Min blog om ansvarlige og bæredygtige rejser

Velkommen til Bambus Blog, som handler det hovedsageligt om ansvarlige og bæredygtige, rejser turisme og oplevelser. Du finder forslag til oplevelser, såvel som tips og råd til de små tiltag du selv kan tage. Jeg giver ideer til oplevelser og udflugter du let kan gennemføre, mange som samtidigt støtter gode projekter. Du finder lokale virksomheder i forskellige størrelser, lokale produkter og idéer til interessante souvenirs.

Jeg anbefaler også aktiviteter med ansvarlige udbydere, som arbejder for at være en positiv indflydelse på miljø og lokalsamfund. Ansvarlige og bæredygtige rejser er nemlig meget mere end CO2-kompensation. Et emne som desværre ofte får for meget af opmærksomheden og dermed simplificere emnet i en uheldig grad.

Jeg forventer ikke at kunne redde hele verden med min lille blog. Mest af alt er formålet at bidrage til det tankesæt man tager med når man rejser. For ansvarlige og bæredygtige rejser er i høj grad mange af de små ting eller tiltag vi gør på vores ferier. Emnerne er derfor mange og du er altid velkommen til at skrive med ris og ros. Eller med forslag og inspiration til indlæg du kunne finde interessante. Jeg tager gladeligt imod inspiration.

Du kan også følge med på Bambus Rejsers Facebook og Instagram, hvor jeg deler tips, råd og viser lidt af det Sydøstasien frem, som ofte bliver overset. Jeg håber du finder mine opslag interessante, nyttige og til god inspiration. Synes du om det du læser, føler dig inspireret og tænker vi måske har nogle værdier til fælles, så håber jeg at du vil kigge på mine rejser.

Her er ingen affiliate links og jeg tjener ingen kommission på klik eller køb. Omtale og forslag er ene og alene for, at hjælpe til at levere et positivt bidrag til ansvarlig turisme og de lokalsamfund du besøger.

Indlæg med gode tips og inspiration

Koraller i Thailand, koralrev og koralvenlig solcreme
Oliver

Koraller i Thailand og 10 råd til bæredygtig opførelse på stranden

For mange er snorkling, koraller, koralrev og marinelivet et af årets og rejsens helt store højdepunkter. Derfor er det også vigtig at tage ansvar for havmiljøet, så andre efter dig kan nyde de samme store oplevelser – og derfor skal du huske den koralvenlige solcreme, finde den miljøbevidste Scuba-instruktør og mange andre små tiltag.

Læs Mere »
Parissara design
Oliver

Mode og shopping i Bangkok

Vil du shoppe i Bangkok skal du selvfølgelig kigge mod det lokale. Der er ikke mange grunde til at rejse den lange tur til Bangkok og Thailand, for at købe det som du kan finde på et hvert strøg i verden. Derfor har jeg samlet en række butikker der forhandler lokale brands og de thailandske designere som gør sig i tøj, sko, tasker og design.

Læs Mere »
Ansvarlige og bæredygtige oplevelser i Hua Hin
Oliver

Oplevelser i Hua Hin

Her finder du nogle af vores forslag til bæredygtige og ansvarlige oplevelser i Hua Hin. For Hua Hin får langtfra den opmærksomhed byen fortjener, og slet ikke hvis man har interesse i bæredygtige og ansvarlige oplevelser. Derudover er der i dag en række, af rigtig interessante ansvarlige og bæredygtige resorts i Hua Hin og Cha Am.

Læs Mere »
Bæredygtige oplevelser på Phuket på Initara Agrofarm
Oliver

Oplevelser på Phuket og øens seværdigheder

I forbindelse med vores strandferier på bæredygtige og ansvarlige resorts på Phuket, er det jo på sin plads at give lidt inspiration. De færreste tænker nok på Phuket og bæredygtighed i forbindelse med hinanden. Tværtimod, men den hårde konkurrence mellem hotellerne har ledt til mange forskellige og interessante tiltag på øen.

Læs Mere »
Vandbøffel
Oliver

Forhandling om priser i Thailand og Sydøstasien

For souvenirs fra Thailand er det vigtig, at de har en betydning. En souvenir fra Thailand skal selvfølgelig være en man gerne vil gemme og stille frem eller bruge i hjemmet. En ægte souvenir er først betydningsfuld, når den afspejler den en oplevelse i det værtsland man har besøgt. Ligesom en souvenir gerne skal have en forbindelse til den besøgte kultur.

Læs Mere »
Thailandske tekstiler
Oliver

Betydningsfulde souvenirs fra Thailand

For souvenirs fra Thailand er det vigtig, at de har en betydning. En souvenir fra Thailand skal selvfølgelig være en man gerne vil gemme og stille frem eller bruge i hjemmet. En ægte souvenir er først betydningsfuld, når den afspejler den en oplevelse i det værtsland man har besøgt. Ligesom en souvenir gerne skal have en forbindelse til den besøgte kultur.

Læs Mere »