Oplevelser i Thailands Smukke Phang Nga Bugt

Phang Nga bugten er et hjerte i Sydthailand fyldt med småøer, kalkstensformationer, grotter og skønne øer til udflugter og øhop. Bugten er beliggende omkring 800 kilometer syd for Bangkok og er omgivet af flere kendte destinationer. Hvorfor der er let adgang til bugtens natur, dyreliv og lokale oplevelser.

Men først en vigtig specificering. For Phang Nga er både en provins og navnet på bugten. Derfor vil du opleve, at der skrives om bugten og provinsen som en og samme størrelse. Det er de dog langt fra. Provinsen og bugten byder på vidt forskellige oplevelser, og Phang Nga provinsen er faktisk ikke det bedste sted at bo, hvis man vil opleve selve bugten. Så vær opmærksom på om der skrives om bugten eller provinsen.

Phang Nga bugten er en af Thailands mest besøgte områder og med god grund. Den har det hele og har været kendt for sin skønhed gennem årtier. Først med James Bond filmen The Man With the Golden Gun i 1974. Senere med filmen The Beach i 2000, hvor Maya Bay i Koh Phi Phi øgruppen blev berømt. Samtidigt hjælper det at mange af Phang Nga bugtens oplevelser er let tilgængelig fra mange destinationer i Sydthailand.

I bugten kan du besøge små bounty-øer i massevis. Nyde de imponerende kalkstensformationer. Du kan dykke og snorkle blandt smukke koraller og vildt marine liv. Besøge små lokalsamfund og komme tæt på det lokale liv. Ligesom du selvfølgelig kan nyde de skønne strande, den gode mad og at have alle bekvemmeligheder, du måtte ønske lige om hjørnet. Det er ikke raketvidenskab at forstå populariteten.

James Bond Island i Phang Nga bugten
"James Bond Island" kombineret med nogle af bugtens grotter er populære i Phang Nga
Maya Bay i Mu Koh Phi Phi i Phang Nga bugten
Maya Bay i Phi Phi øgruppen er virkelig smuk, men alt for besøgt, så det er bedst at rejse udenom

Hvor skal man bo hvis man vil udforske bugten?

Phang Nga bugtens centrale beliggenhed i Sydthailand giver masser af muligheder. Du kan bo mange steder og på mange måder, alt afhængigt af rejsen du ønsker.

 • Du kan bo midt i bugten på den smukke Koh Yao Noi. Øen hører til de mindst udviklede store øer i Sydthailand og er en af de smukkeste. Derfor er der blevet opført nogle luksuriøse resorts på den fredelige ø’s smukke strande. Kig fx på Paradise Koh Noi, hvis du søger luksus og tropisk sommerhusstil. Øen kan også kombineres i fx et øhop med Phuket.

 • Phuket er et af de mest bekvemme steder at opleve bugten fra. Samtidigt er Phuket en ø, hvor du får meget for pengene. Et andet stort plus er, at Phang Nga provinsen tæt på, hvorfor det giver et endnu større udbud af spændende oplevelser i kort afstand. Og husk, at Phuket er meget mere end Karon, Kata og Patong.

 • Krabi provinsen er også et oplagt sted at bo. Krabi er omkring halvanden gang Fyns størrelse og man kan bo ved Tup Kaek med smuk udsigt til Phang Nga, oversete Nong Thale eller i byen Ao Nang. Krabi har rigtig mange muligheder.

 • Det er selvfølgelig også muligt at kombinere destinationer som Phuket, Phi Phi og Krabi. Bambus Rejser kan hjælpe med lige de øer og kombinationer du ønsker.

 • Phang Nga er som sagt også en provins i Sydthailand. Det er her du finder Khao Lak der er kendt for sine lange smukke strande og tilbagelænede atmosfære. Khao Lak og Phang Nga provinsen byder på mange andre oplevelser end dem man finder i bugten. Derfor er Khao Lak oplagt at kombinere med nogle af de ovenstående destinationer og oplevelser i bugten.
Thavorn Beach Village på Phuket har små bungalows
Phang Nga bugten fra Koh Yao Noi
Lækre Paradise Koh Yao ligger midt i Phang Nga bugten

Oplevelser i Phang Nga bugten

Der er virkelig mange muligheder for spændende naturoplevelser i Phang Nga bugten. Både hvis du vil være aktiv eller have rolige dage.

 • Phang Nga bugten er fyldt med bounty-øer, grotter og høje kalkstensformationer. Særligt Koh Hong er en smuk og populær ø, som mange dagsudflugter sejler til i kombination med flere andre småøer i løbet af en dag. Koh Hong nås lettest fra Krabi. De små øer er en af de mest populære typer af udflugter i Phang Nga bugter, typisk kombineret med lidt snorkling.

 • Fra Phuket er Koh Yao Noi oplagt at besøge på en dagsudflugt på cykel. Nyd en dag med en sejltur til Koh Yao Noi og en dag rundt på øen med cykel. Phuket Old Town med egen guide er også interessant, hvis man er kultur og historie interesseret.

 • Bor man i Nong Thale eller ved Tup Kaek i Krabi er man tæt på Dragon’s Crest, som er en god lang vandretur. Det smukke spor byder på tre imponerende udsigtspunkter, en af de smukkeste udsigter over Phang Nga bugten og Krabi’s skovområder og berømte kalkstensformationer.

 • Oplev den vilde mangrove og de mystiske grotter med en tur i kajak. Bugten har mange grotter i de gamle kalkstensformationer og masser af vild mangrove til at give en spændende aktiv dag på vandet.

 • Der findes mange gode steder at dykke og snorkle i Phang Nga bugten. Hvis man bor i Khao Lak, er Similan-øerne et godt sted til at opleve koraller og marine liv. Husk at forberede dig og vær en god gæst på stranden og omkring korallerne.

