Previous slide
Next slide

Det fjerneste Cambodja øst for Mekong

Rejsen er under udarbejdelse, en rejsebeskrivelser kommer snarest.

Ferien slutter med ro og afslapning på smukke Koh Rong.

Priser

Priserne er udregnet med udgangspunkt i to voksne i delte værelser. Priserne er cirka priser, kontakt or at få et konkret tilbud.

Priser er eksklusive
 • Flybilletter
 • Visum
 • Drikkepenge
Priser er inklusive
 • Private transfers t/r fra lufthavn, samt imellem hoteller
 • 13 dage / 12 nætter i Cambodja
 • Nævnte ekskursioner i rejseplanen på privat basis
 • Morgenmad dagligt
 • Frokost hvor nævnt i rejseplanen
 • Bidrag til Rejsegarantifonden
 • Konkursdækning
 • Alle skatter og afgifter
 • Ingen skjulte gebyrer

Rejseplan for Cambodja langt fra turismen

Rejseplanen for Cambodja langt fra turismen er et rejseforslag. Rejsen er din og alt kan ændres, rettes og tilpasses. Derfor er du meget velkommen til at ringe eller skrive og vi kan tage en snak om mulighederne. Rejsen kan også forlænges med strandene i Thailand.

Dag 1 - Ankomst Siem Reap

Du ankommer til Siem Reap lufthavn og møder din chauffør i ankomsthallen. Du kører til dit hotel, hvor du har af dagen på egen hånd til at slappe af og udforske byens markeder og restauranter.

Dag 2 – De historiske templer

Din guide møder dig på hotellet, og det er tid til at opleve et af Cambodjas storslåede templer omkring byen. Du oplever verdens største tempelkompleks, Angkor Wat, men også mange af de andre smukke templer i området. Der bliver tid til at opleve nogle af de mest berømte templer, men også nogle af områdets ældste og bedst bevarede.

Der bliver og serveret frokost i løbet af dagens rundtur.

Dag 3 - Tonle Sap og landbyerne på søen

Du møder din guide på hotellet og kører mod Tonle Sap, Sydøstasiens største sø. Ude af Siem Reap bliver byen hurtigt skiftet ud med rismarker, vandbøfler og små landsbyer.

Undervejs stoppes der ved en mindre landsby kendt for sit kunsthåndværk. Et oplagt sted at finde en fin håndlavet souvenir. I landsbyen ser du det beskedne liv, som de fleste mennesker lever uden for byerne i Cambodja. Der bliver også tid til at smage den lokale nuddelsuppe og palme juice.

Turen fortsætter til Tonle Sap. Her oplever du huse på flåder og stylter og en anden traditionel livsstil som mange mennesker lever i landet. Du bliver også budt indenfor i et lille hjem, hvor du kan se de beskedne kår der følger med livet i de små landsbyer.

Bemærk, at afhængigt af monsunen og vandstanden i Tonle Sap og bifloderne vil dele turen foregå enten til fods eller i båd – og oplevelsen vil være vidt forskellige, men begge meget interessante.

Dag 4 - Turen går mod det fjerne øst

I dag går rejsen for alvor mod øst og langt væk fra turismen i Cambodja. Turen går af mange små dårlige veje ude i landdistrikterne, mens landskaberne ændrer sig og der bliver længere mellem landsbyerne. Turen tager 6-7 timer til Banlung. Køreturen er en oplevelse i sig selv, men der er et par stop undervejs.

Undervejs stoppes der ved det smukke Preah Vihear. Et af Cambodjas mest spektakulære templer, dramatisk placeret på en klippetop. Der bliver også gjort et stop ved Yeak Loam-søen, som ligger i et gammelt vulkansk krater. Det smukke grønne vand er perfekt til en svømmetur, hvis man ikke lader sig afskrække af de mystiske ånder, der bor i vandet.

I Banlung bliver der tid til at opleve det lokale marked, hvor du næsten sikkert vil se nogle fødevarer du ikke tidligere har set.

Dag 5 – Små landsbyer og Cambodjas minoriteter

I dag skifter du køretøj til en firehjulstrækker for kunne navigere på de ujævne landeveje til Ta Veang. Her kører du langt med rundt langt ude på landet og langt fra hvor turister normalt bevæger sig hen i Cambodja. Her besøger du nogle af områdets små landsbyer med landets forskellige minoriteter.

Bemærk, at vejene er dårlige og terrænet en udfordring så langt ude på landet. Derfor vil der være omkring 4 timers køretid. Nogle gange mindre, nogle gange mere afhængigt af vejr og sæson.

Der bliver serveret frokost i løbet af dagen og turen slutter på dit hotel tilbage i Banlung.

Dag 6 – Jarai-folket og en lang sejltur på floderne

Du møder din guide tidlig morgen og du har en lang dag foran dig. Du skal opleve en fjern etnisk Jarai landsby, hvor de stadig bor i traditionelle pælehuse. De lokale er ikke buddhister, men tror derimod på et væld af guder, animisme og ånder. Her hører du om deres skikke og fascinerende totems.

Højdepunktet er ikke blot besøget i landsbyen og også den mange timer lange sejltur af floderne med longtail-boat. Her har du udsigt til den smukke natur og du kan hurtigt mærke hvor fjernt ude du befinder dig. I løbet af dagen bliver der også serveret frokost.

