh Kong. Du møder din chauffør på hotellet og kører til Phnom Penh lufthavn, hvorfra du flyver til Bangkok.

Rejsen kan forlænges med nogle af Thailands skønne strande. Der er flere gode muligheder i køreafstand fra Bangkok, eller du kan flyve til Sydthailand. Mulighederne er mange.

Send forespørgsel
Spørgsmål?

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive, hvis du har spørgsmål.
Du kan kontakte Bambus Rejser på:
Telefon 70 40 42 45
Email post@bambusrejser.dk

Skræddersyede rejser

Alle rejser er skræddersyede og alt kan ændres, rettes og tilpasses til dine behov og ønsker. Blot giv besked, og rejsen udarbejdes som du vil have den. Alle rejser er blot forslag og kan ændres.

Ansvarlige oplevelser

Har du ønsker til oplevelser og udflugter, hjælper Bambus Rejser. Alle aktiviteter bliver arrangeret med ansvarsbevidste udbydere, som tager ansvar for natur, miljø og samfundet de er del af.