Indledning til en guide til Bangkok

Først en ansvarsfraskrivelse. Det er umuligt at lave en fyldestgørende guide til Bangkok. Det er en megaby i ordets bogstavelige forstand. Der er utallige distrikter, bydele, områder og alle med en enorm forskellighed og diversitet. For at understrege pointen, så er hele metropolen Bangkok faktisk større end Sjælland. Hvilket sætter tingene i perspektiv og giver lidt forståelse for opgavens størrelse.

Når det kommer til diversiteten, så har byen en enorm diversitet. Bangkok er hovedstad i et land med flere end 46 etniske grupper. Dertil kommer mange etniske Tai-grupper, samt kinesiske og indiske efterkommere. Bangkok har tilmed et gammelt portugisisk lokalsamfund. Portugiserne blev bevilliget et stykke land i Thonburi efter Ayutthaya-rigets fald i 1767, som en af Siams største europæiske handelspartnere – og efterkommerne lever stadig i byen, som Thai-portugisere. Bangkok er en vanvittig størrelse.

Med en by som Bangkok er det derfor værd at gøre sig nogle tanker inden man besøger byen. For ikke bare har man byen at besøge, men Bangkok er også en fremragende knudepunkt til spændende oplevelser i det historiske centrale Thailand. Der ligger flere gamle historiske byer, vigtige landområder og interessante muligheder for at virkelig opleve Thailands kultur og historie. Bangkok er ikke bare en by til to eller tre dage, den fortjener meget mere. Undertegnet bag denne guide til Bangkok har besøgt byen 30-40 gange og muligvis flere gange.

Derfor kommer disse tips og råd fra egne erfaringer, og anbefalinger fra personlige favoritter, men mest af alt er det blot en lille introduktion og guide til denne imponerede megaby.

Ong Ang i Bangkok
Ong Ang-kanalen blev gravet da Bangkok blev hovedstad i 1782. Her er ofte hyggelige events i weekenderne.
Koh Samet
Koh Samet er en lille ø med lækre bounty-strande få timer fra Bangkok og oplagte at kombinere sammen

Praktiske tips og råd til Bangkok

 • Overplanlæg ikke dine dage i Bangkok. Alting tager længere end man forventer og selvom du gerne vil opleve en del af byens højdepunkter, så skal du også have tid til at bare gå på opdagelse i en af Asiens fedeste byer. Ligesom du skal have tid til at komme tæt på byen og det centrale Thailand. Tænker du at tre dage i Bangkok er nok, så tag fire dage.

 • Når du alligevel skal bruge flere dage i Bangkok, så er det værd at købe i et Rabbit Card. Kortet bruger du til byens metro og skytrain, og du kan tilmed spare penge på turene rundt i byen. Den reelle besparelse skal dog ikke findes i de baht du sparer, men i tiden sparet på at stå i kø og besværet med mønter til billetautomaterne.

 • Dette råd kan også bruges uden for Bangkok, men med byens utallige templer er chancerne for succes gode. Når du ankommer til dit hotel, så forhør dig om der er nogle ”tempel fairs” og festivitas i nærheden. Typisk ved de større templer. Der er mange forskellige begivenheder og højtider. Årsagen til at du skal opsøge templernes festligheder er maden, der er masser af mad og thailændere kan ikke fejre noget uden mad. Derudover er der godt humør og ofte underholdning.
  Husk at læse op på ansvarlig turisme ved templerne og 7 simple regler for god opførsel.

 • Alle har hørt om ”China Town” i Bangkok, så hvorfor ikke prøve Little India i stedet? Overvej nogle af Bangkoks alternativer til de klassiske højdepunkter. Bambus Rejser kan tilmed arrangere en formiddag med nogle af Bangkoks oversete attraktioner og med byens absolut mest umulige transportform, bussen! Hvis du vil prøve noget andre ikke gør.

 

Husk god tempel-skik
Guide til Bangkok - offentlig transport
Metro og skytrain er let og hurtigt over store afstande

Gode spisesteder og restauranter i Bangkok

Bangkok er en af verdens store kulinariske destinationer, og det thailandske køkken er blandt de mest anerkendte i verden. Byen er spækket med gode restauranter, små spisesteder og markeder fyldt med mad. Snacks og streetfood kan nærmest købes på hver en gade eller gadehjørne. Der er ikke mange byer der på den måde vitterligt har mad overalt.

Og ikke nok med det, så er der store regionale forskelle på maden i Thailand. Langt større forskel end mange lige går og tror. Derfor er det værd at prøve nogle af de restauranter, der serverer retter fra de forskellige regionale køkkener, for de er alle samlet i Bangkok. Det er en skøn og sjov måde at blive klogere på de thailandske køkkener.