Dagen slutter tilbage i Banlung, hvor du har aftenen på egen hånd.

Dag 7 – Sen Monorom

Rejsen fortsætter og du kører sydpå af flere ujævne landeveje, som du snart vil være vant til. Undervejs stoppes der ved et af Cambodjas mest imponerede vandfald med et fald på hele 35 meter gennem en kløft i junglen.

Efter nogle timers kørsel ankommer du til Sen Monorom. Her har du resten af dagen til at slappe af og nyde dit lille hotel i landlige omgivelser. Du kan drage på opdagelse i byen, eller du kan lægge dig ved den lille pool og slappe af.

Dag 8 – Elefanter og Mondulkiri

Der findes ikke mange steder i Cambodja at opleve elefanter, hvis dyrevelfærd står højest på listen over krav. Faktisk er der kun et reservat, hvor elefanter tidligere brugt i turismen og arbejde i skovene, kan leve og blot være elefanter. Derfor besøger du i dag elefanterne i det fjerne Mondukiri. Her er der ingen rideture, tricks, badning eller show, der er blot elefanter, der nu nyder at være elefanter i deres naturlige habitat.

Når man ankommer til reservatet, kommer du med på en vandretur ud i parken og typisk efter 3-4 kilometer vandretur til man finder elefanter. Så blot nyd omgivelserne og glæd dig til oplevelsen. 

Eftermiddagen har du på egen hånd til at udforske den smukke natur i Mondulkiri og attraktionerne i byen og landområdet omkring. Eller du kan vælge at blot slappe af på hotellet.

Dag 9 – Kampong Thom

Du møder din chauffør og kører tilbage mod det mere kendte Cambodja. Men det er ikke slut med at opleve Cambodja langt fra turismen. Turen går til Baray distriktet i Kampong Thom omkring 120 kilometer fra Phnom Penh. Du ankommer ud på eftermiddagen og bor under relativt beskedne kår i en helt almindelig Khmer-landsby i landlige omgivelser.

Her er der langt mellem turister og ikke mange klassiske højdepunkter i turistmæssig forstand, men det er netop hvorfor du skal opleve livet her. Landsbylivet med små simple huse, støvet veje, frisk markeder og grønne marker omkring. Så brug eftermiddagen på at drage ud på eventyr og oplev det helt almindelige liv for mange Cambodjanere.

Dag 10 – Kampong Thom

I dag bliver der tid til at opleve Kampong Thom og de lokale landsbyer omkring. Her oplever du en lokal skole og får et bedre kendskab til Cambodjas uddannelsessystem. Efter den lokale skole besøger du nogle af landsbyens ældre og ser lidt om hvordan det er at blive ældre i Cambodja.

Dagen sluttes af med en tur i oksekærre ud til rismarkerne hvor solnedgangen og landdistriktet kan nydes. Dagen sluttes tilbage på dit homestay tidlig aften. Her kan aftenen bruges på egen hånd med at slappe af eller gå ud og opleve Kampong Thom om aftenen.

Dag 11 – Morgenmarked og videre til Phnom Penh

Efter en god morgenmad tager din vært dig med og opleve byens livlige marked som summer af liv i formiddagen. Her kan du kan se alverdens liv og varer komme ind fra landdistrikterne.

Når du kommer tilbage til dit homestay møder du din chauffør og kører afsted til Phnom Penh. Her har du resten af dagen til at nyde en af Sydøstasiens mest interessante hovedstæder.

Dag 12 – Phnom Penh

Du har dagen på egen hånd til at slappe af og gå på opdagelse i Phnom Penh. En af Sydøstasiens perler og fedeste hovedstæder. Du kan bruge dagen ved at slappe af ved byens riverside med god mad og lidt kolde drikke. 

Du kan gå på opdagelse i byens markeder og forskellige distrikter eller bruge en dag med en privat guide, der kan vise dig både byens storhed, samt byens uhyggelige og tragiske historie. Valget er dit.

Dag 13 – Afrejse

Turen rundt i Cambodja har nået sin ende, efter lang tur rundt i landet langt fra de egne turister normalt besøger i dette smukke rejseland. Rejsen kan forlænges med flere nætter i Phnom Penh til at opleve en af Sydøstasiens fedeste byer og hovedstæder.

Ønsker du at slutte ferien af med nogle rolige og lange dage på stranden kan let forlænges med Thailands skønne strande. Der er flere gode muligheder i kort afstand fra Bangkok, eller du kan søge til Sydthailand.

Send forespørgsel
Spørgsmål?

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive, hvis du har spørgsmål.
Du kan kontakte Bambus Rejser på:
Telefon 70 40 42 45
Email post@bambusrejser.dk

Skræddersyede rejser

Alle rejser er skræddersyede og alt kan ændres, rettes og tilpasses til dine behov og ønsker. Blot giv besked, og rejsen udarbejdes som du vil have den. Alle rejser er blot forslag og kan ændres.

Ansvarlige oplevelser

Har du ønsker til oplevelser og udflugter, hjælper Bambus Rejser. Alle aktiviteter bliver arrangeret med ansvarsbevidste udbydere, som tager ansvar for natur, miljø og samfundet de er del af.