Bagom Bangkok og de skjulte attraktioner

Bangkok er en enorm by fyldt med liv og utallige attraktioner og seværdigheder. Det royale palads, de gamle templer, lækker street food, spændende markeder, interessante museer og mere shopping end det er muligt at nå igennem. Derfor har du sikkert i din forberedelse allerede læst om de kendte attraktioner som The Grand Palace, Wat Phra Kaew, China Town, Khao San Road, shopping i Sukhumvit og det store Chatuchak weekend marked, blandt meget andet. Men hvad med Bangkoks oversete seværdigheder?

Har du allerede læst lidt op på Bangkok, har du sikkert allerede hørt om de fleste af de førnævnte attraktioner og seværdigheder. Derfor skal dette blog-opslag handle om nogle af de oversete og anderledes oplevelser, som Bangkok byder på. Så når du er nået igennem obligatoriske attraktioner og seværdigheder, så er der stadig områder at udforske, som ikke får meget opmærksomhed.

Denne lille guide kan mere eller mindre gennemføres på en dag, og attraktionerne er næsten alle i gåafstand mellem hinanden – udover lige en kortere taxatur eller to. Så er du nysgerrig på en anderledes dag i Bangkok og interesseret i nogle af de oversete seværdigheder og attraktioner, som de fleste overser i Bangkok.

Bangkoks oversete seværdigheder
Bangkoks oversete seværdigheder

Besøg Little India frem for China Town

Du har helt sikkert allerede læst om Chinatown, men har du hørt om Little India? Ved Phahurat Road, ikke langt fra Yaowarat Road, bedre kendt blandt rejsende som Chinatown, findes det langt mere oversete Little India. Fra Phahurat Road og nede af de må Soi ́s finder du et hav af små butikker og boder, i dette område kendt som Little India. Området er virkelig overset sammenlignet med Yaowarat og her er langt færre turister.

I Little India kan du finde lækker indisk mad og spændende desserter. Butikker med alverdens statuer af guder, tekstiler og tøj, blomster til ritualer og rigtig meget andet. Besøg også India Imporium, hvor du finder en blanding af indiske og thailandske produkter, tekstiler og sari’s, smykker og meget andet du ville kunne finde på et indisk marked. Så vil du besøge en lille etnisk enklave, bør du overveje Little India.

Bemærk at modsat China Town, skal Little India besøges om dagen. Derudover er der flere interessante små seværdigheder lige ved Phahurat Road. Gå for eksempel fordi den hyggelige Ong Ang Canal og Ong Ang Walking Street med små butikker, street art og meget mere.

Ikke langt fra Phahurat Road findes også den kendte Giant Swing og Wat Suthat, et af Bangkoks ældste templer. Gyngen er et meget populært stop til et par feriebilleder, så har du tiden og lysten er den lille omvej oplagt.

Little India er helt sikkert en af Bangkoks oversete seværdigheder
Phahurat Road ser ikke ud af meget, men du skal ned af de små soi´s og gyder for at finde Little India sådan rigtigt
Ong Ang Canal
Ong Ang Kanal løber ud i Chao Phraya-floden i begge ender og indkapsler Rattanakosin øen og Bangkoks historiske bymidte

The Old Siam – anderledes shopping

The Old Siam langt er fra de store shoppingcentre i Sukhumvit og i mere end én forstand. Old Siam ligger lige ved Phahurat Road, så du er der allerede, hvis du besøger Little India. Selv hvis du ikke skal shoppe, er der rigtig god grund til at slå et smut forbi.

The Old Siam har på gulvplanet en stor delikatesse fyldt med forskellige traditionelle thailandske desserter, lækre snacks og små retter. Faktisk er The Old Siam værd at besøge alene af den årsag. Så gør dig selv en tjeneste og prøv nogle af de mange spændende desserter og snacks. På øverste etage findes en food court, hvor du kan smage dine snacks samt få lidt friskt og koldt at drikke.

Udover maden, er der mange små butikker og boder. Her handles der masser af tekstiler og smykker. Men det mest interessante er de små kunsthåndværk som også findes der. Det kunne være små håndlavet tasker fra fjerne Nakhon Si Thammarat, langt fra turismen eller fint håndmalet keramik. Så langt fra de store shoppingcentre, har The Old Siam sin egen charme og er bestemt et stop værd, særligt for maden.

Er du mere til mode og shopping i Bangkok, så kan du læse mere her. Søger du shopping i Sukhumvit, så gør også et stop ved Bangkok Art and Culture Centre, beliggende lige ved krydset Phaya Thai Road og Rama I Road.

