Kom tæt på de centrale byer, sletter og floder
Previous slide
Next slide

Thailands historie og kultur

Oplev Thailands historie og kultur med de historiske byer og landområder. Rejsen begynder i Ayutthaya. Siams hovedstad fra 1351 til 1767 og en af verdens største og vigtigste handelsbyer i 1700-tallet. Ved sit højdepunkt havde Ayutthaya mere end én million indbyggere og handelsfolk fra hele den gamle verden. Historien endte dog brat med en 14-måneder lang burmesisk belejring, som endte med at byen blev brændt ned og hovedstaden flyttede. De smukke ruiner vidner stadig om en storhed, som virkelig fortæller, hvilket stort historisk kongerige Siam og Ayutthaya var.

Lige så vigtige er de frodige centrale sletter. Ang Thong, ”Thailands risskål”, er et område få udenlandske besøgende finder vej til. Ang Thong er kendt for sine rismarker, kunsthåndværk, gamle templer og ruiner. Turen går også forbi et lille udviklingsprojekt for lokale bønder, som laver små ”hof dukker” om livet i Thailand og Thailands største Buddha, verdens ottende højeste statue. Turen til Bangkok går via Nakhon Pathom. For ris-kultur, landbrug og livet i landdistrikterne er essentiel for thailandsk kultur. Her møder du thailænderne og ser betydningen af de gamle uformelle landbrugskooperativer og hverdagen her.

I Bangkok besøger I Thonburi, hovedstaden i perioden mellem Ayutthaya og Bangkok. Thonburi er i dag en af Bangkoks ældste distrikter og ligger på modsatte side af Chao Phraya. Her oplever I Bangkoks roligere side og ser byens enorme diversitet med lokale templer, moskéer, kirker, kinesiske helligdomme, og tilmed et gammelt portugisisk lokalsamfund. Rejsen går også forbi nationalarven Khlong Mahasawat. En 28 km lang menneskeskabt vandvej gravet i 1859–1860 i kong Rama IVs regeringstid. Med formål at forbinde flere af Bangkoks kanaler og floder, og åbne for landbrug langs bredderne. Et liv og livsgrundlag, der stadig kan opleves mere end 150 år senere.

I Bangkok er der også tid til at opleve den moderne hovedstads mange seværdigheder på egen hånd.

Priser

Priserne er udregnet med udgangspunkt i to voksne i delte værelser og flybilletter til 7.500 kr. pr. person. Priser og kurser varierer, ligesom du kan ændre hoteller og resorts til dine ønsker. Priserne kan derfor kun betragtes som eksempler.

Skriv eller ring for at få rejsen tilpasset, og en aktuel pris. Husk, at du er velkommen til at købe egne flybilletter.

Priser er inklusive

  • Fly Danmark – Bangkok (t/r)
  • Private transfers t/r fra lufthavn, samt imellem hoteller
  • 13 nætter i Thailand inkl:
  • Morgenmad dagligt
  • 3x frokost
  • Nævnte udflugter i rejseplanen på privat basis
  • Bidrag til Rejsegarantifonden
  • Konkursdækning
  • Alle skatter og afgifter
  • Ingen skjulte gebyrer

Rejseplan for Thailands Kultur og Historie

Husk rejseplanen for Thailands kultur og historie er kun mit forslag, rejsen er din og alt kan ændres, rettes og tilpasses. Ring eller skriv endelig om dine ønsker og jeg udarbejder rejsen, som du ønsker.

Fra Bangkok kan I køer til afslapning på destinationer som Hua Hin, Rayong, Koh Samet og Koh Chang alt afhængigt af ønsker.

Afrejse fra Danmark.

Ankomst til Bangkok lufthavn. I møder vores chauffør og kører med privat transport til hotellert i Ayutthaya. Resten af dagen på egen hånd.

Opleve de storslåede ruiner på egen hånd.

Ayutthaya er let at udforske på med lidt forberedelse hjemmefra. Tuktuk inkl. chauffør kan lejes for 200-300 THB pr. time. Husk at ikke snyde jer selv for det lille museum Baan Hollanda, ved hollændernes tidligere handelsplads i byen.

Ønsker I dagen med privat guide, arrangerer vi gerne dette.

I gamle og historiske Ang Thong får man typisk ikke set mange andre turister. Dagen byder på Thailands historie og kultur med rismarker i lange baner, små ”hof dukker” som viser den thailandske hverdag, landets største Buddha og en lettere bizar tempeloplevelse. Dertil kommer områdets gamle templer, ruiner og kunsthåndværk.

Inkl. Frokost

Vigtigheden af ris og landbrug kan ikke undervurderes, hverken kulturelt eller økonomisk. Derfor kører I imod Nakhon Phatom, hvor I ser dyrkningen af den vigtigste afgrøde og oplever bøndernes daglige arbejde. Landsbyen og skolen kan udforskes med en lille traktor eller på cykle og på samme tid man man møde de lokale. Eller tiden kan bruges på at lære om den lokale historie eller se lotussøen med sine smukke blomster – Alt er selvfølgelig efter sæsonen.

Til frokost kan I hjælpe med at samle friske ingredienser og få et lokalt måltid. Til sidst kører I til Bangkok, hvor I har resten af dagen og aftenen på egen hånd.

Inkl. Frokost

Thonburi er der hvor Kong Taksin grundlagde den nye hovedstad, efter Ayutthaya blev brændt ned. Først i 1782 flyttede hovedstaden til modsatte side af floden og fik navnet Krung Thep Maha Nakhon, i Thailand kendt som Krung Thep, og af os andre som Bangkok.

Her har Thonburi har beholdt sin charme, ro, træhuse og kanaler – Samt lokalsamfund og kulturer med Thai´er, Thai-kinesere, muslimer og sågar et portugisisk lokalsamfund. Her oplever I hvilken enorm diversitet Bangkok byder på med kulturer, historie og levn, midt i en moderne megaby.

Inkl. Lidt lokale snacks og drikke

I møder jeres guide på hotellet. Herefter er det tid til en dag med fordybelse i den lokale kultur og livet langs kanalen Klong Mahasawat, som I når med en god lokal togtur. I bruger en dag på den historiske kanal, hvor I bliver klogere på landbruget, de vigtige lotusblomster og livsgrundlaget her.

Inkl. Frokost

Dagen på egen hånd.

I bliver kørt til  Rayong med privat transport, hvorfra I sejler til Koh Samet. Ved ankomst til øen bliver I kørt til resortet med Songthaew. Resten af dagen på egen hånd.

Dagen på egen hånd.

Dagen på egen hånd.

Dagen på egen hånd.

Dagen på egen hånd.

Dagen på egen hånd.

I bliver sejlet til fastlandet og kørt til Bangkok lufthavn med privat transport.

Spørgsmål?

Du er altid mere end velkommen til at ringe eller skrive, hvis du har spørgsmål.
Du kan kontakte mig på:
Telefon 70 40 42 45
Email post@bambusrejser.dk

Skræddersyede rejser

Alle mine rejser er skræddersyede og alt kan ændres, rettes og tilpasses helt til dine behov og ønsker. Blot giv besked, og jeg tilpasser rejsen til ønskerne. Husk, alle rejser blot er forslag og kan ændres.

Ansvarlige oplevelser

Har du ønsker til oplevelser og udflugter, så hjælper jeg gerne. Jeg sørger altid for, at det bliver med gode ansvarsbevidste udbydere, som tager ansvar for natur, miljø og det samfund de er del af.

Send besked