Det gør det også svært at lave en guide til Bangkok og maden i byen. Men der er lidt kendte steder der fortjener at blive nævnt, samt et par personlige favoritter som også skal med.

Kendte og berømte restauranter og spisesteder

 • Cabbages & Condoms er en non-profit restaurant grundlagt tilbage i 1980´erne. AIDS kom til Thailand i 1984 og infektionen spredte i flere voldsomme bølger. Restauranten blev derfor stiftet af en tidligere politiker for at lave oplysningsarbejde om kondomer, familieplanlægning og aids-opmærksomhed. Overskuddet går til arbejde med fattigdomsbekæmpelse gennem familieplanlægning og udviklingsinitiativer. Spis og støt.
  Der sælges også ”utraditionelle souvenirs”.

 • På Rattanakosin-øen, Bangkoks historiske bymidte, ligger Thip Samai. Restauranten er kendt som Bangkoks ældste phad phai restaurant og en af de bedste. Der er intet mindre end syv phad phai retter på menuen. Spisestedet er kun 500-600 meter fra det berømte tempel Wat Saket, The Golden Mount. Så slå et smut forbi til frokost, hvis du alligevel er på tempel rundtur i det historiske centrum.

 • Når der er blevet sagt Thip Samai bør der også siges Baan Phad Thai. Restauranten er langt fra så kendt som førstnævnte, men det er svært ikke at se at ændre sig. Baan Phad Thai har rykket phad thai op i gourmetklassen. Sjovt, som phad thai blev lavet under krisetider i 2. verdenskrig for at thailænderne ikke skulle spise alle de ris, som landet skulle eksportere for at tjene penge. Baan Phad Thai har fra 2018 til 2023 fået en anmærkning hos michelin-guiden for sin gode mad (ikke en stjerne).

 • Na-Oh er en gourmet restaurant, der ligger i en gammel ombygget Lockheed flyvemaskine. Her spiser man med udsigt til det rå flystel i metal og et interiør med udstoppede dyr og en futuristisk indretning og design. Søger du en gourmet oplevelse i anderledes og stemningsfyldte lokaler, så er Na-Oh et godt bud. Men bestilt bord og kom i god tid, restauranten ligger i den interessante kreative park Chang Chui. Chang Chui kommer der mere om senere i dette blog-oplæg.
Baan Phad Thai
Na-Oh

Personlige favoritter af Bangkoks spisesteder

 • Phed Phed Café skal anbefales fordi Bambus Rejser, og undertegnede, har en stor kærlighed til det laotiske og nordøstthailandske køkken. Det er smagfuldt, stærkt, og krydret – og selv thailænderne betragter køkkenet som stærkt. Det alligevel siger noget. Derfor skal du besøge Phed Phed Café og prøve dette fantastiske køkken med klisterris, masser af grillet kød, fermenteret fisk og pølser, smagfulde salater og velsmagende supper.
  PS. Phed betyder stærkt eller ”spicy” på thailandsk, så jeg håber at du selv regner resten ud inden dit besøg.

 • Krua Jiang Mai serverer lækre nordthailandske retter og det er bestemt værd at prøve med danske smagsløg. Med sit koldere klima i bjergene og Lanna-rigets indflydelse fra både Burma og Kina er retterne typiske tungere. Der er flere gryderetter med stuvet kød, grove grøntsager og masser af forskellige dyppelser med friske urter. Samt køkkenet generelt er mildere og mindre stærkt. Ingen tvivl om at mange danskere vil falde for det nordthailandske køkken. Prøv den lækre og ikoniske nordthailandske ret Gaeng Hung Lay eller en af de mange andre spændende ting på menuen.

 • Hom Duan er et skønt lille spisested, der serverer nordthailandske retter. Til frokost stiller de en række store gryderetter frem på kogeplader på lavt blus. Derefter er det bare at pege på gryden, som ser bedst ud og få sin tallerken med ris. Husk at købe lidt Sai Oua som sideretten, en lækker nordthailandsk pølse fyldt med krydderier og krydderurter.
  Kører du med skytrain forbi Ekkamai Station omkring frokost, så hop af og Hom Duan er kun 500-600 meter derfra. For øvrigt er Ekkamai et cool kvarter, der er værd at gå på opdagelse i.
Guide til Bangkok - Krua Jiang Mai
Gaeng Hung Lay med stuvet svinekød med krydderier, krrydderurter og masser af galangal
Guide til Bangkok - Krua Jiang Mai
Sideretten er Moo Grob, dybstegt svinebug, med en chilidyppelse med krydderier og friske krydderurter

Barer og natteliv i Bangkok

Bangkok har utallige barer og et livligt natteliv med noget for alle. Der findes eksklusive rooftop barer, lækre barer riverside, natklubber og i særdeleshed Royal City Avenue – et område i Huai Khwang fyldt med natklubber og fest. Der findes backpackerområdet omkring Khao San, markeder med musik og siddepladser, små borde og stole på på byens små soi´s og berygtet Soi Nana og Cowboy. En guide til Bangkok og byens natteliv kan laves med utallige temaer.

