Previous slide
Next slide

Cambodjas landdistrikter, templer, landbrug og hverdagsliv

Tag af sted på en rejse, der tager dig langt fra alfarvej og ud i Cambodjas smukke landområder. Rejsen starter i Siem Reap, hvor du oplever verdensarven i de store smukke templer. Du besøger det verdensberømte tempelkompleks Angkor Wat, men også nogle af de ældre templer og nogle af områdets bedst bevaret, for at få den fulde oplevelse.

Herefter går turen mod de smukke landdistrikter. Du kommer tæt på hverdagslivet, som det ser ud for flest Cambodjanere, samt oplever af de små landsbyer, hvor de færreste turister kommer. Tonle Sap er Sydøstasiens største sø, hvor befolkningen bor på flåder og huse på stylter. Her kommer du tæt på hverdagslivet på søen, samt får indtrykket af, hvilke enorme forandringer området er præget af, når monsunen kommer.

Ude i de fredelige landområder oplever du de fjerne templer, hvor få kommer. Blandt andet ruinerne af Isanapura, den tidligere hovedstad i kongeriget Chenla. Riget, der lå forud for Khmer-riget og oplever nogle af de ældste templer og ruiner i landet. En helt anden ro og intim oplevelse end i Siem Reap. Du overnatter på et lækker eco-resort ude på landet, hvorfra du kan drage ud på spændende oplevelser og se Cambodjas lokale liv på landet.

Rejsen fortsætter videre til hovedstaden Phnom Penh. Er af Sydøstasien mest interessante hovedstæder og en sand perle. Her kommer du rundt og oplever Cambodjas store højdepunkter og grusomme lavpunkter. Der bliver også tid til at gå på opdagelse i den pulserende storby på egen hånd.

De sidste dage fortsætter rejsen igen ud i landområderne. Her oplever du et af Cambodjas relativt moderne landbrug, hvor noget af verdens fineste gourmet peber gror og oplever plantagen fra en simpel oksekærre. Rejsen afsluttes i den idylliske provinsby Kampot, kendt for sin franske arkitektur, skønne riverside og rolige provinsliv.

Priser

Priserne er udregnet med udgangspunkt i to voksne i delte værelser. Priserne er cirka priser, kontakt for at få et konkret tilbud.

Priser er eksklusive
 • Flybilletter
 • Visum
 • Drikkepenge
Priser er inklusive
 • Private transfers t/r fra lufthavn, samt imellem hoteller
 • 11 dage / 10 nætter i Cambodja
 • Nævnte ekskursioner I rejseplanen på privat basis
 • Morgenmad dagligt
 • Frokost hvor nævnt i rejseplanen
 • Morgenmad dagligt
 • Nævnte ekskursioner på privat basis
 • Bidrag til Rejsegarantifonden
 • Konkursdækning
 • Alle skatter og afgifter
 • Ingen skjulte gebyrer

Rejseplan Cambodjas landområder og lokale liv

Rejseplanen for Cambodjas landområder og lokale liv er kun et rejseforslag. Rejsen er din og alt kan ændres, rettes og tilpasses. Derfor er du meget velkommen til at ringe eller skrive og vi kan tage en snak om mulighederne. Rejsen kan også forlænges med strandene i Thailand.

Dag 1 - Ankomst Siem Reap

Ankomst til Siem Reap lufthavn. Efter ankomstformaliteterne møder du din chauffør og kører til hotellet. Resten af dagen har du på egen hånd til at slappe af, nyde byens atmosfære og få lidt god mad.

Dag 2 – Templerne omkring Siem Reap

Du møder din guide på hotellet og det er tid til at opleve Cambodjas imponerende gamle templer. Din guide vil fortælle om de storslåede templer og deres betydning. Du oplever Angkor Wat, som er verdens måske mest berømte tempelkompleks, men også nogle af de ældste templer og nogle af de mest velbevaret som den gamle by byder på.

I løbet af dagen bliver der også serveret en frokost på turen

Dag 3 - Tonle Sap og det lokale liv på søen

Du møder din guide på hotellet og kører mod øst og Cambodjas landområder. Som du kører ud Siem Reap bliver byen skiftet ud med rismarker, vandbøfler og gamle landsbyhuse. Første stop er en mindre landsby kendt for sit kunsthåndværk. Et oplagt sted at finde en souvenir og se det lokale liv, som de fleste mennesker lever i Cambodja uden for byerne. I landsbyen bliver der også tid til at smage en god lokal nuddelsuppe og lidt palme juice.

Turen fortsætter til Tonle Sap, Sydøstasiens største sø. Her oplever du husene på stylter og nogle steder flåder og er en anden traditionel livsstil for mange mennesker i Cambodja. Du bliver også budt indenfor i et lille hjem og du kan se de beskedne kår der følger med det lokale liv ude i landområderne i Cambodja.

Bemærk, afhængigt af monsunen og vandstanden i Tonle Sap og bifloderne vil turen foregå enten til fods eller i båd – og oplevelsen vil være vidt forskellige, men begge meget interessante og oplysende.

