Muligheder for bæredygtige og ansvarlige oplevelser i Hua Hin

Her finder du nogle af vores forslag til bæredygtige og ansvarlige oplevelser i Hua Hin? For Hua Hin får langtfra den opmærksomhed den fortjener, og slet ikke hvis man har interesse i bæredygtige og ansvarlige oplevelser. Derudover er der i dag en række, af rigtig interessante ansvarlige og bæredygtige resorts i Hua Hin og Cha Am.

Faktisk har Hua Hin været igennem en rigtig interessant udvikling. Hua Hin er meget mere end bare en resortby, som den startede sin historie med. Den korte afstand til Bangkok betyder nemlig mange Thailandske weekendturister fra den varme og hektiske hovedstad. Mange thailændere og tilflyttere til landet, har også valgt, at byttet Bangkok ud med Hua Hin og Cha Am. Alt sammen noget som er med til at give en både mere lokal og international følelse, end blot en turist destination eller resortby.

Det tørre klima gør også at her kommer mange besøgende stort set hele året, både fra udland og Thailand, hvilket givet et godt grundlag til, at drive en lang række af virkelig gode restauranter og spisesteder. Men også, at der er plads hyggelige markeder med interessante lokale produkter, kunst og kunsthåndværk, for mange som søger kvalitetsprodukter, frem for blot en kedelig souvenir.

Kort sagt, søger du bæredygtige og ansvarlige oplevelser, hyggelige markeder med lokale produkter og kunsthåndværk, samt både at have by og strand. Så bør du virkelig overveje en ferie med en masse bæredygtige og ansvarlige oplevelser i Hua Hin.

Bæredygtig shopping og ansvarlige produkter

 • Family Tree sælger interessant kunst og kunsthåndværk fra små thailandske producenter. Produkterne kommer direkte fra thailandske landsbyskooperativer, kvindegrupper, etniske minoriteter, handicappede håndværkere, små familievirksomheder og miljøprojekter. Du finder naturfarvede og håndvævede silker, naturlige sæber og kosmetik med traditionelle urter, malerier, keramik, smykker, skulpturer, alt sammen i høj kvalitet og hvor dine penge samtidigt havner i de rigtige lommer.

 • Phu Faa er et initiativ der understøtter kvinder i Thailands fjerne landsbyer. Projektet går på at udvikle færdigheder, så de kan tjene til en bedre levevis i et sikkert og sundt arbejdsmiljø. Overskuddet fra Phu Faa bidrager også til uddannelsesprogrammer til unge i fjerntliggende landdistrikter, i nogle af Thailands fjerne landdistrikter. Butikken ligger i indkøbscenteret Hua Hin Market Village.

 • OTOP eller ‘One Tambon One Product’ er et initiativ, hvor små thailandske samfund kan sælge deres produkter. Et stimuleringsprogram for iværksættere og små samfund, der sigter mod at støtte de unikke lokale produkter fra hele landet. OTOP dækker et stort udvalg af usædvanlige og spændende produkter, herunder håndværk, bomulds- og silkebeklædning, keramik, modetilbehør, husholdningsartikler og fødevarer. Samtidigt med at dine penge går tilbage til de mindre udviklede dele af Thailand.

  OTOP Prachuap kan findes på, Google Maps: 71/17 Petchkasem Rd, Tambon Hua Hin, Amphoe Hua Hin, Chang Wat Prachuap Khiri Khan 77110, Thailand

håndlavet elefanter, fra Baan Kang Nam Hill Tribe i Nordthailand
håndlavet elefanter, fra Baan Kang Nam Hill Tribe i Nordthailand
48051496_2109571485761890_409071626076815360_n
Håndlavet sæber med urter fra et kvindekollektiv
Ansvarlige og bæredygtige oplevelser i Hua Hin
Håndsnittet elefanter fra faldne træer - Alle tre er fra Family Tree

Spisesteder

Som nævnt har Hua Hin et enormt udvalg at lækre restauranter og caféer, nærmest uanset hvad man søger.

 • Restauranten Beach Society hos SO Sofitel i Cha Am vandt Haute Gradeurs ”best luxury beachside restaurant in Thailand” i 2022. Betyder maden meget, så er SO Sofitel bestemt et resort der bør overvejes.

 • 1d+ Day Artist er en af de restauranter, som netop er lavet af nogle af de mange tilflyttere. Den lille minimalistiske restaurant ligger på stranden og det er helt tydeligt, at den er lavet af to designere. Deres larp moo tod kan klart anbefales, en ”frikadelle” lavet på den lækre laotiske ret larp.

 • I den nordlige udkant af Hua Hin på Soi 29 ligger den lille restaurant Tree House. Her får man god mad og rigtig hyggelige (og lidt specielle) omgivelser, men vær vågen når man går forbi, for caféen er næsten helt plantet til.

 • Big Fish hos Hua Hin Marriott Resort, en elegant og lækker fiskerestaurant direkte ud til stranden i høj klasse.

 • Er gode fotomuligheder lige så vigtig som maden? Eftersom mange af Bangkoks unge og hippe besøger byen, så er fotovenlige caféer og spisesteder fulgt med. Kig på The Secret Beach Café med tjubang på farverne. Den lettere surrealistiske Memory House Café. Måske den elegante Miss T Café eller klassiske The Tea House.