Bangkoks oversete seværdigheder - de lækre snacks i Old Siam
Snyd ikke dig selv for at gå på jagt efter masser af lækre traditionelle thailandske desserter og snacks i The Old Siam
Tasker og kunsthåndværk i et med håndlavet tasker fra den fjerne og sjældent besøgte provins Nakhon Si Thammarat

Pak Khlong Talat – Bangkoks blomstermarkeder

Når man besøger Thailand, kan et vådmarked være en interessant oplevelse. Derfor bør du overveje et af Bangkoks kendte blomstermarkeder, mere specifikt Pak Khlong Talat i gåafstand fra Phahurat Road. Du skal besøge blomstermarkedet, fordi blomster har en enorm betydning i Thailand. De bruges til religiøse og højtidelige ceremonier, de bruges i mad og drikke, og har en vigtig betydning i samfundet og kulturen. Er du opmærksom på din rejse til Thailand vil du bemærke blomsterne vigtighed ved at de foldes af bananblade, udskæres af sæber og træ på markeder og meget andet. Thailand er tilmed verdens største eksportør af orkidéer.

Derfor bør du overveje det anderledes wet market, Pak Khlong Talat, og de mange blomster, planter, frugter og grøntsager der finder vej til markedet. Det er typisk et livligt marked, hvor der pakkes og sendes blomster. De foldes, bindes, flettes og nærmest alt andet man kan forestille sig. Samtidigt finder relativt få vej til dette blomstermarked, men det er synd, for det er en sjov og ganske anderledes oplevelse i Bangkok. Markedet er åbent hele dage, men særligt om morgenen er der ekstra livligt når lastbiler og både ankommer med dagens blomster, frugter og grøntsager. Så overvej at besøge Pak Khlong Talat og oplev en af Bangkoks oversete seværdigheder.

Lotus blomsterne foldes

Vælg Khlong Thom frem for Chatuchak

Har du researchet Bangkok, har du med garanti læst om det berømte weekendmarked, Chatuchak Market. Et enormt og kaotisk weekendmarked med alverdens forskellige og mærkelige produkter. Lige fra ragelse, til gammel fin antik og alverdens andet fordelt på mere end 10.000 små boder. Selv eksotiske dyr finder vej til markedet, og de bruges lige fra kæledyr til eksotisk spise. Ikke et marked uden problemer. Desværre er der også typisk massive menneskemængder, der søger mod Chatuchak, men det er der råd for med en af Bangkoks oversete seværdigheder.

Du kan nemlig i stedet vælge det mere oversete Khlong Thom, et af Bangkoks ældste gademarkeder. Et marked der indholdsmæssigt minder meget om Chatuchak men med langt færre besøgende, og ikke langt fra Phahurat Road. Derfor er det oplagt at besøge Khlong Thom, hvis du vil opleve sådan et marked. Her er alle varerne lagt ud i det åbne med lille til ingen orden, som på et loppemarked. Nøjagtigt som med Chatuchak Market finder man second-hand produkter, souvenirs, kopivarer som tasker, sko og tøj, og alverdens gamle og nye ting, der har fundet vej.

Wat Phra Chetuphon Wimon Mangkhalaram – i stedet for det Kongelige Palads og Wat Phra Kaew

En af Bangkoks mest besøgte seværdigheder er det royale palads og templet Wat Phra Kaew, som er hjem til den grønne smaragd Buddha. En af Thailands vigtigste helligdomme. Ulempen er desværre også er både paladset og templet så velbesøgt, som tilfældet er som to af Bangkoks meste besøgte attraktioner, for det kan tage lidt af charmen eller toppen af oplevelsen.

I stedet bør du overveje Wat Phra Chetuphon Wimon Mangkhalaram også kendt som Wat Pho og Temple of the Reclining Buddha på grund af sin store liggende Buddha statue. Templet er beliggende lige syd for The Grand Palace og er det første på Thailands liste over de seks templer, der er klassificeret højest af de kongelige templer. Du besøger altså stadig et af Thailands mest betydningsfulde og smukkeste templer – dog med den fordel at her er færre besøgende end ved Grand Palace og Wat Phra. Wat Pho er dog ikke en Bangkoks oversete seværdigheder, men et godt alternativ til mere besøgte attraktioner.

Besøger du Wat Pho kan du også gå ned til Chao Phraya floden og nyde udsigt til Wat Arun. Et af Bangkoks mest kendte landemærker og mest kendte templer i landet. Faktisk findes Wat Arun på 10 baht mønten. Vil du helt tæt på templet, skal du gøre det i forbindelse med at du også besøger Wang Lang Market og Siriraj Medical Museum. Du kan læse mere om templer i Thailand her.

Oversete Wat Pho lige syd for Grand Palace
Blot et lille hjørne af det store tempel

Wang Lang Market – lækker mad og mest for lokale

Mange søger mod Yaowarat og Chinatown for maden. For der findes store mængder spændende street food om aftenen. Her skal det ikke være en hemmelighed, at Chinatown er længere fremme end Little India. Uanset hvilket af de to køkkener du foretrækker. For selvom du kan finde god indisk mad i Little India, så er det meste lukket ned om aftenen. Derfor er Yaowarat selvsagt et bedre til aftensmad.

