Rejs på en langtidsferie i Thailand og nyd roen

En langtidsferie i Thailand er en skøn ferieform. Og, udover at have en dejlig lang ferie i Thailand, benytter du dig af fordelen ved, at du allerede er rejst den lange vej. Specielt i disse tider med dyrere flybilletter gælder det om at få fuld valuta for pengene. Hvorfor en langtidsrejse faktisk er en relativ billig måde at holde ferie på.

Ved du allerede hvilken destination du kigger efter eller hvad dit resort skal kunne? Så blot send en kort besked og jeg tjekker, hvad der er gode aktuelle tilbud, der passer til dine ønsker. Og, jeg kan ofte overraske positivt, så tag chancen!

En anden fordel ved en langtidsferie er, at man kan rykke lidt længere ud af byerne. Når man har mere tid til det hele, vil man ofte blot skal slappe af og have lidt ”hverdag” på ferien. Det er også oplagt at vælge et lidt simplere resort og faciliteter til en langtidsferie i Thailand. For meget af den ekstra tid kan man bruge på at besøge markeder, attraktioner, nationalparker, indkøbscentre og lidt rolige aftener på stranden eller sin balkon.

Men på en langtidsferie i Thailand kan man også kan tage sig nogle friheder, som man ikke altid har muligheden for på en 14 dages badeferie eller rundrejse. Alle resorts til badeferier her på siden kan selvfølgelig bruges til langtidsrejse til Thailand. Men jeg kan også tilbyde langt flere resorts og destinationer end du ser der. Derfor kan du også bare sende en besked, hvis du søger et resort, du ikke finder her på siden eller blot ønsker nogle gode aktuelle tilbud.

Mercure Rayong Lomtalay Resort
Mercure Rayong Lomtalay
Loligo Resort Hua Hin
Loligo Resort

Særligt oplagte thailandske destinationer til en langtidsferie

Rayong er en overset kystprovins og særklasse til langtidsrejser i Thailand. Provinsens manglende berømmelse giver en fantastisk værdi for pengene, blandt den bedste i hele Thailand. Strandene lange, brede og uden nævneværdigt med mennesker, selv i højsæsonen og her er en lokal og fredelig atmosfære. Skøn til en rolig langtidsferie i Thailand.

Hua Hin byder på mange oplevelser og masser af aktiviteter. Her kan man overveje et resort som Loligo Resort. Et godt og simpelt resort i det sydlige Hua Hin med masser af værdi for pengene. Resortet er kort til markeder, strand, spisesteder og indkøb, samtidigt med at du har et stort værelse med balkon. Hua Hin er også en af Thailands tørreste områder, hvorfor du kan nyde en langtidsferie næsten hele året.

Na Jomtien, lige syd for Pattaya hører også til et af Thailands tørreste områder. Jomtien er dog langt roligere end Pattaya, men det varierer afhængigt af hvor man bor på den lange kyststrækning. Længst mod syd ligger Sea Sand Sun Resort, hvor du får enormt meget for pengene, i særdeleshed uden for højsæsonen og her er stadig tørt.

Hvis du søger en aktiv langtidsrejse, har både Krabi provinsen og Khao Lak rigtig meget at byde på. Khao Lak er selvfølgelig en rolig stranddestination, men Phang Nga provinsen er fyldt med store naturoplevelser og muligheder. Hvis man søger besøg ud til småøer, øhop og oplevelser på vandet, så er både Phuket og Krabi oplagte destinationer.

Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao har mange gode resorts til gode priser, men flybilletterne er typisk dyre. Men har man mere tid til at komme rundt, kan man kombinere de destinationer med billigere flybilletter. Hvilket leder til…

Rayong provinsen i Thailands østkyst
Marriott Rayong Resort & Spa
Thailands østkyst har mange oplagte destinationer til en langtidsferie

Kombinationer i Thailand på en langtidsrejse

En langtidsferie i Thailand er typisk en enkelt destination. Det behøver det dog langtfra at være, for alle Bambus Rejsers rejser er skræddersyede. Hvis du overvejer en langtidsrejse til Koh Samui, bør du udnytte at du har den gode tid. Overvej derfor, at flyve ud til Bangkok og hjem fra Phuket, i stedet for tur/retur til Koh Samui. Udover der er penge at spare på flybilletterne, giver det nogle interessante muligheder.

I hektiske Bangkok og du kan få klaret al den shopping byen byder på. Eller opleve de mange spændende byer, der kan opleves i det centrale Thailand, i kort afstand fra hovedstaden. Inden du tager toget sydpå til Koh Samui og slutter af på en destination i kørselsafstand af Phuket lufthavn. Det kunne være i Khao Lak med masser af naturoplevelser eller Phuket der også har masser af seværdigheder og aktiviteter.

Ferien kan også sagtens startes i Nordthailands skønne bjerge, langt fra alting til en anden slags afslapning. Eller starte med en uge i interessante og historiske Chiang Mai. Her kan du nyde den livlige storby, historien og templerne, samt de mange markeder og hippe kvarterer og caféer. Inden du drager sydpå mod de skønne strande.

Det er selvfølgelig også muligt at kombinere en langtidsrejse med en rundrejse i Thailand eller et øhop. Bambus Rejser kan tilbyde alverdens former for langtidsferier i Thailand og det behøver ikke at koste en bondegård. Så tøv ikke med at kontakte mig, hvis du ønsker en langtidsrejse til en god pris – ofte bedre end du selv kan booke.

