Bagom Bangkok og byens skjulte attraktioner

Bangkok er en enorm by fyldt med liv, attraktioner og seværdigheder. Det royale palads, de gamle templer, lækker street food, spændende markeder, interessante museer og mere shopping end det er muligt at nå igennem. Derfor har du sikkert i din forberedelse allerede læst om de kendte attraktioner som The Grand Palace, Wat Phra Kaew, China Town, Khao San Road, shopping i Sukhumvit og det store Chatuchak weekend marked, blandt meget andet. Men hvad med nogle af Bangkoks oversete seværdigheder og attraktioner?

Har du læst lidt op på Bangkok, har du sikkert hørt om de fleste af de førnævnte attraktioner og seværdigheder. Derfor skal dette blog-opslag handle om nogle af de oversete og anderledes oplevelser, som Bangkok byder på. Fordi der er mange interessante alternativer og mange anderledes seværdigheder, der er værd at opsøge. Særligt fordi der ofte er lidt færre besøgende og det giver en lidt mere interessant oplevelse. Så når du er nået igennem de store seværdigheder, du ikke kan undvære, så er der stadig attraktioner der ikke får meget opmærksomhed.

Denne lille guide kan mere eller mindre gennemføres på en dag og mange af attraktionerne er næsten alle i gåafstand fra hinanden – lige kombineret med en kortere taxatur eller to. Så er du nysgerrig på en anderledes dag i Bangkok og interesseret i nogle af de oversete og mindre besøgte seværdigheder og attraktioner kan du starte med den lille guide til Bangkok her. Men husk også der er mange attraktioner omkring Bangkok i Thailands historiske centrale sletter.

Bangkoks oversete seværdigheder
Kong Rama I - Bangkoks grundlægger
Bangkoks oversete seværdigheder
Indgangen til Pak Khlong Talat - Bankoks livlige blomstermarked

Besøg Little India frem for China Town

Du har helt sikkert allerede læst om Chinatown, men har du hørt om Little India? Ved Phahurat Road, ikke langt fra Yaowarat Road, bedre kendt blandt rejsende som Chinatown, findes det mere oversete Little India. Fra Phahurat Road og nede af de må Soi ́s finder du et hav af små butikker og boder, i dette område kendt som Little India. Området er virkelig overset sammenlignet med Yaowarat og her er langt færre turister.

I Little India kan du finde lækker indisk mad og spændende desserter. Butikker med alverdens statuer af guder, tekstiler og tøj, blomster til ritualer og rigtig meget andet. Du kan også besøge India Imporium, hvor du finder en blanding af indiske og thailandske produkter, tekstiler og sari’s, smykker og meget andet, du ville kunne finde på et indisk marked. Så vil du besøge en lille etnisk enklave, bør du klart overveje Little India, frem for det mere turistede ”Chiang Town”.

Bemærk at modsat China Town, skal Little India besøges om dagen. Derudover er der flere interessante små seværdigheder lige ved Phahurat Road. Gå for eksempel fordi den hyggelige Ong Ang Canal og Ong Ang Walking Street med små butikker, street art og meget mere. Her er der også mange weekender, små festlige begivenheder og boder som sælger mad og drikke i hyggelige omgivelser.

Ikke langt fra Phahurat Road findes også den kendte Giant Swing og Wat Suthat, et af Bangkoks ældste templer. Gyngen er et meget populært stop til et par feriebilleder, så har du tiden og lysten er den lille omvej oplagt.

Little India er helt sikkert en af Bangkoks oversete seværdigheder
Phahurat Road ser ikke ud af meget, men du skal ned af de små soi´s og gyder for at finde Little India for alvor
Ong Ang Canal
Ong Ang Kanal løber ud i Chao Phraya-floden i begge ender og indkapsler Rattanakosin øen og Bangkoks historiske bymidte

The Old Siam – delikatesser, kunsthåndværk og silke

The Old Siam langt er fra de store shoppingcentre i Sukhumvit og i mere end én forstand. Old Siam ligger ved Phahurat Road, så du er der allerede, hvis du besøger Little India. Selv hvis du ikke skal shoppe, er der god grund til at slå et smut forbi.