 • Den lille Soi Charoen Krung 42/1 i Bang Rak. Et lille overset område. Her finder man blandt andre Jack´s Bar. Muligvis den mindste og billigste riverside bar ved Chao Phraya i Bangkok, men en af de hyggeligste og mest tilbagelænede. En populær bar er tilflyttere. På Jack´s Bar sidder du i det åbne under et halvtag. Der er ingen A/C og der serveres hovedsageligt kolde øl og lette retter. Bedst af alt har man udsigt til livlige Chao Phraya som altid er i bevægelse som en af Bangkoks vigtigste færdselsåre.

 • Skal du have lidt mere natteliv de senere timer, er det værd at besøge Maggie Choo. Baren ligger lidt ”gemt” i en kælder, men det er ikke et minus. Det er virkelig gennemført tema-bar eller periode-bar med en imponerede indretning. Baren giver en gammel asiatisk saloon stemning med tunge møbler, papir paraplyer, rå murstensvægge, søfart og handel, samt personale der klædt på til lejligheden.

 • Skal du have mere gang i den og søger et stort udvalg, så er anbefalingen, at du starter kigger imod Ekkamai. Bydelen er blandt andet kendt for sit natteliv med masser af barer, pubber, spillesteder, klubber og restauranter. Lige fra tilbagelænede pubs til natklubber med dans natten lang.
Jacks Bar er en lille simpel bar på stylter i floden
Soi Charoen Krung 42/1 i Bang Rak har mange små hyggelige steder

Shopping og indkøb i Bangkok

Bangkok er en enorm shopping destination. Byen har tre af verdens 20 største indkøbscentre målt på butikskvadratmeter og et utal af ”mindre”. Målt på butikskvadratmeter, når det berømte Dubai Mall ikke engang top-20. Bambus Rejser har allerede skrevet en guide shopping i Bangkok. Indlægget handler hovedsageligt om lokale brands, thailandske designere, samt butikker og showrooms, der sælger produkter som du ikke finder alle steder.

Men til “konventionel” shopping behøver du ikke en guide til Bangkok. Tag med Skytrain til Sukhumvit, stå af ved National Stadium eller Siam station, og her ligger indkøbscentrene som perler på en snor:

 • CentralWorld. Verdens 10. største shoppingcenter. Har alverden inden for elektronik, mode, skønhedsprodukter, mad, osv.
 • 500 meter fra CentralWorld ligger Siam Paragon. Et top-20 over verdens største indkøbscentre og her er alt det du også finder i CentralWord.

Sådan kunne listen blive ved med Siam Discovery, Siam Center, Siam Scape, MBK og du har nok fanget pointen – det kræver ingen forberedelse eller guide.

 • Er du i Sukhumvit, så besøg Bangkok Art and Culture Centre, på hjørnet af Rama I Rd. og Phaya Thai Rd. Bangkok har gjort en stor indsats for at fremme og fremhæve thailandsk kunst, kultur og performance-art med mere. Her er løbende midlertidige udstillinger med kunst, fotografier og design blandt meget andet. Er du lidt heldig, kan der være en interessant forestilling eller et spændende arrangement (tjek). BACC har også en lille souvenir-shop, hvor du kan finde guld.

Der er også muligheder ved Chao Phraya-floden:

 • Iconsiam er et nyere shoppingcenter fra 2018 og verdens 11. største. Her er alt hvad de store shoppingcentre plejer at have. Tag med skytrain til Saphan Taksin station og derfra deres shuttlebåd fra Sathon Pier.
Iconsiam er ikke til at overse. Thailands højeste bygning en del af bygningskomplekset
Bangkok Art and Culture Center i Sukhumvit

Design, kunsthåndværk og lokale produkter i Bangkok

Der er mange steder i Bangkok at finde kunsthåndværk og lokale produkter. Men det skal jo gerne være noget ikke alle har og i høj kvalitet, hvis det skal stå fremme i hjemme som et godt rejseminde. Gerne med et pift af Bangkok.

