En lille introduktion og guide til Krabi

Tidligere var Krabi mest kendt for at være Phukets rolige og mindre turistet alternativ. I dag er Krabi bedst kendt for sine flotte strande, dramatiske kalkstensformationer og smukke landskaber. Samt de mange smukke små øer ude Phang Nga bugten og Andamanhavet. Det er også hovedsageligt her årsagen til at besøge Phuket skal findes. Krabi er en af Sydthailands bedste oplevelsesprovinser og fyldt med muligheder for aktiviteter og udflugter.

I Krabi har man let adgang til de mange småøer i Phang Nga-bugten og Andamanhavet til skønne ture med speedbåd til de små tropiske bounty-øer. Provinsen er hjem til en storog vilde mangroveskov, der er flere gode muligheder for vandreture og cykelture, blandt meget andet. Samtidigt med at man kan i Ao Nangs bymiljø og have alting tæt på.

Strandene nær Ao Nang er ikke blandt de bedste i Thailand, men det er heller ikke derfor man vælger at bo i Ao Nang. Det skal man for at have et godt poolområde, byen og alle byens bekvemmeligheder og de mange aktiviteter tæt på. Vil man have ro, skal man ud af Ao Nang og til de fredeligere distrikter, hvor der stadig er rig mulighed for at benytte sig Krabi mand udflugtsmuligheder.

Derfor her en lille guide til Krabi. Først lige definitionen af Krabi, der ofte er en misforstået størrelse. Efterfulgt af en kort guide områder man kan bo i. Lidt inspiration til lokale sydthailandske retter og lidt restauranter ud over det sædvanlige. Samt lidt om shopping, lokale produkter, aktiviteter og andet relevant for en guide til Krabi.

Mangrove i Krabi
Krabi er ikke kun flotte strande og kalkstensklipper, her er også en af Thailands største mangroveskove
Guide til Krabi
Provinsen har mange små landsbyer og rig mulighed for at komme tæt på det lokale liv væk fra det travle Thailand

Krabi – helt nøjagtigt hvad og hvor

Skal man lave en guide til Krabi, skal man først lige have definitionen af Krabi på plads og hvad Krabi helt præcist dækker. Krabi er nemlig ofte en lidt misforstået størrelse, da Krabi ofte bliver brugt synonymt med Ao Nang, men det er ikke korrekt. Krabi er en provins i Sydthailand omkring 600 kilometer syd for Bangkok. Provinsen ligger ud til Phang Nga-bugten i vest og Andamanhavet i syd.

Provinsen er ganske stor og på størrelse med hele Fyn, Lolland og Falster tilsammen. Ud over fastlandet hører kendte øer som Mu Koh Phi Phi, Mu Koh Lanta og Koh Jum, samt små øer som Koh Poda, Koh Gai, Koh Hong og mange andre småøer og kalkstensformationer. Ao Nang kan betragtes som Krabis turistmæssige hovedstad, men den reelle hovedstad er Muang Krabi. Populært kaldet Krabi Town.

Dette blog-indlæg skal dog hovedsageligt være en guide til Krabi´s fastland og være inspiration lidt af det man kan lave. Det er dog svært at ikke komme lidt ind på nogle af de helt små øer alligevel. For Bambus Rejser er Krabi først og fremmest en provins til oplevelsesrejser og udflugter, og blandt Thailands bedste. Men der findes flere områder med skønne fredelige strande i mindre kendte områder væk fra Ao Nang.

Maya Bay i Krabi
Den verdens berømte Maya Bay ligger også i Krabi, men her kommer desværre for mange besøgende til at være rigtig interessant
Mange af de små øer og kalkstensformationer i Phang Nga-bugten vest for Krabi er også en del af provinsen

En Guide til Krabi´s områder - hvor man skal bo

 • Ao Nang er fyldt med markeder, restauranter, barer og spisesteder. Her er masser af muligheder for døgnindkøb, shopping og alle andre bekvemmeligheder. Strandene Ao Nang og Nopharat Thara okay badestrande, men heller ikke mere end det. Ao Nang skal vælges fordi det er let og bekvemt i byen, samt der er hurtig adgang til provinsens mange aktiviteter.

