Shopping i Bangkok

Tænker man på shopping i Bangkok, tænker man helt sikkert mod en af verdens helt store shopping destinationer. Her er et utal af markeder og indkøbscentre, samt et enormt udvalg elektronik, tøj, design, kunsthåndværk og smykker i lange baner. Bangkok er tilmed hjem til tre af verdens ti største indkøbscentre målt på butikskvadratmeter. En sjov sidenote er, at verdens største indkøbscentre, Dubai Mall, faktisk ikke engang når top-20 målt på butikskvadratmeter. Det største i Bangkok er CentralWorld, centralt i Sukhumvit, har 550.000 udlejningskvadratmeter til butikker. Det svarer til syv gange Waves´, som er Danmarks største. Men dette indlæg skal ikke handle om shopping centre. For faktisk kan du blot tage til Siam Square hvor Phayathai Road og Rama I Road mødes, og du har mere shopping end du kan nå på ferie. Og, det kræver ikke meget planlægning.

Det som er rigtig interessant, er derimod alle de lokale produkter og thailandske designere, som du ikke finder alle steder. Så hvorfor ikke kigge mod de thailandske brands, når du rejser til Thailand? Tag ud og kig på de tasker, sko og tøj, som ikke bare lige findes overalt, når nu muligheden for at shoppe i Bangkok og finde noget, som alle andre ikke også har. Det er sådan set også en af de bedste måder at være turist på.

Men først en ansvarsfraskrivelse. Dette opslag er ikke skrevet af en stor modekender, tværtimod. Præmissen er derimod lokale produkter og thailandske brands, lige såvel som produkter der bliver lavet bæredygtigt og ansvarligt. Til gengæld er du på egen hånd med selve moden.

Ønsker man både tid til shopping, men også se demange seværdigheder i og omkring byen, kan 4-5 nætter i Bangkok sagtens anbefales. Samtidigt er det oplagt at kombinere med ren afslapning på Koh Samets smukke hvide strande få timer væk.

Butikker og shopping centre

 • På fjerde sal i Siam Discovery finder du Ecotopia. En hel etage med kun økologiske og bæredygtige produkter og mere end 300 brands. Finder du den slags interessant, så skal du selvfølgelig slå et smut forbi. Her er upcycled, zero waste, beauty og helse, og hvad det alt sammen hedder.

 • Tjek Fablab butikkerne, en sammenslutning af unge Thai designere, som laver tøj til kvinder. Her finder man selvsagt et hav af brands af særligt mange mindre thailandske designere og designere på vej frem. Spænende for dem som gerne vil rundt og snuse til en masse forskelligt. De har fire butikker i Bangkok.

 • 8 Thonglor er ikke et af Bangkoks største eller mest besøgt af turister, til gengæld er det et af Bangkoks hippeste. 8 Thonglor er det fortrukne shoppingcenter for de rige, kendte og trendsettere, så hører du til i en af de grupper, så er 8 Thonglor et besøg værd.

 • Statement er en modebutik i Thonglor, et af Bangkoks mest hippe kvarterer og er ejet af tre kvinder som alle har udgivet egne mærker som sælges i butikken. Derudover sælger de en lang række mærker af Thailandske designere, som ikke har egne showrooms eller butikker. Facebook og Instagram.
  Butikken findes på Thonglor Soi 11, Bangkok.

 • I Siam Center finder man på 3. sal butikken The Wonder Room, som er en multi-label butik med fokus på thailandske brands. På samme etage finder man også butikken The Selected, som gør sig i mode accessoires og boligindretning igen med et stort udvalg af thailandsk design.

 • Har man fundet vej til Siam Center bør man også kigge forbi House of Fashion. Butikken har en lang række af forskellige mærker fra thailandske designere og et stort udvalg af sko og tasker.
  236/7 Siam Square Soi 2
Shopping i Bangkok
Fablab
Alin fra House of Fashion

Bæredygtige thailandske mærker

 • Et af de mest kendte bæredygtige thailandske mærker er Taktai. De bruger deres eget unikke stof lavet på bambusfiber blandet med bomuld og rayon, samt polyester fra genbrugte plastikflasker og linned. Det skaber et glat, skinnende og blødt stof. Og selvom mode- og tekstilbranchen globalt er en af verdens største udledere af CO2, støtter Taktai et genetableringsprojekt af skov i Samut Prakan og flere andre projekter som du kan læse om på deres hjemmeside. Deres vare kan bestilles til afhentning i Taktai butikken på først sal i Siam Center.