På gulvplanet har The Old Siam en stor delikatesse fyldt med traditionelle thailandske desserter, snacks og små retter. The Old Siam er faktisk værd at besøge alene af den årsag. Så gør dig selv en tjeneste og prøv nogle af de mange spændende desserter og snacks. Der er en food court på øverste etage, hvor du kan smage dine snacks og få lidt koldt at drikke.

The Old Siam er også et godt sted at finde ægte thailandske silker. På anden sal ligger en række silke forhandlere i ”the silk zone”. Her er et bredt udvalg af thailandske silker og det kan varmt anbefales at købe sin silke hos specialiseret forhandlere. Ikke på markeder eller hvor der også sælges ”turist souvenirs”.

Lige så interessante er de mange små kunsthåndværk som også kan findes i The Old Siam. Det kunne være små håndlavet tasker fra den fjerne provins Nakhon Si Thammarat, langt fra turismen eller fint håndmalet keramik – der er mange små boder. Langt fra de store shoppingcentre, har The Old Siam sin egen charme og er bestemt et stop værd.

Du kan læse mere her om mode og shopping i Bangkok, hvor hovedemnet er thailandske designere, brands og butikker der forhandler det.

Bangkoks oversete seværdigheder - de lækre snacks i Old Siam
Snyd ikke dig selv for at gå på jagt efter masser af lækre traditionelle thailandske desserter og snacks i The Old Siam
Tasker og kunsthåndværk i et med håndlavet tasker fra den fjerne og sjældent besøgte provins Nakhon Si Thammarat

Pak Khlong Talat – Bangkoks blomstermarkeder

Blomster har en enorm betydning i Thailand. De bruges til religiøse og højtidelige ceremonier, de bruges i mad og drikke, og har en vigtig betydning i samfundet og kulturen. Er du opmærksom på din rejse til Thailand vil du bemærke blomsterne vigtighed ved at de foldes af bananblade, udskæres af sæber og træ på markeder og meget andet. Thailand er tilmed verdens største eksportør af orkidéer.

Derfor er det værd at besøge et blomstermarked på rejsen til Thailand. I Bangkok er det oplagt at gå forbi Pak Khlong Talat, som er et af Bangkoks mere kendte blomstermarkeder. En bonus er, at det ligger i gåafstand fra Phahurat Road. På markedet kan der opleves masser af liv og driftighed. Blomster, planter og grønsager køres flittigt til og fra markedet. Bananblade og lotusblomster foldes til brug i templerne. Blomsterdekorationer foldes, bindes og flettes til alverdens formål.

Derfor bør du overveje det anderledes wet market og opleve Pak Khlong Talat. Overraskende få turister får denne både simple, men også autentiske oplevelse med sig. Markedet er åbent hele dage, men særligt om morgenen er der ekstra livligt når varevogne og både ankommer med dagens blomster, frugter, grøntsager og andre varer. Så overvej at besøge Pak Khlong Talat og oplev en af Bangkoks oversete seværdigheder og en ægte thailandsk hverdagsoplevelse med.

Lotus blomsterne foldes

Vælg Khlong Thom frem for Chatuchak

Har du researchet Bangkok, har du med garanti læst om det berømte weekendmarked, Chatuchak Market. Et enormt og kaotisk weekendmarked med alverdens forskellige og mærkelige produkter. Lige fra ragelse, til gammel fin antik og alverdens andet fordelt på mere end 10.000 små boder. Selv eksotiske dyr finder vej til markedet, og de bruges lige fra kæledyr til eksotisk spise. Ikke et marked uden problemer.

Desværre er der også typisk store menneskemængder, der søger mod Chatuchak. Ligesom det faktisk ligger langt fra det meste af det Bangkok de fleste typisk ønsker at besøge og opleve. Men det er der råd for med en af Bangkoks oversete seværdigheder. Du kan nemlig i stedet vælge det mere oversete Khlong Thom, et af Bangkoks ældste gademarkeder. Det ligger nemlig også i kort afstand fra de andre attraktioner nævnt på denne liste til nu.