 • Chang Chui kan oversættes til ”sjusket håndværker” og åbnede i 2017 med 18 bygninger der alle er lavet af genbrugsmaterialer. Chang Chui er fyldt med gadekunstværk og skulpturer, arrangementer, samt håndlavet lædervarer, ting til boligindretning, kunst og kunsthåndværk i den kreative park. Der er selvfølgelig også mad og drikke. Overraskende få turister besøger Chang Chui, men parken er et besøg værd. Bedste tidspunkt er lidt før solnedgang.

 • Ban Bat er et område op ad Rattanakosin-øen og Ong Ang-kanalen. Her finder Soi Ban Bat – Monk´s Bowl Village. Her laver de skåle af metal til munke der bruges til at bede om almisse. Skålene er håndlavede efter gammel tradition, som er ved at gå tabt. En spændende og anderledes souvenir.
  Det lille værksted ligger her.

 • Thai Home Industries er alt andet er ”industri”. I den fine gamle butik finder man flot håndlavet bestik, skåle og knive, keramik i høj kvalitet og andet til hjemmet og køkkenet. Derudover har mange flotte håndlavet produkter som små dukker, tekstiler og bamser. Et godt sted at finde en unik souvenir de færreste har.
  Thai Home Industries ligger her.

 • Asiatique er et lille stykke dansk historie med et marked i Østasiatiske Kompagni gamle lagerhaller midt i Bangkok. Markedet er lidt upscale og målrettet turister, men alligevel et besøg værd. Her er gode spisesteder, hyggelige barer og lidt luft ved floden, og man bruger let en aften her efter en travl dag i byen. Samtidigt er her flere små butikker med håndværk og specielle produkter, blandet med det finder i normale shoppingcentre.
Asiatique

Thai-boksning i Bangkok – Muay Thai

Livet for thaierne er komplekst og kontrastfyldt. Livet skal være Sabai og Sanook, som løst kan oversættes til godt og rart. Dette afspejler sig også i mange af thaiernes tilbagelænede og afslappede attitude og livsstil. Samtidigt er de fleste troende theravada buddhister og i buddhismen er ”livet lidelse” en af religionens grundpillerne vigtigste lærdomme.

Et af de mest tydelige eksempler på denne kontrastfyldte tilgang til livet skinner igennem kærligheden til thaiboksning. Hvordan sådan et venligt, roligt og tolerant folk, samtidigt have så stort en kærlighed til en så voldsom og brutal sport som Muay Thai. Ja, der er ikke meget andet end at sige end livet er komplekst og kontrastfyldt for thaierne – og lidt en gåde for os vesterlændinge med østens mystik.

Bangkok er det bedste sted at opleve et Muay Thai stævne med alt hvad det indebærer af stemning og atmosfære. Her er Rajadamnern Muay Thai Stadium stedet at gøre det. Det er her hvor den moderne thai-boksning blev født som sport, med netop dette historiske stadium. Før arenaens opførsel var Muay Thai tiltænkt som et våben i krig og brugt sådan i flere århundreder – ikke en konkurrencesport. Rajadamnern Muay Thai Stadium er Thailands historisk vigtigste Muay Thai stadium. Det er også her nogle af verdens bedste Muay Thai-kæmpere mødes. Derfor er Rajadamnern Muay Thai Stadium stedet, hvis man søger Thai-boksning i Bangkok.

Er din interesse blevet vækket?

Har Bambus Rejsers lille guide til Bangkok vækket din interesse, så skriv eller ring endelig. Bambus Rejser kan hjælpe med det hele og lidt til. Først er der masser af udflugtsmuligheder i og omkring Bangkok, og flere end du ser på siden. Bangkok er også oplagt at kombinere med bounty-øen Koh Samet, hvis du søger ro og smukke strande få timer væk.

Der er let at kombinere Bangkok med Hua Hin, som er fyldt med gode hoteller og strande, men virkelig mange gode spisesesteder, caféer, markeder og meget andet. Søger man mere ro og det lokale kan man kigge mod Thailands oversete kystprovins Rayong med lange afsondret strande og ro. Selv øhop og rundrejser i Thailand kan let kombineres med Bangkok eller man kan blot nyde destinationer i Sydthailand som Krabi, Khao Lak eller Phuket.

Dagene i Bangkok er let at kombinere med oplevelsesrejser til Cambodja og Laos, da de bedste flyforbindelser er herfra. Bambus Rejser kan hjælpe med meget mere end du finder her på siden, så kontakt endelig, hvis du overvejer en rejse til Sydøstasien.

 

Send besked

Telefon 70 40 42 45

Email post@bambusrejser.dk