 • Railay Beach, Tonsai og Phra Nang er nogle små strande på en lille halvø. Railay har en dramatisk strand med store kalkstensklipper. Strandene kan kun nås med båd, da de store kalkstensklipper og bjerge som omkranser strandene. Det betyder desværre ikke at man har nogle isolerede og afsondret strande. Her kommer mange både med dagsturister hver eneste dag. Bambus Rejser hjælper dog gerne med gode resorts i Railay, men du finder dem ikke på hjemmesiden – blot skriv.

 • Nong Thale er et distrikt i det sydvestlige hjørne af Krabi. Hovedbyen Klong Muang var oprindeligt et lille fiskerleje, men i dag er dag en lille by. Her er det stille og roligt, med fine lange strande uden for mange gæster. Her er også lidt indkøb og hyggelige spisesteder. En klar favorit i Krabi hos Bambus Rejser og et resort som Beyond Krabi Resort kan varmt anbefales.

 • Tub Kaek hører teknisk set under Nong Thale, men ligger mere isoleret og med udsigt til Phang Nga-bugten – en helt fantastisk udsigt. Der ligger hovedsageligt lidt high-end boutique resort som The Tubkaak, for dem som søger ro og luksus.

Bambus Rejser kan tilbyde mange flere resorts end du ser her, blot skriv, hvis du ikke finder det rette.

Railay er uden tvivl imponerede, men Bambus Rejser anbefaler du oplever stranden i forbindelse med nogle af de mange små øer
Pakasai Resort ligger centralt i Ao Nang og giver rigtig god værdi for pengene, hvis du vil bo centralt

Hvor skal man spise i Krabi

Der er masser af restauranter, caféer, barer, spisesteder og markeder i Krabi, særligt i Ao Nang. Skal man ud at spise til en særlig lejlighed og ønsker både god mad og Krabi’s fantastiske landskaber, er der nogle steder som skiller sig ud.

 • Restauranten The Arundina ligger lige ud til stranden Tubkaek og har en fantastisk udsigt til Phang Nga-bugten. Her får man muligvis Krabi´s smukkeste udsigt og solnedgang. Fra restauranten er der udsigt til stranden, havet og de mange småøer og kalkstensformationer. Der serveres sydthailandske specialiteter med lokale råvarer og menuen er inspireret af det Sydthailandske køkken. Restauranten ligger hos The Tubkaak.

 • Vil du have et ægte lokalt sydthailandsk måltid og spise hvor de lokale spiser, skal du prøve Ko Tung i Muang Krabi, Krabi Town. En sino-thai restaurant med næsten 40 på bagen og med masser af sydthailandske og sino-thailandske retter. Her er det også oplagt at forsøge sig med en klassisk sydthailandsk ret som Gaeng Som eller specialiteten Gaeng Tai Pla.

 • The Hilltop Restaurant & Bar ligger i udkanten af Ao Nang og som navnet siger på en bakketop. Restauranten har en af de højeste beliggenheder i byen og udsigt til bjerge, strande og kalkstensklipper. Til trods for den fine beliggenhed er restauranten ganske uformel med tilbagelænede sofaer, græsplæne og hyggelige omgivelser uden mange fine fornemmelser.

 • Til en uformel middag, aftensmad eller et par cocktails bør man overveje Avani The Cliff Resort. Både deres restaurant The Cliff og deres rooftop bar The Peak er højt beliggende centralt i Ao Nang og har en fantastisk udsigt til de store kalkstensklipper og havet.
The Arundina
The Arundina med udsigt til Phang Nga-bugten og nogle fantastiske solnedgange som solen forsvinder i horisonten
The Peak Avani Ao Nang Cliff Resort
Baren The Peak er højt beliggende i Ao Nang og har en flot udsigt toppen af Avani The Cliff Resort

Hvad skal man spise i Krabi

En lille guide til lokale sydthailandske retter man bør prøve i Krabi.

 • Gaeng Som kan oversætte til ”syrlig karry” er en klassisk og simpel sydthailandsk fiskekarry. En sød og syrlig gul karry med bl.a. gurkemeje, tamarind, chili og palmesukker.

 • Khua Kling er en karry stegt på panden med svinekød eller kylling og med rigeligt af chili og kaffir-blade. En lækker karry med masser af styrke og citrussmag. Vær dog opmærksom på, at hele eller store stykker chili nogle gange smides i – det kan give et rigtig godt “kick”, hvis man ikke lige er opmærksom.

