Østthailand ved havet – En introduktion til østkysten

Thailands østkyst er nogle få hundrede kilometer, men byder på store kontraster og på mange forskellige områder. Her findes en af landets mest besøgte destinationer med resortbyen Pattaya. Til nogle af Thailands mest oversete og skønne fredelige destinationer. Selv over de få hundrede kilometer varierer østkysten fra nogle af Thailands tørreste destinationer til noget af det mest våde og sæsonbetonede. Der er tilmed det lige i mellem, man tilmed finder en lille øgruppe med sit eget mikroklima. Thailands østkyst er virkelig forskelligartede.

Der er mange gode grunde til at overveje denne del af Thailand til en skøn badeferie. Thailands østlige Siam bugt nås let fra Bangkok. Et stort plus, fordi det typisk er her, der er de bedste og billigste flyforbindelser fra Danmark. Derudover er det ganske enkelt praktisk, da de fleste destinationer kan nås med få timers kørsel og korte sejlture. Langs østkysten kan man finde resorts og overnatningssteder fra den billigste klasse til noget af det mest luksuriøse Thailand kan byde på. Endnu bedre endnu, så er det også et område hvor du kan få rigtig meget for pengene.

Thailands østkyst er dog ikke blot ferier på stranden, der er masser af muligheder for spændende oplevelser. Igen med at den store fordel er at transporttiden til østkysten er begrænset fra både Bangkok og det centrale Thailand. Du kan opleve Thailand fra det mest bekvemme og besøgte – til det oversete og med mulighed for at opleve det mere ægte Thailand. Mulighederne vil jeg gennemgå i dette blogopslag og ønsker du hjælp til at arrangere noget du læser om her, så blot kontakt Bambus Rejser. Jeg kan hjælpe med nogle af de bedste priser på markedet – oftest billigere end du selv kan booke.

Bangkok
Bangkok er indgangen til Thailands østkyst
Rayong provinsen i Thailands østkyst
Rayong Marriott Resort ved Wang Kaew-stranden

Destinationer langs Thailands østlige Siam bugt

Destinationerne langs Thailands østkyst er vidt forskellige og har noget for de fleste.

 • Koh Samet er smukke hvide sandstrande, palmetræer og bounty-idyl. Øen er omkring 3 timers transport fra Bangkok og blandt Thailands skønneste. Koh Samet er lidt ”high-end” og lidt roligere end mange andre øer. Her er også en mere lokal atmosfære, da mange lokale og expats fra Bangkok besøger øen, men desværre lidt overset i Danmark.

 • Rayong er Thailands mest oversete kystprovins. Provinsen har en fredelig og lokal atmosfære med lange brede strande og få mennesker, selv i højsæsonen. Der findes masser af lækker billig seafood, da Rayong er Thailands største fiskeriprovins. Rayong er virkelig overset og derfor findes der også nogle rigtig lækre resorts til virkelig gode priser.

 • Pattaya er berømt og berygtet, men er blevet ryddet lidt op de senere år. Byen er en af Thailands mest besøgte og derfor er der rigtig mange resorts til relativt få penge. Her er et stort udbud af shopping, spisesteder, markeder og alt det mange søger. Er du interesseret i et resort i Pattaya, så blot skriv.

 • Na Jomtien er en lang kyststrækning lige syd for Pattaya og områderne hænger faktisk sammen. Der er dog en verden til forskel, særligt nu længere sydpå i Na Jomtien, nu roligere bliver det. Her findes lækre resorts som Sea Sand Sun Resort i den roligste sydlige del, men Bambus Rejser kan hjælpe med mange flere resorts og flere prisklasser, hvis du skriver.

 • Koh Chang øerne ligger omkring 300 kilometer sydøst for Bangkok. Her finder man tre tilbagelænet og meget forskellige større øer og i alt 52 øer. Øer er oplagte til øhop.
Ankomst til Ao Prao stranden på Koh Samet, hvor det hyggelige Ao Prao Resort ligger
Na Jomtien kan være meget anderledes end mange tænker, når de hører "tæt på Pattaya"

Hvornår kan Thailands østkyst besøges?

Thailands østkyst viser på bedste vis den enorme forskellighed i Sydøstasiens klima over korte afstande. Distancen fra Pattaya til Koh Chang er mindre end 200 kilometer og her findes nogle af Thailands tørreste destinationer, samt nogle af de vådeste og mest sæsonbetonede. Pattaya og Na Jomtien har en lang tør sæson og uden for højsæsonen er der en lang periode med begrænset nedbør i de danske sommermåneder. Noget det gør både Pattaya og Na Jomtien oplagte til langtidsferier uden for højsæsonen, da man får virkelig meget for pengene.

Til gengæld, blot 200 kilometer mod øst, på Koh Chang, falder der alene i juni, juli og august omkring den dobbelte mængde nedbør, som der falder i Danmark på et helt år. Derudover er både maj, september og oktober også meget våde. Men det bliver endnu mere komplekst. For med smukke Koh Samet, mellem Pattaya og Koh Chang, har øen sit eget mikroklima. Her falder der langt mindre nedbør end på fastlandet i Rayong, til trods for at øen er blot 5 kilometer fra fastlandet.

Sæsoner for Thailands østkyst.

Koh Samets tørreste periode fra november til og med april. Med sit mikroklima kan øens også besøges juni til august med.

Rayong er tørrest fra november til og med april.

