Muligheder for bæredygtige og ansvarlige oplevelser i Hua Hin

Her finder du nogle af vores forslag til bæredygtige og ansvarlige oplevelser i Hua Hin? For Hua Hin får langtfra den opmærksomhed, den fortjener, og slet ikke hvis man har interesse i bæredygtige og ansvarlige oplevelser. Derudover er der i dag en række af rigtig interessante ansvarlige og bæredygtige resorts i Hua Hin og Cha Am.

Faktisk har Hua Hin været igennem en rigtig interessant udvikling. Hua Hin er meget mere end bare en resortby, som den startede sin historie med. Den korte afstand til Bangkok betyder nemlig mange Thailandske weekendturister fra den varme og hektiske hovedstad. Mange thailændere og tilflyttere til landet, har også valgt at byttet Bangkok ud med Hua Hin og Cha Am. Alt sammen noget som er med til at give en både mere lokal og international følelse, end blot en turist destination eller resortby.

Det tørre klima gør også, at der kommer mange besøgende stort set hele året, både fra udland og Thailand, hvilket giver et godt grundlag til, at drive en lang række af virkelig gode restauranter og spisesteder. Men også, at der er plads til hyggelige markeder med interessante lokale produkter, kunst og kunsthåndværk, for mange som søger kvalitetsprodukter, frem for blot en kedelig souvenir.

Kort sagt, søger du bæredygtige og ansvarlige oplevelser, hyggelige markeder med lokale produkter og kunsthåndværk, samt både at have by og strand. Så bør du virkelig overveje en ferie med en masse bæredygtige og ansvarlige oplevelser i Hua Hin.

Bæredygtig shopping og ansvarlige produkter i Hua Hin

 • Family Tree sælger interessant kunst og kunsthåndværk fra små thailandske producenter. Produkterne kommer direkte fra thailandske landsbykooperativer, kvindegrupper, etniske minoriteter, handicappede håndværkere, små familievirksomheder og miljøprojekter. Du finder naturfarvede og håndvævede silker, naturlige sæber og kosmetik med traditionelle urter, malerier, keramik, smykker, skulpturer, alt sammen i høj kvalitet og hvor dine penge samtidigt havner i de rigtige lommer. (Midlertidigt lukket, tjek seneste åbningstider).

 • Phu Faa er et initiativ der understøtter kvinder i Thailands fjerne landsbyer. Projektet går på at udvikle færdigheder, så de kan tjene til en bedre levevis i et sikkert og sundt arbejdsmiljø. Overskuddet fra Phu Faa bidrager også til uddannelsesprogrammer til unge i fjerntliggende landdistrikter, i nogle af Thailands fjerne landdistrikter. Butikken ligger i indkøbscenteret Hua Hin Market Village, på først sal.

 • OTOP eller ‘One Tambon One Product’ er et initiativ, hvor små thailandske samfund kan sælge deres produkter. Et stimuleringsprogram for iværksættere og små samfund, der sigter mod at støtte de unikke lokale produkter fra hele landet. OTOP dækker et stort udvalg af usædvanlige og spændende produkter, herunder håndværk, bomulds- og silkebeklædning, keramik, modetilbehør, husholdningsartikler og fødevarer. Samtidigt med at dine penge går tilbage til de mindre udviklede dele af Thailand.
  OTOP Prachuap kan findes på, Google Maps: 71/17 Petchkasem Rd, Tambon Hua Hin, Amphoe Hua Hin, Chang Wat Prachuap Khiri Khan 77110, Thailand.
håndlavet elefanter, fra Baan Kang Nam Hill Tribe i Nordthailand
Små håndlavet elefanter fra Baan Kang Nam Hill Tribe i Nordthailand.
Phu Fa
Phu Fa har håndlavet tasker, tekstiler, puder og små nips. Der er også flere små beskrivelser af produkterne og hvor de kommer fra.
Southern Thai Fish Organs Curry
OTOP har også produkter som overrasker, som en dåse sydthailandsk fiskeorgan karry eller en dåse Banan-massaman karry.