 • Khao Mok Gai oplagt, hvis man rejser med børn, som selvfølgelig også skal smage det sydthailandske køkken. En simpel og velsmagende ret med marineret kylling, stegte gule ris og en sød mynte- eller chili-sauce.

 • Moo Hong er en anden lækkert ret, hvis man ikke er til det stærke. Mørt stuvet svinekød stegt i en sød sauce med hvidløg, peber og godt med palmesukker. Selvsagt også oplagt til børn.

 • Gaeng Tai Pla er retten til dem særligt interesseret i det sydthailandske køkken. En fiskkarry og en ægte sydthailandsk specialitet med en særdeles kraftig duft og smag. Fisken bliver serveret i en saltet karrysuppe med fermenteret fiskeindvolde og grøntsager. Retten finder du sjældent på spisesteder til turister – men ser du retten, så prøv noget ud over det sædvanlige.

   

 • Street food. Det bedste sted at tage på en streetfood tur er i Muang Krabi. Her kan man prøve masser af forskellige små retter og snacks. Retter som Tod Mun Pla, thailandske fiskefrikadeller. Kanom Jeen, friske risnudler i en lækker fiskekarry og mange andre. Sådan en tur kan anbefales med en guide for at lære lidt om det man spiser, blot skriv, hvis du ønsker en tur med en god guide.
Guide til Krabi - Streetfood ture
Streetfood i Muang Krabi
Tom Mun Pla

De bedste strande og øer i Krabi

Der er stor forskel på, hvad vi synes er gode strande. Nogle er ikke til store bølger, andre elsker dem, nogle kan lide rene sandstrande, andre er til koraller, klipper og snorkling. Nogle synes om rolige afsondret strande, andre er til dem med strandbarer, massage og alle bekvemligheder. De bedste strande og øer Bambus Rejser guide til  Krabi, er udvalgt på ”bounty-faktoren”.

 • Koh Hong er en af de smukkeste og mest berømte øer I Krabi og Phang Nga-bugten. Øens små strande er fantastiske med de høje kalkstensformationer der står direkte op af havet på imponerende vis. Ligesom øens klare vand i øens lagune i havet er noget helt særligt.

 • Koh Pak Bia er en af Krabi´s smukkeste øer med sin hvide sandstrand og frodige vegetation. Med udsigten til kalkstensformationer er øen og stranden til blandt de flotteste og bedste i Krabi.

 • Koh Poda har en fantastisk strand som næsten går øen rundt. Stranden er kun afbrudt af en stor kalkstensklippe. Den smukke hvide strand står med smuk kontrast til den frodig skov og store rå klippe. Koh Poda er klart en af Krabis smukkeste øer.

 • Koh Gai som kan oversættes til Kyllingøen, og det giver mening når du ser den. Øen ligger kun en kilometer fra Koh Poda og de minder meget om hinanden. Koh Gai er er  en fantastisk bounty-ø og har en af de bedste strande i Krabi.

 • Talay Waek er ikke en strand ved en ø, men snarere en strand i havet. Stranden skabes af lavvandet, som forbinder flere småøer med en stor sandbanke og en flot strand kommer til syne. Fænomenet der kun kan opleves ved lavvande.

Bambus Rejser har udflugter til alle ovenstående øer og strande med udbydere der tager som altid tager højde for natur og miljø.

Oplevelser i Krabi - Koh Poda
Koh Poda
Guide til Krabi - øhop
Talay Waek kigger langsomt frem

Hvor skal man shoppe i Krabi - lokale produkter

Der findes mange muligheder for at shoppe og gå på markeder i provinsen. Alligevel er det lidt svært at skrive en interessant guide til shopping i Krabi. For der er overraskende få butikker med spændende lokale produkter i høj kvalitet. Uforståeligt med på de store batik-traditioner og mange små landsbyer provinsen er hjem til. Man burde drukne i lækre smukke batik-tekstiler i høj kvalitet. Men der er nogle interessante muligheder – og gode souvenirs er selvfølgelig lokale produkter.

 • Ban Nateen Green Village er et lille kultur- og bevarelsescenter. Her kan der findes spændende lokalt kunsthåndværk og kunst. Her er smukke tekstiler, håndlavet smykker, malerier og meget andet.