 • Tag en sightseeing i Phang Nga provinsen og oplev udsigtspunkter som Samet Nangshe, der er et af de mest ikoniske og smukkeste udsigter til kalkstenstoppe, småøer og det imponerede floddelta.
Oplev Samet Nangshe i Khao Lak
Udsigtspunktet Samet Nangshe over Phang Nga

Hvor og hvad skal du spise i Phang Nga og Sydthailand

I Sydthailand skal du selvfølgelig spise sydthailandske specialiteter, lækker gourmet og have en middag på vandet.

 • Khua Kling er en klassisk sydthailandsk ret, typisk med kylling eller svin. Kødet er stegt i en lækker karrypaste sammen med fint skåret citrongræs og kaffirblade. Virkelig lækkert, hvis du er til krydret mad og masser af citrusnoter.

 • Prøv den sydthailandske specialitet Gaeng Tai Pla. Fiskekarryen finder du ikke på de almindelige restauranter til turister, for det er en helt speciel karry. Den gamle opskrift har en særlig kraftig duft og intens smag, med bl.a. fermenteret saltede fisk. Så nyd noget ægte Sydthailandsk og du ved straks meget mere om de forskellige thailandske køkkener.

 • Intara Farm er et lille havbrug, som har eget opdræt af fisk og skaldyr. Deres restaurant og havbrug ligger i Phang Nga bugten mellem Phuket og Koh Mak Phrao. Restauranten nås let fra Phuket. Du kan finde mere inspiration til Phuket her.

 • Slå gourmet og en sydthailandsk karry sammen med Gaeng Som på The Arundina på The Tupkaak Boutique Resort. På restauranten får du den syrlige karry med laksa blade og lokale mangrovekrabber. Her er en fantastisk strandbeliggenhed til Phang Nga bugten. Så kom i god tid til en drink og oplev den smukke solnedgang over bugten.

 • Takola på Devasom i Khao Lak. Resortet er et af de mest luksuriøse, men selvom du ikke bor der, bør du besøge Takola. Restauranten er tre år i træk blevet bemærket af Michelin guiden for sin lækre gourmet, smukke omgivelser og overraskende lave priser.

 • Besøger du byen Takua Pa i Phang Nga provinsen, skal du forbi Khun Thip’s Satay. Det lille spisested serverer én ret, den sydthailandske og malaysiske specialitet, Satay. Og den er i verdensklasse her, med langtidsmarineret kød og en lækker hjemmelavet satay-sauce.
Bæredygtige oplevelser på Phuket med Intara farm agro tourism and seafood i Phang Nga bugten
Havbruget og restauranten Intara Farm
The Arundina

Kan bugten opleves væk fra turiststrømmene?

Phang Nga bugten er velbesøgt og det har både fordele og ulemper. Den store fordel er bekvemmeligheden. Der er mange overnatningsmuligheder, masser af lækre spisesteder og en god infrastruktur og gode udflugtsmuligheder. Alligevel er det værd at rejse uden om turiststrømmen og opleve noget andet. Der er flere muligheder og flere grader af den slags.

 • Kort fra Ao Nang i Krabi ligger Koh Klang og her finder man en helt anden verden. Øen har nogle små kystnære landsbyer og ernærer sig hovedsageligt af fiskeri, samt lidt landbrug til egen forsyning. Her er et fredeligt landligt miljø med rismarker og lidt husdyr som høns og ænder gående rundt. Øen kan opleves med en cykeltur, men skal det være rigtig interessant? Så skal det være en dagstur hos en værtsfamilie, hvor du for alvor kommer tæt på det ægte lokale liv i Phang Nga.

 • I Krabi findes der flere interessante muligheder for homestays ude i landsbyerne. Derfor bør man rejse ind i provinsen og tage en overnatning. For ”besværet” får man et virkelig interessant indblik i det lokale og mere simple liv omkring Phang Nga bugten. Ideelt hvis man hovedsageligt søger øhop og badeferie, men gerne vil opleve lidt tættere på Thailand.

 • Fra Khao Lak i Phang Nga provinsen kan du komme tæt på den smukke Khao Sok national park med et homestay og afslutte ferien på en af provinsens afsondret fjerne øer. De fleste bor i byen på de gennemførte boutiqueresorts ved nationalparkens hovedindgang – det er også både lækkert og bekvemt, men ikke altid det mest spændende.

 • Man kan også gå ”all in” og rejse til det Sydthailand uden turister. I stedet kan rejsen afsluttes med badeferie, udflugter til småøer og afslapning ved Phang Nga bugten efter en speciel oplevelsesrejse.
Simple boligforhold under et homestay
Sydthailand langt fra turismen
Det sydthailandske fiskeri langt fra turisterne

Vil du opleve Phang Nga-bugten og Thailand?

Vil du opleve Phang Nga bugten og Sydthailand er du mere end velkommen til at kontakte Bambus Rejser. Krabi provinsen er blandt de bedste steder at bo hvis du vil på en masse udflugter ud i bugten. Samtidigt er Khao Lak et godt sted at bo, hvis du vil have nogle af de mange store naturoplevelser, der findes i Phang Nga provinsen, som udover sine lange fredelige strande har mange muligheder.

Tænker man på at kombinere de to provinser er et oplagt stop på vejen nationalparken Khao Sok. En af Thailands smukkeste og mest populære nationalparker der af den årsag også byder på rigtig mange muligheder for sejlture på søen og på floden, trekking, tubbing, natsafari og meget andet. Ligesom Phang Nga-bugten kan også bare nydes med skønne øhop efter en rundrejse. Mulighederne er mange, så ring eller skriv endelig.  

Send besked

Telefon 70 40 42 45
Email post@bambusrejser.dk