Shopping i Bangkok - lokale brands og enorme shopping centre

Tænker man shopping i Bangkok, tænker man på en af verdens helt store shopping destinationer. Her er et utal af markeder og indkøbscentre, et enormt udvalg af elektronik, tøj, design, kunsthåndværk og smykker i lange baner. Bangkok er tilmed hjem til tre af verdens ti største indkøbscentre målt på butikskvadratmeter. Her når det berømte Dubai Mall faktisk ikke engang når top-20, når der måles på butikskvadratmeter.

Største shoppingcenter i Bangkok er CentralWorld, midt i Sukhumvit med 550.000 kvadratmeter butikker. Det svarer til syv gange Waves´, som er Danmarks største. Men dette indlæg skal ikke handle om at liste shopping centre op. Det kan du let google. Faktisk kan du blot tage til Siam Square, hvor Phayathai Road og Rama I Road mødes, og du har mere shopping end selv julemanden kan nå. Og det kræver ingen planlægning.

Det som derimod er interessant, er alle de lokale produkter og de thailandske designere, som du ikke finder alle steder. Så hvorfor ikke kigge mod de thailandske brands, når du nu rejser til Thailand? Tag ud og kig på tasker, sko og tøj, som ikke findes i hele verden og finde det som alle andre ikke også har. Lokale produkter er også en af de bedste måder at dyrke den ansvarlige turisme på. Præmissen er derfor lokale produkter og thailandske brands, lige såvel som produkter der bliver lavet ansvarligt og bæredygtig.

Ønsker du tid til shopping i Bangkok, men også byens mange seværdigheder, kan du roligt planlægge 4-5 nætter eller mere i Bangkok. Samtidigt er det oplagt at kombinere med ren afslapning på Koh Samets hvide strande, hyggelige Hua Hin eller en rundrejse i det centrale Thailand.

Butikker og shopping centre i Bangkok

Butikkerne her finder du i shoppingcentrene Siam Discovery og Siam Center, samt lige ved siden af. Indkøbscentrene ligger side om side, hvor vejene Phaya Thai og Rama I Road krydser i Sukhumvit. Den sidste butik og 8 Thonglor er beliggende i det hippe Thonglor kvarter og kan let nås fra Sukhumvit med taxa.

 • På tredje sal i Siam Discovery finder du Ecotopia. En hel etage kun med økologiske og bæredygtige produkter og mere end 300 brands. Her er upcycled, zero waste, beauty og helse, og så videre.

 • Fablab butikkerne er en sammenslutning af unge Thai designere, der laver tøj til kvinder. Her finder man et hav af brands fra mindre thailandske designere og designere på vej frem. De har fire butikker i Bangkok, heraf en i Siam Center.

 • På 3. sal i Siam Center ligger The Wonder Room, en multi-label butik med fokus på thailandske brands. På samme etage finder man også The Selected, der gør sig i accessoires og boligindretning, igen med et stort udvalg af thailandsk design.

 • Har man fundet vej til Siam Center, kan man også kigge forbi House of Fashion. Butikken har en række af forskellige mærker fra thailandske designere og et stort udvalg af sko og tasker.
  236/7 Siam Square Soi 2

 • Statement er en modebutik i Thonglor, et af Bangkoks hippe kvarterer. Butikken er ejet af tre kvinder, som alle har udgivet egne mærker, som sælges i butikken. Derudover sælger de mærker af thailandske designere, uden egne showrooms eller butikker. Facebook og Instagram.
  Thonglor Soi 11

 • 8 Thonglor er ikke et af Bangkoks største eller det mest besøgte af turister, til gengæld er det et af Bangkoks mest hippe. 8 Thonglor er det foretrukne shoppingcenter for de rige, kendte og trendsættere, måske du synes det er interessant.
Shopping i Bangkok
Fablab
Alin, House of Fashion

Shop de thailandske designere i Bangkok

Når det kommer til shopping i Bangkok, skal du selvfølgelig huske de thailandske designere. Udover du finder flere unikt fremstillet og særlige produkter, der ikke fås på hvert et gadehjørne eller net-butik. Derudover arbejder flere af designerne for at have gode arbejdsforhold for deres kunsthåndværkere.

 • Er du fascineret af de traditionelle thailandske tekstiler og fremstillingsmetoder? Så skal du kigge nærmere på Parissara. Brandet er af designeren Parissara Na Phatthalung og fra 2016. Parissara laver løstsiddende modetøj i traditionelt håndvævet bomuld og silke.
  Hendes showroom kan besøges efter aftale. Blot skriv på hendes hjemmeside, hvis du ønsker at se hendes design i Bangkok.

 • Er du til farver, mønstre, hæklede nips og silkebukser? Så kig på Sue Loves Everyday, som er designet selvsamme Sue. Hendes tøj kan findes i de førnævnte The Wonder Room og The Selected i henholdsvis Siam Center og Siam Icon. Faktisk bliver tøjet også forhandlet hos The Standard i Hua Hin og det er ikke svært at se ligheden mellem resortets design og indretning og Sue´ design. Hvorfor det er tydeligt, at resortet har taget designeren til sig.