Hua Hins Restauranter

 • Først den personlige favorit, Penlaos. Bedste restaurant til prisen i byen. Restauranten har fokus på det laotiske og Isaan´ske køkken. Et køkken de færreste kender til og et anderledes køkken, end det mange forbinder med det thailandske.  Et køkken som selv thaierne betragter stærkt og smagfuldt. Restauranten sælger også egne saucer og jaew til madlavningen.

 • Et andet spisested jeg selv benytter ofte i Hua Hin er Charoen Khrung. Det er snarere et lille køkken end en restaurant eller et spisested. Det lille køkken drives af tre driftige damer, som altid synes i godt humør og tager pænt imod gæsterne. Charoen Khrung ligger lige ved parkeringspladsen til The Chocolate Factory og ud til Petchkasem Road. Meget centralt. Deres gai pad prik gaeng (stir-fried red curry), Khai Jiao (Thai omelet) og flere af deres karrierer kan varmt anbefales til et let frokostmåltid. Priserne er typisk 50-60 baht for et måltid.

 • Restauranten Beach Society hos SO Sofitel i Cha Am vandt Haute Gradeurs ”best luxury beachside restaurant in Thailand” i 2022. Betyder maden meget, så er SO Sofitel bestemt et resort der bør overveje. Faktisk er deres køkken og deres roomservice åben hele natten.

 • Big Fish hos Hua Hin Marriott Resort, en elegant og lækker fiskerestaurant i høj klasse, direkte ud til stranden.

 • Ved marine nationalparken Sam Roi Yot ligger Chom Talay. Fiskerestaurant med udsigt til havet ved Sam Roi Yot Beach. Her serveres lokale og centralthailandske retter. Restauranten gør meget ud af ansvarlig drift og har egen økologisk urtehave, deltager i strandrengøringer og udsætning af fisk, rejer, krabber og skildpadder. De er aktive til World Wetlands Day og donerer til forskellige sociale projekter.
Tom Zaap
En af de personlige livretter fra det nordøstthailandske og laotiske køkken. Tom Zaap, en stærk og smagfuld suppe.
Beach Society hos SO Sofitel
Beach Society, vinder af Haute Gradeurs "best beachside restaurant 2022".

Caféer og det som ligner i Hua Hin

 • 1d+ Day Artist er en af de restauranter, som er lavet af nogle af Hua Hins mange tilflyttere. Den lille minimalistiske restaurant ligger på stranden og det er tydeligt, at den er lavet af to designere. Deres Larb Moo Tod kan absolut anbefales til en drink. Larb Moo Tod er en slags sprøde krydret frikadeller lavet på den laotiske nationalret, Larb.

 • Eftersom mange af Bangkoks unge og hippe besøger byen, så er de foto venlige caféer og spisesteder fulgt med. Mangler du lidt til feriebillederne, så kig på The Secret Beach Café med tjubang på farverne. Caféen er rimelig godt gemt væk, men velkendt blandt lokale og folk som besøger Hua Hin ofte, her er strandbeliggenhed og der tilbydes masser af søde kolde drikke og kager, samt lidt mad.

 • En anden populær café er det lettere surrealistiske Memory House Café. Selv har jeg svært ved at finde ud af om caféen er cool og hip eller om minder mere om et uhyggeligt cirkus som kommer til byen. Igen en café som gør sig i iskaffe, søde kolde drikke og hvad man ellers har lyst til i varmen.

 • Er man mere til den klassiske charme, er det The Tea House man skal besøge. Et fantastisk flot og gennemført ”Tea House”, må man hellere sige. Så vil du have en rigtig ”afternoon tea”, er The Tea House et sted der skal besøges. Alene indretningen og de virkelig smukke træudskæringer gør caféen et besøg værd.