Chiang Mai er en af Thailands skønneste og mest hippe byer, men også et godt udgangspunkt, hvis man vil opleve Nordthailands bjerge
Tag en lang togtur på en langtidsferie i Thailand
Drag fordel af du har tiden og brug en hel dag på en lang smuk togtur ned gennem bjergene og det centrale Thailand

Hvornår kan du tage på en langtidsrejse til Thailand

Du kan tage en langtidsrejse til Thailand stort set hele året, men det skal planlægges med omhu. Mange tror, at man kan rejse til Thailand fra november til marts og til Koh Samui om sommeren. Det er dog ikke helt rigtigt, langt fra faktisk. Thailand har tre årstider, en dry season, hvor det er tørt og ”koldt”. Hot season, hvor det er varmt og fugtigt. Green season, hvor størstedelen af regnen falder.

Så simpelt er det bare heller ikke. Først og fremmest fordi regnsæsonen kan mange steder inddeles i to. Første del, hvor der kommer nogle byger, men tørt det meste af tiden. Og den våde del, hvor der falder store mængder nedbør og for meget regn for de fleste. Der kan dog være enorme forskelle på klimaet og sæsonerne på blot 100 kilometer.

Tag førnævnte Na Jomtien og Pattaya, sammenlignet med Koh Chang. Distancen er blot 160 kilometer. Fra juni til august, har du begrænset nedbør og et skønt klima til en langtidsferie i Na Jomtien. På Koh Chang falder der i samme tre måneder cirka dobbelt den mængde nedbør, som i Danmark på et år. Derudover er maj og september også rigeligt våde på Koh Chang.

Samtidigt er regnen anderledes. Hjemme er de fleste regnvejrsdage kolde, våde det meste af dagen og varmen kommer sjældent tilbage. I Sydøstasien kommer bygerne oftest hurtigt og tungt, og regnen er ofte ganske velkommen. En byge om morgenen er skøn, en byge når du sidder på restauranten er ganske velkommen, da den slår varmen og støvet ud af luften. Bygen om natten opdager man ikke.

Derfor kan du sagtens tage en langtidsferie i Thailand det meste af året, man skal blot vælge den rette destination. Lettest er det dog at tage en snak om mulighederne.

Langtidsferie på Sea Sand Sun Resort
Sea Sand Sun Resort
Langtidsferie på Pakasai
Pakasai Resort Krabi

Forplejning på en langtidsferie i Thailand

Bambus Rejsers rejser er altid med morgenmad. Først og fremmest fordi en god morgenmad og en kop kaffe giver en god og rolig start på dagen. Og, det gælder om du skal ligge på stranden, ved poolen, rundt i byen, på en transfer eller ud på en udflugt. På langtidsrejser til Thailand, og alle andre rejser, fraråder jeg all inclusive og halv- eller helpension. Det er der tre årsager til:

  1. All inclusive, samt halv- og helpension kan ikke svare sig i Thailand og slet ikke på en langtidsferie. Prisen er ganske enkelt alt for høj sammenlignet med de mange gode markeder, spisesteder og streetfood, hvor der serveres god og lækker mad. Det skal selvfølgelig benyttes på en langtidsrejse, at der er god mad og drikke til små priser.

  2. De mange forudbetalte måltider binder dig på kedelig vis til resortet. Alternativt køber du en masse måltider, som du efterfølgende ikke gør brug af, fordi du er ude og kigge på markeder, på udflugt eller nogle utallige andre muligheder der findes på en langtidsferie i Thailand. Dertil kommer aspektet med madspild.

  3. For Bambus Rejser er ansvarlig turisme hjerteblod. Flere og flere rejser all inclusive, men det leder desværre til at lokale spisesteder, caféer og barer lukker. De besøgende bliver på deres resorts, hvor de spiser. På sigt affolker det byen, når ingen kommer for at spise eller gå ud, og derfor kommer de heller til de små butikker i byen. Det leder så til butiksdød. Ærgerligt, da det i sidste ende ikke er destinationer, som de fleste af os ønsker besøge.
Ecome Bistro
Ecume Bistro hos Mercure Lomtalay serverer lørdage ”all you can eat” seafood buffet med skaldyr, østers og grillet fisk
Langtidsferie i Hua Hin
Hua Hin har et enormt udvalg af gode markeder og spisesteder, og er en skøn destination til en langtidsferie

Hvor skal du starte med en langtidsrejse

Først og fremmest anbefaler jeg at du blot kontakter mig og Bambus Rejser, hvis du er interesseret i en langtidsrejse til Thailand. En god lang ferie kan sammensættes på utallige måder, som allerede beskrevet og alt efter hvor fleksible du er. Samtidigt er der mange forskellige ønsker til destinationer, resorts og årstiden man kan rejse på – og hvilke gode aktuelle tilbud der findes. Hvilket også er årsagen til du ikke fandt en lang oversigt over resorts her.

Derfor er det lettest at blot ringe eller skrive, og vi kan tage en snak om dine tanker, ønsker og de mange muligheder der findes. Både i forhold til valg af resort, som destination og eventuelle kombinationer og alt det andet som spiller ind. Håber at høre fra dig hvis du vil på en langtidsferie i Thailand.

Send besked

Er du nysgerrig på en langtidsferie i Thailand, så blot send en kort besked. Det er det letteste, og så er du i gang. Del tankerne du har gjort dig, og jeg vender tilbage med ideer, forslag og et helt gratis og uforpligtende tilbud.