Pattaya og Na Jomtien er tørrest mellem november og april. Området er også ganske tørt i juni, juli og august. Derfor oplagt til langtidsferier eller dem der søger høj luksus til få penge.

Koh Chang-øerne er bedst mellem november og til og med april. Udenfor denne sæson falder der store mængder nedbør og øerne er bedst at undgå.

Rayong ved Thailands østlige siam bugt
Rayong i lavsæsonen, kilometervis af brede og nærmest mennesketomme strande
Khao Yai er få timer fra Thailands Østkyst
Glamping ved Khao Yai National Park. Sydøstasiens nationalparker er smukkest i de våde måneder

Oplevelser langs Thailands østkyst og muligheder inde i landet

Der findes mange forskelligartede oplevelser langs Thailands østkyst og spændende muligheder inde i landet.

 • Har man ikke besøgt Bangkok, bør man overveje at opleve denne kaotiske megaby. Her kan man opleve en masse både i byen, men så nogle af de spændende byer i det centrale Thailand og let adgang til Thailands østlige Siam bugt.

 • Khao Yai National Park er Thailands ældste nationalpark og en af de største. Nationalparken byder på smukke naturscenerier, vandløb og vandfald. Her er store dyr som elefanter, bjørne, tigere og forskellige aber og næsten 300 fuglearter med bl.a. næsehornsfuglen. Parken ligger omkring 4-5 timers kørsel fra Bangkok og det er muligt at bo i luksustelte, inden rejsen går til de skønne strande på Thailands østkyst.

 • På Koh Chang bør man bruge en dag til at besøge øens østkyst. De fleste resorts findes på vestkysten og østkysten er mere uberørt. Her bør du gøre stop ved de vandfaldene Khlong Nonsi og Than Mayom. Længere sydpå bør du besøge Salak Khok fiskerlandsby, hvor du kan få en lille sejltur. Og, læst mod syd kan du opleve Salak Phet mangroven og få et måltid på Salak Phet Seafood med udsigt til småøer.

 • Cambodja er et fantastisk rejseland og der er nogle gode muligheder for at kombinere Thailands østlige Siam bugt med Cambodja. Både med flyforbindelser til Bangkok og videre til Siem Reap og Phnom Penh er de bedste fra Danmark. Geografisk passer Thailands østkyst også godt med at rejse via denne retur mod Bangkok, hvor man rejser hjem fra. Derudover passer sæsonerne fuldkommen fantastisk, for Cambodja er smukkest når det er grønt.
Phanom Penh er en af Sydøstasien mest interessante hovedstæder
Ayutthaya kan kombineres med Thailands østkyst
De smukke tempelruiner i Thailands tidligere hovedstad Ayutthaya

Inspiration til god mad langs Thailands østlige Siam bugt

På flere hundrede kilometer kyststrækning findes der utallige gode spisesteder, men lidt inspiration.

 • Du finder ikke de store natmarkeder i Rayong, som man kender fra mange andre steder i Thailand. De besøgende er spredt over for meget af provinsen, som også har sin fordel. I Rayong har du et marked hver lørdag ved Yomjinda Road i den gamle bydel – og den mere lokale atmosfære er et besøg værd.

 • Mercure Rayong Lomtalay har restauranten Ecumé Bistro og her er der tydeligt, at Rayong er Thailands største fiskeriprovins. Hver lørdag serverer de en stor lækker ”all you can eat” fiskebuffet med alt friskfanget fra havet.

 • Besøger man Koh Chang skal man gøre sig besværet med at drage til østkysten til Ronnie´s Coconut Garden. Stedet kan bedst beskrives som en forvokset vejsidebod med en stor have. Hos Ronnies er det ikke ukendt, at du selv bliver sendt ned i haven for at finde kokosnødden til din shake eller din Papaya til din Som Tam Thai eller på anden måde sat i sving. På vej retur til vestkysten bør du også besøge Shambhala Beach Bar i Khlong Son og nyde lidt koldt at drikke i de skønne omgivelser.

 • Koh Samets Sai Kaew Beach er en smuk hvid sandstrand og om aftenen er der en hyggelig lounge stemning. De mange små strandbarer og spisesteder smider om aftenen sækkepuder og små borde ud på stranden, og så kan man nyde lidt kolde cocktails og en tilbagelænet stemning.

 • Boutiqueresortet Baan Ploy Sea restaurant, Baan Ploy Samed. Restauranten er beliggende i en stor moderne og åben Thai Sala med højt til loftet. Her serveres lækker thaimad i ”Kantock style” på gulvet med udsigt til strand og hav. En lækker, anderledes og sjov madoplevelse.
Floating village and Prek Toal natural park on the Tonle Sap lake,
Flydende landsby på Ton Le Sap søen i Cambodja
Bounty øen Koh Samet ved Thailands østkyst
Tilbagelænet loungestemning Sai Kaew Beach

Hjælp med det hele langs Thailands østkyst

Er du nysgerrig på en rejse til Thailands østkyst, så er du meget velkommen til at sende en besked med dine tanker. Måske du ikke lige fandt det resort du ønskede, den rette kombination af oplevelser eller du selv har nogle ideer. I det tilfælde kan du blot skrive og vi kan tage en snak om dine ønsker. For Bambus Rejser kan hjælpe med meget mere end du finder her på siden – og alle rejser er blot eksempler, som altid kan tilpasses, rettes og ændres til dine ønsker.

Send besked

Telefon 70 40 42 45

Email post@bambusrejser.dk