1d+ Day Artist
Bæredygtige og ansvarlige oplevelser i Hua Hin
Top Secret Beach Café
Memory House
Beach Society hos SO Sofitel

Hyggelige markeder i Hua Hin

 • OTOP Local Products Market er et lillebitte marked på Soi 37, af Phetchkasem Road. Her er en række små boder, som sælger lokale produkter under OTOP-projektet, one tambon one product. Ved du ikke det ligger der kan man hurtigt overse det. Men tag en tur forbi og køb en frisk lokal Prachuab Khiri Khan ananas, lidt frisk frugt, lidt honning, og/eller kandiseret eksotiske frugter af frugt fra lokalområdet. Eller hvad du nu finder spændende. Her tales ikke meget engelsk, men pak et smil og lidt tålmodighed, og få en anderledes marked-oplevelse.

 • Cicada Market i den sydlige del af Hua Hin er et af byens hyggeligste markeder. Cicada Marked har fokus på kunst og livsstil, og her kommer kunstnere fra hele regionen for at fremvise og sælge kunst, kunsthåndværk og en masse andet. Du finder boligindretning, tøj og second-hand varer og meget andet. Her er også masser street food, som kan spises ved de små borde og stole En enkelt smut forbi kan kun anbefales. Marked er åbent fredag, lørdag og søndag.

 • Tamarind Market ligger lige ved siden af Cicada Market. Her er en afslappende atmosfære med både spise- og underholdningsområdet med mad, tøj, underholdning og meget andet. Et af byens hyggeligste og bedste markeder, hvis I ønsker en aftensmaden sammen med en masse forskellige retter I kan dele og blande. I finder traditionel thailandsk mad, men her er også retter som pizza, spareribs, pasta og meget mere. Marked er åbent torsdag til og med søndag.

Vil du bo tæt på de to hyggelige markeder, så kig på Hyatt Regency og Let´s Sea Hua Hin.

OTOP Soi 37
Masser af forskellige lækre kandiserede frugter på det lille OTOP-marked.
265821832_2947822042137284_6048481862342617731_n
Cicada Market med masser af interessante lokale produkter.
Seafood Tamarind Market
Tamarind Market er et street food marked, så prøv en masse forskelligt.

Ansvarlige oplevelser med Hua Hins vildtliv

 • Wildlife Friends Foundation Thailand er et center for beskyttelse af dyr, der er blevet misbrugt og udnyttet for profit. WFFT har reddet hundreder af tamme og vilde dyr. Organisationen drives af et team af lokale og internationale frivillige, der betaler for deres ophold. Organisationen tilbyder hel- og halvdagsoplevelse i Tha Yang. Her får besøgende en chance for at lære om dyrene og deres historier.
  WFFT har også et undervisningscenter om Thailands flora og fauna. WFFT-medarbejdere og frivillige besøger også skoler for at informere og undervise om dyrevelfærd og bevaring.

 • Skal man opleve elefanter, så skal de opleves ansvarligt i den vilde natur. Her er nationalparken Kui Buri det bedste sted i Thailand. Det er næsten sikkert, at man ser elefanter på en tur i nationalparken. Ved nogle få lejligheder i de seneste år, er det ligefrem blevet fremhævet, at nogle besøgende ikke så elefanter – Og der kan selvfølgelig aldrig gives garantier. Nationalparken er hjem til omkring 320 elefanter og 100 gauer, verdens største okse, som bestemt også er en oplevelse.
  Kui Buri er omkring 90 kilometer fra Hua Hin og Bambus Rejser arrangerer altid turen med ansvarlige operatører.