 • Pichitra Boonyarataphan har været på den thailandske modescene i omkring 40 år. I dag står hun bag Atelier Pichita og Vick´s Weekend og er formentlig blandt Thailands bedst kendte designere. Den røde tråd i hendes design er kærligheden til thailandske tekstiler, mønstre og fremstillingsteknikker.

 • Seeker x Retriever er et lille og relativt nyt brand, men virkelig interessant for dem der vil have noget, alle andre ikke har. De gør sig kun i pre-order og skræddersyet tøj, men det er ikke det som gør mærket specielt. Designeren Nan bag mærket har nemlig også en stor passion for de traditionelle Thailandske tekstiler og bruger netop kvindelige kunsthåndværkere fra hendes bedstemors landsby til at producere tøjet fra bunden.
Thailandsk design
Sue Loves Everyday
Shopping i Bangkok Parissara
Parissara

Bæredygtige thailandske mærker

Ligesom der er fokus på bæredygtighed og genbrug i Danmark, så har modebranchen i Thailand det også. For tekstil- og modebranchen er en af verdens største CO2-udledere og desværre notorisk kendt for dårlige arbejdsforhold i nogle af verdens fattige lande. Går du op i genbrug, ansvarlige brands og bæredygtighed, har du flere muligheder for bæredygtig shopping i Bangkok.

 • Et af de mest kendte bæredygtige thailandske mærker er Taktai. De bruger deres eget unikke stof lavet af bambusfiber blandet med bomuld og rayon, samt polyester fra genbrugte plastikflasker og linned.
  Og, Taktai støtter et genetableringsprojekt af skov i Samut Prakan og flere andre godgørende projekter, som du kan læse om på deres hjemmeside. Deres varer kan bestilles til afhentning i Taktai butikken på først sal i Siam Center.

 • Hexa Shoes er endnu et thailandsk mærke, men de gør sig hovedsageligt i veganske sko og sandaler. Mærket bruger materialer som genanvendt lærred og mikrofiber, hvor de arbejder for at bidrage til at fremme etiske, bæredygtige materialer og ansvarlig fremstilling. Mærket er ganske populært blandt flere thailandske kendte og personligheder. Hvor de arbejder for at bidrage til at fremme etiske, bæredygtige materialer og ansvarlig fremstilling.
  Deres produkter kan ofte findes i Villains SF i shoppingcentret Terminal 21 i Asoke.

 • Maddy Hopper er et nyt thailandsk skomærke fra 2020 som også gør sig i bæredygtige sko. De laver sneakers til hverdagsbrug, der er fremstillet af materialer fra genbrugte plastikflasker og genbrugt naturligt latex fra produktionen af senge. Deres sko bliver forhandlet i TRES ved Siam Square Soi 5. I første omgang kun i 2023 år, så lidt fart skal man have på! Men forhåbentligt forlænger de aftalen eller finder andre samarbejdspartnere og ellers husk at skrive på deres FB, så du kan få seneste liste over forhandlere.
Taktai mode i Bangkok
Taktai
Hexa Shoes shopping i Bangkok
Hexa Shoes
Mode i Thailand
Maddy Hopper

Hvis du vil handle tasker og accessories i Bangkok

Leder du efter designere som gør sig i tasker og accessories, har du flere muligheder for shopping i Bangkok. Der er flere designere, der mere eller mindre udelukkende gør sig i tasker og helt sikkert mange flere end nævnt her.

 • Veraparis er et mærke som laver tasker af thailandske designere med et minimalistisk look. Så mangler du en ny taske, kan du prøve at besøge deres lille showroom i shoppingcentret Waveplace. Det er let at nå fra de tidligere nævnte Siam Discovery og Siam Center, da der blot er et par hurtige stop med Skytrain til stationen Phloen Chit.
  Stueetagen, Waveplace, Phloen Chit Rd.

 • Mo er endnu thailandsk taskemager som blev stiftet af designeren Rosalin og hendes marketing partner Narisa. De gør sig i minimalistiske tasker og accessories i læder i høj kvalitet. Du kan finde deres tasker i butikken Museum & Objects that Matter.
  Museum & Objects That Matter
  Pradipat Soi 196, 5 Soi Pradipat, Khwaeng Samsen Nai, Khet Phaya Thai, Krung Thep Maha Nakhon 10400

 • Med flere penge på lommen kan man kigge på Isawan, som gør sig i high-end tasker og punge. Taskerne bliver lavet i Bangkok, og bliver blandt andet forhandlet på det luksuriøse Devasom Khao Lak Beach Resort & Villas, som vidner lidt om brandets eksklusivitet og luksus. Deres showroom i Bangkok kan besøges på:
  999 Gaysorn Building, 6th floor, Room No. 6C-1, Ploenchit Road, Lumpini, Pathumwan, Bangkok 10120, Thailand.
Veraparis
Isawan