Dag 4 - Chenla-rigets hovedstad og gamle ruiner

Efter nogle dage med masser af oplevelser er det tid til at slappe af i Cambodjas smukke landområder. I bliver afhentet på hotellet og kører mod syd til Kampong Cham. Her bliver der både tid til at slappe af, men også opleve de smukke områder på landet.

Turen går dog af en omvej til en af de mindre besøgte arkæologiske parker. Ruinerne her er det sidste levn fra hovedstaden Isanapura, i kongeriget Chenla – riget der lå forud for Khmer-riget. Ruinerne stammer helt tilbage fra slutningen af det 6. og 7. århundrede – og er nogle af landets ældste. Der kommer også langt færre turister hertil, og området byder på en mere intim og rolig oplevelse.

Ved ankomsten til dit resort har du resten af dagen på egen hånd i skønne rolige og landlige omgivelser.

Dag 5 – Drag på eventyr i Cambodjas landområder

Du har dagen på egen hånd til at slappe af i de luksuriøse og smukke omgivelser eller tage på eventyr. Området byder på et stort udvalg af muligheder for at opleve landet og komme tæt på lokalbefolkningen.

Du kan besøge nogle af de talrige historiske og kulturelt betydningsfulde templer. Det er også muligt at tage med båd til en af øerne i Mekong-floden og opleve den på cykel. Du kan udforske det lokale bambushåndværk, hvor der fremstilles møbler og meget andet, eller måske se den berømte bambusbro. Mulighederne er mange og valget er dit.

Dag 6 – Afsted til Phnom Penh

Du bliver hentet på resortet og kører til hovedstaden, Phnom Penh. Efter ankomst har du resten af dagen på egen hånd, hvor du kan udforske en af Sydøstasiens mest interessante byer. Phnom Penh er en perle.

Dag 7 – Phnom Penh´s seværdigheder

Din guide møder dig på hotellet og du tager på en rundtur til byens seværdigheder. Du besøger det smukke templet The Silver Pagoda, der er hjem til store nationale skatte. Ligesom du besøger det storslåede royale palads ud til Mekong-floden og et af byens spraglede markeder.

For at forstå Cambodja oplever du også noget af det, som det brutale Khmer Roug efterlod sig.  Du oplever skolen der blev brugt til totur og henrettelser og i dag er Toul Sleng folkemord museet. Turen slutter ved Killing Fields, hvor titusindvis af mennesker blev henrettet. Nogle foruroligende besøg, vigtig at forstå hvordan befolkningen har lidt, men overlevet i det mørke år.

Dag 8 – Phnom Penh

Dagen på egen hånd til at opleve og udforske den interessante by og tage atmosfæren ind om du besøger markeder, seværdigheder blot slapper af med den gode mad.

Dag 9 – Peber, landbrug og turen til Kampot

Du bliver afhentet på hotellet og kører mod den charmerende provinsby, Kampot.

Undervejs gøres et stop ved en af Cambodjas mest berømte gårde, hvor der laves en af verdens fineste gourmet peber. Turen rundt på gården foregår med en simpel oksekærre med en vandbøffel spændt for. Her oplever I de smukke omgivelser, landbruget og hvad der gør at peberen skiller sig ud og nogle af gårdens mange andre krydderier og krydderurter. Det er også muligt at købe en lækker middag og få nogle gode souvenirs med hjem.

Om eftermiddagen fortsætter turen videre til Kampot, hvor I har aftenen på egen hånd til at nyde den idylliske by.

Dag 10 – Kampot

Du har dagen egen hånd til at udforske en af Cambodjas mest charmerende byer. I Kampot oplever du en by i et helt andet tempo end Siem Reap og Phnom Penh. Her er masser af små gader og fransk arkitektur, og byen er let at udforske til fods eller på cykel.

Nyd den afslappende riverside, templerne eller byens museum beliggende i den tidligere guvernøres residens. Byen og oplandet har et utal af seværdigheder – mest bedst af alt, så skal Kampot udforskes i dit eget tempo og oplevelserne tages som de kommer.

Dag 11 – Afrejse

Turen rundt i Cambodjas landdistrikter og små landsbyer har nået sin ende. Du møder din chauffør i hotellets lobby og kører mod Phnom Penh lufthavn, hvorfra du flyver mod Bangkok.

Rejsen kan forlænges på flere måder. Du kan både tage en ekstra dag i Kampot og nyde byen eller rejse videre til nogle af Thailands skønne strande. Der er flere gode muligheder i køreafstand fra Bangkok eller du kan flyve til Sydthailand.

Send forespørgsel
Spørgsmål?

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive, hvis du har spørgsmål.
Du kan kontakte Bambus Rejser på:
Telefon 70 40 42 45
Email post@bambusrejser.dk

Skræddersyede rejser

Alle rejser er skræddersyede og alt kan ændres, rettes og tilpasses til dine behov og ønsker. Blot giv besked, og rejsen udarbejdes som du vil have den. Alle rejser er blot forslag og kan ændres.

Ansvarlige oplevelser

Har du ønsker til oplevelser og udflugter, hjælper Bambus Rejser. Alle aktiviteter bliver arrangeret med ansvarsbevidste udbydere, som tager ansvar for natur, miljø og samfundet de er del af.