 • Hexa Shoes er et thailandsk mærke som hovedsageligt gør sig i veganske sko og sandler. Mærket bruger materialer som genanvendt lærred og mikrofiber, hvor de arbejder for at bidrage til at fremme etiske, bæredygtige materialer og ansvarlig fremstilling. Og, så er mærket er ganske populært bland en række thailandske personligheder. Hvor de arbejder for at bidrage til at fremme etiske, bæredygtige materialer og ansvarlig fremstilling.

  Deres produkter kan findes i Villains SF i shoppingcentret Terminal 21 i Asoke.

 • Maddy Hopper nyt thailandsk skomærke fra 2020 som også gør sig i bæredygtige sko. De laver sneakers til hverdagsbrug, som er fremstillet af materialer fra genbrugte plastikflasker og genbrugt naturligt latex fra produktionen af senge. Deres sko bliver forhandlet i TRES ved Siam Square soi 5. I første omgang kun i 2023 år, så lidt fart skal man have på! Men forhåbenligt forlænger de aftalen eller finder andre samarbejdspartnere og ellers husk at skriv på deres FB, så du kan få seneste liste over forhandlere.
Taktai mode i Bangkok
Taktai
Hexa Shoes shopping i Bangkok
Hexa Shoes
Mode i Thailand
Maddy Hopper

Thailandske designere

 • Kan du lide farver, mønstrer, hæklede nips og silkebukser? Så bør du overveje Sue Loves Everyday, som er designet selvsamme Sue. Hendes tøj og design kan findes i de førnævnte The Wonder Room og The Selected i henholdsvis Siam Center og Siam Icon. Faktisk kan tøjet også findes hos The Standard i Hua Hin og det er svært ikke at mistænke The Standards forkærlighed for 60´er og 70´er design, som årsagen til de har taget designeren til sig.

 • Pichitra Boonyarataphan har været på den thailandske modescene i nogle 40 år. I dag står hun bag mærkerne Atelier Pichita og Vick´s Weekend. Hun er formentlig blandt Thailands bedst kendte designere og de to brands bør man selvfølgelig kigge på. Den røde tråd i hendes design er en fejring af thailandske tekstiler, mønstre og fremstillingsteknikker.

 • Kan du lide ideen om at blande de traditionelle thailandske tekstiler og fremstillingsmetoder? Så skal du også kigge nærmere på mærket Parissara. Brandet er fra 2016  og af designeren Parissara Na Phatthalung. Brandet beskæftiger sig med løstsiddende modetøj i traditionelt håndvævet bomuld og silke.
  Deres Show Room kan besøges efter aftale. Blot skriv en besked på deres hjemmesides chat, hvis du ønsker at se deres varer på rejsen til Bangkok.

 • Seeker x Retriever er et lille og relativt nyt brand, men virkelig interessant for dem der vil have noget alle andre ikke har. De gør sig kun i pre-order og skræddersyet tøj, men det er ikke det som bør mærket specielt. Designeren Nan bag mærket har nemlig en stor passion for de traditionelle Thailandske tekstiler og bruger netop kvindlige kunsthåndværkere fra hendes bedstemors landsby til at producere det tøj helt fra bunden.

Thailandsk design
Sue Loves Everyday
Shopping i Bangkok Parissara
Parissara

Vegansk mode, læder uden læder

 • Borboleta er designet af den thailandske Veronica Race, som designer tasker, punge, punge, rygsække og tilbehør. Produkterne er lavet i japansk mikrofiberlæder, der ligner og føles som læder, men er lettere og tilmed vandtæt. Mærket siger, at det betaler rimelige lønninger, tilbyder fordele som sundhedsforsikring og betalt ferie og giver investeringsmuligheder for medarbejdere, som de matcher hver måned – det ser måske ikke ud af meget for kyniske øjne, men i det thailandske arbejdslandskab er det fantastiske fordele.
  For hver købte taske donerer de også til The Ocean of Wisdom Foundation, der sponsorerer morgenmad og uddannelsesprogrammer for studerende i det nordlige Thailand. Det kan man læse mere om her.
  Deres show room kan besøges her.