Vegansk mode, læder uden læder

 • Borboleta er tasker, punge, rygsække og tilbehør designet af thailandske Veronica Race. Produkterne bliver lavet i japansk mikrofiberlæder, der ligner og føles som læder, men er lettere og tilmed vandtæt. Derfor er virksomheden også PETA-approved. Borboleta gør også meget for at tilbyde ordentlige arbejdsvilkår og holder derfor hele deres produktion in-house, hvor de kan sikre sig ordentlige forhold. De betaler sygeforsikring, betalt ferie og løn under sygdom, ligesom de også tilbyder investeringsmuligheder for medarbejdere. Det lyder måske ikke ud af meget i dansk kontekst, men i det thailandske arbejdslandskab er det store fordele.
  For hver købte taske donerer de også til The Ocean of Wisdom Foundation, der sponsorerer morgenmad og uddannelsesprogrammer for studerende i det nordlige Thailand. Det kan du læse om her.
  Deres showroom kan besøges her.
Shoppinh i Bangkok
Boborleta

Warehouse 30 og den ude for kategori

 • Har du oven på mit lille indlæg om shopping i Bangkok blevet mere nysgerrig på thailandsk design, så skal du besøge Warehouse 30. De historiske varehuse er fyldt med forskelligt design, kunstgallerier, thailandsk streetwear (hos Carnival) og butikken Horse Unit & Woot Woot, som dårligt kan beskrives, så den må du selv besøge eller læse om. Ligesom der er Erb Spa en moderne og lækker spa, og et thailandsk beauty brand, som er et oplagt stop til at genoplade og på en ”hård” dag i Bangkok. Warehouse 30 ligger en kort køretur fra Siam Center og Siam Discovery ved Chao Phraya floden, og i kort gåafstand til kunstgalleriet River City Bangkok, så det er et oplagt stop på dagen.

 • Dash er et mærke der har været lidt svært at placere her på listen. De gør sig nemlig både i tasker, tøj og noget så anderledes som kontorartikler. Og faktisk er det netop for kontorartiklerne vi nævner dem for her. Så mangler du en ny musemåtte eller andet til at peppe hjemmekontoret lidt op, så er det værd at kigge på lidt af det, de tilbyder. Heldigvis forhandles deres produkter i tre forskellige butikker i Bangkok, så du lettere kan planlægge ruten. Du kan se forhandlerne her.
Shopping Bangkok og Warehouse 30
Horse Unit & Woot Woot
Erb
Erb Spa
Forbered dig godt inden du besøger Bangkok

Skal du shoppe i Bangkok, er det først og fremmest vigtigt at forstå, hvor stor Bangkok er. Byen er enorm! Metropolen Bangkok er på størrelse med hele Sjælland, så der kan roligt tales om en megaby. Derfor kan forberedelse varmt anbefales. Både fordi, at selv nogle af de mange “små” shoppingcentre stadig er virkelig store og der et utal af dem rundt om byen.

Lav derfor en plan hvis du vil besøge flere butikker og shoppingcentre. For der kan være langt mellem butikker og spisesteder, og glemte man for eksempel en restaurant, man gerne ville prøve, så kan der være langt retur. Selv centralt i Bangkok kan der være et godt stykke mellem bydelene.

Husk også, at Corona-krisen var meget hårdere og meget længere i Sydøstasien end den var i Danmark, derfor kan det være svært at få en taxachauffør til at tænde sit taxameter. Men du kan læse mere om hvordan du prutter om prisen på markeder og tuktuks, spoiler, det er mindre end du tror. Ligesom du kan få mere inspiration til betydningsfulde souvenirs fra Thailand her.

Jeg vil dog anbefale, at skulle en taxa kører jer på taxameter, så giv rigeligt med drikkepenge – for selv med masser af drikkepenge har I fået turen billigt, af en venlig chauffør. Husk også at mange af dem som besidder jobs som taxa- og tuktukchauffører, kommer og arbejder fra mindre privilegeret egne af landet. Der er fx mange fra den fattigste del, Isaan, som arbejder for at sende penge hjem til familien, som de bor langt fra. Lidt drikkepenge til din chauffør er derfor godt givet ud, selvom din chauffør måske ikke vil starte sit taxameter – det er der en grund til

Er du interesseret I en rejse til Bangkok og Thailand?

Bambus Rejser tilbyder skræddersyede rejser til hele Thailand og nøjagtigt som du ønsker den. Om det skal være en rolig badeferie eller et øhop i kombination med Bangkok eller en rundrejse i det spændende og oversete centrale Thailand, er det muligt. Og der kan let arrangeres rigeligt med tid til både oplevelser og shopping i Bangkok.

Uanset om du søger en hånd til hele eller dele af rejsen, kan Bambus Rejser hjælpe. Oftest kan jeg hjælpe med tilbud til nogle af de bedste priser du kan finde på markedet, dog uden at gå på kompromis med kvalitet eller service. Blot ring eller skriv og jeg hjælper med et uforpligtende tilbud og gode ideer.

Send besked

Telefon 70 40 42 45

Email post@bambusrejser.dk