 • Sofitel Krabi Phokeethra har lavet deres egen Krabi-gin, som er destilleret i Muang Krabi og lavet af 100% lokale ingredienser. De har også kunst og kunsthåndværk fra lokale kunstnere i deres gavebutik. Deres egen gin sælges eksklusivt på resortet.

 • Boutiqueresortet The Tukaak har en interessant gavebutik, L’Artisan. Her har de samlet en masse spændende lokalt kunsthåndværk fra provinsen. Flotte træudskæringer, lokale tekstiler, tasker og meget andet fra Krabi.

 • Lokale produkter af kokosskaller på markederne, skåle og køkkenredskaber, men også små lamper af skallen. Andre produkter kunne være Butterfly tea, kokosolie, tørret frugter, håndskårne sæber og keramik. Husk, at aldrig købe produkter af muslingeskaller eller andet som hører til i havet.

Vil man tæt på livet i de små landsbyer, opleve hvordan batik og tekstiler laves, så findes der flere interessante homestays og anden samfunds-turisme i Krabi. En virkelig interessant måde at komme tæt på Krabi og se hvor mange af disse produkter faktisk stammer fra. Blot skriv og Bambus Rejser kan hjælpe med masser af spændende community-tourism i Krabi.

Souvenirs fra Krabi - Guide
Små fine elefanter fra lokale kunsthåndværkere
Souvenirs fra Krabi - Guide
En lokal Krabi-gin destilleret i Muang Krabi og lavet af 100% lokale ingredienser fra Krabi

Aktiviteter i Krabi

Krabi en af de bedste provinser i Sydthailand til udflugter og aktiviteter sammen med Khao Lak, hvor der også er masser af oplevelser i Phang Nga og Surat Thani. Krabi er en provins hvor man bør søge oplevelser, om det er afslapning med øhop eller mere fysiske aktiviteter er ikke vigtig, men man bør benytte sig provinsens mange muligheder.

 • Sejle kajak i mangroven. Som allerede nævnt er Krabi hjem til en af Thailands største mangroveskove og der er flere fantastiske steder at sejle kajak i provinsen. Spændende aktive dage, hvor man kan komme tæt på både aber, slanger, padder, fugle, varaner og sågar gamle hulemalerier i det fantastiske økosystem mellem land og vand.

 • Cykle og vandreture. Der er mange gode vandreruter op i bjergene, hvor man kan nyde den fantastiske udsigt over bjerge, flodmundinger og kalkstensklipper. En cykeltur ud for at se natur, små landsbyer, måske med et dyb i vandet ved vandfald eller en af de mineralrige hotsprings i junglen. Der er masser af spændende muligheder for at se Krabi.

 • Homestays. Vil man for alvor vil tæt på Thailand, er homestays en af de mest interessante måder at gøre det. Det bliver heller ikke værre af, at Krabi er hjem til et hav af spændende små landsbyer. Både små muslimske landsbyer og landsbyer med både thailandske buddhister, muslimer og sino-thailændere.

 • Madlavningskursus. Et madlavningskursus er en oplagt måde at få lidt af Thailand med hjem. At lære at lave en karrypaste fra bunden eller en god omgang stegte ris er ikke dårligt at kunne. Også en oplagt aktivitet at kombinere med en aftens streetfood tur i Muang Krabi, for at blive endnu klogere på det thailandske køkken.

Bambus Rejser kan hjælpe med det hele og sørger for at du kun benytter dig af ansvarlige low-impact tourism operatører.

Er din interesse blevet vækket?

Hvis Bambus Rejsers lille indledning og guide til Krabi har vækket din interesse, så ring eller skriv endelig en besked. Bambus Rejser kan hjælpe med gode ansvarlige og bæredygtige resorts og ferier i provinsen, masser af spændende udflugter og oplevelser, samt Krabi i kombination med et øhop med nogle af Andamanhavets øer. Eller rejsen kan sluttes i Krabi efter en rundrejse.

Uanset hvordan du ønsker rejsen, så er du velkommen til at skrive, og Bambus Rejser kan hjælpe med personlige og skræddersyede rejser. Altid til konkurrencedygtige priser og det er helt uforpligtende, så skriv en kort uformel besked og du hører hurtigt tilbage. Er du nysgerrig og søger mere inspiration kan du læse lidt om Phang Nga bugten her og du kan blive klogere på god og ansvarlig turisme på stranden her.

Send besked

Telefon 70 40 42 45

Email post@bambusrejser.dk