Shoppinh i Bangkok
Boborleta
Tasker og accessories
 • Veraparis er et mærke som laver tasker af thailandske designere i et minimalistisk look. Så mangler du en ny taske kan du prøve at besøge deres lille showroom i storcentret Waveplace ved siden af skytrain stationen Phloen Chit. Deres Facebook.
  Stueetagen, Waveplace, Phloen Chit Rd
  Phloen Chit Rd, Lumphini, Pathum Wan, Bangkok 10330, Thailand.

 • Mo er endnu thailandsk taskemager som blev stiftet af designeren Rosalin og hendes marketing partner Narisa. De gør sig i minimalistiske tasker og accessories i læder og i høj kvalitet. Du kan finde deres tasker i Museum & Objects that Matter.
  Mo. Museum & Objects That Matter
  Pradipat Soi 196, 5 Soi Pradipat, Khwaeng Samsen Nai, Khet Phaya Thai, Krung Thep Maha Nakhon 10400

 • Har man flere penge på lommen kan man kigge på Isawan, so hovedsageligt gør sig i tasker og punge. Taskerne bliver lavet i Bangkok og deres showroom kan besøges på:
  999 Gaysorn Building, 6th floor, Room No. 6C-1, 
  Ploenchit Road, Lumpini, Pathumwan, Bangkok 10120, Thailand
Veraparis
Mo

Warehouse 30 og den ude for kategori

 • Har du oven på vores lille indlæg om shopping i Bangkok blevet mere nysgerrig på thai design, så skal du besøge det hippe Warehouse 30. De historiske varehuse er fyldt med forskelligt design, kunstgallerier, thailandsk streetwear hos Carnival og butikken Horse Unit & Woot Woot, som jeg dårligt kan beskrive, så den må du selv læse om. Ligesom der er Erb Spa en moderne og lækker spa, og thailandsk beauty brand, som er et oplagt stop til at genoplade og på en ”hård” dag på farten.

 • Dash er et mærke der har været lidt svært at placere her på listen. De gør sig nemlig både i tasker, tøj og noget så anderledes som kontorartikler. Og faktisk er det netop for kontorartiklerne vi nævner dem for her. Så mangler du en ny musemåtte eller andet til at peppe hjemmekontoret lidt op, så er det værd at kigge på lidt af det de tilbyder. Heldigvis forhandles deres produkter i tre forskellige butikker i Bangkok, så du lettere kan planlægge ruten. Du kan se forhandlerne her.
Shopping Bangkok og Warehouse 30
Horse Unit & Woot Woot
Erb
Erb Spa

Forbered dig godt:

Skal man shoppe i Bangkok er det først og fremmest vigtigt, at forstå hvor stor Bangkok er. Byen er enorm! Metropolen Bangkok er på størrelse med hele Sjælland, så der kan rolige tales om en megaby. Og, derfor kan forberedelse varmt anbefales. Både fordi, at selv nogle af de mange mindre shopping stadig kæmpe store og der et utal af dem rundt om byen – er der selv centralt i Bangkok længere mellem bydelene.

Lav derfor en grundig plan hvis du vil besøge flere butikker og shopping centre. For der kan være langt mellem butikker og spisesteder,  og glemte man for eksempel en restaurant man gerne ville prøvet, så er der meget langt retur.

Husk også, at Corona-krisen var meget hårdere og meget længere i Sydøstasien end den var i Danmark, derfor kan det  være svært at få en taxachauffør til at tænde sit taxa-meter. Jeg anbefale, at skulle en taxa kører jer på taxameter, så giv rigeligt med drikkepenge – For selv med masser af drikke penge har I fået turen billigt og af en meget venlig chauffør. Huske også at mange de dem som besidder jobs som taxa- og tuktukchauffører, kommer og arbejder fra mindre privilegeret egne af landet. Der er fx mange fra den fattigste del, Isaan, som arbejder for at sende penge hjem til familien, som de bor langt fra. Lidt drikkepenge til din chauffør er derfor godt givet ud, selvom din chauffør måske ikke vil starte sit taxameter – det er der en grund til.