 • Ikke langt fra Hua Hin finder man Thailands første marine nationalpark, Khao Sam Roi Yot. Navnet betyder løst oversat “bjerget med tre hundrede tinder” og henviser til en række kalkstensbjerge. Parken er bl.a. dækket af en stor ferskvandsmose, som er landets største vådområde. En skøn destination med et rigt dyreliv, ferskvandsmoser, mangroveskove, strande, kalkstensøer, stier og udsigtspunkter. Der er omkring hele 355 fuglearter i parken, fiskekatte, flere abearter, men også Sam Roi Yot gekkoen, som kun menes at leve i nationalparken, heraf navnet. Er man heldig, kan Irrawaddydelfiner nogle gange ses ud for kysten. Nationalparkens hovedattraktioner er Phraya Nakhon-hulen med dens ikoniske kongelige pavillon, Kaeo-hulen og selvfølgelig ferskvandsmosen.
Ansvarlige oplevelser på Phuket
Wildlife Friends Foundsation Thailand

Museer og det som ligner

 • Rajabhakti Park er en historisk temapark ved Khao Takiab, til ære for syv tidligere thailandske konger, fra Sukhothai-riget til det nuværende royale hus Chakri. Interessant for dem som vil blive lidt klogere på Thailands konger, historie og riger gennem tiden.

 • Mrigadayavan Palace, bygget i 1924 under Kong Vajiravudh, Rama VI´s regeringstid, der styrede Siam fra 1910 til 1925. Et stykke national kulturarv, som i dag er omdannet til et museum om kongen og hans samtid. Feriepaladset er beliggende i en smuk have og med en fantastisk havudsigt. Mrigadayavan Palace ligger omkring 12 km nord for Hua Hin og nås hurtigt og let med en taxa.

 • Artist Village Hua Hin eller Baan Sillapin er ikke helt et museum, men et kunstnerkollektiv ikke langt fra det centrale Hua Hin. Her er malere, træskærer, skulptører og flere andre kunstformer. Gennem årene er det blevet mere og mere populært at besøge, og stedet er hyggeligt. Og selvom det ikke er en butik, så er det ofte muligt at købe noget af den udstillede kunst, hvis man er interesseret.
  Synes det at være lidt for meget, så har de også en lille, men flot, udstilling i det hyggelige og populære indkøbscentre Village Market i stueetagen.
Mrigadayavan Palace
Mrigadayavan Palace
Artist Village Hua Hin i Market Village
Artist Villages galleri i Market Village

Anden shopping og indkøb i Hua Hin

Hua Hin er ikke den store shopping destination i klassisk forstand. Formentligt fordi Bangkok er få timer væk og derfor kan du læse indlægget mode og shopping i Bangkok. Men der er lidt sjove og praktiske butikker, der er værd at kende til.

 • Baan Straw er en lille butik centralt i Hua Hin, som sælger flettet siv og bambusprodukter. Her sælger de flettet klipklapper, tasker og meget andet. Så glemte du de uundværlige klipklapper, så slå et smut forbi få et par fint håndlavet klipklapper. Deres lille butik er tæt på hjørnet af Naebkehardt Rd. Og Chomsim Rd.
  De fleste af produkterne bliver lidt ude for det centrale Hua Hin og kan besøges på Phetkasem Rd. Soi 27.

 • Det mest kendte indkøbscenter i Hua Hin er Market Village. Pænt, hyggeligt og du finder den tidligere nævnte Phu Fa. Der er ofte små arrangementer udenfor med forskellig street food.

 • Khomapastr er en lille butik, som har været i Hua Hin i noget nær en evighed. De gør sig i farverige tekstiler med mønstre, og er man interesseret i den slags, så skal butikken besøges.

 • Skal man lave traditionelle indkøb, er Villa Market stedet. Et supermarked med mange lokale og internationale produkter og du finder det du mangler i din nærmeste 7 Eleven. Mangler man vin, lidt sandwiches, eller andet til værelser, så er Villa Market stedet. Bemærk også at Tops Market (supermarkedet) også er tæt på og lige ved siden af ligger en lille vinbutik, Tops Wine Cellar.
Baan Straw Hua Hin
Farverige klipklapper flættet i siv
Shopping i Hua Hin
Lidt blandet fra hylderne i Baan Straw