Khlong Thom minder indholdsmæssigt meget om Chatuchak men med langt færre besøgende og mindre, men du får stadig den mærkværdige markedsoplevelse med alt fra billigt ragelse til spændende fund. Derfor er Khlong Thom oplagt, hvis du vil opleve sådan et marked. Her er alle varerne lagt ud i det åbne med lille til ingen orden, som på et loppemarked. Nøjagtigt som med Chatuchak Market finder man second-hand produkter, souvenirs, kopivarer som tasker, sko og tøj, og alverdens gamle og nye ting, der har fundet vej.

Wat Phra Chetuphon Wimon Mangkhalaram – i stedet for det Kongelige Palads og Wat Phra Kaew

En af Bangkoks mest besøgte seværdigheder er det royale palads og templet Wat Phra Kaew, som er hjem til den grønne smaragd Buddha. En af Thailands vigtigste helligdomme. Ulempen er desværre også er både paladset og templet så velbesøgt, som tilfældet er som to af Bangkoks meste besøgte attraktioner. Det kan godt tage lidt af charmen eller toppen af oplevelsen.

I stedet kan du overveje Wat Phra Chetuphon Wimon Mangkhalaram også kendt som Wat Pho og Temple of the Reclining Buddha. Blandt andet kendt for sin store liggende Buddha statue. Templet er beliggende lige syd for The Grand Palace og Wat Pho er på Thailands liste over de seks templer, der er klassificeret højest af de kongelige templer. Du besøger altså stadig et af Thailands mest betydningsfulde og smukkeste templer – dog med den fordel at her er færre besøgende end ved Grand Palace og Wat Phra.

Det er dog lige frækt nok at kalde Wat Pho en af Bangkoks oversete seværdigheder, men templet er et godt alternativ til Grand Palace og Wat Phra. Særligt, hvis man gerne vil opleve et tempel, hvor der typisk kommer lidt færre besøgende.

Besøger du Wat Pho kan du også gå den korte tur ned til Chao Phraya floden og nyde udsigten til Wat Arun. Et af Bangkoks mest kendte landemærker og mest kendte templer i landet. Faktisk findes Wat Arun på 10 baht mønten. Vil du helt tæt på templet, skal du gøre det i forbindelse med at du også besøger Wang Lang Market og Siriraj Medical Museum, som der kommer mere om nu. Du kan læse mere her om templer i Thailand og hensigtsmæssig opførelse.

Oversete Wat Pho lige syd for Grand Palace
Blot et lille hjørne af det store tempel

Wang Lang Market – lækker mad og mest for lokale

Mange søger mod Yaowarat og Chinatown for maden. Området er berømt for sine store mængder spændende street food og den livlig atmosfære om aftenen. Her skal det ikke være en hemmelighed, at Chinatown er længere fremme end Little India. Uanset hvilket af de to køkkener du foretrækker. For selvom du kan finde god indisk mad i Little India, så er det meste lukket ned om aftenen og området har slet ikke samme mængder strettefood. Derfor er Yaowarat selvsagt et bedre til aftensmad og streetfood ture.

Men overvej i stedet det mindre Wang Lang Market til en god frokost, når du er på farten i Bangkok. Det lille marked ligger lige på den anden side af Chao Phraya-floden af Ratannakosin-øen. I Bangkok-forstand er det blot en kort køretur med taxa fra de attraktioner som allerede er blevet nævnt her. Her er utroligt få turister til sammenlignet med Yaowarat og Chinatown. Markedet er et dagsmarked og der kommer mange lokale forbi for at nyde den lækre mad. Meget af maden er allerede pakket, da mange køber manden med hjem.

Så spring Chinatown over og find en lækker frokost på det lille hyggelige og rolige Wang Lang Market.

Wang Lang Market - et overset markeder i Bangkok
Udefra syner Wang Lang markedet ikke af meget og det er netop en af årsagerne til at markedet er værd at besøge
Der er masser af god mad og de små køkkener med lidt forskellige retter i vinduet må ikke undervurderes, du får noget fantastisk mad

Siriraj Medical Museum - en skøn morbid oplevelse

Lige ved siden af Wang Lang Market ligger Siriraj Hospital. Et hospital, Kong Rama V, stiftede i 1888 for at få moderne vesterlandsk medicinsk behandling til Thailand. Her finder du også det interessante Siriraj Medical Museum på hospitalets grund. Det giver lidt ekstra til museet, når både læger og sygeplejerske går rundt på området.