Men overveje i stedet det mindre Wang Lang Market til en god frokost. Det lille marked ligger lige på den anden side af Chao Phraya-floden af Bangkoks gamle bydel. I Bangkok-forstand en kort taxatur fra Phahurat Rd. og Little India. Her er utroligt få turister til sammenlignet med Yaowarat og Chinatown. Markedet er et dagsmarked og mange lokale kommer forbi for at nyde den lækre mad. Meget af maden er også allerede pakket, da mange køber maden med hjem.

Så spring Chinatown over og find en lækker middag ved det lille og roligere Wang Lang Market.

Wang Lang Market - et overset markeder i Bangkok
Udefra syner Wang Lang markedet ikke af meget og det er netop en af årsagerne til at markedet er værd at besøge
Der er masser af god mad og de små køkkener med lidt forskellige retter i vinduet må ikke undervurderes, du får noget fantastisk mad

Siriraj Medical Museum - en skøn morbid oplevelse

Lige ved siden af Wang Lang Market ligger det store Siriraj Hospital. Et hospital Kong Rama V, stiftede i 1888 for at få moderne vesterlandsk medicinsk behandling til Thailand. Her finder du også det interessante Siriraj Medical Museum på hospitalets grund. Hvilket giver lidt ekstra til museet.

På Siriraj Medical Museum finder du en morbid samling af deforme babyer bevaret i alkohol, bevaret siamesiske tvillinger, mordofres brækket kranier og rigtig meget andet. Alt sammen samlet gennem hospitalets lange historie og Thailands introduktion til den vesterlandske medicin. Helt sikkert en anderledes oplevelse i Bangkok.

Der lukkes for indgangen allerede klokken 16:00, så de sidste gæster har en time, inden der lukkes kl. 17:00. Bestemt et besøg værd, hvis du er i området og ønsker en alternativ oplevelse og et anderledes museum i Bangkok. Det er ikke tilladt at tage billeder.

Asiatique – et lille stykke Danmarks historie midt i Bangkok

Efter en lang og varm dag i Bangkok kan du overveje at bruge aftenen på Asiatique the Riverfront. Asiatique er hverken ukendt eller en skjult perle. Til gengæld kan markedet noget andet efter en lang dag rundt i Bangkok.

Først er det et lille stykke Danmarks historie midt i Bangkok. Markedet ligger i det Ostindiske Kompagnis gamle lagerhaller. Samtidigt er der masser af små statuer og skilte med historiefortællinger på markedet. Så er du interesseret i historie, kan du blive lidt klogere på Danmarks og Thailands fælles historie her. Navnet Asiatique stammer også fra ØK´s engelske navn, The East Asiatic Company.

Den anden årsag til at besøge markedet er at det faktisk er rigtig godt og hyggeligt. Her er masser af muligheder for at finde lidt souvenirs og spændende indkøb. Samtidigt er markedet ganske roligt, hvorfor det er hyggeligt sted at nyde aftenen. Et let sted at slappe af med lidt god mad og koldt at drikke.

Asiatique har masser af god mad. Lige fra små snacks og street food-lignende retter, til gode restauranter og barer. Men til trods for at markedet er lidt ”high-end” og hovedsageligt for besøgende i Bangkok, så er prisniveauet ganske fornuftigt. Det er kort sagt et skønt marked efter en travl dag, hvor du hele dagen har søgt de mindre turistet alternativer. Så hvorfor ikke slutte af med alle bekvemmelighederne lige for hånden.

Asiatique kan let nås med Bangkok skytrain til Saphan Taksin. Herfra har Asiatique en shuttlebåd, som sejler i pendulfart fra 16:00 til 23:30, med en afgang cirka hver halve time.

Asiatique The Riverfront

Skal du besøge Bangkok?

Overvejer du en rejse til Bangkok og Thailand, så lad Bambus Rejser hjælpe. Jeg kan hjælpe med gode priser på hoteller i Bangkok og resten af Thailand. Særligt, hvis du er nysgerrig på at opleve nogle af de oversete seværdigheder i Bangkok og det centrale Thailand. Her kan jeg hjælpe med masser af spændende ture ud, hvor de færreste kommer og se en del af Thailand de færreste oplever.

Du er derfor meget velkommen til at ringe eller skrive, og jeg hjælper med lige fra et par udflugter til hele rundrejsen. Så skriv endelig og jeg hjælper glædeligt – og tilmed til gode priser. Bambus Rejser kan hjælpe i alle prisniveauer. Blot skriv nærmere.

Send besked

Telefon 70 40 42 45

Email post@bambusrejser.dk