 • Besøger man marine nationalparken Sam Roi Yot, skal man også forbi Chom Talay.  fiskerestauranten har udsigt til havet på Sam Roi Yot Beach. Her serveres lokale og centralthailandske retter. Der er taget flere bæredygtige og ansvarlige initiativer, med egen økologisk urtehave, deltagelse i strandrengøringer og frigivning af fisk, rejer, krabber og skildpadder tilbage i havet. Desuden er de aktive til World Wetlands Day og donere årligt til forskellige sociale projekter.
1d+ Day Artist
Bæredygtige og ansvarlige oplevelser i Hua Hin
Top Secret Beach Café
Beach Society hos SO Sofitel

Markeder

 • OTOP Local Products Market er et lillebitte marked på Soi 37, af Phetchkasem Road. Her er en række små boder, som sælger lokale produkter under OTOP-projektet, one tambon one product. Spis en frisk lokal Prachuab Khiri Khan ananas, og køb lidt slik og snacks lavet af konserverede frugter fra lokalområdet. Her tales ikke meget engelsk, men pak et smil og lidt tålmodighed, og få en lidt anderledes marked-oplevelse

 • Cicada Market i den sydlige del af Hua Hin er et af byens hyggeligste markeder. Marked har fokus på kunst og livsstil, og her kommer kunstnere fra hele regionen for at fremvise og sælge kunst, kunsthåndværk og andre interessante produkter. Du finder genstande fra alt til boligindretning, tøj og second-hand varer og meget andet. Her er også masser street food, som kan spises ved de små borde og stole. Marked er åbent fredag til og med søndag.

 • Tamarind Market ligger lige ved siden af Cicada Market. Her er en afslappende atmosfære med både spise- og underholdningsområdet med mad, tøj, underholdning og meget andet. Du finder traditionel thailandsk mad og retter som pizza, spareribs, pasta og meget mere. Marked er åbent torsdag til og med søndag.
  Vil I bo tæt på de to hyggelige markeder, hvilket godt kan anbefales, så tag et kig på Hyatt Regency og Let´s Sea Hua Hin.
Ansvarlige oplevelser på Phuket
Wildlife Friends Foundsation Thailand

Ansvarlige oplevelser med Hua Hins vildtliv

 • Wildlife Friends Foundation Thailand er et center for beskyttelse af dyr, der er blevet misbrugt og udnyttet for profit. WFFT har reddet hundreder af tamme og vilde dyr. Organisationen drives af et team af lokale og internationale frivillige, der betaler for deres ophold. Organisationen tilbyder hel- og halvdagsoplevelse i Tha Yang. Her får besøgende en chance for at lære om dyrene og deres historier.
  WFFT har også et undervisningscenter om Thailands flora og fauna. WFFT-medarbejdere og frivillige besøger også skoler, for at informere og undervise om dyrevelfærd og bevaringsspørgsmål.
 • Skal man opleve elefanter, så skal de opleves ansvarligt i den vilde natur. Her er nationalparken Kui Buri det bedste sted i Thailand. Det er det næsten sikkert, at man ser elefanter på en tur i nationalparken. Ved nogle få lejligheder i de seneste år, er det ligefrem blevet fremhævet, at nogle besøgende ikke så elefanter – Og der kan selvfølgelig aldrig gives garantier. Nationalparken er hjem til omkring 320 elefanter og 100 gaurer, verdens største okse, som bestemt også er en oplevelse.
  Kui Buri er omkring 90 kilometer fra Hua Hin og vi arrangerer altid turen med ansvarlige operatører.

 • Hua Hin er kun omkring 60 kilometer fra Thailands første marine nationalpark, Khao Sam Roi Yot. Navnet betyder løst oversat “bjerget med tre hundrede tinder” og henviser til en række kalkstensbjerge. Parken er bl.a. dækket af en stor ferskvandsmose, som er landets største vådområde. En skøn destination med et rigt dyreliv, ferskvandsmoser, mangroveskove, strande, kalkstensøer, stier og udsigtspunkter. Der er omkring hele 355 fuglearter i parken, fiskekatte, flere abearter, men også Sam Roi Yot gekkoen, som kun menes at leve i nationalparken, heraf navnet. Er man heldig, kan Irrawaddydelfiner nogle gange ses ud for kysten. Nationalparkens hovedattraktioner er Phraya Nakhon-hulen med dens ikoniske kongelige pavillon, Kaeo-hulen og selvfølgelig ferskvandsmosen.
Palace 1
Mrigadayavan Palace
Museer
 • Rajabhakti Park er en historisk temapark ved Khao Takiab, til ære for syv tidligere thailandske konger, fra Sukhothai-riget til det nuværende royale hus Chakri. Interessant for dem som vil blive lidt klogere på Thailands konger, historie og riger gennem tiden.

 • Mrigadayavan Palace, bygget i 1924 under Kong Vajiravudh, Rama VI´s regeringstid, der styrede Siam fra 1910 til 1925. Et stykke national kulturarv, som i dag er omdannet til et museum om kongen og hans samtid. Feriepaladset er beliggende i en smuk have og med en fantastisk havudsigt. Mrigadayavan Palace ligger omkring 12 km nord for Hua Hin og nås hurtigt og let med en taxa.

 • Artist Village Hua Hin eller Baan Sillapin er ikke helt et museum, men et kunstnerkollektiv ikke langt fra det centrale Hua Hin. Her er malere, træskærer, skulptører og flere andre kunstformer. Gennem årene er det blevet mere og mere populært at besøge, og stedet er hyggeligt. Og selvom det ikke er en butik, så er det ofte muligt at købe noget af den udstillede kunst, hvis man er interesseret.

Ansvarlige og bæredygtige oplevelser i Hua Hin
Ansvarlige og bæredygtige oplevelser i Hua Hin