På Siriraj Medical Museum finder du en morbid samling af deforme babyer bevaret i alkohol, bevaret siamesiske tvillinger, mordofres brækket kranier og rigtig meget andet. På en og samme tid en morbid og spændende oplevelse. Alt sammen er blevet samlet gennem hospitalets lange historie og Thailands introduktion til den vesterlandske medicin. Helt sikkert en anderledes oplevelse i Bangkok.

Der lukkes for indgangen allerede klokken 16:00, så de sidste gæster har en time, inden der lukkes kl. 17:00. Bestemt et besøg værd, hvis du er i området og ønsker en alternativ oplevelse og et anderledes museum i Bangkok. Et lille tip: husk at spise din frokost på Wang Lang Market inden dit besøg. Desværre er det ikke tilladt at tage billeder.

Asiatique – et lille stykke Danmarks historie midt i Bangkok

Efter en lang og varm dag i Bangkok kan du overveje at bruge aftenen på Asiatique the Riverfront. Asiatique er hverken ukendt, en skjult perle eller en overset seværdighed i Bangkok. Til gengæld kan markedet noget andet efter en lang dag rundt i Bangkok.

Først er det et lille stykke Danmarks historie midt i Bangkok. Markedet ligger i det Østindiske Kompagnis gamle lagerhaller. Der er masser af små statuer og skilte med historiefortællinger på markedet. Så er du interesseret i historie, kan du blive lidt klogere på Danmarks og Thailands fælles historie og samhandel her. Navnet Asiatique stammer også fra ØK´s engelske navn, The East Asiatic Company.

Den anden årsag til at besøge markedet er at det faktisk er rigtig godt og hyggeligt. Også selvom det er et marked for hovedsageligt turister. Her er masser af muligheder for at finde lidt souvenirs og spændende indkøb. Samtidigt er markedet ganske roligt, hvorfor det er hyggeligt sted at nyde aftenen med lidt vind fra floden. Et let sted at slappe af med lidt god mad og koldt at drikke.

Asiatique har masser af god mad. Lige fra små snacks og street food-lignende retter, til gode restauranter og barer. Men til trods for at markedet er lidt ”high-end” og hovedsageligt for besøgende i Bangkok, så er prisniveauet fornuftigt. Det er kort sagt et skønt marked efter en travl dag, hvor du hele dagen har søgt de mindre turistet alternativer. Så hvorfor ikke slutte af med alle bekvemmelighederne lige for hånden.

Asiatique kan let nås med Bangkok skytrain til Saphan Taksin. Herfra har Asiatique en shuttlebåd, som sejler i pendulfart fra 16:00 til 23:30, med en afgang cirka hver halve time.

Asiatique The Riverfront

Overvejer du en rejser til Bangkok og Thailand?

Overvejer du at opleve nogle af Bangkoks oversete seværdigheder på en rejse til Bangkok og Thailand, så lad Bambus Rejser hjælpe. Bangkok er let at kombinere med de smukke strande på lille Koh Samet. Den oversete kystprovins Rayong eller Hua Hin med sit store udvalg af spisesteder, markeder og liv. Det kan også varmt anbefales at bruge fire til fem dage i Bangkok, hvor du både har tid til at opleve byen og områderne omkring.

Bambus Rejser kan også hjælpe Bangkok i kombination med et øhop eller en rundrejse i Thailand eller Cambodja. Faktisk er Bangkok en by som også kan kombineres med oplevelser i Nordthailand eller de skønne øer og badedestinationer i Sydthailand. Alle rejser er skræddersyede og lavet personligt til de ønsker du måtte have til hoteller, udflugter og oplevelser – og altid til skarpe priser.

Du er derfor meget velkommen til at ringe eller skrive, og vi kan tage en snak om dine ønsker og mulighederne. Så blot ring eller skriv en kort uformel besked og Bambus Rejser giver en hånd.

Send besked

Telefon 70 40 42 45

Email post@bambusrejser.dk